Warzone 6: Final…


Για έκτη συνεχή χρονιά, το Warzone κατάφερε να ενθουσιάσει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου της ελληνικής Αεροσφαίρισης και να προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία σε όλους όσους συμμετείχαν. Δυστυχώς όμως, ένα άλλο κομμάτι εξακολουθεί να ενστερνίζεται το moto «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα» και να προσπαθεί να αμαυρώσει το αντικειμενικά μεγαλύτερο Airsoft Event του ελληνικού χώρου. Εμφανώς απογοητευμένη, η ομάδα των διοργανωτών, μας απέστειλε το παρακάτω Δελτίο Τύπου. Ο δικός μας σχολιασμός είναι αυτή τη στιγμή περιττός… Καλό θα είναι όλοι μας να διαβάσουμε ολόκληρο το κείμενο όσες φορές χρειαστεί για να κατανοήσουμε τις συνέπειες μίας τέτοιας «απώλειας».

Αγαπητοί φίλοι και συνχομπιστες σας χαιρετούμε!

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ακόμη μια μεγάλη προσπάθεια των διοργανωτών του Σωματείου Αεροσφαίρισης Ρεθύμνου R.A. Action ολοκληρώθηκε με επιτυχία. H διεξαγωγή του ετήσιου τριήμερου event “WarZone” πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια και υγεία για όλους τους συμμετέχοντες. Ελπίζουμε όσοι παρευρέθηκαν να έχουν πλέον μια όμορφη ανάμνηση γεμάτη ιδιαίτερα συναισθήματα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, από τους διοργανωτές τoυ Σωματείου R.A. Action, σε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μας, είτε συμμετείχαν, είτε εάν δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στο WarZone 6. Θα θέλαμε να επαναλάβουμε ακόμη μια φορά ότι ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε με κύριο στόχο να μεταφέρει σε όλους τους παίκτες τις ιδέες, τον τρόπο παιχνιδιού, τις αρχές και γενικότερα την φιλοσοφία που πρεσβεύει η κοινότητα Αεροσφαίρισης του Ρεθύμνου, Rethimno Airsoft και το Σωματείο μας R.A. Action. Βλέπουμε τον θεσμό αυτό σαν ένα forum ιδεών, προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων όλων των Ελλήνων παικτών και όχι μόνο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τέθηκαν σημαντικά θέματα που προβλημάτισαν και ότι πολλοί συμπαίκτες μας αλλά και η Ελληνική Αεροσφαίριση στο σύνολο της, ωφελήθηκε από τον θεσμό αυτό και την όλη προσπάθεια μας.

Η ομάδα των διοργανωτών της R.A. Action είναι μια ομάδα ανθρώπων που ένιωσε και ακόμα νοιώθει, μεγάλη αγάπη για το παιχνίδι μας. Θέλησε ευθύς αμέσως να μοιραστεί τις ιδέες της, αγνοώντας και παραμερίζοντας ανταγωνιστικές συμπεριφορές. Θέλησε να προβάλει ίσως την ποιο σημαντική αρχή μέσα από τις προσπάθειες της, η όποια είναι και το μυστικό της επιτυχίας της. Την αρχή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ». Ενότητα με κάθε κόστος, πάνω από όλα και όλους. Πιστεύω μας είναι ότι εάν δεν υπάρχει ενότητα σε ένα χώρο, τότε σίγουρα θα υπάρχει στασιμότητα και τις ποιο πολλές φορές οπισθοδρόμηση. Για να πετύχεις την ενότητα, θα πρέπει να ισχύουν μια σειρά από συνθήκες: η κυριότερη εκ των οποίων είναι αυτή της «αποδοχής της διαφορετικότητας». Εάν βρίσκεστε σε ένα χώρο, με ένα λογικά δομημένο πλαίσιο κανόνων, όπου δεν σας αποδέχονται για αυτό που είστε και δεν νοιώθετε ότι έχετε ελευθερία επιλογών, τότε είστε στο λάθος χώρο.

Πολλοί είναι αυτοί που εναντιώθηκαν ευθύς αμέσως σε αυτή την πρωτοπόρα ενέργεια του θεσμού του WarZone. Κάποιοι μάλιστα δημιούργησαν άλλο παιχνίδι και το τοποθέτησαν την ίδια ημερομηνία όπου είχε ανακοινωθεί το WarZone, διχάζοντας την Ελληνική Αεροσφαίριση. Παράλληλα, απαράδεκτα και ψευδώς, διέδιδαν φήμες ότι οι διοργανωτές της R.A. Action είναι αυτοί που τοποθετούν πάνω στο παιχνίδι τους το WarZone. Απλά λυπηρό…

Άλλοι πάλι, σημαντικοί διοργανωτές ανά την Ελλάδα, ενώ προσκαλέστηκαν, δεν ήρθαν ποτέ στο WarZone. Δεν θέλησαν να κερδίσουν την εμπειρία και ίσως να βελτιώσουν και οι ίδιοι τις διοργανώσεις τους ή και να συνεισφέρουν στο θεσμό του WarZone με προτάσεις βελτίωσης. Αντιθέτως προτίμησαν να γυρίσουν την πλάτη και να προσπαθήσουν να αποκόψουν ή να απομακρύνουν τους διοργανωτές της R.A. Action.

Ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια, η ομάδα διοργανωτών της R.A. Action, αντί για στήριξη στις ενέργειες της, δέχτηκε επίθεση από διάφορους συλλόγους, κυρίως με επίκεντρο το WarZone. Σαν να μην υπάρχουν προβλήματα στην Ελληνική Αεροσφαίριση. Υπήρξαν άνθρωποι που ενώ δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό θετικό και που αντίθετα έχουν οδηγήσει σε τέλμα την Ελληνική Αεροσφαίριση, άνθρωποι που ηγούνταν ή ηγούνται συλλόγων φαντασμάτων και που χειρίζονται συλλόγους ενός ευγενούς σπορ ως σαν πρωτάθλημα ανταγωνιστικών ποδοσφαιρικών ομάδων, να φτάνουν να κρίνουν μια τεράστια προσπάθεια χωρίς καν να έχουν παρευρεθεί, ενώ είχαν προσκληθεί. Μέσα στο έτος 2018, φτάσαμε στο σημείο τελικά να απομακρυνθεί το σωματείο της R.A. Action από τον άτυπο θεσμό των Συλλόγων Ελληνικής Αεροσφαίρισης. Καταλαβαίνετε φίλοι και συνχομπίστες;

Το Σωματείο της R.A. Action το όποιο αναλαμβάνοντας τεράστια ρίσκα, μεγάλες ευθύνες και φορτίο, οργάνωσε και πρόσφερε στους Έλληνες παίκτες ένα τριήμερο event θεσμό, το όποιο κατά την άποψή μας, μπορεί να συγκριθεί μόνο με διοργανώσεις επαγγελματιών του Airsoft του εξωτερικού, κρίθηκε ανεπαρκές! Από ποιους; Μα από συλλόγους που δεν μαζεύουν παίκτες για Κυριακάτικο παιχνίδι και από συλλόγους που συνεχώς προβάλλουν το «εμείς είμαστε η αρχή και το τέλος του Ελληνικού Airsoft!». Ένα κακόγουστο αστείο για το Αirsoft της Ελλάδας.

Εξ’ αρχής είχε τονιστεί από τους διοργανωτές της R.A. Action, ότι αυτός ο θεσμός αλλά και οι ίδιοι οι διοργανωτές κοπιάζουν με μόνη αμοιβή την ηθική ανταμοιβή και τα «μπράβο» των συμμετεχόντων και όσων τους στηρίζουν. Τελικά, φτάσαμε στο αντίθετο σημείο, να πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι εξωγήινοι και ότι έχουν αγνές και ανιδιοτελείς προθέσεις που πηγάζουν μόνο από την αγάπη τους για το χόμπι. Αλλά εμείς οι Έλληνες έτσι είμαστε, σε κάθε τι που συμβαίνει δεν μας αρέσει η καθαρή εικόνα, πρέπει να την λασπώσουμε. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, αξίζει στους Έλληνες ένα μεγάλο event; Μήπως τελικά οι επιλογές που απομένουν είναι όποιος θέλει μεγάλο event θα πρέπει να ξοδεύει ίσως και 1000, 1500 ευρώ και να συμμετέχει σε αντίστοιχα event της Ευρώπης ή απλά να πηγαίνει στα διάφορα παιχνίδια με κατασκευές αξίας όση το κόστος ενοικίασης των χημικών W.C του WarZone. Νομίζουμε ότι παρά τις κατά τα άλλα φιλότιμες προσπάθειες των διοργανωτών που επιμένουν από το υστέρημα τους να κοπιάζουν και να προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν, η ύπαρξη μόνο των παραπάνω δύο επιλογών θα οδηγήσει σε κορεσμό και απώλεια του ενδιαφέροντος για παιχνίδι από τους παίκτες.

Πλήρως αποθαρρυντικό, για τους διοργανωτές της R.A. Action, είναι επίσης το επίπεδο των Ελλήνων παικτών γενικά, αναφορικά με τη νοοτροπία και την συμπεριφορά τους μέσα σε ένα παιχνίδι Αirsoft. Γνωρίζουμε ότι το WarZone, μέσω των διάφορων φίλτρων που έχουν θεσμοθετηθεί, έχει υψηλή ποιότητα παικτών και για το μέγεθος του τα αρνητικά περιστατικά είναι ελάχιστα. Αυτό το βεβαιώνουν άλλωστε και τα σχόλια σας στο email απενημέρωσης. Όμως, δυστυχώς, ο υπέρμετρος ανταγωνισμός ζει και βασιλεύει! Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής: μας αξίζει να έχουμε στην Ελλάδα events όπου κάποιοι κοπιάζουν εθελοντικά απλά για να πάμε εμείς και να τα κάνουμε όλα χάλια; Να παίξουμε και να μην αποδεχόμαστε hit, να απαιτούμε hit και να διαπληκτιζόμαστε σαν να τα ξέρουμε όλα ενώ δεν έχουμε καν διαβάσει τους κανονισμούς; Ποιος επιτέλους φταίει για αυτό το επίπεδο των Ελλήνων παικτών; Τι πρέπει να γίνει; Ποιος θα πρέπει να εκπαιδεύσει στη σωστή νοοτροπία τους καινούργιους στο άθλημα; Ποια είναι η σωστή νοοτροπία;; Τους παλιούς παίκτες ποιος θα τους αλλάξει; Αυτούς που σε ένα διαπληκτισμό έχουν ως μόνο επιχείρημα «παίξε 10 χρόνια airsoft και μετά μιλάμε»… Τα πράγματα είναι απογοητευτικά!

Είναι απογοητευτικό όταν μια, κατά τα άλλα ειδική ομάδα του σεναρίου του WarZone 6, αποτελούμενη από έμπειρους παίκτες, διοργανωτές με πολλά παιχνίδια στο ενεργητικό τους, δεν μπορεί να κατανοήσει την βασική αρχή «παίζω για την σωστή εξέλιξη του σεναρίου» και ότι δεν πρέπει να στήσει ενέδρα στην μοναδική είσοδο του πεδίου όπου από εκεί θα έρθουν οι αντίπαλοι της για να παίξουν μαζί τους! Για να δώσουν μια μάχη και να περάσουν όλοι καλά! Δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέμα ασφάλειας. Το κατανοεί κάνεις αυτό άραγε; Που είναι οι ενεργοί παίκτες που διασφαλίζουν την ομαλή ροή του σεναρίου; Εάν δεν είναι ενεργοί παίκτες οι παλαιοί έμπειροι διοργανωτές τότε από ποιους έχουμε απαίτηση να συνδράμουν; Θέλουμε διαχειριστές σε κάθε γωνία για να παίξουμε όμορφο airsoft;

Επίσης στενάχωρο και ιδιαίτερα απογοητευτικό ήταν το περιστατικό όπου ολόκληρη ομάδα «νεκρών» παικτών σχεδίασε και κινήθηκε μέσα από τις γραμμές επίθεσης των αντιπάλων τους και ακριβώς από την θέση όπου επιχειρούσε ο ίδιος ο Διοικητής της αντίπαλης παράταξης, με στόχο να προχωρήσουν σε respawn στα μετόπισθεν των αντιπάλων τους έχοντας στις τάξεις τους έναν παίκτη εντός παιχνιδιού χωρίς πορτοκαλί γιλέκο για να εξασφαλίσει το σημείο Respawn. (Ο οποίος μάλιστα, ευρισκόμενος ανάμεσα σε νεκρούς φίλιους και ζωντανούς αντίπαλους, προχώρησε και σε διπλό silent kill των μελών του παρευρισκόμενου οχήματος σε απόσταση δυο μέτρων από τον διοικητή). Η συγκεκριμένη ενέργεια οδήγησε στην αποβολή του παίκτη από την συνέχεια του event, ο οποίος έκλεψε παραβλέποντας θεμελιώδεις κανόνες fair play του airsoft αλλά και κανόνων του event. Το πραγματικά απογοητευτικό όμως είναι το γεγονός ότι μέσα στην ομάδα των νεκρών παικτών, υπήρχαν παλαιοί παίκτες, νυν και τέως πρόεδροι συλλόγων, οι όποιοι δεν διόρθωσαν παραδειγματικά την λάθος συμπεριφορά αλλά την υποστήριξαν κιόλας. Πραγματικά κρίμα! Όταν καλύπτουμε το λάθος κάποιου, όσο φίλος μας και να είναι αυτός, θα πρέπει να αναλαμβάνουμε και τις επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς σχετικά με την ανάπτυξη της Ελληνικής Αεροσφαίρισης και ειδικότερα όσον αφορά τους νεοεισερχόμενους παίκτες που μας αντιγράφουν και διδάσκονται συνεχώς μόνο την λάθος συμπεριφορά από τους παλαιότερους.

Είναι ξεκάθαρο ότι όσο ηγούνται άνθρωποι που είναι υπέρμετρα ανταγωνιστικοί των διαφόρων συλλόγων/κοινοτήτων/ομάδων, που λειτουργούν σαν να διαχειρίζονται ομάδα ποδοσφαίρου και όχι ένα ευγενές σπορ, που ζουν και υπάρχουν για το «φαίνεσθαι» και το «θεαθήναι», τόσο και θα παραμένουμε αντάξιοι της κακής μοίρας μας. Μην κρυβόμαστε όμως, η ευθύνη παραμένει στον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά. Όποιος αγαπάει πραγματικά τον χώρο και θέλει να πάει μπροστά, πρέπει να αποκτήσει γνώσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει πριν αποκτήσει άποψη, και όχι το αντίθετο.
Μια καλή αρχή για να κοιτάξετε πως πάει το παιχνίδι μπροστά και τι σημαίνει ανάπτυξη airsoft είναι να κοιτάξετε χώρες του εξωτερικού. Η Αγγλία π.χ. διαθέτει 300 χιλιάδες παίκτες, με δεκάδες events τύπου WarZone και πάνω από 200 ενεργά πεδία. Εκεί βεβαία πληρώνεις για να παίξεις. Χαζομάρα; Αυτό τελικά είναι ανάπτυξη ή στασιμότητα; Αλλά τι ξέρουν οι ξένοι, εμείς είμαστε Έλληνες και θα ανακαλύψουμε τον τροχό, πάλι! Στην Σουηδία μια από τα ίδια, εκεί βέβαια οι παίκτες έχουν την επιλογή να πάνε σε ένα δάσος και να παίξουν, όμως κατά ένα περίεργο τρόπο προτιμούν να πληρώσουν και να πάνε σε επαγγελματικά Κυριακάτικα events όπου γίνεται φιλτράρισμα συμμετεχόντων, κατασκευές κ.τ.λ.

Μην παρεξηγηθούμε, οι διοργανωτές της R.A. Action έχουν συμμετάσχει σε αρκετά μεγάλα events του εξωτερικού και έχουν διαμορφώσει την άποψη ότι οι παίκτες πρέπει να τα έχουν όλα στη διάθεση τους. Να μπορούν να δοκιμάσουν και έπειτα αυτοί να επιλέξουν τι είναι καλύτερο για αυτούς. Από «φτηνό» (γιατί κάποιος «χαζός», ενθουσιώδης και καλοπροαίρετος διοργανωτής προφανώς κάλυψε το κόστος) παιχνίδι της γειτονιάς/παρέας μέχρι και το πανάκριβο παιχνίδι όπου διαθέτει αμέτρητες κατασκευές και άρματα μάχης! Θέση όμως των διοργανωτών της R.A. Action είναι ότι εάν δημιουργηθούν ισχυροί οικονομικά σύλλογοι αεροσφαίρισης όπου θα μπορούν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους παίκτες, θα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά.

Όσον αφορά το πολυσυζητημένο οικονομικό σκέλος του WarZone σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ακούσει τα πάντα! Ο ένας λέει «το εισιτήριο να είναι 30 ευρώ», ο άλλος λέει «να μην υπάρχει εισιτήριο συμμετοχής», άλλος «να μας δείξετε τα έξοδα», άλλος «να ανανεώσετε τον εξοπλισμό» κτλ. Δεν έχει τέλος! Πραγματικά, δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε τόσους επιχειρηματίες στον χώρο του airsoft με γνώσεις business management. Παρακαλούμε, στείλτε μας τις οικονομικοτεχνικές μελέτες που εκπονήσατε σχετικά με το WarZone στο email μας. Τα δεδομένα πιθανόν να είναι διαφορετικά από αυτά που κάποιοι νομίζουν. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι δεν υπήρξε καμία σοβαρή στήριξη από χορηγούς προς τη διοργάνωση του WarZone και ότι οι διοργανωτές αγόρασαν, αποθηκεύουν και συντηρούν 25 μεγάλες σκηνές στρατιωτικού τύπου, 9 μικρά και μεγάλα οχήματα, εξοπλισμό σίτισης των συμμετεχόντων και διάφορες κατασκευές σεναρίου.

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν διατεθεί, από τους πραγματικούς εθελοντές του Ελληνικού airsoft, την ομάδα διοργανωτών της R.A. Action, ατέλειωτες ώρες εργασίας και πολλές χιλιάδες ευρώ για την στήριξη αυτού το θεσμού με την αγορά εξοπλισμού αλλά και με την κάλυψη λειτουργικών εξόδων των WarZone events. Η κάνουλα όμως στέρεψε, η ενέργεια έπεσε, η όρεξη χάθηκε και στην θέση τους ήρθε η στάση άμυνας και οι δικαιολογίες για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες απέναντι σε όλους τους λασπολόγους. Αυτό πραγματικά κούρασε όλη την ομάδα και έφερε απογοήτευση και εκνευρισμό. Απογοήτευση για το πως γίνεται κάποιοι να μην μπορούν να εκτιμήσουν το μέγεθος της προσπάθειας και εκνευρισμό που προήρθε από τις συνεχείς επιθέσεις λάσπης. Λάσπη από διοργανωτές με διοργανώσεις στο ενεργητικό τους προϋπολογισμού μικρότερου από όσο κοστίζει το αποχαιρετιστήριο γεύμα του WarZone.

Συνέπεια όλων των παραπάνω;

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση και με μεγάλη λύπη μας να σας ανακοινώνουμε ότι το WarZone 6 “Final Assault” ήταν η τελευταία μεγάλη διοργάνωση της ομάδας των διοργανωτών της R.A. Action. Όπως πρόδιδε και η ονομασία του εξ’ αρχής, ήταν η τελική πράξη στην προσπάθεια που έκανε στο χώρο της Ελληνικής αεροσφαίρισης για ανάπτυξη και παρουσίαση ενός διαφορετικού μοντέλου airsoft από αυτό που έχει συνηθίσει ο Έλληνας παίκτης.

Με πραγματικά μεγάλη συγκίνηση, η διοργανωτική ομάδα αποφάσισε με το πέρας του WarZone 5 (2017) “The Green Zone” να ολοκληρώσει τον θεσμό του WarZone με ένα τελευταίο μεγάλο event μέσα στο έτος 2018, θεωρώντας ότι προσέφερε αρκετά στο χώρο της Ελληνικής Αεροσφαίρισης. Έχοντας ξοδέψει πολύ προσωπικό χρόνο, κόπο, χιλιάδες ευρώ, αλλά ιδιαίτερα πολύ ενέργεια αμυνόμενη τους επικριτές και τους χωρίς λόγο πολέμιους της ευγενικής αυτής προσπάθειας. Δυστυχώς, πρέπει να το παραδεχτούμε, ηττηθήκαμε! Η βλακεία είναι ανίκητη, ειδικά η Ελληνική. Στόχος μας ήταν, όπως προαναφέραμε, η ενότητα του χώρου. Αυτός είναι ένα ακόμα λόγος που ο θεσμός του Warzone παύεται. Διότι αντί να οδηγήσει σε ενότητα, τελικά δίχασε τους Έλληνες παίκτες. Το Σωματείο R.A. Action και οι διοργανωτές του δεν είχαν ποτέ σκοπό να διχάσουν αλλά μονό να ενώσουν τους Έλληνες παίκτες για αυτό και δηλώνουν ότι παύουν τον θεσμό αποχωρώντας από την ενεργό δράση. Δεν έχει κανένα νόημα να βρίσκονται σε ένα χώρο που αγαπούν και κοπιάζουν και αντί να κάνουν φίλους να δημιουργούν αντιπάλους και εχθρούς. Απλά κατανοήστε ότι αυτό δεν είναι όμορφο και κυρίως…
Δεν έχει καθόλου πλάκα ούτε χαβαλέ!

Σε συνέχεια των παραπάνω, καλούμε όποιο Σύλλογο, ομάδα ή ομάδα ατόμων έχει την διάθεση να καλύψει το κενό που αφήνει το WarZone, να επικοινωνήσει μαζί μας. Θα συνδράμουμε και θα διαθέσουμε την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει σε κάθε υγιή προσπάθεια η οποία θα βασίζεται στις αρχές και την φιλοσοφία της Rethimno Airsoft.

Συγχωρείστε μας αλλά κουραστήκαμε.
Ελπίζουμε να βοηθήσαμε το Ελληνικό Airsoft.
Σας ευχαριστούμε όλους.

Εκ της ομάδας διοργανωτών του Σωματείου Αεροσφαίρισης Ρέθυμνου R.A. Action
Στέλιος Μαθιουδάκης
Δημήτρης Φρυγανάκης
Μιχάλης Τσουπάκης
Μανούσος Ανδρουλάκης

59 Σχόλια για το άρθρο “Warzone 6: Final…

 1. Αγαπητα μέλη της R. A action. Διάβασα το κειμενο σας, και ειλικρινά ενώ στην αρχή λυπήθηκα όταν διάβασα ότι είναι το τελευταίο, μετά έχασα την ψυχραιμία μου από τον τρόπο συμπεριφοράς σας. Ανήκω στην ομάδα «που καθυβρισατε» στο κείνο σας, πραγμα μου δεν κάνατε όταν μιλήσαμε την τελευταία μέρα οταν σας κοίταγα στα μάτια και σας απάντησα στο ερώτημα » πως μου φάνηκε». Αυτή η ομάδα που αναφέρατε, στήριξε από τους πρώτους εκτός Κρήτης την προσπάθειά σας και συνέχισε να το κάνει μέχρι τώρα. Όσα υπόλοιπα αναφερθούν είναι καθαρά προσωπική άποψη και ουχί της και ομάδος. Στο περιστατικο με την είσοδο που αναφέρατε, εφόσον υπήρχε κίνδυνος, γιατί δεν το σταματήσατε? Άρα η ψευδευστε για το θέμα κινδύνου η δεν κάνετε για διοργανωτές…. Και εφόσον για την ροή του παιχνιδιού, θα έπρεπε να πάμε πιο μέσα, εισασταν να μας το αναφέρατε και να σας ακούσουμε… Όχι να αφήσετε τα όργια των παραβασεων που διαπραχθηκαν μπροστά στα μάτια σας και έκανε τα 3/4 της ομάδος μου να θέλει να αποχωρήσει. Άρα ουσιαστικά ούτε κίνδυνος υπήρξε, ουτε τίποτα άλλο, απλά δεν βγήκε όπως θέλατε από βαφεία αμέλεια σας και προσπαθήσατε να το ρίξετε το φταίξιμο αλλού. Όλα αυτά, δεν είχα σκοπό να τα αναφέρω δημόσια, αλλά το έκανα σιωπηρά μέσω του ερωτηματολόγιο, αλλά η συμπεριφορά σας, δεν ξέρω εάν μπορεί να χαρακτηριστεί αντρίκια, που δεν μας είπατε τίποτα το υπόλοιπο του παιχνιδιού και αποφασίσατε με ένα κειμενο, να θίξετε υπολειψεις, σίγουρα όμως δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω αντάξια της έννοιας κρητικός που έμαθα όσο χρόνο έζησα στην Κρήτη και στα παιχνίδια σας. Λυπάμαι που υποστήριξα την διοργάνωση σας, τόσα χρόνια εναντίον όλων των » καλό θελητων» και λυπάμαι που μια τόσο ωραία ανάμνηση, με την συμπεριφορά σας την πετάξατε στα σκουπίδια. Κρίμα και παλι κρίμα. Προσωπικά δεν πρόκειται να ενισχύσω η στηρίξω η συμμετάσχω σε οτιδήποτε έχει σχέση με εσάς. Vagelis fileas fong over and out

  • Είμαι ο αρχηγός της ομάδας που έκανε την κρούση στη «μοναδική είσοδο». Όταν ολοκληρωθηκε η κρούση στο πρώτο όχημα (~10 λεπτά μέχρι την έλευση τψν επομένων) προσέγγισα τον αρχιδιοργανωτή που ήταν παρών στη σκηνή και ουδέποτε μας ζητήθηκε να αλλάξουμε θέση για την ομαλή ροή του σεναρίου. Αντ αυτού δεχτήκαμε κριτική σχετικά με τον κίνδυνο του να πέφτουν ΒΒς κοντά στα σύνορα του πεδίου. Για να κυλήσει λοιπόν το σενάριο, και πάντα σύννομα με τους κανόνες ασφαλείας, ο εν λόγω διοργανωτής επέτρεψε να ξεκινούν οι αντίπαλοι από το δρόμο εκτός πεδίου και να ρίχνουν από εκεί!!! Στη συνέχεια, όταν 10 άτομα φωνάζαμε τους διοργανωτές να δουν τα έκτροπα, δεν ασχολήθηκε κανείς, (φαντάζομαι » για να κυλήσει το σεναριο»), και όταν βγήκαμε όλη η ομάδα, αρκέστηκαν να μας τραβούν φωτογραφίες. Κύριοι διοργανωτές, είχα αποφασίσει να μην δώσω έκταση στο θέμα, αλλά δεν μπορώ να μείνω άπραγος όταν διαστρεβλώνεται η αλήθεια, πόσο δε μάλλον όταν γίνεται με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Over and out, Thanasis Chremos

  • Εγώ είμαι και ήμουν η διοργάνωση και ρώτησε σε παρακαλώ τον gps πόσες φορές του είπα να μην στήσετε ενέδρα στην είσοδο και προφορικά και γραπτός στο Viber! Να προσκλήθητε με τις υπόλοιπες δυνάμεις των GRC.εχω τα μηνύματα που μου γράφει ότι το lz είναι καθαρό ενο γινόταν μάχη! Απλά εσείς θέλατε να δείξετε τα κανονακια σας στα οχήματα και να κάνετε μια γαμάτη ενέδρα.τι καταφερατε? Να κολλήσουν τα οχήματα στην είσοδο και να μην έχουν χώρο οι UN να έρθουν μετα για εκκαθάριση και να Γινει μια ωραία μάχη!(βέβαια αυτό δεν το ξέρατε εσείς αλλά το ξέρουμε εμείς και Γι αυτό περνούμε θέση σε μερικές εκβασεις του παιχνιδιού για να διασφαλίσουμε την ομαλή ροη του. Μετα απο 10 λεπτά λοιπόν είσασταν όλοι με κόκκινα γιλέκα απλά παρακολουθώντας μια όμορφη μάχη σε ενα πολυ ωραίο πεδίο που ο λόγος που πήγαμε όλοι εκεί ήταν για να γίνει μια μεγάλης κλίμακα μάχη με όλες τις μονάδες και όχι για να φανούν οι ρειτζερσ καλά κομάντο! Ρώτησε ξανα τον gps πόσες φορές του το είπα! Ξενάκης

   • οταν βγηκατε στο Airsoft time την κυριακη και ηταν και ολοι αυτοι που ουσιαστικα τους κατηγορείτε στην ανακοινωσης σας γιατι δεν είπατε τιποτα τοτε?? να μπορουν να απαντησουν??? ή εστω να εξηγησουν?? γιατι το κανατε με ανακοινωση??? γιατι κριβεστε πισω απο το δακτυλο σας και κατηγορειτε την μιση ελληνικη κοινοτητα??? ξεχνατε ενα σημαντικο πραγμα… το παιχνιδι σας δν ειναι τσαμπα.. αλλα θελει απο 60-100 ευρω μονο για να παιξεις. Εσεις ειστε οι διοργανωτες αρα δικο σας το τρεξιμο για την οργανωση του παιχνιδιου αρα και δικα σας τα μπραβο αλλα και τα αρνητικα. Γι αυτο κοψτε την φαση οποτε μας συμφερει ειναι ενα παιχνιδι ολης της ελλαδας και οποτε οχι.

   • Θα επιμείνω στην αρχική μου ερώτηση. Γιατί ποτέ κανείς από τη διοργάνωση δεν μας απομάκρυνε; Γιατι δεν ήρθε ποτέ κανείς σας μπροστά να δει
    τα αισχη που οι ίδιοι παραδεχτηκατε κατοπιν εορτής;
    Μάλλον για να γίνει αυτή η όμορφη μάχη που είχατε σχεδιάσει. Πλάνο με παρωπιδες uber alles λοιπόν και το fair play στο βωμό του θεάματος. Τέλος, μην μας κατηγορείς για πράγματα που δεν ξέραμε. Δεν έχουμε δυστυχώς μαντικές η προφητικές ικανότητες.

    • Ξενάκης Ιωάννης σε σένα πήγαινε η παραπάνω ερώτηση, όχι στον trelos. Απάντησε αν έχεις την καλοσύνη, ώστε να ξεκαθαρίσει λίγο η κατάσταση.

     • Προσωπικά μίλησα με τζελο να σας δώσει εντολή να ασφαλισετε το lz και να ενώθητε με τους grc. Μόλις είδα ότι παίρνετε θέση στην είσοδο φώναξα τον gps και του είπα ακριβώς αυτό! Λάθος είστε εκεί και έχεις άλλες εντολές!είδα ότι μίλησε με κάποιους απο εσάς αλλά δεμ άλλαξε κάτι..ξανα τού μίλησα 2 3 φορές και φώναζα ελάτε πίσω! Μετα απο λίγο ήρθαν υα όχηματα και έγινε ότι έγινε! Σίγουρα δεν ήρθα να σας τραβάω πίσω ενα ενα αλλά περίμενα να το καταλάβει έστω αργά ότι εκεί θα κολησει το παιχνίδι!

 2. Σήμερα όντως είναι μία άσχημη μέρα για την ελληνική Αεροσφαίριση.
  Είναι πράγματι λυπηρό να διαβάζεις ενα τετοιο στεναχωρο κείμενο απο ανθρώπους που έχουν κουραστεί κ πονέσει είτε οικονομικά, είτε ψυχολογικά, ειτε σωματικα.
  Δεν μπορεί εν ετη 2018 να μετά απο οσα έχουμε περάσει σε ολα τα επίπεδα να επιμένουμε να ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.
  Θα πρέπει επιτέλους να βγούμε μπροστά και να ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ, να ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ, να ΠΡΟΩΘΉΣΟΥΜΕ, να ΣΥΜΒΑΛΟΥΝΕ, σε ενα γαμημενο καλύτερο αύριο για αυτο το χόμπι που αγαπάμε και οχι ΝΑ ΘΑΒΟΥΜΕ, οτι καλό πάει να γίνει σε αυτην την γαμοχωρα και ας μην ειναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ.
  Αν βαλουμε το μυαλουδακιιι μας κ σκευτουμε ολοι μάλλον κάτι ΔΙΚΟ ΜΑΣ είναι….
  Ας αναρωτηθούμε πια.,πόσα μεγάλα event γίνονται στην Ελλάδα?
  Πόσοι απο εμάς κοπιαζουν για ενα τετοιο παιχνίδι?
  Ελάχιστοι, οι υπόλοιποι πηγαίνουν τις Κυριακές και απολαμβάνουν αυτα που ο εκάστοτε διοργανωτής κοπιάζει για να ευχαριστησει τους ιδιους, και γυρίζοντας στο σπιτάκι τους ξεκαυβλωμενοι, σταζουν την χολη τους, σαν τις κατινες της γειτονιάς!!
  Τι ζητάει όμως ο κάθε διοργανωτής? Τίποτα, απολύτως τίποτα, ενα ευχαριστώ ειναι αρκετό να αλλαξει την ψυχοσυνθεση του κ πατα την κούραση να ξαναβάλει τα δυνατά του για να ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ πάλι εμείς καλά.
  Ζητάει προτάσεις, ζηταει διορθωτικές κινήσεις, ζητάει γνώμες και γιατί?
  ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΞΑΝΑ ΚΑΛΑ Κ ΟΜΟΡΦΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΣ.

  Τι πιο όμορφο να υπάρχουν σε ολα τα μερη της Ελλάδας μεγάλα event?
  Τι πιο όμορφο να εχεις φίλους σε ολη την Ελλάδα και να κάνεις την καυλα σου?
  Τι πιο όμορφο να βλέπεις νεα πράγματα, νέες ιδέες και να τις προσαρμοζεις στα δικα σου θέλω?

  Δυστυχώς για άλλη μια φορά φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε την θανατική καταδίκη ενος event που κατά κοινή ομολογία μας ΕΝΩΣΕ, το ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ, το ΠΟΝΕΣΑΜΕ, το ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ πολλές φορές.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ για άλλη μια φορά δείξαμε ποιοι είμαστε και για ακόμη μια φορά επαναλαμβανεται η ιστορία του Έθνους μας.

  Ας ειναι λοιπόν το τελευταίο event που θυσιάστηκε στο βωμό ενος καλυτερου airsoft στην Ελλάδα, και ας δούμε απο δω και πέρα τέτοιες προσπάθειες με την ΈΜΠΡΑΚΤΗ ΒΟΉΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, οχι στα λόγια αλλα κ στις πράξεις.

  Πράγματικα νιώθω βαθιά πικρία για ολα αυτα που συμβαίνουν, και νιώθω και υπεύθυνος σε οτι δεν μπόρεσα να διορθωσω σαν άτομο.

  Θελω να ευχαριστησω ολα τα παιδιά που εργαστηκαν για το warzone, γιατι πραγματικά πέρασα καλά, κερδισα στιγμές, πηρα ιδέες για την προσπάθεια που κάνω στον Σύλλογο μου, γνώρισα ανθρώπους που μιλουσα μονο διαδικτιακα έκανα φίλους, δέθηκα με τους συμπαιχτες μου. Τελικά τι έκαναν λάθος εκει στην RA ACTION?? Εγω μόνο καλό πήρα.

  Τελειώνω με την ελπίδα, κατι να αλλάξει, κατι να διορθωθεί…..

  Με εκτίμηση
  Κουτσικος Γιώργος

 3. Η δικη σας παραιτηση ικανοποιηση των επικριτων σας.
  Τους δινετε χαρα που δεν αξιζουν.

 4. To kalitero event ston xoro tis aerosfairisis einai k tha einai to warzone… eimai apo boreia ellada,paizw 4xronia k den exw dei kati pou na ftanei to epipedo tou warzone oute sto elaxisto. Episis to oti boithaei k stirizei kapios to warzone vagelis filea den simenei pos mporeis na paraveis kanones. . . I na exeis pios elastiki adimetopisi.

 5. Ποιος ζήτησε να παραβει κανόνες? Ίσα ίσα αυτό λέμε! Ότι εμείς στήσαμε μια ενέδρα, παρουσία της διοργάνωσης η οποία ουδέποτε μας ενημέρωσε ότι κάτι είναι παράνομο η παρατυπο! Αυτό ακριβώς λέω, εφόσον ήταν λάθος, γιατί δεν μας είπε τίποτα εκείνη τη στιγμή? Είχε δέκα λεπτά! Λάθος κατάλαβες φίλε μου ότι ζητήσαμε ευνοϊκή μεταχείριση. Ισα ίσα το αντίθετο. Αλλά όταν ένα σχέδιο αποτυγχάνει, δεν είναι δυνατόν να ρίχνεις λάσπη. Άμα είμαι κακός εγώ σαν παίκτης, το ίδιο και περισσότερο είναι ο διοργανωτής που «ήμουν» κακός μπροστα του και δεν κάνει τίποτα.

  • Ρώτησε σε παρακαλώ τον gps πόσες φορές του είπα να μην στήσετε ενέδρα!

 6. Για να μην το τραβάμε άλλο και δεν έχει νόημα, κρίμα που ένα event τέτοιο σταματάει. Ειλικρινά λυπάμαι επειδή γνώρισα παιδιά κάτω και φίλους στις 3 χρονιές που πήρα μέρος ως ομάδας με heavy filtering και τις 3 φορές. Λυπάμαι για όσα ανέφερε η διοργάνωση, απάντησα σε όσα ειπώθηκαν, ο καθένας ας κρίνει. Εκεί είμασταν η διοργάνωση και η ομάδα μου. Την αλήθεια την ξέρει και η διοργάνωση και λυπάμαι που δεν την αναφέρει…

 7. Κρίμα είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτή η διοργάνωση θα σταματήσει. Ο κάθε παίκτης από εμάς που στηρίζει αυτή την προσπάθεια μπορεί να ζήσει το αποτέλεσμα του κόπου των παιδιών της R.A. Action. Όπως επίσης δεν έχουμε την συνολική εικόνα του κάθε γεγονότος καλού ή άσχημου που συμβαίνει κατά την ώρα του παιχνιδιού. Προσωπικά έχω λάβει μέρος σε όλα τα warzone από το 1ο warzone που ήταν μίας διανυκτέρευσης απλό σαν παραγωγή μέχρι το τελευταίο που ήταν διήμερο μεγαλύτερης παραγωγής. Αυτά τα χρόνια παρατηρούσα μία προσπάθεια από τα παιδιά να προσφέρουν κάθε χρόνο και κάτι καλύτερο και πραγματικά το έβλεπες, βέβαια αυτό το καλύτερο είχε το ανάλογο κόστος (σε συμμετοχή για τους παίκτες) ήταν εμφανές όμως ότι αυτά τα λεφτά επιστρέφανε στην διασκέδαση μας σε εγκαταστάσεις, υλικά παιχνιδιού κλπ οπότε άξιζε μέχρι τελευταίου ευρώ.
  Σε κάθε warzone έκανα την εξής ερώτηση στον εαυτό μου «έκλεισες τον διακόπτη πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι? άφησες το προβλήματα της καθημερινότητας πίσω?» η απάντηση ήταν ΝΑΙ, το warzone είχε πετύχει για μένα, έφευγα μετά από το παιχνίδι με φορτισμένες μπαταρίες και warzonelag που περνούσαν μερικές μέρες για να μου φύγει και να επιστρέψω στην καθημερινότητα.
  Τα 6 χρόνια αυτά δεν με ενδιέφερε και πολύ αν κάποιος ήταν αθάνατος (λίγο), ούτε αν κάποιος έκανα κάποιο λάθος τα έσβηνα όλα,. Θεωρώ λοιπόν λάθος το να σταματήσει αυτή η διοργάνωση στο απόγειο της, θα μπορούσατε εφόσον είχατε έλθει σε ψυχική κούραση να ζητήσετε βοήθεια και να συνδράμουν και άλλοι για να συνεχίσει να γίνεται το warzone. Στον κόσμο του airsoft (αλλά και γενικά σε πολλά πράγματα) κουράζονται λίγοι για να χαρούν οι πολλοί και ευχαριστώ δεν υπάρχει. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και πρέπει να έχεις στομάχι για να το αντέξεις. Αυτή την στιγμή η δημόσια ανακοίνωση με θλίβει γιατί μου χαλάτε την εμπειρία. Γιατί να πρέπει να γραφή δημόσια ότι κάποιοι ίσως από λάθος είχαν στηθεί στην είσοδο και βαρούσαν (ήταν λάθος διορθώθηκε το ξεπεράσαμε), γιατί να πρέπει να γραφή δημόσια αν κάνανε πολλοί κλεψιά με τους κανόνες ή λάθος εφαρμογή, εγώ δεν τα ήξερα δεν τα έζησα, δεν θα έπρεπε να τα διαβάσω και να χαλάσει η δική μου εμπειρία. Αυτά τα δεδομένα είναι πράγματα που ενδιαφέρουν την διοργάνωση έτσι ώστε σε επόμενες διοργανώσεις να προστατέψει τους σωστούς παίκτες.
  Στο άλλο μεγάλο κεφάλαιο του εισιτηρίου, υπάρχουν πολλοί που άμα τους πεις να πληρώσουν για μία εμπειρία τέτοιου είδους βγάζουν σπυράκια και αρχίζουν ρητορείες ότι το airsoft είναι παιχνίδι ελευθέρας βοσκής και δεν πρέπει να πληρώνεις κλπ κλπ… σεβαστό αλλά 10 χρόνια που παίζω airsoft δεν έχω δει διοργάνωση τέτοιου μεγέθους τζάμπα (δεν λέω ότι δεν μπορεί να υπάρξει στο μέλλον) και πριν απαντήσει κάποιος, ας υπολογίζει και σκηνές (όχι παίρνω την σκηνή μου και είμαστε κατσιβελαριό), ντουζιέρα, χέστρες κλπ κλπ. Υπάρχουν παίκτες που κάθε 6 μήνες αλλάζουν αεροβόλο και αγοράζουν ένα σκασμό παπάτζες αλλά γκρινιάζουν για το αντίτιμο να πάνε να παίξουν warzone. Τα λεφτά είναι δικά σας κάντε ότι θέλετε με αυτά, εγώ όμως που δεν έχω την άνεση προτιμώ να τα μαζέψω να πάω να παίξω 2 μέρες να γουστάρω..
  Τέλος θεωρώ ότι τα παιδιά στην R.ACtion λειτουργείται με πολύ συναισθηματισμό. Κακώς! Έχετε φτιάξει μια φοβερή διοργάνωση, κοπιάσατε φτάσατε σε επίπεδο να έρθουν 2 παίκτες από έξω του χρόνου θα ήταν ίσως 10, γιατί να ασχολείστε με όλα αυτά? δεν το καταλαβαίνω, κάντε την διοργάνωση σας κάθε χρόνο όπως την κάνετε και δεν χρειάζεται να πέφτετε στην παγίδα του να προσπαθείτε να επιβάλετε σε άλλους παίκτες τρόπο παιξίματος, εφόσον ο κάθε ένας τηρεί τους βασικούς κανόνες ας παίξει. Το ερώτημα είναι θέλετε να έχετε μία διοργάνωση για να παίζει ο κόσμος καλό airsoft ή για να παίζει το airsoft που εσείς θέλετε? Αν θέλετε το 2ο (που προφανώς αυτό θέλετε), μοιραία οδηγηθήκατε εδώ, δεν είναι ο κόσμος έτοιμος για να μπει σε μία φιλοσοφία airsoft σε 2 μέρες, αυτό θέλει δουλειά και κόπο. Ας συνεχίζατε την προσπάθεια σιγά – σιγά και όσοι πιστοί ακολουθάμε σε βάθος χρόνου κάτι θα γινότανε.
  Με μεγάλη εκτίμηση Sparky

 8. Πολυ σκληρη κριτικη και κατηγορω γι αλλους αλλα ποτε για τον εαυτο μας. Καλα ολλα αυτα αλλα το warzone ειναι μια διοργανωση που εχει εισιτήριο και αρα ετσι πρεπει να κρίνετε. Αρα η σύγκριση με σεναρια που δν εχουν εισιτήριο ειναι ανουσια. Το καπελομα παιχνιδιων ειναι μεγαλο σφαλμα απο οποιον γινετε οσο και ο πολεμος μεταξυ συλλόγων/διοργανωτών. Και οτι μλκ γινετε σε ενα παιχνιδι θα πρεπει να το λεμε εκεινη την ωρα και οχι μετα με ανακοινωσεις. Αρα οσο και να λετε οτι θελετε να βοηθήσετε την ελληνικη αεροσφαιριση, σημερα ανοιξατε αλλη μια διαμαχη μεταξυ των παικτων.

 9. Καλησπέρα στην μεγάλη παρέα της επιχείρησης του Ρεθύμνου.

  Λοιπόν,μάθετε πως μια επιχείρηση θα πρέπει να σέβεται τα θέλω των πελατών της.

  Στην ενέδρα που έγινε η διοργάνωση έκανε μεγάλη πατατα και ψεύδεστε ασύστολα.Όπως σε πολλα αλλα που αφορούν το συγκεκριμένο και καλα τοπ event που παρευρεθήκαμε.Μαθετε να δέχεστε κριτική καλοπροαίρετη για να πάτε μπροστά.Μιλατε για Milsim που ποτε κανεις δεν είδε.Μιλατε για παιχνιδαρα που οι μισοί όλοι μερα τρώγανε και πίνανε.Το μόνο που σας ενδιαφέρει ειναι τα χρωματιστά ευρώ…Δεν θα με ξαναδείτε!!

  • Στην ενέδρα χρειάζεται και λίγη κοινή λογική, τα πυρά σας έφταναν στο δημόσιο δρόμο, τι θα γινόταν αν την έτρωγε κανένας διερχόμενος τουρίστας σε γουρούνα; Καλή στρατηγική, αλλά να παίξουν και οι άλλοι λίγο..

   Στην διοργάνωση που θα κάνετε εσείς, φυσικά τριήμερη και φυσικά με όλο τον υλικό εξοπλισμό που απολαύσαμε, να καλέσετε μόνο πραγματικούς ΟΥΚ, Delta, Royal Commandos κτλ, γιατί οι απλοί πολίτες airsofters είναι ψοφίμια και δεν μπορούν να αντέξουν ούτε 3 ημέρες σερί παιχνίδι. Και φυσικά να είναι δωρεάν, γιατί είστε υπεράνω χρωματιστών ευρώ.

   – ένας (και φέτος) ευχαριστημένος συμμετέχων

   • Εσύ να φανταστώ είσαι από τούς τζαμπατζήδες ελληνάρες έτσι;Πήρες το Free σου εισιτήριο,ενώ εγώ τα έσκασα κανονικά καί να σου πώ αηδίασα με ολο αυτό!Λυπάμαι και για τον χρόνο που έχασα,και για τα χρήματα που ξόδεψα,και για την όλη σας συμπεριφορά!!Ημουν ένας απο τους φανατικούς σας υποστηρικτές αλλα πλέον καταφέρατε με το γενικότερο υφάκι σας το αντίθετο.

 10. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, ας πάρουμε τα τα πράγματα με μια σειρά:

  «Πολλοί είναι αυτοί που εναντιώθηκαν ευθύς αμέσως σε αυτή την πρωτοπόρα ενέργεια του θεσμού του WarZone. Κάποιοι μάλιστα δημιούργησαν άλλο παιχνίδι και το τοποθέτησαν την ίδια ημερομηνία όπου είχε ανακοινωθεί το WarZone, διχάζοντας την Ελληνική Αεροσφαίριση. Παράλληλα, απαράδεκτα και ψευδώς, διέδιδαν φήμες ότι οι διοργανωτές της R.A. Action είναι αυτοί που τοποθετούν πάνω στο παιχνίδι τους το WarZone. Απλά λυπηρό…»

  *To πόσα event ή το πότε θα λάβουν χωρά δε το καθορίζει το σωματείο σας. Ενδεχομένως οι ημερομηνίες να πέφτουν έτσι γιατί απλά έτσι βολεύουν να πέσουν. Το αν μπήκε 1ο ή 2ο σε σειρά το κάθε ένα event απλά το αφήνω χωρίς σχολιασμό, εκτός αν υπάρχει απόδειξη για το αντίθετο. Εν τέλη όποιος ήθελε να πάει στο WZ θα πήγαινε στο WZ.

  «Μέσα στο έτος 2018, φτάσαμε στο σημείο τελικά να απομακρυνθεί το σωματείο της R.A. Action από τον άτυπο θεσμό των Συλλόγων Ελληνικής Αεροσφαίρισης. Καταλαβαίνετε φίλοι και συνχομπίστες»

  *Τι άτυπος θεσμός είναι αυτός και εφόσον είναι άτυπος ποιος ο λόγος να υπάρχει και θέμα? Και αφού υπήρχε θέμα προφανώς και δεν θα ήταν σε σειρά με τους κανόνες αυτού του άτυπου θεσμού.

  «Πλήρως αποθαρρυντικό, για τους διοργανωτές της R.A. Action, είναι επίσης το επίπεδο των Ελλήνων παικτών γενικά, αναφορικά με τη νοοτροπία και την συμπεριφορά τους μέσα σε ένα παιχνίδι Αirsoft. Γνωρίζουμε ότι το WarZone, μέσω των διάφορων φίλτρων που έχουν θεσμοθετηθεί, έχει υψηλή ποιότητα παικτών και για το μέγεθος του τα αρνητικά περιστατικά είναι ελάχιστα.»

  *Το να κάνεις ένα μεγάλου σκέλους παιχνίδι είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να κάνουν το παιχνίδι οι ίδιοι οι παίκτες. Συνεπάγεται ότι το WZ trusty έκανε fail και ο καθένας έφερνε το κολλητάρι του no mater what.

  «Επίσης στενάχωρο και ιδιαίτερα απογοητευτικό ήταν το περιστατικό όπου ολόκληρη ομάδα «νεκρών» παικτών σχεδίασε και κινήθηκε μέσα από τις γραμμές επίθεσης των αντιπάλων τους και ακριβώς από την θέση όπου επιχειρούσε ο ίδιος ο Διοικητής της αντίπαλης παράταξης, με στόχο να προχωρήσουν σε respawn στα μετόπισθεν των αντιπάλων τους έχοντας στις τάξεις τους έναν παίκτη εντός παιχνιδιού χωρίς πορτοκαλί γιλέκο για να εξασφαλίσει το σημείο Respawn. (Ο οποίος μάλιστα, ευρισκόμενος ανάμεσα σε νεκρούς φίλιους και ζωντανούς αντίπαλους, προχώρησε και σε διπλό silent kill των μελών του παρευρισκόμενου οχήματος σε απόσταση δυο μέτρων από τον διοικητή). Η συγκεκριμένη ενέργεια οδήγησε στην αποβολή του παίκτη από την συνέχεια του event, ο οποίος έκλεψε παραβλέποντας θεμελιώδεις κανόνες fair play του airsoft αλλά και κανόνων του event. Το πραγματικά απογοητευτικό όμως είναι το γεγονός ότι μέσα στην ομάδα των νεκρών παικτών, υπήρχαν παλαιοί παίκτες, νυν και τέως πρόεδροι συλλόγων, οι όποιοι δεν διόρθωσαν παραδειγματικά την λάθος συμπεριφορά αλλά την υποστήριξαν κιόλας. Πραγματικά κρίμα! Όταν καλύπτουμε το λάθος κάποιου, όσο φίλος μας και να είναι αυτός, θα πρέπει να αναλαμβάνουμε και τις επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς σχετικά με την ανάπτυξη της Ελληνικής Αεροσφαίρισης και ειδικότερα όσον αφορά τους νεοεισερχόμενους παίκτες που μας αντιγράφουν και διδάσκονται συνεχώς μόνο την λάθος συμπεριφορά από τους παλαιότερους.»

  *WZ Trusty fails again, ποσότητα χωρίς ποιότητα.

  «Όσον αφορά το πολυσυζητημένο οικονομικό σκέλος του WarZone σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ακούσει τα πάντα! Ο ένας λέει «το εισιτήριο να είναι 30 ευρώ», ο άλλος λέει «να μην υπάρχει εισιτήριο συμμετοχής», άλλος «να μας δείξετε τα έξοδα», άλλος «να ανανεώσετε τον εξοπλισμό» κτλ. Δεν έχει τέλος! Πραγματικά, δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε τόσους επιχειρηματίες στον χώρο του airsoft με γνώσεις business management.»

  *Το παπατζιλίκι «το κάνουμε για την ψυχή της μάνας μας» να το πείτε σε κανένα καθρέφτη. Μπορεί να το τρώνε το κουτόχορτο μερικά κολλητάρια αλλά δεν είμαστε όλοι από το ίδιο μαντρί. Μια χαρά μπίζνα είναι το WZ με πολύ καλό κέρδος στο τέλος. Τα περί κατασκευών και υλικών 1 φορά αγοράζονται, μετά απλά αναβαθμίζονται, δε θέλει μυαλό ούτε τρελά μαθηματικά. Δε θα αναφέρω καν τις χορηγίες.

  Και για το τέλος, το πιο εύκολο είναι να ρίχνουμε το φταίξιμο σε τρίτους για ότι εμείς δεν είμαστε ικανοί να βγάλουμε εις πέρας. Η κριτική και ο καλός ανταγωνισμός υπήρχε πάντα αν θέλετε να κάνετε κριτική, ξεκινήστε από τα λάθοι σας.

 11. Ήταν ένα παιχνίδι που πάντα υπήρχαν κάποιες διαμάχες ,όπως σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια αλλά όταν φεύγαμε υπερίσχυαν τα θετικά ,ε σε αυτό το τελευταίο δεν έγινε αυτό.Κανείς δεν είπε ότι οι διοργανωτές δεν κουράστηκαν δεν βάλανε πολύ από τον χρόνο τους κ.α., απλά θέλατε να το λήξετε για δικούς σας λόγους και όπως είπατε αυτό είχε αποφασιστεί πριν γίνει το warzone 6 ,αυτό σας βγήκε και μέσα στο πεδίο μην έχοντας την υπομονή που θα έπρεπε ως διοργανωτές .Δεν γίνετε ο διοργανωτής να μην δέχεται να ακούσει και να απαντάει «εγώ είμαι ο διοργανωτής κάνω ότι γουστάρω» .Και για να κλείσω , δικό σας παιχνίδι κάνετε ότι γουστάρετε και το τελειώνετε όποτε θέλετε αλλά μην ρίχνετε το μπαλάκι σε άλλους..Και μια συμβουλή με αγάπη : μάθε να ακούς ή έστω κάνε ότι ακούς …

 12. Λυπηρο πραγματικά το νεο. Ακόμα πιο λυπηρό ομως που υπάρχουν άτομα που αρνούνται να δουν το πραγματικό πρόβλημα και στέκοντε σε λεπτομέρειες τις οποιες οι ιδιοι βγαζουν στη φορα.

  Δυσκολα θα ξαναδουμε διοργανωση αντιστιχου επιπέδου στην Ελλαδα…

  • Μιας και τις περασες ολες ενα χερι και εχεις αντικειμενικη αποψη. Α ναι..μερικες απλα το κρατανε για τους παικτες το θεμα, οχι τον παπα και τα Media.

 13. Αφου περνετε λεφτα ειστε επιχειρηση και ετσι θα κρινεστε γιατι παραγετε υπηρεσια που την πληρωνουμε. Γελανε και οι πετρες με τον εθελοντισμο και τα σχολια τα δηθεν ενωτικα. Ολη η ανακοινωση σκετη χολη βγαζετε και ριχνετε το φταιξιμο στα παντα εκτος απο εσας. Το οτι λετε ψεματα στη ψυχρα για το τι εγινε στο παιχνιδι στην ενεδρα για μενα μηδενιζει οτι αλλο γραφετε και πολυ αμφιβαλω οτι ισχυουν τα υπολοιπα που λετε. Η ενωση και η βελτιωση στο airsoft ετσι βγαινει? Με μπηχτες προς του παντες και διχονιες? Με τζαμπε εισητηρια σε καποιους ετσι ωστε να γαμιουνται να ποσταρουν παντου οτι ειστε το καλυτεροτερο milsim παιχνιδι για το promo πριν καν πατησουν ενω στο παιχνιδι ολοι ηταν ρεκλα η επνιγαν η ηταν μεσα στα νευρα? Σα διοργανωση εχω δει καλυτερα παιχνιδια με διοργανωτες νευροσπαστα. Σε ολη τη ανακοινωση λετε το ταδε και στη πραξη κανετε το αντιθετο. Και να μην ειχατε εισητηριο (που κανει ολη τη διαφορα) η συμπεριφορα σας απαραδεκτη. Εγω δε σχολιαζω κανονικα αλλα εδω μας εχετε φλομωσει στο ψεμα και η ανακοινωση ειναι το κερασακι στη τουρτα και συνεχιζετε και πουλατε και πνευμα και απο πανω για τα παντα – ακομα και για το εισητηριο. Ντροπη που σφετεριζεστε εννοιες σα τον εθελοντισμο και το μερακι και πατε και κανετε τετοια τερατα σα διοργανωση και εχετε το θρασος να πουλατε και τσαμπουκα ιντερνετικα μετα. Και αυτοονομαζαστε οι καλυτεροι και εχετε τα παπαγαλακια απο κατω να σας προσκυνανε για τα τζαμπα εισητηρια. Απλα απαραδεκτοι.

  • Πρέπει να δόθηκαν πολά δωρεάν εισητήρια φαίνεται, γιατι τα θετικά σχόλια υπερτερούν (όχι εδω φυσικά, πίσω από την ανωνυμια βρηκαν ολοι να βγαλουν τη χολη τους με εξαιρεση τους 2-3 που ειχαν τα κοτσια να γραψουν το ονομά τους)

   • Ρε φιλε δε ξερω αν το φυσας εσυ το παραδακι αλλα εγω οχι. Και οταν βλεπω ατομα να το λενε στη ψυχρα ειμααι καπως. Προφανως δεν ησουν στο game για να δεις τι κατασταστη επικρατουσε. Ολοι μια χαρα τα λεγανε εκει αλλα απο πισω μια χαρα εκραζαν επισης γιατι και οι παιχτες και η διοργανωση ηταν κακη. Αλλα αφου πληρωνω περιμενω καποια βασικα πραγματα που ειναι προυποθεσεις οπως το ποσες μπιλιες εχουμε στους γεμιστηρες. Παλι γελανε οι πετρες το κατα ποσο εγινε στη πραξη και αυτο. Στην ουσια και μαλακας ειμαι που πληρωσα και που τηρησα τους κανονες και εβγαινα στις αποστολες χωρις γκρινια και μετα τρωω και βρισιμο απο την διοργανωση απο πανω. Και με κραζεις τωρα και εσυ στα καπακια επειδη γραφω την εμπειρια μου και μετα ρωτατε τι φταιει και γιατι υπαρχει διχονια. Γιατι εχει βαλτους σα και σενα που κανουν τα ασπρα μαυρα μη τυχον και χαλαστει κανενας. Για ολα φταινε ολοι εκτος απο εμας.

    • Δεκτό να έχεις απαιτήσεις τη στιγμή που πληρώνεις και οντως λάθος της διοργάνωσης αν δεν έκανε όσα επρεπε. δε νομιζω πως σε προσεβαλε κάποιος και κυρως όχι εγώ. Βαλτος δεν ειμαι απλα μου κανει εντυπωση πως εδω γραφνται τοσα αρνητικα ενω στο facebook βλεπω μονο ευχαριστιες και φωτογραφιες ευχαριστημένων παικτων.

     • Ισως λεω τωρα να φταιει οτι ειμαστε ελαδισταν και ετσι και γραψω στο fb τα ιδια με το ονομα μου οταν θα παω σε αλλο παιχνιδι αν εχει φιλαρακια καποιος στη διοργανωση που εχει αντιθετη αποψη με μενα κανει μανουρες και αντε ψαξε να βρεις το δικιο σου. Αυτα για μενα. Για τους υπολοιπους παντως εγω μια χαρα βλεπω και ονοματα που ξερω.

 14. Θα ηθελα με τη σειρα μου να πω δυο λογια….

  Διαβαζοντας ολα αυτα τα σχολια για την συγκεκριμενη ενεδρα στην οποια παρουσια τουλαχιστον 3 ατομων της διοργανωσης , κανεις δεν σηκωθηκε απο το παγκακι που χαζευαν να μας που το αντιθετο και να μην στηθουμε εκει, και εκεινη την ωρα πριν την ενεδρα ειχα προσωπικη κουβεντα μαζι με τον κυριο Μαθιουδακη αν ειμαστε καλα εδω και μου ειπε συνεχιστε , ε και συνεχισαμε… Οποτε κατοπιν εορτης δεν γινετε να ανεχτω τετοια σχολια, γιατι ηταν καθαρα λαθος διοργάνωσης και οχι δικο μας…

  Υ.Γ
  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΧΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤHN EIΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ UN ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ(επρεπε να τους αφησουμε να αναπτυχθουν μεσα μια ομαδα 25ατομων εναντια 10 και μετα να επεμβουμε, πολυ εμπειρο) , ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ UN ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ… ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ…
  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ.

  Και ας μην μιλησω για το θεμα του παιχνιδου που σε καθε μα καθε εναδρα των RANGERS ηταν στημενοι και μας περιμενανε… Βαρεθηκα καθε φορα να ειναι στημενο για την σωστη εξέλιξη του σεναριου, εγω ξερω οτι βαζεις το χερι σου οταν παει να κολλησει κατι, οχι πιο πριν και συνεχεια.

  Να πω οτι δευτερη φορα στο warzone και διστυχως οσο καλες αναμνησεις μου αφησε πέρυσι τοσο δισαρεστες μου αφησε φετος, και δεν θα αναφερθω στο οικονομικο που λετε ολοι, γιατι αν σε μερικους κοστισε μονο 60 , σε μενα κοστισε 360, αλλα το οικονομικο δεν με ενδιαφερει αν μου προσφερει αυτα που θελω,πραγμα που φετος δεν εγινε, και πραγματικα η ομαδα μου εμεινε με νυχια και με δοντια ως το τελος της διοργανωσης και δεν αποχωρησε.

  HEAVY FILTERING , ας το πω ως καθολου filtering δεδομενου οτι υπηρχαν πολλοι απειροι παιχτες , το 80% των παιχτων δεν ειχαν επιλογη μονης βολης στα οπλα τους, ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΤΙΜΙΟ ΠΑΙΧΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ 80BB’S ANA ΓΕΜΗΣΤΗΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΣΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ «ΑΤΙΜΟΙ» , και μπορω να βρω πολλους μαρτυρες και αλλων παραταξεων να το επιβεβαιωσουν αυτο… ΟΠΟΤΕ heavy filtering (θα το γραφουμε με μικρα απο εδω και περα γιατι κανενας trustie δεν ερωτηθηκε.)

  Δεν ειχα σκοπο για ξεκατινιασμα μεσο FB η σχολιων τετοιου τυπου, αλλα δεν μπορω και να μην απαντησω…ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΛΙΟ, εχω μαθει ενα πραγμα να προσεχω τι λεω και να παιρνω ευθυνες οχι μονο να ριχνω… Μαλλον πρεπει να το μαθεις και εσυ και να μαθεις να δεχεσαι…

  Ηταν η τελευταια μου φορα που πηρα μερος σε παιχνδι της διοργανωσης σας ειδικα μετα απο αυτο το σχολιο παραπανω που ηταν δικο σας λαθος και ΟΧΙ των εμπειρων παιχτων…

  (καθαρο σχολιο δικο μου , και οχι κοινοτητας που εκπροσωπω, για να μην παρεξηγουμαστε)

  Με εκτίμηση,
  ΜΠΑΡΝΑΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  TASK FORCE SPARTAN.

 15. Θα σταθω λιγακι και μονο στα εξης: 1η ερωτηση? – ρητορικη- σωματειο, συλλογος ή επιχειρηση ειστε τελικα? (Απο ποτε μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα το κανουμε κερδοσκοπικο?)
  Δευτερη ερωτηση… δηλαδη ολοι οι παικτες που πληρωσανε εισητηριο πηραν και αποδειξη?.. κατεπεκταση φορολογιστε? Επιπλεον εχετε επιχειρηση με αντιστοιχο ΚΑΔ να διοργανωνετε τετοια «event» … νομιμα??? Στο τελος τελος πειτε … ναι θελουμε να κερδιζουμε γιατι κοπιαζουμε και προσφερουμε… δεν ειναι κακο!!! Τελος να πω οτι αφου δεν σας αρεσουν οι λασπολογοι και σαν Κρητικοι λεβεντες που θεωρειστε… μη κανετε το ιδιο..(τα μισα απο το δελτιο τυπου ειναι απλα λασπες) Βρειτε μια οποιαδηποτε δικαιολογια ως λογο της διακοπης και τελος… βαρεθηκα να διαβαζω λασπες. Αντρας=ευθυνη.-

 16. Έχει πολύ πλάκα πως προσπαθεί η διοργάνωση να δημιουργήσει εντυπώσεις στρεβλώνοντας γεγονότα και παρουσιάζοντας τα όπως θέλει. Πώς προσπαθεί να περάσει μια φιλοσοφία που μάλλον αλλάζει ανά πάσα στιγμή βάσει του τι τους βολέυει. Πως κάνει heavy filtering δίνοντας σημαντικούς ρόλους σε άτομα που έχουν ελάχιστη ή μηδενική εμπειρία με κριτήρια που πραγματικά είναι ανεξήγητα.
  Επειδή λοιπόν στα λογάκια είμαστε πρώτοι, όταν ζητάμε μια γνώμη να το κάνουμε γιατί πραγματικά μας ενδιαφέρει να ακούσουμε την άποψη του άλλου. Όχι για να λέμε μετά,» εγω αφουγκράζομαι τον παίχτη»… μέντολες. Όταν λοιπόν κ. διοργανωτές πετάτε τη φράση «Διοργανωτής είμαι ότι γουστάρω κάνω» το χάσατε το παιχνίδι.

  Γράφει ο διοργανωτής στο κατεβατό του το παρακάτω : Αυτούς που σε ένα διαπληκτισμό έχουν ως μόνο επιχείρημα «παίξε 10 χρόνια airsoft και μετά μιλάμε» ίσως θα έπρεπε να παρουσιασει λίγο τα πράγματα όπως έγιναν. ίσως θα έπρεπε να γράψει ότι 2 λεπτα νωρίτερα είχε αλλάξει με το έτσι θέλω μια σημαία respawn στην οποία περίμεναν 7 άτομα με την απάντηση «Διοργανωτής είμαι ότι θέλω κάνω». Ίσως έπρεπε να πεί ότι παρόλα τα μπινελίκια που είχε ρίξει σε συμπαίκτη μας και το ξεκατίνιασμα (ξέχασα διοργανωτής είναι), εμείς αντί να χάσουμε την ψυχραιμία μας όπως αυτόν, προσπαθούσαμε να πάρουμε απάντηση για αντίστοιχο γεγονός του περυσινού warzone. Όταν λοιπόν κ. Διοργανωτή προσπάθησα πολύ ήρεμα να σου συγκρίνω αντίστοιχη περίπτωση πέρυσι με τη φετινή εσύ απάντησες «ότι σου λέω εγώ είναι που είμαι διοργανωτής » και εγώ σου απάντησα ότι και εγώ παίζω 10 χρόνια airsoft και απαιτώ να με ακούσεις. Το ότι δεν είχες τι να απαντήσεις για το συγκεκριμένο γεγονός να το δεχτώ, το να πέφτεις κάτω μέσα στην ειρωνεία να παίρνεις κάμψεις το θεωρώ τουλάχιστον τραγικό.Ακόμα πιο τραγικό από το να αλλάζεις τα γεγονότα παρουσιάζοντας τα όπως θέλεις. Επίσης όταν γράφεις τη φράση «ως μόνο επιχείρημα» τότε ίσως θέπρεπε να είχε κλείσει λίγο την αγριοφωνάρα σου και να άφηνες κανένα να μιλήσει και να ολοκληρώσει μια πρόταση μπας και κάνουμε συζήτηση.
  Πέρυσι με έκραξες επειδή έριξα σε παίχτη που μπροστά σου χώθηκε ανάμεσα σε νεκρούς. Είναι παίχτης που οπισθοχωρεί γιατί να του ρίξεις. Φέτος που οπισθοχωρούσαμε εμείς από τη βάση μας που δεχόταν επίθεση, το μεταφράζεις ότι «με στόχο να προχωρήσουν σε respawn στα μετόπισθεν των αντιπάλων τους έχοντας στις τάξεις τους έναν παίκτη εντός παιχνιδιού χωρίς πορτοκαλί γιλέκο για να εξασφαλίσει το σημείο Respawn.» ενώ σου έχουμε ήδη υποδείξει ότι το respawn είναι στην κατοχή της ομάδας μας πολύ πριν φτάσουμε.
  Μάθε να ακούς και άκου. Μην κάνεις ότι ακούς.
  Το ίδιο έγινε όταν σου προτείναμε το Patchaki Veteran το οποίο θα έδινε μια αξία στα μέλη που έχουν συμμετάσχει σε όλα τα warzone. Είχες ενθουσιαστεί με την ιδέα κύριε διοργανωτή. Ανοιγουν οι φόρμες εγγραφών και με έπληξη το βλέπω να κοστολογείται 10 ευρώ. Λέω λάθος θα είναι δεν το προπληρώνω. Έρχομαι στο πεδίο και όντως πωλείται 10 ευρώ, το αγοράζω και με έκπληξη μαθαίνω πως τελικά το αγόραζε όποιος ήθελε και σε ότι τιμή σας κάπνιζε.
  Όταν σε έχω στηρίξει 6 χρόνια, όταν κάθε χρόνο σου δίνουμε συμβουλές και αλλάζουμε ομάδα όπως μας ζήτησες για να αλλάξουν οι ισορροπίες. Όταν δεχόμαστε να μας κάνεις 3 κομμάτια την ομάδα με φτηνές δικαιολογίες του στυλ δε χωράτε, τότε περιμένω έστω λίγη σοβαρότητα. Το κλίμα όμως καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με είχε προετοιμάσει για το τι θα συμβεί.. Όταν άλλος διοργανωτής πετάει φράσεις του στύλ » όπου είστε υπάρχει πρόβλημα», ή » πάλι αριθμό στείλατε με παράπονα», τότε αρχίζω να νοιώθω στοχοποιημένος.
  Επίσης μιας και τόσο άγχος για το οικονομικό σκέλος, κάντε ένα έλεγχο στο λογιστήριο σας. Κάτι χρωστάτε ..
  Τις πρώτες μέρες παρά τον εκνευρισμό που κατάφερες κ. διοργανωτή να μου προκαλέσεις είπα άφησε το να φύγει, για το καλό του χόμπι μας. Αυτή η ανακοίνωση γεμάτη σάλτσα και ξεκατίνιασμα για μένα τουλάχιστον είναι ένας σπόρος διχόνοιας.
  Αν θέλατε να αποχωρήσετε και να είστε σωστοί έπρεπε αν το κάνετε με το κεφάλι ψηλά. Όχι τη μύτη.

  Επιστροφή λοιπόν στην πραγματικότητα και στα πανηγυράκια όπως έχω ακούσει ότι χαρακτηρίστηκαν τα σενάρια μας με μπατζετ όσο ένα τσικάλι βραστό…

  Και όπως είπε και ο αγαπημένος σου, όπως στρώνεις κοιμάσαι.
  Φραγκίσκος Σαμόλης aka Saboter
  (ναι αυτός με τα δέκα χρόνια, μην πέσεις να παίρνεις πάλι)

  • Αγαπητέ συνχομπίστα επειδή στο κείμενο σου βλέπω κάνεις αυτό που κατηγορείς «δημιουργείς εντυπώσεις στρεβλώνοντας γεγονότα» ¨Ημουν παρών και άσε να σου πώ τα πράγματα πως πραγματικά γίνανε.. Αρχικά περάσατε μια ομάδα δίπλα από τη παράταξη και πήρατε θέση σε RESPAWN το οποίο το είχαμε καταλάβει ήδη… – Εξυπνοι! Πως πήρατε θέση πίσω απο μας ενώ οι συμπλοκές γινόντουσαν μπροστα.. Μάθε το Συμπαίχτη σου ξανά τους κανόνες που παρόλα τα 10 χρόνια που παίζει AIRSOFT δε γνωρίζει την έννοια του SILENT KILL.. Το να κάνεις HIGH FIVE και να σου δίνει ο άλλος το χέρι ενώ είχες πιάσει κουβεντούλα με τον Οδηγό και παλιό σου φίλο «τυπου τι γινετε ολα καλα » και μετα να του ψιθυρίζεις SILENT κιλλ και δε φοράω γιλέκο παρόλο που ακολουθούσες SQUAD που ήταν εκτός Α μη τι άλλο εκτός απο καταπάτηση του FAIR PLAY είναι και ηλιθιότητα. Παρόλα αυτά να μη του χαλάσω το παιχνίδι διότι εμένα μου έδωσε το χέρι και του το ακούμπησα ( ΑΥΤΟΜΑΧΑΙΡΩΘΗΚΑ). Το δέχτηκα και για να μη του χαλάσω τη «ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ» που σκέφτηκε !! Παρολα αυτά οταν του είπα οτι μετά απο ενα χρονικό όριο θα φωνάξω τί εκανε? Ανακατεύτηκε πάλι με την ομάδα των «ΝΕΚΡΩΝ»¨.. Κακή νοοτροπία κακός παίχτης… Ευτυχώς ήταν άτομο της διοργάνωσης εκεί γιατί και να το λέγαμε δε θα μας πίστευαν… Δυστυχώς με τέτοια μυαλά μόνο σε τέτοια πανηγυράκια έχετε θέση..

   • Το respawn γίνεται σε οποιοδήποτε σημαιακι είναι στο χρώμα της ομάδας σου την σωστή ώρα. Που κολλάει το που γίνονται μάχες? Το είχατε καταλάβει λες… Ρώτα τα 3 παιδιά της ομάδας σου που μας συνάντησαν πίσω σας που μας είπαν γυρίστε πίσω το πήραν οι Grc νομίζοντας ότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Ρώτα τον Σάββα από τη Ρόδο που το είχε αλλάξει και κρυβόταν δεκαπέντε μέτρα μακριά. Ρώτα τον διοργανωτή όταν του το έδειξα δεκαπέντε μέτρα πριν φτάσουμε. Φίλε μου όταν δεν ξέρεις ακριβώς τα πράγματα μην προσπαθείς να αλλάξεις τα γεγονότα. Επίσης το ότι αυτομαχαιρωθηκες είναι δικό σου θέμα. Τέλος το ότι ανακατεύτηκε όπως λες σε μια ομάδα νεκρών ενώ προχωρούσε πίσω τους, σκέφτηκες ποτέ ότι το φταίξιμο είναι και από τις δύο πλευρές?

    • Είσαι λάθος σε αυτό.
     » Τέλος το ότι ανακατεύτηκε όπως λες σε μια ομάδα νεκρών ενώ προχωρούσε πίσω τους, σκέφτηκες ποτέ ότι το φταίξιμο είναι και από τις δύο πλευρές?», γιατί είναι φταίξιμο και των 2 πλευρών η καταστρατήγηση των κανόνων? Το ότι κάποιος παίκτης θέλησε να ακολουθήσει ένα κοπάδι νεκρών χωρίς να είναι νεκρός γιατί είναι φταίξιμο και των 2 πλευρών? Περάσατε από μπροστά μου και σας χαιρέτησα και μάλιστα επιδεικτικά, δεν ασχοληθήκαμε με τον παίκτη που ερχότανε παρεάκι με εσάς γιατί σας θεωρήσαμε όλους νεκρούς. Μπορεί να ακολουθήσανε διάφορα άσχημα μετά, αλλά μην λέμε τώρα και κουφά πράγματα για να δικαιολογήσουμε λάθη. Το λάθος ήταν αυτού που το έκανε εσκεμμένα και αυτών που το κατάλαβαν και δεν υπέδειξαν το λάθος για να διορθωθεί (τα υπόλοιπα από κοντά).

    • Επίσης το ότι αυτομαχαιρωθηκες είναι δικό σου θέμα… Τα λέει ολα η απάντηση σου..Το δώσω το χέρι μου στον άλλο δεν είναι SILENT KILL..Το να μη μπω στη διαδικασία επεξήγησης ειναι δικό μου θέμα.. Tυχερός που σταμάτησα τη καμερά μου να γράφει να γελάσουν και οι πέτρες. Τέλος καμία ευθύνη δε φέρει η «ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ» ειναι θέμα νοοτροπίας και συνεχίζεις να αποδεικνύεις οτι έχεις κακή υποστηρίζοντας τέτοιες ενέργειες… Θα ήθελα να δω πως πράττεις εσύ σε τέτοια ενέργεια.. Εγώ πιστεύω έπραξα καθώς πρέπει και δε θέλησα να δημιουργήσω και θέμα… Καντε μια αυτοκριτική και το να πείτε οκ καναμε Μλκια δεν είναι κακό… επίσης μια επεξήγηση περι κανόνων και Fair Play και αυτό δεν είναι κακό..
     Συγνώμη που σχολιάζω με ψευδώνυμο.
     Ιορδάνης Σαββουλίδης ακα SAV

     • Ιορδάνη πέρυσι που έριξα σε παίχτη ο οποίος βγήκε από θάμνο για να καλυφθεί ανάμεσα σε νεκρούς που πήγαινα σε respawn τα άκουσα ότι είναι λάθος μου. Η διοργάνωση ήταν παρούσα και υποστήριξε ότι δεν είχα λόγο να βαρέσω κάποιον στα 70 μέτρα με το sniper μου. Ευτυχώς που υπάρχει βίντεο που φαίνεται ότι ρίχνω με Μ4. Αυτός που πήγε να εκμεταλευτει τους νεκρούς πέρυσι ήταν το θύμα, φέτος όμως είναι ο ύπουλος. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε αν θέλουμε το καλό του χόμπι μας είναι το πως θα διορθώσουν τον συμπαίκτη μας που κάνει λάθος. Όχι το πως θα τον κατηγορήσουμε, στοχοποιησουμε, περιθωριοποιησουμε. Αν εσύ έκανες τα παράπονα σου για τον ζωντανό που περπατούσε ανάμεσα σε νεκρούς και έπαιρνες την απάντηση του στυλ, » είναι μέλος ομάδας που υποχωρεί και πάει στο κοντινότερο δικό τους respawn» πως θα το έβλεπες? Αν έπαιρνες άλλη απάντηση του στυλ «Ξεστραβωσου και κοίτα μπροστά σου, δε φοράει γιλέκο άρα είναι ζωντανός» πως θα το έβλεπες? Βγείτε από τη μια οπτική και δείτε το σφαιρικά. Η διοργάνωση αντέδρασε λάθος. Το γεγονός θα μπορούσε να είχε λήξει επί τόπου. Ειδικά αφού ήταν παρόν. Αλλά ήταν τρομερή ευκαιρία για κράξιμο σιγά μην την αφήσουμε.

   • Το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν ποιος είχε δίκιο ή άδικο ούτε ποιος την έχει πιο μεγάλη.Το θέμα ήταν πως όταν ζητάω στον διοργανωτή να ηρεμήσει γα να συζητήσουμε και από την στιγμή που δεν του μιλάει ένα άτομο άσχετο ,αλλά κάποιος που ο ίδιος ο διοργανωτής τον έχει βάλει ως trusty χωρίς να το ζητήσω .Έμενα αυτή η φάση πιο πολύ με στεναχώρησε γιατί σαν διοργάνωση οφείλεις να ακούσεις άτομα τα όποια δεν σου έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και ο ίδιος λες ότι τα εμπιστεύεσαι.Και το σωστό θα ήταν να μιλήσεις με τον καθένα προσωπικά .

 17. Με μεγάλη μου λίπη διάβασα την ανακοίνωση της διοργάνωσης του w.z.,δεν με πείραξε ότι θα είναι το τελευταίο, αυτό το ήξερα από πρην,με πείραξε που για όλα τα κακά φτεει κάποιος αλος!
  Στο περιστατικό που περιγράφεται με την ομάδα τον νεκρον που έφυγε από την βάση της για να πάει να κάνει κάπου αλλού Ŕespawn σιμετιχα και εγώ, και τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα περιγράφεται, αρχικά τη πιο λογικό από την στιγμή που βάλετε η βάση μας να αναζητησουμε καπιο άλο σημείο αναγεννησης, όλοι η ομάδα φόραγε τα πορτοκαλί γιλεκα εκτός από ένα που ερχόταν πίσω μας σε μια απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα από εμάς, όχι κρημενος ανάμεσα μας,ας αναροτιοτανε η αντίπαλη ομάδα που σηναντισαμε και περάσαμε από δίπλα τους γιατί αυτός που ακολουθεί δεν φοράει γιλεκο!!
  όταν λοιπόν φτάσαμε στο respown που ήταν από πρην δικό μας το τη ακολούθησε δεν θα ήθελα να το περιγράψω, παντός σε καμία περίπτωση η συμπεριφορά, σου Στέλιο δεν δικεολογιτε ούτε από το δήθεν παραπτομα μας ούτε από την πίεση και την κούραση που σας έχει φέρει η οργάνωση του παιχνιδιού.γραφής ότι σε απογοήτευσε ότι μέσα σε αυτήν την ομάδα ηπιρχαν και πρώην προεδροι ομάδων, μια και ήμουν ένας από αυτούς να σου θυμίσω πως δεν αφίσες το παραμικρό περιθώριο για διάλογο, και δεν ακουγες κουβέντα από τους πρώην πρόεδρους η τους πόλη παλιούς παίκτες που ήταν εκεί όπως θα οφειλές, η απάντησης σου ήταν η εξής, διοργανοση είμαι ότι γουστάρω κάνω, δεν σημφονης μαζη μου,δεν κάνεις για airsoft!
  Η δημοκρατία πανό από όλα!!!
  Δεν θέλω να μακρηγορω άλο αλά μια και γίνετε αρκετός λόγος για την κατσίκα πάρα πανό εγώ θα χαρακτήριζα την διοργάνωση σαν μια καλή κατσίκα που βγάζει πόλη και καλό γάλα αλα όταν τελιονει το αρμεγμα ρίχνει μια κλωτσιά και αδειάζει όλο το γάλα χαμό!
  Να επαναλάβω μια συμβουλή, μάθετε να ακούτε, και να παραδεχεσται λάθη δεν είναι κακό.

 18. ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΩΜΠΗ ΑΚΟΥΣΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΕ ΕΔΩ? ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΡΩΔΙΝΑ ΚΑΙ ΟΜΩΡΦΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΩΝΙΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ??

  • Κάποια πράγματα είναι σαν το κουτί της Πανδώρας άμα τα ανοίξεις δεν ξέρεις τι θα βγει από μέσα. Σε κάθε διοργάνωση μα σε κάθε διοργάνωση υπάρχουν προβλήματα, έτσι και εδώ, το θέμα είναι πόσο έκταση δίνεις σε αυτά και πόσο αποφασίζεις να τα αναφέρεις δημόσια. Προσωπικά εγώ δεν έδινα μεγάλη σημασία τα θεωρούσα προβλήματα που μπορεί να συμβούν σε οποιαδήποτε διοργάνωση, άρα ανάξια λόγου μπροστά στην εμπειρία που ζούσα, το λεγόμενο tradeof. Όταν όμως η διοργάνωση αποφασίζει να αναφέρει δημόσια περιστατικά τότε το κουτί της Πανδώρας ανοίγει και οι εμπλεκόμενοι – θιγμένοι πρέπει να απαντήσουν γράφοντας την άποψη τους. Αν με ρωτήσεις, κακώς τα παιδιά από την R.A.Action γράψανε για αυτά τα περιστατικά, θα ήταν πολύ καλύτερη η ανακοίνωση διακοπής της διοργάνωσης χωρίς αυτές τις παραγράφους…..

 19. Καλησπέρα.

  Άσχετα με τα σχολεία σας μερικών
  ( θετικά και μη … ) δε βλέπω κάποιον να περνει την ευθύνη έτσι ώστε να συνεχιστεί αυτό το WZ και να δούμε με τι ανέσεις θα μας κοστολογεί το game.
  Το να μας » πετάξεις » σε ένα χωράφι με τον εξοπλισμό μας και να θες λεφτά, δε θα μ’αρέσε και μένα.. .. Το να μου δημιουργήσεις ένα χωράφι με ανέσεις ( σκηνές σε διαμορφωμένο χώρο) χωρια ( με » σπιτια» ) σημαίες, αυτοκίνητα κτλ και να θέλω και τσάμπα πάλι δε μ’αρέσει ούτε να το ακούσω. Εκδρομή να ερχόσουν χωρίς να παίξεις θα πλήρωνες παραπάνω. Τα παιχνίδια μέσα στο χώρο των πεδίων είναι ευθύνη δική μας
  ( μεγάλα παιδια είμαστε) και όχι 100% της διοργάνωσης. Τεσπα περιμενω τους συλλόγους της Ελλάδας να παρουν θέση για βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί το WZ . Υλικά για να στηθεί ΥΠΆΡΧΟΥΝ ( δεν είναι τζάμπα, θα έχουν χρέωση)

  • Ποιος ειπε οτι θελει να κανει το warzone αυτος??? Και παλι το οτι στοιχιζει πολλα λεφτα το καταλαβαίνω αλλα και οι διοργανωτές ζητανε αντίτιμο. Χωρια τα εσοδα απο τις καντινες που υπαρχουν μεσα στο παιχνιδι. Το αν δεν φτανουν τα εσοδα να καλυψουν τα εξοδα δν αφορα κανεναν παρα μονο τον διοργανωτη. Αυτος αποφασίζει ποσα λεφτα θα βαλει για το σεναριο του. Αλλοι κανουν σεναρια και χαλανε 500 με 600 ευρο και δν εχουν εισιτήριο, αρα ξερουν οτι δν θα παρουν τπτ πισω. Οι περισσότεροι στα σχολια αναφερουν περιστατικα που έγιναν στο παιχνιδι και οχι αμα αξιζε τα λεφτα ή οχι. Τα οποια περιστατικα δν ειπωθηκαν στο ραδιο οταν ηταν κ αυτα τα ατομα μπροστά.

 20. Παίζω airsoft από τον Ιανουάριο του 2010, το λέω όχι σαν αυτοπροβολή, αλλά για να καταλάβουν όσοι δεν με γνωρίζουν ότι έχω μια σχετική πείρα. Έχω πάρει μέρος στη διοργάνωση αρκετών μικρών ή μεγάλων παιχνιδιών, έστω και «πανηγυριώτικων», σαν σεναριογράφος, διοργανωτής, moderator ή απλός παρατηρητής. Για να μην παρεξηγηθώ, κανένα από τα παιχνίδια αυτά δεν ήταν Warzone, ούτε σε διάρκεια, ούτε σε μέγεθος, περιπλοκότητα, κόστος, αίγλη και δημοτικότητα.
  Στην πλειοψηφία των παιχνιδιών, διαπίστωσα αθανασίες.
  Σταμάτησα το airsoft; έπαψα να συμμετέχω σε διοργανώσεις παιχνιδιών;
  -ΟΧΙ
  Στην πλειοψηφία των παιχνιδιών, είδα παίχτες που δεν είχαν διαβάσει ή κατανοήσει τους κανόνες, ή το σενάριο, παίχτες που δεν ακολουθούσαν τους όρους του παιχνιδιού ή τους εφάρμοζαν με βάση κάποια δική τους λογική.
  Τους απέβαλα από το παιχνίδι; Τσακώθηκα; είπα «δεν σας αξίζω και σταματάω»;
  -ΟΧΙ
  Στην πλειοψηφία των παιχνιδιών είδα κολλήματα στη ροή ή προβλήματα στον αρχικό σχεδιασμό. Χαλάστηκα; είπα ότι δεν ασχολούμαι ξανά με σενάρια και αποχωρώ;
  -ΟΧΙ
  Στην πλειοψηφια των παιχνιδιών, είδα ανθρώπους να παραπονιούνται παρά την προσπάθεια, την κούραση, το τρέξιμο μου, την επιθυμία μου να κάνω ένα παιχνίδι γι’αυτούς.
  Έφυγα από την αεροσφαίριση; θεώρησα εαυτόν καλύτερο όλων, τους έστειλα στο διάολο κι έκατσα σπιτάκι μου;
  -ΟΧΙ
  Γιατί λοιπόν να πιστέψω ότι οι παραπάνω κοινότυποι λόγοι είναι η αιτία διακοπής του WARZONE;

  Συμμετέχω στο event, από το Νο1 στα λιόφυτα του Σπηλιου, με συμμετοχές και στήριξη μόνο από το νησί, σε εποχές χωρίς στρατωνισμούς με μεγάλες σκηνές, οχήματα, props και κατασκευές, τουαλέτες, και καντίνες, τότε που κοιμόμασταν πάνω στις πέτρες και τρώγαμε κονσέρβες. Τα προβλήματα ήταν εκεί, οι παθογένειες του airsoft παρούσες (αυτές δεν διαλέγουν μέρος και διοργάνωση), αλλά το ξεπερνούσαμε και επανερχόμασταν την επόμενη χρονιά. Τα μέσα ήταν πενιχρά, οι διοργανωτές ήταν άπειροι, οι παίχτες το ίδιο. Δε ζήσαμε ιδανικές καταστάσεις, αυτές δεν υπάρχουν πουθενά, φαντάζομαι ούτε στα πολυήμερα games των «προηγμένων» χωρών της Ευρώπης, ούτε στο πρώτο, ούτε στο δεύτερο, ούτε σε κανένα WZ της σειράς. Δεν σταματήσαμε όμως, ούτε εμείς, ούτε οι διοργανωτές.
  Γιατί αυτό να γίνει τώρα;

  -Το επίπεδο των παιχτών από τότε έπεσε; Δεν νομίζω.
  -Το φιλτράρισμα χαλάρωσε; Κατά τη διοργάνωση, φέτος είχαμε heavy filtering και δεκάδες παίχτες από τους συλλόγους της Κρήτης απόντες.
  -Οι οικονομικοί όροι για τους διοργανωτές χειροτέρεψαν; Αν και ποτέ δεν με απασχόλησαν τα «λογιστικά» του wz, η λογική μου λέει όχι (θυμίζω ότι στο πρώτο warzone δεν υπήρχε χρηματικό κόστος).
  -Η δημοφιλία του event μειώθηκε; Το αντίθετο, φέτος οι συμμετοχές από ομάδες εκτός νησιού εκτοξεύτηκαν.
  Τι συμβαίνει λοιπόν;

  Έχω πάει σε παιχνίδια άλλων ομάδων και έχω καλέσει σε παιχνίδια άλλες ομάδες. Να είστε σίγουροι ότι σε όλα αυτά υπήρχαν προβλήματα και αδυναμίες. Δεν υπήρχαν όμως ποτέ δημόσια δικαστήρια, στο facebook ή αλλού. Ίσως ένας άγραφος νόμος, ένα savoir vivre, να μας απαγόρευε οποιοδήποτε δημόσιο ξεκατίνιασμα. Μετά τα WZ,όπως και στο φετινό, την κριτική μας, τις παρατηρήσεις μας και τις συμβουλές μας τις καταθέταμε με αξιοπρέπεια απαντώντας στη σχετική φόρμα της διοργάνωσης ή μιλώντας απευθείας με τον Στέλιο.
  Γιατί τώρα να βγει ένα δελτίο τύπου που ακυρώνει όλο αυτό το κλίμα, που μεγενθύνει συμβάντα χωρίς ιδιαίτερη σημασία, που απαξιώνει άλλες διοργανώσεις, που ανοίγει πόλεμο με ομάδες και άτομα, που ανακαλύπτει εχθρούς και φωτογραφίζει παίχτες και καταστάσεις, με τόσο αρνητικό τρόπο.;
  Γιατί, οι συντάκτες του δεν έμειναν μόνο στο γεγονός ότι ήταν μια απόφαση που είχε ληφθεί πριν το FINAL assault αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρόσωπα, φταίνε που τόσο άδικα, τόσο άδοξα πρέπει να σταματήσει το Warzone (παίχτες που κατά άλλα έχουν μεγάλη εμπειρία, νυν και πρώην πρόεδροι σωματείων, που για όσους δεν ξέρουν έχουν στηρίξει τη διοργάνωση και τις 6 χρονιές).

  Δεν ξέρω τους πραγματικούς λόγους, διακοπής ή αναβολής του warzone, αλλά σίγουρα δεν πείθομαι ότι αυτοί είναι μια ενέδρα σε λάθος σημείο, ένας παίχτης σε κακή μέρα, κάποια άκυρα silent kills, 2 πρόεδροι που δεν συμφώνησαν με τον διοργανωτή και ένας παίχτης που παίζει 10 χρόνια και καλά κάνει και το λέει. Ας μην κάνουμε την τρίχα, τριχιά. Στα warzone, όπως και σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια γίνονται πράγματα που είναι ή μας φαίνονται «τέρατα».
  Ελπίζω όλη αυτή μανούρα να μη γίνεται για λόγους marketing ή για να «φουσκώσει» ο εγωισμός των διοργανωτών, από τους επαίνους και τα παρακάλια των απανταχού fans για συνέχιση του WZ. Προσωπικά πιστεύω ότι θα υπάρξει ξανά τέτοια διοργάνωση από την RAA, ίσως με άλλο όνομα όπως έχω πει και στον Στέλιο, δεν θα λέγεται warzone αλλά θα είναι warzone.

  Χρήστος Μαλλιωτάκης
  aka XRHSTOS MS

  • #Δεν υπήρχαν όμως ποτέ δημόσια δικαστήρια, στο facebook ή αλλού. Ίσως ένας άγραφος νόμος, ένα savoir vivre, να μας απαγόρευε οποιοδήποτε δημόσιο ξεκατίνιασμα.#

   ΣΥΜΦΩΝΩ 1000000%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *