Λεφτά… υπάρχουν;

Τα αποτελέσματα του poll είναι με μια πρώτη ματιά εντυπωσιακά: 41% όσων ψήφισαν δηλώνουν πως έχουν… επενδύσει ποσά άνω των 3000€ στο hobby και ένα 26% από 1000€ έως 3000€. Λίγο πάνω από το 20% κυμαίνεται και το ποσοστό όσων έχουν ξοδέψει “μικρότερα” χρηματικά ποσά, της τάξης των 500€ – 1000€ ενώ τα άτομα που όντως έχουν κάνει οικονομικές αγορές, αποτελούν μειονότητα.

Σίγουρα τέτοια αποτελέσματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιον στο να συμπεράνει πως η Αεροσφαίριση είναι μία ακριβή ενασχόληση, ειδικά για τους καιρούς που διανύουμε. Παρόλα αυτά, πριν εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι πολλοί παίκτες είναι “βετεράνοι” του χώρου, έχοντας ασχοληθεί πολλά χρόνια με την αεροσφαίριση και, κατά συνέπεια, είναι σχετικά λογικό το συνολικό κόστος να είναι αρκετά υψηλό. Επιπλέον, πολλοί παίκτες επιλέγουν να έχουν περισσότερα του ενός αεροβόλα ή κομμάτια εξοπλισμού (“μα ποια παραλλαγή να φορέσω στο κόκκινο χαλί του Hotel την Κυριακή…”), κάτι το οποίο προφανώς δεν είναι υποχρεωτικό αν και, κακά τα ψέματα, σχεδόν όλοι αργά ή γρήγορα μπαίνουμε ή/και υποκύπτουμε στον πειρασμό της αγοράς του 15ου ζευγαριού γαντιών γιατί “παρέχει καλύτερη απόκρυψη όταν είσαι χωμένος στις συστάδες Edelweiss των Άλπεων”.

Ας μην τρομάξουν λοιπόν οι νέοι παίκτες ή όσοι σκέφτονται να ασχοληθούν με το hobby μας, το κόστος εισόδου στο χώρο είναι αρκετά χαμηλό και με λίγη σύνεση και αποφυγή βιαστικών αγορών, μπορεί να διατηρηθεί σε λογικά επίπεδα, επιτρέποντας και σε άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερη οικονομική άνεση, την τακτική ενασχόληση με αυτό.

4 σκέψεις σχετικά με το “Λεφτά… υπάρχουν;

 • 11 Αυγούστου, 2016, 11:04
  Permalink

  Μπράβο σας παιδιά για τις δημοσκοπήσεις. Σε συνδυασμό με τα εύστοχα σχόλια σας, μας δίνουν μια πολύ καλή ιδέα που βρισκόμαστε. Καλή συνέχεια και περιμένουμε και την επόμενη.

  Σχολιάστε
  • 11 Αυγούστου, 2016, 12:39
   Permalink

   Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, η επόμενη είναι ήδη στα σκαριά 😉

   Σχολιάστε
 • 12 Αυγούστου, 2016, 22:09
  Permalink

  Στερνη μου γνωση να σ’ειχα πρωτα κυριολεκτικα..α

  Σχολιάστε
 • 13 Αυγούστου, 2016, 07:59
  Permalink

  Όλο λέμε τέρμα οι αγορές,αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που αγοράζω και μετά από λίγο τσουυυυυυπ κάτι θα δούμε που θα φοράει κάποιος άλλος και θα μας γυαλίσει,θα βγάλουνε κάποιο καινούριο μοντέλο οι εταιρίες και άντε πάλι αγορές!!!!πολύ καλή δουλειά παιδιά!!!!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *