Παρουσίαση του νεοϊδρυθέντος “Συλλόγου Αεροσφαίρισης Ρόδου”!

ΣΑΡLogo

Μια νέα αεροσφαιριστική προσπάθεια ξεκίνησε πρόσφατα στην Ρόδο. Ο επικεφαλής της, Χρήστος Σταματίδης, μας κατατοπίζει λεπτομερώς!

1) Τι σημαίνει για σένα Αεροσφαίριση; Πως την “ανακάλυψες”;

Αεροσφαίριση για μένα σημαίνει τρεις λέξεις: Τρόπος Ζωής, Ευγενής Άμιλλα, Αρρώστια! Είναι σημαντικό πράγμα στην ζωή σου να κάνεις κάτι το οποίο σε χαροποιεί ιδιαίτερα. Να ξυπνάς το πρωί και να σκέφτεσαι τι σου λείπει από τον προσωπικό σου εξοπλισμό, τι χρειάζεσαι για το κάθε παιχνίδι, τι χρειάζεται η ομάδα (πλέον σύλλογος) για να προχωρήσει μπροστά. Γενικότερα, Αεροσφαίριση -όχι μόνο για μένα αλλά για κάθε μέλος του Σ.Α.Ρ- είναι ένα βασικό κομμάτι της ζωής μας. Ο τρόπος που γνώρισα το Airsoft ήταν ο καλύτερος τρόπος διαφήμισης, δηλαδή από “στόμα σε στόμα”: Mε είχε φωνάξει ένας γνωστός να πάω να δω ένα παιχνίδι, και από τότε “αρρώστησα”!

2) Προΐστασαι του νεοσύστατου Συλλόγου Αεροσφαίρισης Ρόδου. Είναι πολύπλοκη/γραφειοκρατική διαδικασία η δημιουργία ενός “επίσημου” σωματείου; Προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με μια “απλά και άτυπη” ομάδα;

Αυτή την στιγμή τυγχάνει να είμαι Πρόεδρος του νεοσύστατου Συλλόγου Αεροσφαίρισης Ρόδου, ο οποίος γεννήθηκε μέσα από την Αγάπη και την Ομαδικότητα 22 μελών. Στο σύνολο είμαστε πάνω από 30 μέλη, αλλά για διαφόρους λόγους που κατανοούμε σαν άνθρωποι δεν μπόρεσαν όλοι να συμμετέχουν. Η διαδικασία για την σύσταση ενός συλλόγου απαιτεί καταρχάς 20 συνιδρυτικά μέλη το ελάχιστο. Είναι σίγουρα χρονοβόρα, χρειάζεται χρήματα (μιλάμε για ένα ποσό που ξεπερνάει τα 1000€), έναν καλό δικηγόρο, και όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Όσον αφορά στα γραφειοκρατικά, χρειάζεται υποβολή Ποινικού Μητρώου και Ταυτότητας του κάθε μέλους. Αυτά για αρχή. Τώρα τα πλεονεκτήματα ενός “νομίμου” συλλόγου είναι πολλά: Προσφορές και συνεργασίες με διάφορα καταστήματα, χορηγίες, και δωρεές. Γενικότερα, ένας σύλλογος θεωρείται νομικό πρόσωπο και έτσι δεν μπορεί να σε βλάψει κανένας, αρκεί να είσαι νομότυπος: Ότι αναφέρεται στο καταστατικό σου να το ακολουθείς, και να είσαι δίκαιος με όλους και με όλα. Βασικός κανόνας συμμετοχής είναι το ηλικιακό όριο των 18 ετών, αν μιλούμε για σύλλογο, αφού γνωστό είναι ότι υπάρχουν ομάδες που έχουν στο ενεργητικό τους ανηλίκους.

3) Τι “είδος” παικτών αναζητάτε στον Σύλλογό σας;

Στον σύλλογο μας δεν αναζητάμε κάποιο συγκεκριμένο “είδος” παικτών, οι “πόρτες” είναι ανοικτές για όλους και οι πάντες είναι καλοδεχούμενοι. Βέβαια, ως γνωστόν υπάρχουν και οι κακοπροαίρετοι και κακόβουλοι οι οποίοι ερχόμενοι στον σύλλογο θέλουν απλά να μάθουν τους εσωτερικούς κανονισμούς και τις δικλείδες ασφαλείας. Είναι δεδομένο, και θέλω να το τονίσω, ότι στον Σ.Α.Ρ έπειτα από συνεργασία με τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Κω και τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Βορείου Ελλάδος -τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ- δημιουργήσαμε ένα καταστατικό στα μέτρα μας, έτσι ώστε όταν θα έρθει ο “Λύκος” για να γίνει μέλος αυτόματα να γίνεται “Αρνάκι” και να συμβαδίζει μας.

4) Έχετε στα σκαριά κάποια σχέδια για το άμεσο μέλλον; Υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο; Ίσως κάποιο event;

Έχουμε στήσει ένα Δ.Σ. όπου δουλεύουμε και επεξεργαζόμαστε τις ιδέες και τις προτάσεις μας κάνοντας προγραμματισμό. Πριν καν δημιουργήσουμε τον Σύλλογο, ως  ομάδα Β.Α.Τ (Brotherhood Airsoft Team) καταφέραμε να διοργανώσουμε το 1ο Πανροδιακό Τουρνουά Αεροσφαίρισης τον Νοέμβριο του 2015, το οποίο πήγε περίφημα. Ως Εθελοντικός/Φιλανθρωπικός σύλλογος, πλέον, έχοντας από κάτω τις δυο ομάδες (την B.A.T στην οποία εντάσσονται τα Τακτικά Μέλη, και την B.S.T στην οποία εντάσσονται τα Δόκιμα μέλη) την Κυριακή 5/6/16 θα κάνουμε την πρώτη μας Εθελοντική Κίνηση συμμετέχοντας στην Εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ρόδου και αφορά στον καθαρισμό του πάρκου Ροδινίου. Μελλοντικά, θα κάνουμε μια φιλανθρωπική κίνηση μαζί με ενημέρωση του κόσμου σε μια μεγάλη εκδήλωση στην Ρόδο που διαρκεί μέρες και προσελκύει κόσμο από όλη την Ελλάδα (για αυτήν την κίνηση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση). Σίγουρα θέλουμε να συμμετέχουμε σε κάποια Τουρνουά, ακόμα και εξωτερικό, και να διοργανώσουμε κάτι μεγάλο για τα Δωδεκάνησα με το “Σωματείο Αεροσφαίρισης Κω” με το οποίο και εξετάζουμε την περίπτωση της αδελφοποίησης των δυο συλλόγων.

5) Η Ρόδος προσφέρει έντονη “αεροσφαιριστική βιοποικιλότητα” (τι είπα πάλι!). Τι τύπο πεδίων σκοπεύετε να αξιοποιήσετε;

Από την γέννηση της ομάδας, εδώ και δυο χρονιά, είχαμε ένα καλό! Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ομαδικά και συλλογικά, ενώ ακόμα δεν ήμασταν καν σύλλογος. Μια τέτοια δουλειά λοιπόν ήταν και η εύρεση πεδίων, στην οποία αφιερώσαμε χρόνο και χρήμα. Έχουμε πεδία (πάντα με την άδεια των ιδιοκτητών τους) διαφορών ειδών όπως CQB, URBAN, και WOODLAND. Ζούμε σε έναν τόπο που κάποιος που ασχολείται με το αντικείμενο του Airsoft μπορεί να ισχυριστεί ότι ακόμα και ο θεός έπαιζε Airsoft όταν δημιούργησε το νησί της Ρόδου! Θέλουμε να αξιοποιήσουμε χώρους, και κυρίως κτήρια που εγκαταλείφθηκαν για διαφόρους λογούς, και ίσως στο προσεχές μέλλον να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και τη δική μας ιδιόκτητη πίστα. Έτσι θα μπορέσει και ο “απλός κόσμος” να γνωρίσει το Airsoft σε ένα ασφαλές πεδίο, με τις προδιαγραφές που αρμόζουν, και καθ’ όλα νομίμως.

6) Υπάρχει κάτι που δεν καλύψαμε και θα ήθελες να συμπληρώσεις;

Θα ήθελα να τονίσω κάτι βασικό για μένα ως εκπρόσωπος ενός νομικού προσώπου, δηλαδή του Σ.Α.Ρ, και αυτό είναι η Νομοθεσία περί οπλοκατοχής στην οποία υπάγονται πλέον και τα αεροβόλα 6mm. Η Νομοθεσία λέει ρητά ότι απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Είναι πραγματικά ένα θέμα που πρέπει να κοιτάξουμε, γιατί είναι κρίμα να αμαυρώνουν τον χώρο άτομα που δεν σέβονται τους κανονισμούς για προσωπικά τους οφέλη. Απλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε έναν αρχηγό μιας ομάδας που έχει ανηλίκους: Αν κατά λάθος, πάνω στο παιχνίδι, τραυματιστεί στο μάτι από μπίλια ένας ανήλικος τι θα πει μετά αυτός στον πατέρα και στην δύστυχη μάνα του παιδιού, και πως θα κινηθεί; Είναι πράγματα που δεν τα έχουν σκεφτεί κάποιοι, και δυστυχώς συμβαίνουν. Τέλος, θα ήθελα να κλείσω αφού ευχηθώ σε όλους/όλες τους συνχομπίστες/στριες καλά και ασφαλή παιχνίδια και ότι καλύτερο για εσάς και τις οικογένειες σας. Συγχαρητήρια και στο AirsoftHellas για την υπέροχη δουλειά που κάνει. Συνεχίστε έτσι παιδιά, πολλά μπράβο!

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Σ.Α.Ρ – A.C.R
Σταματίδης Χρήστος

Xristos Stamatidis

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Χρήστο για τις εκτενείς απαντήσεις του! Μας χαροποιεί ιδιαίτερα να βλέπουμε άτομα με τόση όρεξη και μεράκι να ασχολούνται ενεργά με το hobby μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *