Διχόνοια


Αν κάποιος μου ζητούσε να περιγράψω με μία λέξη την κατάσταση που επικρατεί στο airsoft εντός Αττικής τον τελευταίο μήνα, αυτή θα ήταν η “Διχόνοια”. Παίκτες που έως τώρα πιθανότατα έπαιζαν μαζί αναγκάζονται να “διαλέξουν” πλευρά σε μία ανούσια σύγκρουση μεταξύ διοργανωτών ή να μείνουν αμέτοχοι, βλέποντας το hobby τους να εκφυλίζεται.

Δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται, ακόμα και σε ένα μικρό σχετικά χώρο όπως αυτός της Αεροσφαίρισης, κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να συγκρίνουν το μήκος της… κάννης τους με τους υπολοίπους, χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο για όλους. Ναι, κάποιοι είναι “παλιοί” στο χώρο, κάποιοι έχουν τρέξει περισσότερο από άλλους προκειμένου κάποια πεδία να είναι διαθέσιμα προς διεξαγωγή σεναρίων, κάποιοι διοργανώνουν όντως φανταστικά σενάρια στα οποία δεν υπάρχουν παρατράγουδα, κάποιοι έχουν διοργανώσει εκατοντάδες παιχνίδια, κάποιοι έχουν εξοπλισμό που όλοι μας κοιτάμε και μας τρέχουν τα σάλια κ.ο.κ. Κανείς δεν αντιλέγει. Το μόνο που έχουν σίγουρα κοινό όλοι αυτοί οι κάποιοι και όλοι οι “κοινοί” airsofters είναι ένα: Η αγάπη τους για την Αεροσφαίριση. Καιρός λοιπόν να καταλάβουν πως όσα και αν νομίζουν πως τους χωρίζουν, τελικά, όλοι τους, ο καθένας για τους δικούς τους ίσως λόγους, θέλουν το ίδιο πράγμα: Να συνεχίσει η ανάπτυξη του hobby μας.

Ας αφήσουμε λοιπόν όλοι μας τη διεκδίκηση της “κυριότητας” των πεδίων, το κράξιμο άλλων διοργανωτών για τυχόν παραλείψεις τους (κριτική ωστόσο πάντα πρέπει να υπάρχει, το έχουμε πει πολλές φορές), τη σύγκριση του αριθμού σεναρίων που έχει διοργανώσει ο καθένας ή των ετών ενασχόλησης με το χώρο και ας ξεκινήσουμε να συνεννοούμαστε μεταξύ μας έτσι ώστε να διοργανώνονται σενάρια τα οποία κυλούν κατά το δυνατόν ομαλά. Πάντα κάποιος θα κάνει κάποιο λάθος, κάτι δεν θα μας αρέσει, με κάτι θα διαφωνήσουμε. Το θέμα είναι πως το διαχειριζόμαστε προκειμένου να βελτιωθεί μία κατάσταση και να μην επαναληφθεί το εκάστοτε σφάλμα.

Τέλος, ας σκεφθούμε όλοι τι εικόνα δείχνουμε προς τα “έξω”. Αν εσείς ήσασταν στη θέση ενός ατόμου που σκέφτεται να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με το Airsoft, θα αποφασίζατε να εισέλθετε σε ένα χώρο όπου “κάποιοι” ψάχνουν να βρουν ένα άνοιγμα προκειμένου να μαχαιρώσουν τους υπολοίπους πισώπλατα;

One thought on “Διχόνοια

  • 9 Φεβρουαρίου, 2018, 14:20
    Permalink

    Μαγική εικόνα! Μου θύμισες τα νιάτα μου!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *