Warzone 6

Warzone 6
Από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά τη λήξη του Warzone 5, ρωτήσαμε τον Στέλιο Μαθιουδάκη πότε θα ανακοινωθεί το επόμενο “σκέλος” του πολεμικού έπους που διοργανώνει εδώ και 5 συναπτά έτη. Η στιγμή αυτή έφτασε, ξεκινήστε λοιπόν να ετοιμάζετε τα loadouts σας!

Δελτίο Τύπου του Σωματείου Αεροσφαίρισης Ρεθύμνου R.A. Action

Αγαπητοί φίλοι και συνχομπίστες,

Ευχόμαστε σε όλους η αρχή της σεζόν airsoft να σας βρίσκει υγιείς και με διάθεση για πολύ παιχνίδι. Βλέπουμε πολλά events ανά την Ελλάδα και νοιώθουμε έναν αέρα ανάπτυξης να πνέει στο Ελληνικό airsoft. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και θα χαρούμε εάν και εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία έμπρακτα, με όποια μέσα διαθέτουμε.

Με τη δυνατότητα που μας δίνουν τα site ενημέρωσης του airsoft της Ελλάδας, airsofthellas.gr και aerosfairisi.gr (και τους ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα προσφέρουν στο Ελληνικό airsoft), θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό σε όλους τους παίκτες airsoft ότι το ετήσιο τριήμερο airsoft event “WarZone” που διοργανώνει η ομάδα του Σωματείου της R.A. Action, της Rethimno Airsoft, θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 & 6 του Μαΐου 2018 στο Ρέθυμνο.

Έχει λάβει τον τίτλο «Final Assault» φιλοδοξώντας, σεναριακά πάντα, να δημιουργήσει επικές αναμετρήσεις μεταξύ των αντιπάλων παρατάξεων, χαρίζοντας έτσι μοναδικά συναισθήματα και εμπειρίες στους συμμετέχοντες, όπως κάθε χρόνο. Πάγια άποψη μας, όλης της ομάδας διοργανωτών της R.A. Action, είναι να μην υπάρχουν μεγάλες μεταβολές στο σενάριο και στους κανονισμούς του WarZone. Και αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι ένα μεγάλο σενάριο σου προσφέρει τα μέγιστα όταν το επαναλαμβάνεις έχοντας πλέον κατανοήσει τη λογική και τους κανονισμούς του. Οποιεσδήποτε μεταβολές προς βελτίωση στους κανονισμούς, που έχουν προταθεί από τους συμμετέχοντες ή έχουν εντοπιστεί από εμάς, θα ανακοινωθούν πριν το event.

Για το 2018, έχουμε ως στόχο να ωθήσουμε τον θεσμό του WarZone σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο επικεντρώνοντας την ενέργεια και τις προσπάθειες μας κυρίως σε δυο τομείς: Στην καλύτερη in game οργάνωση του παιχνιδιού και στην αναβάθμιση της εμπειρίας που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες συνολικά. Αυτό θα γίνει πρακτικά υιοθετώντας τη χρήση διαφόρων φίλτρων επιλογής των παικτών που τελικά θα συμμετάσχουν στο WarZone 6.

Αναφορικά με τη βελτίωση της in game οργάνωσης του παιχνιδιού έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε μια off game ομάδα υποστήριξης των επιτελείων κάθε παράταξης με στόχο τον σχεδιασμό ποιοτικότερων και περισσότερων αποστολών για κάθε παράταξη (mission orientated gaming). Στόχος είναι να δημιουργούνται και να αναθέτονται ακόμα περισσότερες αποστολές από επίπεδο squad έως ή/και επίπεδο platoon, αλλά και γενικές αποστολές σε επίπεδο παράταξης. Θα οριστεί ένα σύστημα βαθμολόγησης και οι αποστολές που θα εκτελούνται με επιτυχία θα προσθέτουν βαθμούς σε κάθε παράταξη. Αυτό ελπίζουμε να μειώσει τους νεκρούς χρόνους, που έτσι και αλλιώς έχουν τα event τέτοιας κλίμακας, αλλά και να στηρίξει τα επιτελεία στο δύσκολο έργο που έχουν να σχεδιάσουν μεγάλο αριθμό αποστολών έχοντας μικρά περιθώρια αντίδρασης. Το σύστημα βαθμολογίας που θα οριστεί δεν έχει σκοπό να βγάλει κάποιον νικητή. Έχει σκοπό να ωθήσει περαιτέρω τον υγιή συναγωνισμό. Ποτέ στο θεσμό του WarZone δεν έχει ανακοινωθεί νικητής και πως μπορεί άλλωστε, αφού εκ σεναρίου υπάρχουν ομάδες που έχουν μειωμένη δύναμη (σε σχέση με τις δυο κύριες παρατάξεις) και εντελώς διαφορετικούς αντικειμενικούς σκοπούς. Ο θεσμός του WarZone είναι αντίθετος στο έντονα ανταγωνιστικό airsoft και προτρέπει τους παίκτες να απολαύσουν μια εμπειρία δράσης σε ένα τεχνητό διαδραστικό περιβάλλον που έχουν «κατασκευάσει» οι διοργανωτές. Να κερδίσουν ευχάριστα συναισθήματα από την πορεία και όχι κυνηγώντας το αποτέλεσμα. Μια καλά οργανωμένη ομαδική αποστολή, ανεξάρτητα εάν είναι επιτυχείς η όχι, είναι αρκετή για να δώσει ιδιαίτερες στιγμές στον κάθε παίκτη airsoft.

Ανταποκρινόμενοι λοιπόν, στο καθολικό αίτημα παικτών από όλη την Ελλάδα για ποιοτικότερα events μέσω φιλτραρίσματος των συμμετεχόντων έχουμε ορίσει με αρχή το WarZone 6 μια νέα, πρωτότυπη και σχετικά αυστηρή διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων (Heavy Filtering). Αρχικά, (Ιnitial filtering) θεσμοθετείται ο θεσμός των «WarZone trustees». Αυτοί είναι έμπειροι παίκτες που οι διοργανωτές εμπιστεύονται, τους γνωρίζουν προσωπικά, έχουν παίξει δίπλα τους, είναι WarZone Veterans ή έχει διασφαλιστεί με άλλο τρόπο ότι έχουν τα απαραίτητα, ώστε να μπορούν να επιλέξουν ποιοι παίκτες προβάλουν στο παιχνίδι τους τις άξιες και τις αρχές που διέπουν τη φιλοσοφία airsoft της R.A. Action. Κάθε παίκτης που δηλώνει συμμετοχή στο WarZone 6 “Final Assault” θα πρέπει, κατά την δήλωση συμμετοχής, να δηλώσει και έναν WarZone trustee (εάν δεν έχει κάποιον θα το χειριστεί η διοργάνωση). Αυτός με τη σειρά του θα βεβαιώνει για τον χαρακτήρα και τη σωστή νοοτροπία του προς έγκριση παίκτη. Ο WarZone trustee θα επιλέγει παίκτες που έχουν μέση ή υψηλή εμπειρία airsoft και θα δίνει μεγάλο βάρος στο κατά πόσο αυτοί οι παίκτες μπορούν να συμπεριφερθούν με κόσμιο τρόπο σε ένα τριήμερο nonstop event, που κύρια χαρακτηριστικά του είναι η έντονη άσκηση, η συναισθηματική ένταση και η συνεχής καταπόνηση πνεύματος και σώματος. Η θέση του WarZone trustee είναι θέση ευθύνης, απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές. WarZone trustee που αποδειχτεί ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ευθύνης που έχει αναλάβει θα απομακρύνεται από τον θεσμό του WarZone.

Σε δεύτερη φάση (second filtering) όλοι οι παίκτες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα χρειαστεί να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο «νοοτροπίας airsoft» που θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά. Αυτό θα περιέχει ερωτήσεις κρίσεως που θα αναφέρονται σε περιστατικά συμπεριφοράς και επίδειξης σωστής νοοτροπίας. Το ερωτηματολόγιο θα έχει πρωτίστως σκοπό να προβληματίσει τους παίκτες και λιγότερο να αποκλείσει παίκτες από το event.

Η τρίτη φάση (third filtering) περιλαμβάνει το σύστημα που έχει θεσπιστεί από το WarZone 4, το WarZone Behaviour Control System (B.C.S.). Σαν διοργανωτές της R.A. Action δεν πιστεύουμε στην ύπαρξη κριτών σε ένα παιχνίδι airsoft. Θεωρούμε ότι όλοι οι παίκτες είναι υπεύθυνοι για το επίπεδο του παιχνιδιού που τελικά όλοι μας λαμβάνουμε και όλοι οι παίκτες πρέπει να τα διαφυλάσσουν με διάφορους τρόπους.

Η πρακτική που έχουμε υιοθετήσει είναι ότι: Όλοι οι παίκτες, καθ’ όλη την διάρκεια του event, ελέγχουν και ελέγχονται. Είμαστε όλοι κριτές και όλοι κρινόμαστε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάθε συμμετέχων έχει το δικαίωμα να σημειώσει τον αριθμό του περιβραχιόνιου κάποιου παίκτη, (φίλιου ή αντίπαλου) με διακριτικό και όμορφο τρόπο χωρίς να προσβάλει κανέναν, που θεωρεί ότι υπέπεσε σε κάποιο σφάλμα ή ενήργησε ενάντια στους κανονισμούς. Έπειτα το δηλώνει σε κάποιον διαχειριστή ή περιμένει μετά το event όπου θα αποσταλεί ερωτηματολόγιο για τη δημιουργία feedback. Εκεί μπορούν να δηλωθούν παίκτες με ανάρμοστη συμπεριφορά. Έπειτα η ομάδα της R.A. Action θα συγκεντρώσει όλα τα στατιστικά στοιχεία και θα κινηθεί αναλόγως για την απομάκρυνση αυτών των παικτών από τα event της. Προσοχή όμως, περιστατικά παικτών που χειραγωγούν τον κανονισμό, που απαιτούν με άσχημο τρόπο ή φωνάζοντας τον αριθμό περιβραχιόνιου αντιπάλων μόνο για τις εντυπώσεις, δεν θα γίνουν αποδεκτά και ο παίκτης που προβάλει αυτή τη συμπεριφορά θα παύεται από την συνέχεια του event.

Για το WarZone 6 έχουμε περιορίσει τους συμμετέχοντες στους 250 παίκτες συνολικά. Μας συγχωρείτε αλλά δεν έχουμε ικανότητα διαχείρισης για περισσότερους παίκτες. Η διοργανωτική ομάδα της R.A. Action κοπιάζει ασταμάτητα σε εθελοντική βάση δαπανώντας παράλληλα χιλιάδες ευρώ από τις τσέπες της για να προσφέρει αυτή την μοναδική συνάντηση airsoft στους παίκτες. Δυστυχώς δεν γίνεται να δαπανηθούν αλλά χρήματα σε αυτή τη φάση ώστε να αυξηθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων. Σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας δήλωσης εγγραφής. Εάν μετά το φιλτράρισμα προκύψουν ελεύθερες θέσεις θα δοθούν κατά προτεραιότητα. Ας ελπίσουμε αυτός ο θεσμός στο μέλλον να μπορέσει να πατήσει γερά στα πόδια του και να γίνει ακόμα μεγαλύτερος. Αυτό θα γίνει μόνο με την δίκη σας βοήθεια και στήριξη.

Σαν διοργανωτική ομάδα έχουμε ένα όραμα, να παίζουμε ποιοτικό airsoft (όπως εμείς το εννοούμε φυσικά!) και το event μας να συγκεντρώνει όμοιους μας. Άνθρωποι που σκέφτονται και δρουν όπως εμείς. Άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι έχουν δίκιο σε όλα, που δέχονται τη διαφορετικότητα και τις ποικίλες απόψεις που υπάρχουν στο airsoft σήμερα και ας μην τις οικειοποιούνται. Δεν πετάμε στα σύννεφα, γνωρίζουμε ότι αυτό στο οποίο στοχεύουμε είναι πολύ δύσκολο. Όμως μας είναι αδύνατο να σταματήσουμε να προσπαθούμε να το πετύχουμε. Έχουμε ορίσει αυστηρό φιλτράρισμα των συμμετοχών διότι δεν μας νοιάζει πόσοι θα έρθουν στο WarZone, μας νοιάζει ποιοι θα έρθουν στο Warzone. Μας προκαλεί εκνευρισμό και στενοχώρια να βλέπουμε παίκτες να κατακρεουργούν τους κανόνες του παιχνιδιού. Να βλέπουμε παίκτες να λειτουργούν εντελώς εκτός των αρχών και των αξιών που θεωρούμε απαραίτητες να υπάρχουν στο παιχνίδι μας. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με κανονική προσωπική ζωή, που πρέπει κάθε μέρα να πάμε στις δουλειές μας ή να τρέξουμε τις επιχειρήσεις μας. Κοπιάζουμε για το airsoft, ξοδεύουμε μεγάλα χρηματικά ποσά και πολύ χρόνο για το αγαπημένο μας άθλημα-παιχνίδι. Ναι, έχουμε απαιτήσεις από τους συμμετέχοντες, δεν έχουμε κανένα κώλυμα και έχουμε το δικαίωμα (όπως όλοι έχουν το δικαίωμα να μην δηλώσουν συμμετοχή) να απαγορέψουμε σε οποιονδήποτε να συμμετάσχει στα event μας, εάν αυτός αποδεδειγμένα καταστρέφει την προσπάθεια μας. Στόχος μας είναι στο WarZone να μαζεύονται οι ποιοτικότεροι παίκτες του airsoft. Αυτοί που σέβονται τον κόπο των άλλων, που πάνω από όλα έχουν αρχές και αξίες. Που παίζουν και για τους άλλους και όχι μόνο για τον εαυτό τους. Που αντλούν ευχαρίστηση όταν βλέπουν μια όμορφη ενέργεια από τον αντίπαλο και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πουν «μπράβο φίλε, είσαι ωραίος»! Σε αυτούς αξίζει να ζουν την εμπειρία του WarZone. Πρόκειται για ένα μοναδικό event, μια γιορτή του airsoft και θα κάνουμε τα πάντα για να το διαφυλάξουμε και να φτάσει όπου του αξίζει να φτάσει.

Εάν συμφωνείτε με όλα όσα αναφέρουμε και μπορείτε να στηρίξετε με οποιονδήποτε τρόπο την προσπάθεια μας, θα εκτιμούσαμε να το κάνετε. Ένα καλό σχόλιο, ένα email ή ένα τηλεφώνημα, μας είναι αρκετό, θα δώσει τη σημαντική για εμάς ενέργεια και δύναμη να συνεχίσουμε. Αυτό είναι η μόνη αμοιβή των διοργανωτών και όλων όσων κοπιάζουν για αυτό το event! Εάν δεν συμφωνείτε με όσα κάνουμε και όσα αναφέρουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεχόμαστε την άποψη σας, απλά δεν συμφωνούμε μαζί σας. Θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε και θα ανταλλάσσουμε απόψεις στα παιχνίδια άλλων διοργανωτών.

Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας: Να παίζουμε και να προσφέρουμε ποιοτικό airsoft με κύρια χαρακτηριστικά την τιμιότητα, την ευγενή άμιλλα, τον συναγωνισμό και τη δημιουργία ευχάριστων συναισθημάτων στον αντίπαλο. Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα μόνοι μας, χρειαζόμαστε όλους τους ποιοτικούς παίκτες να έρθουν κοντά μας. Ευχαριστούμε όλους εσάς που αντιλαμβάνεστε τον κόπο μας και που στηρίζετε την προσπάθεια μας.

Για ό,τι νεότερο, μείνετε συντονισμένοι μαζί μας μέσω των ιστοσελίδων μας.

Η δήλωση συμμετοχών για το WarZone 6 “Final Assault” ξεκινούν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.
www.rethimnoairsoft.gr
www.warzone.gr
Warzone Facebook Group

Σας ευχαριστούμε και πάλι.
Εκ της ομάδας διοργανωτών του Σωματείου Αεροσφαίρισης Ρέθυμνου R.A. Action
Στέλιος Μαθιουδάκης
Πρόεδρος Σωματείου Αεροσφαίρισης Ρεθύμνου R.A. Action

3 σκέψεις σχετικά με το “Warzone 6

 • 28 Σεπτεμβρίου, 2017, 13:40
  Permalink

  Κλεινω εισιτήρια για ελλαδα από τώρα….Πολυ καλη δουλεια παιδια και παντα τετοια!! Ολοι μαζι σας!!!

  Σχολιάστε
 • 28 Σεπτεμβρίου, 2017, 13:44
  Permalink

  Καλησπέρα από Σερρες είμαι μέλος της ομάδας airsoft λεοντας στις Σέρρες πολύ καλή η διοργάνωση σας και θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε κι εμείς σ αυτή

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *