“ΚΟΠΤΟΕΝ ΞΙΦΟΣ” by AWC

ΚΟΠΤΟΕΝ ΞΙΦΟΣ

Τα μέλη της Airsoft Warfare Community (A.W.C.) ξαναχτυπούν και στις 4 και 5 Νοέμβρη, μας καλούν να συμμετάσχουμε σε ένα – όπως χαρακτηρίζεται και από τους ίδιους – hardcore milsim σενάριο διάρκειας δύο ημερών. Ο τίτλος αυτού “ΚΟΠΤΟΕΝ ΞΙΦΟΣ” και το σεναριακό του υπόβαθρο άκρως ενδιαφέρον:

Τη δεδομένη στιγμή πολλά παίζονται στην Αφρική. Τεράστιες περιοχές έχουν ερημωθεί από την πείνα, τις αρρώστιες αλλά και την βία ανάμεσα σε τοπικές φυλές που ωθούνταν από πολυεθνικές εταιρείες που επιδίωκαν έλεγχο σε πολύτιμα και σπάνια ορυκτά, απαραίτητα για βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας.

Η Τανζανία είχε γίνει στις αρχές του 21ου αιώνα βάση για Αμερικάνικες επιθέσεις ενάντια σε ισλαμιστές που δρούσαν στην Κένυα αλλά και προπύργιο της διεθνούς ναυτικής δύναμης, που στόχο είχε τους πειρατές που εξορμούσαν από τις ακτές της Σομαλίας αλλά και της Κένυας. Αυτό άλλαξε το 2018, από ένα πραξικόπημα και έναν εμφύλιο μεταξύ φυλών (παρότι σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία άνηκε στην φυλή των Μπαντού) που οδήγησε την χώρα σε μια κατάσταση χάους. Ο πόλεμος που ήταν εξαιρετικά βίαιος αφού στα χέρια των ντόπιων βρέθηκαν όπλα υψηλής τεχνολογίας (άγνωστο πως) ενώ υπήρχαν αναφορές – αλλά και κάποιες αποδείξεις – για παρουσία μισθοφόρων στην περιοχή. Μέχρι το 2021 ολόκληρες περιοχές σχεδόν είχαν ερημωθεί και ένα εκατομμύριο πολίτες είχαν πεθάνει ή είχαν γίνει πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα. Ήταν η χρονιά που ο ΟΗΕ εξέδωσε την απόφαση 456/21 που έδινε την άδεια σε τρίτες χώρες να παρέμβουν ώστε να σταματήσει το αιματοκύλισμα.

Καμία χώρα δεν εξέφρασε την επιθυμία να στείλει εθνικά της στρατεύματα στην περιοχή (τα μόνα που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μια αποστολή του ΟΗΕ και να έχουν την κάλυψη του) αλλά ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και Κίνα φάνηκαν πολύ πρόθυμες να αποστείλουν μισθοφορικά τμήματα για να συνδράμουν…

Εντελώς τυχαία μετά την άφιξη τους και την έναρξη αποστολών εντός του εδάφους της Τανζανίας, ο Δρ. Σάμια Μαγκουφούλι, που κατηγορούσε τις μεγάλες δυνάμεις για ωμή παρέμβαση και ότι προκάλεσαν τον εμφύλιο στην χώρα, βρίσκεται νεκρός στην Νέα Υόρκη πριν προλάβει να μιλήσει στην έδρα του ΟΗΕ και να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα κοιτάσματα φθορίτη της περιοχής…

Τονίζουμε πως το σενάριο μπορεί να φανεί αρκετά απαιτητικό σε κάποιους παίκτες οπότε καλό θα ήταν να διαβάσουν προσεκτικά όλες τις πληροφορίες τις οποίες έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές και τις οποίες θα βρείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *