Warzone 5! Έτοιμοι για πόλεμο;

warzone 5

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το σωματείο R.A. Action, με τον Στέλιο Μαθιουδάκη επικεφαλής, διοργανώνει το τριήμερο event Warzone 5. Σε όσους έχουν ήδη συμμετάσχει σε κάποιο από τα προηγούμενα μάλλον είναι σχετικά περιττό να μιλήσουμε για το επίπεδο διοργάνωσης ενώ σε αυτούς που θα αποφασίσουν να λάβουν μέρος για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε μόνο πως έπρεπε να το έχουν ήδη πράξει. Ακολουθεί ο βασικός κορμός του σεναρίου και το καταπληκτικό video της διοργάνωσης!

 

Έτος 2030.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΗΣ, κάπου στην Μεσόγειο. (Έκταση 198.500 τετρ. χλμ., πληθυσμός 15.587.443 κάτοικοι)

Η άλλοτε πλούσια και αυτάρκης χώρα της Ατλάντης έχει βυθιστεί, εδώ και πέντε χρόνια, σε μια καταστροφική και άνευ προηγουμένου οικονομική ύφεση. Ξεκίνησε το έτος 2020, με την πτώση της παραγωγής πολύτιμων λίθων των ορυχείων της. Έπειτα από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες, των πολιτικών δυνάμεων της χωράς, για την επίτευξη κάποιου είδους σταθερότητας, η αναδόμηση ενός κράτους ανάπτυξης και ευημερίας απέτυχε και επικράτησε το χειρότερο σενάριο.

Το έτος 2025, η μυστική οργάνωση ΟCTAPUS υπό τη διοίκηση του Στρατηγού Κόρα, που είχε καταφέρει να διεισδύσει σε θέσεις κλειδιά του κυβερνητικού Στρατού, πήρε την εξουσία με την βία και όρισε μια εθνική κυβέρνηση ‘’μαριονέτα’’, δικής της αποδοχής. Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει ένοπλη εμφύλια διαμάχη:Διάφορες οργανώσεις που σχηματίστηκαν από πρώην μέλη του κυβερνητικού στρατού, εναντιώθηκαν σθεναρά στο νέο καθεστώς και έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο λαός έχει υποστεί τις τεράστιες  συνέπειες και αδυνατεί να επιβιώσει με τεράστιες ελλείψεις σε όλες τις κρατικές υποδομές και χωρίς δυνατότητα κάλυψης βασικών καθημερινών αναγκών .

Μόνο πρόσφατα και έπειτα από την πίεση πολλών ανθρωπιστικών οργανώσεων, η διεθνής κοινότητα έδειξε ενδιαφέρον για την επίλυση της εμφύλιας διαμάχης. Πρόσφατα ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης, ωστόσο ακόμα και η συμφωνία μιας εκεχειρίας για παύση πυρός είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Για την ομαλοποίηση της κατάστασης και την προσπάθεια επίτευξης εκεχειρίας, αποφασίστηκε η αποστολή διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων οι οποίες ανέλαβαν την προστασία των αμάχων, την επιβολή της ειρήνης και τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στο άμεσο μέλλον.

Πολιτικοί παρατηρητές δηλώνουν: «Η ένταση αυξάνεται καθώς οι ειρηνευτικές δυνάμεις που πρεσβεύουν την ειρήνη στη ‘’Δημοκρατία’’ της Ατλάντης, προσπαθούν κυρίως να επιτύχουν την πλεονεκτικότερη διείσδυσή τους στους μηχανισμούς μελλοντικής διοίκησης του κατά τα αλλά σήμερα υπό διάλυση κράτους. Μια λαθεμένη επιλογή, αφού αδιαφορώντας για τη δικαιοσύνη και την τιμωρία των εγκληματιών του εμφυλίου, απομακρύνεται ο στόχος της εκεχειρίας και πυροδοτούνται περισσότερες εντάσεις»!

THIS YEAR, AT WARZONE 5…

Δύο χρόνια παρουσίας των ειρηνευτικών δυνάμεων στη Δημοκρατία της Ατλάντης (Republic of Atlantis) έχουν συμπληρωθεί και ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στις συνομιλίες μεταξύ του Στρατού των Octapus και του Στρατού των Αντιφρονούντων, GRC (Guard Regiment Command). Οι εχθροπραξίες δεν έχουν σταματήσει και ο Ο.Η.Ε. απλά παρατηρεί τις συγκρούσεις χωρίς να μπορεί να κάνει και πολλά για την επίτευξη της εκεχειρίας. Για τη βελτίωση της κατάστασης το ανώτατο συμβούλιο του ΟΗΕ με πρόσφατο ψήφισμα του επέβαλε τον ορισμό πράσινης ζώνης (ΤΗΕ GREEN ΖΟΝΕ) μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών και ενίσχυσε σημαντικά τα άριστα εκπαιδευμένα μηχανοκίνητα τάγματα του. Έτσι ευελπιστεί να αποκλιμακωθεί η ένταση και να μειωθούν οι συγκρούσεις.

Οι δυνάμεις των GRC υπό την διοίκηση του Συνταγματάρχη Λάσκο αμύνθηκαν με λύσσα στις επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων τους και έχουν ισοσταθμίσει πλέον όποιο στρατιωτικό πλεονέκτημα ενδεχομένως είχαν οι δυνάμεις των Octapus. Ειδικά έπειτα και από την προσπάθεια κάποιων ανεγκέφαλων ανώτατων αξιωματικών για την ανατροπή του Συνταγματάρχη Λάσκο και απομάκρυνσής του από την εξουσία, έχουν σκληρύνει την στάση τους και προετοιμάζονται για γενικευμένη αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα.

Η στρατιά των Octapus υπό τη διοίκηση του Στρατηγού Κόρα δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και πλέον ο ίδιος, αντιλαμβανόμενος τη θέση του, έχει ενισχύσει σημαντικά τις μονάδες του και θα επιχειρήσει αυξάνοντας την πίεση για την πλήρη εκκαθάριση των αντιφρονούντων GRC από όλα τα χωριά γύρω από την περιοχή του Αρκαδίου. Η περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας, διότι εξασφαλίζει τον έλεγχο των ορυχείων εξόρυξης πολύτιμων λίθων της χώρας – βασική πηγή εισοδήματος των GRC για την αγορά όπλων και εφοδίων. Στόχος είναι η πλήρης εκκαθάριση των αντίπαλων δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή και ο πλήρης έλεγχος των γύρω χωριών.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μυστικά ειδικές μονάδες Ranger των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Στόχος τους είναι να εκμεταλλευτούν την ολιγωρία της διεθνούς κοινότητας και να συνεργαστούν με αυτούς που θα κερδίσουν το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης. Έτσι θα καταφέρουν και οι Η.Π.Α., σαν αρωγός δύναμη πλέον, να βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έχοντας και η Ρωσία συμφέρον να επηρεάσει τη ροή της εμφύλιας σύρραξης και να αυξήσει την επιρροή της στη χώρα της Ατλάντης, αιτήθηκε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να αποστείλει και η ίδια ειρηνευτικές στρατιωτικές δυνάμεις. Δέχτηκε όμως την κάθετη άρνηση σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση. Όμως πρόσφατα διέρρευσε ότι η μονάδα των 25th SPETSNAZ REGIMENT του δυτικού μετώπου,  άριστα εκπαιδευμένη στις διαπραγματεύσεις και σε αποστολές καταστροφών, απαγωγών και  ανορθόδοξου πολέμου, έχει μετακινηθεί με άκρα μυστικότητα νοτιότερα της θέσης της...!

Το Ανώτατο Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. δεν φαίνεται να θέλει να επιτρέψει την εμπλοκή ούτε των Η.Π.Α, ούτε της Ρωσίας και θα τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες κατά γράμμα!! Όπως συμβαίνει φυσικά κάθε χρόνο στο WarZone!!!

Οι δηλώσεις για την συμμετοχή στο WarZone 5, τον Μάιο του 2017, έχουν ξεκινήσει! Επιλέξτε την μονάδα που σας ταιριάζει και δηλώστε συμμετοχή σε αυτό το ανεπανάληπτο event. Περισσότερες πληροφορίες για το σενάριο καθώς και για το πως να δηλώσετε συμμετοχή, θα βρείτε εδώ.

3 σκέψεις σχετικά με το “Warzone 5! Έτοιμοι για πόλεμο;

 • 4 Νοεμβρίου, 2016, 21:38
  Permalink

  Πρώτα ο θεός ….

  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΕΙ

  Καλή επιτυχία στα παιδιά ,ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

  Σχολιάστε
 • 4 Νοεμβρίου, 2016, 22:10
  Permalink

  Για παμε ολοι εκει σας περιμενουμε για ενα αξεχαστο και μοναδικο 3ημερο!!!!!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *