Συνέντευξη με τους “Τιτάνες” της Αεροσφαίρισης!

Titans Logo

Τι παιχνιδάρα ήταν το Titan Quest έτσι; (Άσχετο, αλλά οι μυημένοι ξέρουν…) Τέλος πάντων, εμείς απευθυνθήκαμε στους Τιτάνες της Φθιώτιδας για να μάθουμε όχι αν έχουν παίξει το “Immortal Throne” αλλά για μας δώσουν τη δική τους οπτική πάνω στην αγαπημένη μας Αεροσφαίριση! Ο αρχηγός τους Πάνος “Speedlife” Πουπουνάκης απαντά στις ερωτήσεις μας:


1) Οι Titans είναι ένα κράμα παικτών Αεροσφαίρισης και Χρωματοσφαίρισης (PAINTBALL);! Μα είναι δυνατόν να συμμαχείτε με τους ΑΠΙΣΤΟΥΣ;! (Χεχε, αστειεύομαι φυσικά!) Πέρα από την πλάκα, υπήρξαν κάποιες δυσκολίες στο δέσιμο της ομάδας; Διαπιστώσατε κάποια διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των δύο υποομάδων, Αεροσφαιριστών και Χρωματοσφαιριστών;

Αναμφισβήτητα το Airsoft με την μεγάλη αποδοχή που έχει από τους φίλους των Action Games τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να θεωρηθεί διάδοχος του Paintball. Μοιραία λοιπόν, οι παίχτες Paintball της περιοχής μας γοητεύτηκαν από τον πιο Milsim χαρακτήρα του Airsoft, καθώς επίσης, σε αυτή την επιλογή τους βοήθησε το χαμηλότερο κόστος αναλωσίμων και το γεγονός ότι το Airsoft δεν διεξάγεται σε μικρές και κλειστές πίστες όπως συμβαίνει στο Paintball. Δεν σημειώθηκαν ποτέ διαφορές ανάμεσα στους υφιστάμενους παίχτες Χρωματοσφαίρισης με τους παίχτες τις Αεροσφαίρισης, καθώς ο στόχος είναι κοινός και δεν είναι άλλος παρά η ανάδειξη του αθλήματος που αγαπάμε.

2) Οι μυθικοί Τιτάνες έχασαν τον πόλεμο με τους Ολύμπιους Θεούς και εξορίστηκαν στα Τάρταρα. Εσείς, οι σημερινοί Τιτάνες, πως νιώθετε όταν χάνετε σε ένα παιχνίδι; Πώς διαχειρίζεστε την ήττα; Κλαίτε σε εμβρυακή στάση ή συνεδριάζετε για να δείτε τι πήγε στραβά;

TITANS ARE BACK BITCHEZZZ…(γέλια) Στην ουσία το Airsoft είναι ένας ωραίος συνδυασμός πραγμάτων και ειδικότερα μια ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος νέους φίλους, να ταξιδέψει, φυσικά να ευχαριστηθεί το αγαπημένο μας παιχνίδι, να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να ζήσει ότι ονειρευόταν όταν έπαιζε «πόλεμο» σαν παιδί. Σαν Titans δεν μπορούμε να πούμε ότι μας επηρεάζει αρνητικά η ήττα σε ένα παιχνίδι. Χαιρόμαστε με το τίμιο gameplay και με την άξια νίκη των αντιπάλων μας. Βέβαια, σε περίπτωση ήττας, θα πρέπει να υπάρξει ρεβάνς με κοντοσούβλια, κοκορέτσια και πολλές μπύρες στην κοντινότερη ταβέρνα της περιοχής, όπου εκεί θα αντιληφθούν όλοι την ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΑ –εκτός συναγωνισμού- όρεξή μας (γέλια)!

3) Θεωρείτε ότι η Αεροσφαίριση στην Ελλάδα έχει προοπτικές εξέλιξης, ή η οικονομική κρίση θα την καταστήσει “πολυτέλεια” και “είδος υπό εξαφάνιση”;

Η οικονομική κρίση σίγουρα έχει επιβραδύνει και την ανάπτυξη της Αεροσφαίρισης στην Ελλάδα. Το Airsoft όμως είναι ένα ανερχόμενο χόμπι που αποκρίνεται σε όλα τα βαλάντια καθώς υπάρχουν εξίσου οικονομικές επιλογές γι αυτούς που παίρνουν το μικρόβιο και θέλουν να ασχοληθούν. Σε αυτό βοηθά και η online κοινότητα του Airsoft σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο, όπου καθένας μπορεί να πουλάει και να αγοράζει μεταχειρισμένα αντικείμενα σε πολύ καλή τιμή και κατάσταση. Ενθαρρυντικό επίσης είναι το γεγονός ότι εμφανίζονται συνεχώς ενδιαφερόμενοι νέοι παίχτες με όρεξη και μεράκι, στην περιοχή μας τουλάχιστον, τους οποίους και με την βοήθεια του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Φθιώτιδας στον οποίο υπαγόμαστε, τους βοηθάμε να ξεκινήσουν και να παραμείνουν στο χώρο. Οπότε όσο υπάρχει αγάπη και θέληση υπάρχει και τρόπος να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, ώστε να κρατήσουμε την Αεροσφαίριση ζωντανή και να μην καταστεί μια μόδα που πέρασε.

4) Χρησιμοποιείτε ασυρμάτους στα παιχνίδια σας; Θεωρείτε γενικά ότι μια ομάδα αξίζει να επενδύσει σε ασυρμάτους;

Βεβαίως και χρησιμοποιούμε. Θεωρούμε το PMR αναπόσπαστο στοιχείο του εξοπλισμού της ομάδας μας, καθώς μας βοηθά στη σωστή επικοινωνία, την οργάνωση και την ευελιξία των κινήσεών μας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Όσοι είναι και φαν των online παιχνιδιών τύπου Battlefield κτλ. αντιλαμβάνονται καλύτερα τα πλεονεκτήματα της χρήσης του ασύρματου. Τώρα, εάν μια ομάδα θα πρέπει να επενδύσει σε κάτι τέτοιο είναι υπόθεση των οικονομικών της δυνατοτήτων και εξαρτάται και από τον τρόπο που αναπτύσσει την στρατηγική των κινήσεών της.

5) Πως είναι οι σχέσεις σας με τις υπόλοιπες ομάδες της Φθιώτιδας; Υπάρχει συνεργασία μεταξύ σας, ή επικρατεί ο – δυστυχώς – κλασσικός ανταγωνισμός που χαρακτηρίζει το νεοέλληνα;

Πάντα υπάρχει χώρος για συνεργασία και το επιδιώκουμε αυτό με όποιον μοιράζεται την ίδια καλή διάθεση. Είμαστε μια ομάδα που τα μέλη της πάνω από όλα είναι φίλοι εντός και εκτός του πεδίου, προωθούμε τον πλουραλισμό απόψεων, δεν θεωρούμε καλό το one man show team και αποφεύγουμε να μπαίνουμε σε «κουτάκια». Έτσι, επιδιώκουμε να είναι και οι σχέσεις μας και με τις άλλες ομάδες. Η απομόνωση είναι κακό πράγμα και εμείς είμαστε εξωστρεφή άτομα. Το έχουμε αποδείξει έμπρακτα με συμμετοχές μας εντός νομού σε διοργανώσεις της ASAT-Αμφίκλειας αλλά και εκτός σε μια σειρά παιχνιδιών που διοργανώνουμε από κοινού με τις πολύ αγαπητές μας ομάδες τις Κεντρικης Ελλάδας, όπως οι Κένταυροι Βόλου, οι Δέλτα και οι Contractors από Λάρισα. Επίσης, σε μεγάλα πανελλήνια σενάρια που έχουν αφήσει εποχή όπως οι διοργανώσεις του Trojan Horse των Sandmen στο μαγευτικό νησί των ονείρων στην Ερέτρια, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά με εκπροσώπους της ΛΑΒΕ, της ΛΑΠ, των RANGERS Λέσβου, του ΣΑΗΠ, αλλά και πιο πρόσφατα στα Τρίκαλα με τους Foxes, όπου αναπτύξαμε σχέσεις με τα καταπληκτικά παιδιά από τους Ωμέγα Κοζάνης και γνωριστήκαμε με τους Tzedes, τους ACES, τους Ακρίτες και τα παιδιά από το Warzone στο Ρέθυμνο.

6) Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει ένας παίκτης προκειμένου να ενταχθεί επιτυχώς στην ομάδα σας; Τι είναι αυτό που δεν θα ανεχόσασταν σε καμία περίπτωση;

Τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει κάποιος που θέλει να ενταχθεί στην ομάδα μας είναι απαραιτήτως η ίδια αγάπη και σεβασμός για το Airsoft και τους κανόνες που το διέπουν, η τιμιότητα, το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία και σημαντικό επίσης είναι το χιούμορ μιας που είμαστε μια ομάδα που το δέσιμό της έχει έρθει από μια σειρά πειράγματα και αστείες καταστάσεις μεταξύ μας. Αυτά που δεν ανεχόμαστε είναι οι βεντετισμοί, οι ’αθανασίες’ και το να εκθέτει κάποιος την ομάδα με την συμπεριφορά του.

7) Πάρτε το μικρόφωνο τώρα και απευθύνετε ένα διάγγελμα προς την ελληνική αεροσφαιριστική κοινότητα!

Διάγγελμα εεε? (γέλια) Λοιπόν….Λαέ του Airsoft Ελλάδας είμαστε οι Titans και θα ήταν μεγάλη μας τιμή να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε bb’s με όλους σας!!!!

Titans

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *