Συνέντευξη με τον Νίκο Πανταζόπουλο, αρχηγό της Ομάδας Αεροσφαίρισης Τρίπολης (Ο.Α.Τ)!

Είναι μεγάλη μας τιμή να εγκαινιάσουμε την ενότητα των συνεντεύξεων με έναν βετεράνο του αθλήματος, τον αρχηγό της Ομάδας Αεροσφαίρισης Τρίπολης, Νίκο Πανταζόπουλο.

1) Αρχικά πρέπει να φύγει από τη μέση η κλισέ ερώτηση: Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την Αεροσφαίριση;

Το μικρόβιο της Αεροσφαίρισης μου το έδωσε ένας καλός φίλος, ο Λάμπρος, βομβαρδίζοντάς με κυριολεκτικά με σχετικά βίντεο από το YouTube. Από την πρώτη στιγμή τρελάθηκα με το άθλημα αυτό, και έψαξα τα πάντα στο Ίντερνετ για να μάθω “τι και πώς”.

2) Τι “αντλείς” από την ενασχόληση σου με το Airsoft;

Μπορώ να πω ότι “παίρνω” πολλά πράγματα αλλά τώρα απλά θα αναφέρω αυτά που μου αρέσουν περισσότερο. Καταρχάς η ομαδικότητα, η ευγενής άμιλλα, η γυμναστική, αλλά και το φαγητό μετά από κάποια παιχνίδια! (γέλια)

3) Σε τι είδος πεδίου προτιμάς να δίνεις τις μάχες και τον πόνο σου;

Μακράν τις CQB καταστάσεις προτιμώ! Αλλά ο “καλός ο μύλος”…

4) Ξέρουμε ότι επί χρόνια πάσχιζες να δημιουργήσεις μια ομάδα Αεροσφαίρισης στην πόλη σου, την Τρίπολη. Η ομάδα επιτέλους υπάρχει, και εσύ είσαι ο “φυσικός αρχηγός” της. Από εδώ και πέρα, ποια θα είναι η συνέχεια για την Ο.Α.Τ;

Όντως, προσπαθούσα να φτιάξω μια ομάδα Αεροσφαίρισης από το 2009, όταν και έμαθα για την Αεροσφαίριση. Η συνέχεια της ομάδας θα είναι να σπέρνει τον θάνατο σε όλους όσους θα μας βρουν απέναντι τους σαν αντίπαλο (μόνο στα πεδία εννοείται!).

5) Δώσε μας την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή που σου έρχονται πρώτες στο μυαλό από όλα τα χρόνια που βρίσκεσαι στον χώρο της Αεροσφαίρισης.

Μπορώ να πω ότι κακές στιγμές δεν έχω να θυμάμαι στο άθλημα μας. Τώρα για τις καλές, δεν με φτάνει η ζωή μου για να γράφω στιγμές γέλιου και απίστευτης ομαδικότητας από τους αθλητές και τους πολύ καλούς φίλους μου.

6) Έχεις κάποιες συμβουλές για τους νέους Αεροσφαιριστές;

Ναι. Να είναι παίκτες τίμιοι και να μην προκαλούν μέσα στα παιχνίδια με τη συμπεριφορά τους. Τώρα όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους, μέσα από το παιχνίδι.

7) Τι επιχειρήματα θα χρησιμοποιούσες με κάποιον που το σκέπτεται να ασχοληθεί με την Αεροσφαίριση, αλλά διστάζει, ώστε να τον πείσεις να το πράξει;

Μόνο και μόνο το να έρθει να δει ένα παιχνίδι από κοντά, φτάνει για να ασχοληθεί κανείς με την Αεροσφαίριση.

8) Έχεις κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις σε ότι αφορά στον οπλισμό και στον εξοπλισμό σου; Επίσης, θεωρείς την Αεροσφαίριση ακριβό άθλημα;

Μου αρέσει περισσότερο το αμερικάνικο στυλ στα “όλα” του. Όσο για το οικονομικό θέμα, μπορώ να πω ότι δεν πρόκειται για ένα ακριβό άθλημα. Με 200€ περίπου μπορείς να ξεκινήσεις την Αεροσφαίριση.

9) Πως βλέπεις το μέλλον της Αεροσφαίρισης στην Ελλάδα;

Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός το άθλημα μας μεγαλώνει και γιγαντώνεται, και σε αυτό έχουμε και την αμέριστη συμπαράσταση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μας βοηθούν πολύ στην προσέλευση νέων μελών.

10) Υπάρχει κάποια ερώτηση που δεν ρωτήσαμε και θα έπρεπε; Αν ναι, κάνε τη μόνος σου στον εαυτό σου και απάντησε την!

Μόνο να τονίσω ότι τα θέματα ασφαλείας είναι το σημαντικότερο κομμάτι στην Αεροσφαίριση και είναι πάντα το πρώτο πράγμα που λέμε πριν από κάθε παιχνίδι.

Σε ευχαριστούμε πολύ Νίκο!

Και εγώ θέλω να ευχαριστήσω το Airsofthellas.gr που μου έδωσε τον λόγο για να πω “πέντε πράγματα” για την Αεροσφαίριση που αγαπώ τόσο. Καλά και ασφαλή παιχνίδια σε όλους!

13288473_10209661352481043_1707545794_o

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *