Μολών Λαβέ 2

Μολών Λαβέ 2
Με την 5η Μαϊου να πλησιάζει, η Λέσχη Αεροσφαίρισης Βορείου Ελλάδος μας απέστειλε το κείμενο που ακολουθεί, προκειμένου να ευχαριστήσει όλους όσους έχουν στηρίξει τη διοργάνωση του διήμερου σεναρίου “Μολών Λαβέ 2” αλλά και να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους, σχετικά με αυτό.

Οι προετοιμασίες για το Μολών Λαβέ 2 έχουν μπει στην τελική ευθεία και το Δ.Σ. της Λ.Α.Β.Ε. νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει τον κόσμο της ελληνικής αεροσφαίρισης για αυτήν την προσπάθεια, και παράλληλα να ευχαριστήσει όλους όσους έχουν βοηθήσει για την πραγματοποίηση αυτού του event, αλλά και όλους όσους έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος σε αυτό.

Αρχικά, λίγα λόγια για το παιχνίδι, το οποίο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει:

Πρόκειται για τη συνέχεια του πολύ πετυχημένου Μολών Λαβέ 1, το οποίο έλαβε χώρα πέρυσι τον Μάιο στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή περίπου 100 παικτών, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι για 2 συνεχόμενες μέρες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, σε ένα πολύ απαιτητικό πεδίο, και έφυγαν ευχαριστημένοι στο τέλος, βάσει των όσων θετικών σχολίων μας είπαν.

Η αρχική μας ιδέα, ήταν να δημιουργηθεί ένα ετήσιο παιχνίδι, το οποίο θα γίνεται προς τιμήν του εκλιπόντα φίλου και συνχομπίστα μας Κ.Τ. Το περσινό παιχνίδι, είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα όποια έσοδα από πωλήσεις αναμνηστικών σημάτων του παιχνιδιού, πήγαν στην οικογένεια του Κ.Τ., ως μία ελάχιστη οικονομική βοήθεια και προσφορά. Και η συνεισφορά των παικτών ήταν συγκλονιστική, βοηθώντας να συγκεντρωθεί ένα αρκετά σεβαστό ποσό.

Η πρώτη μας προσπάθεια για ένα τέτοιου είδους παιχνίδι, μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε, και αυτό οφειλόταν κυρίως στον τρόπο σκέψης και την τακτική των ομάδων για τη λειτουργία τους σαν μονάδες αλλά και για το συντονισμό μεταξύ τους, για την ομαλή λειτουργία των παρατάξεων. Αυτό απαιτούσε μεγάλη εμπειρία από τους παίκτες, με απαραίτητες γνώσεις τακτικής και κίνησης εντός του πεδίου, για να εκτελέσουν τις αποστολές τους με επιτυχία. Και πράγματι, όλοι όσοι συμμετείχαν, μας δικαίωσαν για την επιλογή μας, σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού τους και τις επικοινωνιακές τακτικές τους. Εκ του αποτελέσματος, αυτή η πρώτη προσπάθεια, κρίνουμε πως εκτελέστηκε επιτυχώς, σε έναν αρκετά καλό βαθμό, συγκρινόμενοι πάντα και με τις συμμετοχές μας σε αντίστοιχα μεγάλα παιχνίδια του εξωτερικού, αλλά και βάσει των θετικών σχολίων που αποκομίσαμε από τους συμμετέχοντες

Τα δεδομένα για το φετινό Μ.Λ. 2 έχουν αλλάξει κατά πολύ, καθώς αποφασίσαμε να ανεβάσουμε το επίπεδο του παιχνιδιού, και να προσφέρουμε μία αναβαθμισμένη εμπειρία, εισάγοντας περισσότερα στοιχεία L.A.R.P. (Live Action Role Play) και MilSim, προσομοιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πραγματικές συνθήκες και καταστάσεις. Για το λόγο αυτό, αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε τον αριθμό των συμμετοχών που θα υποστηρίξουμε, για δύο βασικούς λόγους: ο πρώτος είναι ότι δεν έχουμε ακόμη την εμπειρία (ως διοργανωτές), να υποστηρίξουμε μεγάλο αριθμό παικτών. Είναι σχετικά εύκολο να έχεις πολλούς παίκτες σε ένα παιχνίδι, αλλά η διαχείρισή τους, με στόχο να περάσουν όλοι καλά, είναι κάτι που ακόμα δεν είμαστε σε θέση να πούμε ότι το κατέχουμε καλά. Ο δεύτερος λόγος, είναι το γεγονός ότι θέλουμε και από τους συμμετέχοντες να μας βοηθήσουν με τον τρόπο τους, και αυτός δεν είναι άλλος από την ίδια την εμπειρία τους, η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη ενός τέτοιου παιχνιδιού. Επιθυμία μας είναι, να τους δώσουμε την ελευθερία κινήσεων και αποφάσεων, και όχι να τους ορίσουμε εμείς τις ενέργειές τους. Και αυτό μας οδηγεί σε ένα άλλο σημαντικό κομμάτι, αυτό της επιλογής των παικτών. Η διαδικασία έγινε με αυστηρά κριτήρια και περιορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβουν μέρος μόνο όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά, και όσοι απολαμβάνουν τέτοια παιχνίδια. Ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε την εμπειρία και τους πόρους, για να δεχτούμε περισσότερους ποιοτικούς και τίμιους παίκτες.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αξιώνουμε κανένα οικονομικό αντίτιμο από τους συμμετέχοντες. Όλα μας τα έξοδα έχουν καλυφθεί από το ταμείο της λέσχης και από προσωπικά έξοδα όλων όσων έχουν αναλάβει κατασκευές και αντικείμενα για το παιχνίδι και όπως θα διαπιστώσουν αυτοί που θα συμμετέχουν, τα έξοδα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Τα μόνα έξοδα των παικτών, είναι τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στο πεδίο, και προαιρετικά, όποια έξοδα επιθυμούν για την αγορά των σημάτων, τα οποία φέτος, θα πάνε υπέρ του ιδρύματος “Ελληνικό Παιδικό Χωριό S.O.S.”, το οποίο βρίσκεται στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Δεν αποσκοπούμε στο προσωπικό κέρδος, αλλά στην ευχαρίστηση των καλεσμένων-φίλων μας, γιατί οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, είμαστε μία παρέα. Και η παρέα αυτή έχει μεγαλώσει τελευταία, και περιλαμβάνει συλλόγους και ομάδες από Κοζάνη, Βέροια, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Κιλκίς, Λάρισα, Τρίκαλα, Λαμία, Αμφίκλεια, Ανδραβίδα, Πάτρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Αθήνα και φυσικά Θεσσαλονίκη.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η επιθυμία μας να ευχαριστήσουμε δημόσια, αρχικά τα μέλη μας, τα οποία έχουν στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, και έχουν αφιερώσει προσωπικό χρόνο και χρήμα, για τη δημιουργία υλικών και κατασκευών, απαραίτητων για το παιχνίδι. Κάθε ένας από αυτούς, έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό, προκειμένου να παρουσιάσουμε ποιοτικές και αυθεντικές κατασκευές, οι οποίες συμβάλλουν σε μεγαλύτερο ρεαλισμό και ποιοτική εμπειρία παιχνιδιού.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και τα Δ.Σ. Αδελφών συλλόγων και λεσχών σε όλη την Ελλάδα, με τους οποίους μας συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, και οι οποίοι όχι μόνο αγκαλιάζουν αυτήν την προσπάθεια, αλλά επιπλέον τη στηρίζουν θερμά, και την τιμούν με την παρουσία τους και το ενδιαφέρον που δείχνουν. Και τέλος, στους παίκτες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, και προέρχονται από χώρες εκτός Ελλάδας, και συγκεκριμένα από Ρουμανία, Κροατία, Σερβία, Βουλγαρία και Γερμανία, με τους οποίους είχαμε τη χαρά να παίξουμε μαζί στα δικά τους παιχνίδια.

Η παρουσία τόσων ποιητικών και εξαιρετικών παικτών, μας αναγκάζει να δώσουμε το 101% των δυνατοτήτων μας, έτσι ώστε να φροντίσουμε ότι όλοι στο τέλος θα φύγουν χαρούμενοι και ευχαριστημένοι και ότι θα έχουν συμμετάσχει σε μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.

Με τιμή,
Το Δ.Σ. Της Λ.Α.Β.Ε.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή ενός ακόμα μεγάλου event!

One thought on “Μολών Λαβέ 2

 • 28 Μαρτίου, 2018, 15:10
  Permalink

  Εκ μέρους του Σ. Α. Λ, καλή επιτυχία να έχετε,είναι ευχής έργο να γίνονται μεγάλες διοργανώσεις στην χώρα μας και γιατί όχι να συμμετέχουν και παιχτες του εξωτερικού.
  Ίσως θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα καλεντάρι διοργανώσεων, και εδω στο airsoft hellas, που είναι κοινής αποδοχής site, στο οποίο θα δηλώνονται όλες οι μεγάλες διοργανώσεις, οχι καθημερινά παιχνίδια, ώστε να μπορούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και φυσικά να μην πέφτει το ένα σενάριο πάνω στο άλλο.
  Το ελληνικό airsoft πάει μπροστά, μέσα απο όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, μακάρι να συνεχιστεί αυτό και να υπάρξουν ακόμη περισσότερες.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *