Συνέντευξη με τους Μυρμιδόνες του Αχιλλέα!

Μυρμιδόνες
Η Oμάδα Aεροσφαίρισης Φθιώτιδας “ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ” είναι η παλαιότερη ομάδα Airsoft του Νομού. Στο ενεργητικό της έχει πολλές συμμετοχές σε διοργανώσεις ανά την Ελλάδα, ενώ και η ίδια έχει αναλάβει την πραγματοποίηση διάφορων σημαντικών event που έχουν γίνει στην χώρα μας. Ζητήσαμε από αυτούς του βετεράνους του χώρου να μοιραστούν λίγη από τη σοφία τους, και σας παραθέτουμε το αποτέλεσμα. Στις ερωτήσεις μας απάντησε ο Μιχάλης – Alien, τον οποίον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως!

1) Ο Μυρμιδόνες μετρούν 10 χρόνια ζωής ως ομάδα. Ομολογουμένως εντυπωσιακό! Θέλουμε να μάθουμε πως ξεκίνησαν όλα, και ποιοι είναι οι σημαντικότεροι “σταθμοί” σε αυτήν την πορεία.

Η ομάδα Αεροσφαίρισης ‘’ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ’’ είναι η πρώτη ομάδα Airsoft που δημιουργήθηκε στην Φθιώτιδα στα τέλη 2006 με αρχές 2007, από μια παρέα φίλων που τους ένωσε η αγάπη τους προς τον αθλητισμό, τον μοντελισμό, και τον εθελοντισμό. Μακριά από τα πολιτικά πιστεύω, χρηματικές δοσοληψίες και προσωπικό όφελος. Σύντομα η παρέα αυτή μεγάλωσε και από το τότε έως και το σήμερα έχει βάλει στο “τρυπάκι” πάνω από 50 παίκτες, ακόμα ενεργούς σε διάφορες ομάδες ανά την Ελλάδα, καθώς και ανά τον κόσμο. Αναμενόμενο είναι να έχει συμμετάσχει στα περισσότερα μεγάλα παιχνίδια Airsoft της Ελλάδας, καθώς και να έχει οργανώσει μερικά από τα μεγαλύτερα Airsoft game event που έχουν γίνει ποτέ στην χώρα μας, από το 2008 έως και τα τελευταία χρόνια, με σημαντικότερο και πιο ουσιαστικό σταθμό στην πορεία μας το πανελλαδικό – πανελλήνιο παιχνίδι του 2008 στο πεδίο μας.

2) Το πεδίο που χρησιμοποιείτε είναι μεγάλων διαστάσεων και οργανωμένο. Έχετε κάποιες συμβουλές στις ομάδες που θέλουν και αυτές να είναι νομότυπες και να εξασφαλίσουν άδεια για την επίσημη χρησιμοποίηση των πεδίων τους;

Το πεδίο woodland της Φθιώτιδας είναι ένα από τα πρώτα νόμιμα και οργανωμένα πεδία της Ελλάδος, καθώς έχει εξασφαλίσει άδειες από το 2008 για την χρησιμοποίηση του ευρύτερου και προστατευόμενου χώρου γύρω από τον Σπερχειό ποταμό. Χρειάστηκε πολύς κόπος και υπομονή, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, τα πάντα στην Ελλάδα καταλήγουν να ανήκουν σε κάποιον ιδιώτη στο τέλος. Με χαμόγελο όμως, και λίγη θέληση, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα! Η έκταση του πεδίου και ο χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει κάποιο μεγάλο παιχνίδι, ξεπερνά τα 10.000 τμ. με εκατοντάδες κατασκευές, διάσπαρτες στον χώρο. Παρέχει καθαρό και πόσιμο νερό, άνετο πάρκινγκ με σκιά, με χώρο για κατασκήνωση, υπαίθρια ψυχαγωγία και άλλες δραστηριότητες. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το πεδίο μας (500μ.) έχει ξενοδοχεία, ψιλικατζίδικα, σούπερ μάρκετ, καφέ, ιαματικά λουτρά και πηγές, και φυσικά καλές ταβέρνες!

3) Η τοπική κοινωνία, τα ΜΜΕ και οι αρχές της Φθιώτιδας σας έχουν “αγκαλιάσει”. Χρειάστηκε πολύ κόπο και χρόνο για να επιτευχθεί αυτό;

Μαζί μας και με την υποστήριξή τους έχουμε, τους Δήμους Σπερχειάδας  –  Μακρακώμης και πρώην Αγ. Γεωργίου, όπως επίσης τους συλλόγους των δυο ενδιάμεσων χωρίων, Βίτωλη – Πτελέα, τα αστυνομικά τμήματα Μακρακώμης – Σπερχειάδας, το δασαρχείο Σπερχειάδας, την Πυροσβεστική υπηρεσία Μακρακώμης, το ΕΚΑΒ Λαμίας, τα τηλεοπτικά κανάλια Star Λαμίας και ENA κεντρικής Ελλάδος, τα τοπικά περιοδικά Face και 37,2’ και τέλος, το πιο σημαντικό: Την συμπαράσταση και βοήθεια των ντόπιων κατοίκων και ιδιωτών της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Φθιώτιδας, που μας έχουν αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια. Όταν διοργανώνεται ένα μεγάλο event που θα συμμετάσχει αρκετός κόσμος και αθλητές, οφείλουν όλοι οι παραπάνω να σου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καθώς όλοι οι τοπικοί φορείς σε όλα τα μέρη της Ελλάδος, επωφελούνται από ένα τέτοιο γεγονός και όλοι κερδίζουν!

4) Οι Μυρμιδόνες ήταν επίλεκτοι μυθικοί πολεμιστές (ενίοτε βέβαια είχαν και “Αχίλλειο Πτέρνα”). Ο σημερινός επίδοξος Μυρμιδόνας ποιες προδιαγραφές πρέπει να έχει για να ενταχθεί στη φάλαγγά σας;

Στην ομάδα μας, έχουμε πάνω από όλα την φιλία και μετά όλα τα άλλα. Ανθρώπους με φιλότιμο, θέληση, αγάπη και μεράκι για ότι κάνουν στην ζωή τους. Είναι πολύ σημαντικό να ενδιαφέρεσαι πρώτα για τον συνάνθρωπό σου και ύστερα για τα υπόλοιπα. Δεν θέλουμε τα άτομα που έρχονται μόνο για να κερδίσουν, προτιμάμε αυτούς που έρχονται ποιο πολύ για να φάμε μετά…! Το πεδίο και η ομάδα μας, είναι πάντα ανοικτά για όλους όσους επιθυμούν να παίξουν η και να γνωρίσουν αυτό το καινούριο παιχνίδι – άθλημα που λέγεται Αεροσφαίριση – Airsoft.

(Παιχνίδι στο πεδίο εκτός ομάδος, μόνο κατόπιν συνεννοήσεως και με το “παρόν” από παίκτη της ομάδας μας)

5) Πως βλέπετε τις προοπτικές της Αεροσφαίρισης στην Ελλάδα. Είστε γενικά αισιόδοξοι;

Η Αεροσφαίριση στην Ελλάδα δυστυχώς ακμάζει στα πιο δύσκολα και επικίνδυνα χρόνια της κοινωνίας μας. Εάν ήταν στο επίπεδο που είναι τώρα μια δεκαετία νωρίτερα, σήμερα σαφώς και τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα σε ότι αφορά στην νομοθεσία τουλάχιστον. Σήμερα έχουν προστεθεί στην κοινωνία μας αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, τα “πράγματα”- λέξεις που δεν χρησιμοποιούσαμε στην καθημερινότητά μας παλιότερα (π.χ. Τρομοκρατία, τζιχαντιστής, βομβιστής, ISIS κλπ.) αυτό και μόνο δίνει το έναυσμα του περιορισμού γενικότερα και παντού. Οι σύλλογοι Αεροσφαίρισης στην Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή, και έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη στην χώρα μας, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ένα απλό “σκράτς” σήμα, αξεσουάρ παραλλαγής μάχης, όπως πολλοί παίκτες νομίζουν ότι είναι. Όποιος νομίζει και πιστεύει ότι γραφόμενος απλά σε ένα σύλλογο Αεροσφαίρισης και φορώντας ένα σήμα, λύνονται αυτομάτως όλα του τα προβλήματα και ότι πλέον τα έχει μάθει όλα, αν μη τι άλλο είναι βαθιά νυχτωμένος!

Ευτυχώς τα ηνία τα έχουν αναλάβει παίκτες έμπειροι, με γνώση, θέληση και αγάπη για την Αεροσφαίριση που πάνω από όλα τους διακατέχει η ευγενής άμιλλα και πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Η ομάδα ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ συνεργάζεται και συμμετέχει σε πολλούς από τους συλλόγους, με οποιονδήποτε τρόπο και συμμορφώνετε στους κανονισμούς που επιβάλλονται από αυτούς. (fps, κανόνες ασφαλείας κλπ.) Συνοδοιπόροι μας στο μαγευτικό αυτό ταξίδι της Αεροσφαίρισης, από το 2008 έως και σήμερα, είναι η Λέσχη Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου (Λ.Α.Π.) που τα παιδιά εκεί, μετράνε ήδη αρκετά χρόνια πορείας και εμπειρίας για τα ελληνικά δρώμενα. Πάνω απ’ όλα είναι η φιλία και οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους και μετά όλα τα άλλα, δεν πάμε στα πεδία ούτε για να μην χάσουμε, ούτε για να βγάλουμε τα μάτια μας, πάμε για να παίξουμε… και μετά να φάμε!

6) Να περιμένουμε να πρωτοστατήσετε σε κάποια μεγάλη διοργάνωση στην Κεντρική Ελλάδα κάπου στο κοντινό μέλλον;

Για τα γενέθλια των 10 χρόνων της ομάδος μας, σκεπτόμαστε ένα μεγάλο διήμερο παιχνίδι κατά μήκος της κοιλάδας του Σπερχειού ποταμού και τους γύρω λόφους τον ερχόμενο Οκτώβριο με Νοέμβριο του 2016. Ευχόμαστε μέχρι τότε, καλά και ασφαλή παιχνίδια σε όλους και όλες!

7) Κλασικά, αν αμελήσαμε να καλύψουμε κάποια θέμα είστε ελεύθεροι να μας δέσετε πίσω από ένα άρμα και να μας διαπομπεύσετε γύρω από τα τείχη της Φθίας!

(Σιωπή από Μιχάλη…)

Ευχαριστούμε Μυρμιδόνες! Ακολουθούν κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες από τη δράση τη ομάδας ανά τους αιώνες!

One thought on “Συνέντευξη με τους Μυρμιδόνες του Αχιλλέα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *