Επιτυχημένο το Island Crisis 2!

Island Crisis 2

Οι πληροφοριοδότες μας αναφέρουν πως το σενάριο Island Crisis 2 το οποίο διοργάνωσαν οι AWC στις 9 Ιουλίου 2016 στέφθηκε με επιτυχία, χαρίζοντας ένα Σαββατόβραδο γεμάτο ένταση και αδρεναλίνη στους συμμετέχοντες. Παραθέτουμε με το δικό μας τρόπο τη κεντρική ιδέα του σεναρίου:

2016, Χερσόνησος της Κορέας.

Οι σχέσεις της Βόρειας και Νότιας Κορέας από την εποχή της δημιουργίας τους, βάδιζαν πάντα σε τεντωμένο σχοινί (της Κορέας έγινε πάλι!). Η δεδομένη στιγμή βρίσκει τις δύο χώρες αντιμέτωπες με μία ακόμα κρίση. Τον Ιούνιο στην Κίτρινη Θάλασσα (που εντέλει βάφτηκε κόκκινη) και κοντά στις ακτές της χερσονήσου, ένα ψαράδικο της Βόρειας Κορέας έγινε η αφορμή για να τεθούν σε συναγερμό οι στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών. Και αυτό γιατί ο κυβερνήτης του (ο κάπτεν Ίγκλο Τσουν Λι) επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του τρία μίλια από το νησάκι Κιενγιου-πενγκ! Το νησάκι αυτό ανήκει στην Νότια Κορέα αλλά διεκδικείται από την Βόρεια που το θεωρεί “γκρίζα ζώνη” και δεν χάνει την ευκαιρία να το εκδηλώνει.

Άγνωστο αν ο κυβερνήτης του αλιευτικού έδρασε από μόνος του (χλωμό) ή μετά από διαταγές (λαμπερό), αλλά το αποτέλεσμα ήταν να γίνει στόχος μιας ακταιωρού της Νότιας Κορέας που δεν δίστασε να βάλει εναντίον του όταν οι Βορειοκορεάτες δεν πειθάρχησαν στις εντολές να απομακρυνθούν από το νησί. Η “ευαισθησία” των Νοτιοκορεατών δεν ήταν κάτι το πρωτοφανές αλλά το γεγονός ότι το νησί φιλοξενεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις και η υποψία ότι το αλιευτικό ίσως ήταν βιτρίνα μιας κατασκοπευτικής πλατφόρμας (Μεγαλοφυές! Πώς το σκέφτηκες ρε Κιμ!) τους ώθησε σε άμεσες ενέργειες για να το απομακρύνουν.

Το όλο γεγονός πέρασε αρκετά στα ψιλά των υπερ-δυνάμεων είτε γιατί ήταν άλλο ένα από τα συνηθισμένα γεγονότα στην περιοχή αλλά και γιατί η προσοχή τους ήταν στραμμένη αλλού (προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, γεωστρατηγικό παιχνίδι περικύκλωσης της Ρωσίας, Συρία, τη φράντζα του Τραμπ, στο BRexit κτλ.) Αυτό όμως το γεγονός θα ήταν μια θρυαλλίδα για απρόβλεπτες στρατιωτικές ενέργειες και για να φτάσει ο κόσμος ένα βήμα ή από τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο (ή το σενάριο των αποτυχημένων παιχνιδιών Homefront!)

Με την παραπάνω περιγραφή αγγίξαμε πιθανώς μόνο την επιφάνεια του παιχνιδιού, αφού οι διοργανωτές έβαλαν πολύ κόπο και μεράκι για να χτίσουν ένα αληθοφανές σενάριο και να καλύψουν κάθε πτυχή του κόσμου όπου αυτό διαδραματίστηκε. Την αναλυτικότατη περιγραφή του παιχνιδιού μπορείτε να τη βρείτε εδώ. Τα πολλά λόγια περιττεύουν, το σενάριο του δεύτερου Island Crisis ήταν επικό, ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στην διευθέτηση της επόμενης κρίσης στο νησί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *