Ghost Legion

Ghost Legion

Σειρά ακόμα μίας λεγεώνας να αφήσει για λίγο τα pila και τα gladii της και να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Απολαύστε τις περιεκτικότατες απαντήσεις της Ghost Legion!

1) Μιλήστε μας για την ιστορία της “Ghost Legion”!

Θα ήθελα για αρχή, μέσα από τη σελίδα σας, να χαιρετίσω όλους τους συγχομπίστες στην Ελλάδα, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για το Αirsoft. Ανήκω στην Ghost Legion από το 2010, οπότε και ξεκίνησα την ενασχόληση μου με την Aεροσφαίριση. Η ομάδα μου είχε δημιουργηθεί ένα χρόνο νωρίτερα, το 2009, από δύο φίλους που συνεχίζουν να ρίχνουν bbs μαζί μας μέχρι και σήμερα. Ξεκίνησαν σε επίπεδο παρέας ένα χόμπι που ανακάλυψαν τυχαία στο internet και που τότε ήταν σε βρεφική κατάσταση, τουλάχιστον στην Κρήτη και το Ηράκλειο. Τους δύο φίλους πλαισίωσαν αδέλφια και γνωστοί και η παρέα μεγάλωσε. Το group των φίλων σύντομα εξελίχθηκε σε ομάδα, απέκτησε όνομα, σήμα, και ηλεκτρονικό forum, επελέγη μια κοινή για όλους παραλλαγή και συντάχθηκε ένας εσωτερικός κανονισμός που ρύθμιζε και ρυθμίζει όλα τα θέματα λειτουργίας.

Σιγά-σιγά, μέσα από την εμπειρία, τη συναναστροφή μας με τις υπόλοιπες ομάδες του νησιού και τη συμμετοχή μας σε διοργανώσεις εκτός του νομού, εξελίξαμε το παιχνίδι μας εφαρμόζοντας σενάρια και ενσωματώνοντας σε αυτά στοιχεία αληθοφάνειας, role playing, milsim και reenactment. Στις σεναριακές μας αλυσίδες μάλιστα, πολλές φορές φιλοξενήσαμε ομάδες από όλο το νησί, διοργανώνοντας ή συνδιοργανώνοντας παιχνίδια μεγάλης κλίμακας με πολυάριθμες συμμετοχές, με τελευταίο το παγκρήτιο παιχνίδι “nations on fire” πέρυσι το Νοέμβριο (συνδιοργάνωση με HAC).

Στα 7 χρόνια ύπαρξης μας δεν ήταν όλα εύκολα. Η οικονομική κρίση για παράδειγμα ανάγκασε αρκετούς φίλους από εκείνους που ξεκινήσαμε μαζί, να σταματήσουν την ενασχόληση τους με το χόμπι, άλλοι όμως ήρθαν και αναπλήρωσαν το κενό με τον καλύτερο τρόπο. Δύσκολη επίσης ήταν και η ανεύρεση χώρων για τα κυριακάτικα μας παιχνίδια, τουλάχιστον στην αρχή. Ευτυχώς αυτό λύθηκε, αφού από το 2011 παίζουμε σε μια ιδιωτική έκταση στην Ελιά Ηρακλείου.

Παρά τις δυσκολίες των καιρών, προχωρήσαμε κι έτσι το 2015 κάναμε το επόμενο βήμα. O εσωτερικός μας κανονισμός, πήρε τη μορφή καταστατικού και η ομάδα έγινε επισήμως σωματείο με απόφαση του ειρηνοδικείου Ηρακλείου.

2) Εδώ και πάνω από ένα χρόνο λοιπόν είστε επίσημο σωματείο. Ήταν δύσκολη η πορεία ως εκεί; Πώς αξιοποιείτε πρακτικά αυτήν σας την ιδιότητα;

Ούτε εύκολη ήταν ούτε γρήγορη. Η σκέψη της εξέλιξης μας σε σωματείο ήταν στο μυαλό αρκετών από εμάς από την αρχή. Διστάζαμε όμως και αναβάλαμε την απόφαση για πολύ καιρό, κυρίως εξαιτίας του φόβου της νομικής απόρριψης. Όταν πλέον, διαπιστώσαμε ότι και άλλες ομάδες προχώρησαν χωρίς προβλήματα, τότε κινηθήκαμε κι εμείς. Από εκείνο το σημείο και μετά ήταν θέμα γραφειοκρατίας. Πρακτικά θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ιδιότητα για να εξασφαλίσουμε νέους χώρους που θα εμπλουτίσουν τα παιχνίδια μας και θα μπορούν να φιλοξενήσουν όχι μόνο εμάς αλλά και άλλα σωματεία από το Νομό ή το νησί. Αυτό χωρίς την επίσημη ιδιότητα του σωματείου όπως καταλαβαίνεται ήταν αδύνατο και μιλάμε πάντα για το Ηράκλειο όπου ούτως ή άλλως υπάρχει μεγάλη έλλειψη πεδίων.

Ως μια άτυπη ομάδα οι σχέσεις με οποιοδήποτε δημόσιο φορέα είναι ανύπαρκτες. Δεν σε αναγνωρίζουν και δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα. Αποκτώντας νομική οντότητα αυτό σε ένα βαθμό αλλάζει. Ίσως μάλιστα με τη δημιουργία σωματείων σε όλη την Ελλάδα, κάποια στιγμή να μπορέσουμε από κοινού να ασκήσουμε πίεση ώστε το κράτος να αναγνωρίσει και να νομιμοποιήσει την Αεροσφαίριση. Όταν επίσης κλείσει ο κύκλος της μετάβασης όλων των ομάδων της Κρήτης σε καθεστώς σωματείου, θα θέλαμε να δημιουργηθεί ένας φορέας συνεννόησης, που θα ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ των ομάδων, με κανόνες που θα αφορούν τους παίχτες, τα κοινά παιχνίδια, τις κοινές δραστηριότητες, ώστε να εξασφαλιστεί η «υγεία» και η εξέλιξη του σπορ. Μια τέτοια προσπάθεια βρίσκεται ήδη στα σπάργανα, αλλά η συμμετοχή σωματείων και όχι απλά ομάδων θα της προσθέσει το κύρος που χρειάζεται για να πάει μπροστά.

Τέλος, επιθυμία μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη νέα μας ιδιότητα για την καλύτερη προβολή του airsoft τοπικά, προχωρώντας σε δράσεις που δεν περιορίζονται στα όρια της Αεροσφαίρισης (πχ. Εθελοντική Αιμοδοσία, καθαρισμός δασικών χώρων κ.α) σε συνεργασία με άλλα σωματεία σχετικά με αυτές τις δράσεις.

3) Ορισμένες ομάδες έχουν μέλη με μεγάλες διαφορές σε ηλικίες, εξοπλισμό, και …πώρωση με το Airsoft. Πώς πιστεύετε ότι μια ομάδα πρέπει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις;

Μία ομάδα δυστυχώς ή ευτυχώς διαχειρίζεται πολλά θέματα πέρα από τα παραπάνω. Όπου υπάρχει ο παράγοντας των ανθρωπίνων σχέσεων η τήρηση ισορροπιών είναι δύσκολη. Και σε εμάς θα βρείτε ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών, κολλήματος με το παιχνίδι, εμπειρίας και επιπέδου εξοπλισμού. Εμείς σαν G.L. είχαμε εξ αρχής μια φιλοσοφία. Όπως έχω προαναφέρει, από τη στιγμή που η παρέα έγινε ομάδα, αποφασίστηκε η κοινή μας παραλλαγή/εμφάνιση και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας. Όταν ένας νέος παίχτης μας προσεγγίσει θα ενημερωθεί για τον χαρακτήρα της ομάδας και για όσα υποχρεωτικά θα πρέπει να ακολουθήσει εφόσον ενταχθεί στη Ghost Legion. Αν συμφωνήσει με αυτά τότε όλα γίνονται ομαλά και οι διαφορές που υπάρχουν σε όλα τα στοιχεία που με ρωτήσατε αμβλύνονται.

Για να καταλάβετε τι εννοώ, ο προβλεπόμενος βασικός εξοπλισμός μας, πέρα από τα απαραίτητα (γυαλιά, όπλο), είναι ίδιος για όλους. Σε αυτόν περιλαμβάνονται, η παραλλαγή (Multicam) και ένα plate carrier, επιλεγμένο από μια γκάμα συγκεκριμένων γιλέκων, κράνος ή baseball cup, και ασύρματος. Αυτό τοποθετεί όλους τους παίχτες σε ένα εξαρχής καλό επίπεδο και οι διαφορές εκεί είναι μικρές. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχουμε κάποιο ψώνιο, ούτε απαιτούμε την αγορά από τα μέλη μας ακριβού, real steel, εξοπλισμού. Συν τοις άλλοις εδώ και ένα χρόνο, θεωρούμε υποχρεωτική τη χρήση στα παιχνίδια μας mid cap ή real cap γεμιστήρων. Είναι κάτι που το αποφασίσαμε ομόφωνα. Κάθε παίχτης πρέπει να δεχτεί ότι θα παίζει με περιορισμένα πυρά. Έτσι το στυλ παιχνιδιού όλων είναι κοντά και οι διαφορές και εκεί είναι μικρές. Ο πιτσιρικάς δηλαδή που υπό κανονικές συνθήκες θα έριχνε σε κάθε παιχνίδι μια συσκευασία bbs προσαρμόζεται και έρχεται πιο κοντά στο στυλ παιχνιδιού, κάποιου συνήθως παλιότερου ή μεγαλύτερου, που αρέσκεται στο milsim. Αυτή είναι η δική μας μέθοδος, αλλά βέβαια κάθε ομάδα διαχειρίζεται τις παραπάνω διαφορές με το δικό της τρόπο. Συνταγή δεν νομίζω ότι υπάρχει.

4) Παίζετε Airsoft κάθε σαββατοκύριακο με μικρό αριθμό συμμετοχών, ή προτιμάτε να οργανώνετε λιγότερα παιχνίδια το μήνα με στόχο τη μαζικότητα και την καλύτερη προετοιμασία;

Παίζουμε Airsoft κάθε Κυριακή. Αυτό βέβαια δεν μας αποτρέπει από το να οργανώνουμε παιχνίδια που απαιτούν μεγαλύτερη προετοιμασία και στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι παίχτες. Άλλωστε και αξίζει να το αναφέρω, οι σχέσεις μας με το άλλο σωματείο του νομού, τη H.A.C (Heraklion Airosft Club), είναι εξαιρετικές και πολλά κυριακάτικα παιχνίδια μας γίνονται μαζί τους, στα δικά μας ή στα δικά τους πεδία.

5) Πώς φαντάζεστε την ομάδα σας σε έναν χρόνο από τώρα; Tι θεωρείτε ότι θα έχετε πετύχει μέχρι τότε;

Προσωπική μου επιθυμία είναι η G.L. να διατηρήσει την ποιότητα της, όχι μόνο στον τρόπο παιχνιδιού ή στην εικόνα της αλλά κυρίως στον χαρακτήρα των παικτών που την απαρτίζουν. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει βρει μια εξαιρετική ισορροπία με μέλη που έχουν την αίσθηση του fair play στον απόλυτο βαθμό, με ανθρώπους που διαθέτουν σεβασμό για τον συμπαίχτη τους και εκτίμηση στην ιστορία και τη φιλοσοφία της ομάδας. Αν ρίξετε μια ματιά στο σήμα της ομάδας μας, θα δείτε ότι το όνομα μας το συμπληρώνουν δύο εκφράσεις, το “Airsoft Brotherhood” και το λατινικό “Ad Finem Fidelis” (πιστός ως το τέλος). Αυτά τα δύο θέλω να κρατήσουμε ζωντανά.

Όπως κάθε ομάδα που προσπαθεί να συνθέσει τις προσωπικότητες διαφορετικών ανθρώπων, έτσι κι εμείς έχουμε βιώσει κατά το παρελθόν δύσκολες καταστάσεις, με άτομα που μας απομάκρυναν από το νόημα των παραπάνω εκφράσεων, ένα χρόνο μετά λοιπόν θέλω να είμαστε όλοι μαζί όπως σήμερα, σαν οικογένεια. Όλα τα υπόλοιπα, τα καλά παιχνίδια, οι μεγάλες διοργανώσεις, οι συμμετοχές σε events εκτός Ηρακλείου, είναι εύκολα, επιτυχημένα όμως είναι μόνο αν οι ανθρώπινες σχέσεις ανάμεσα μας είναι καλές. Την εβδομάδα που προηγήθηκε, δέχθηκα 4 τηλεφωνήματα, από 4 φίλους που παίζουν σε 4 διαφορετικές ομάδες της Κρήτης. Και οι 4 μου ζήτησαν να παίξουμε παρέα σε κάποιο από τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας, από τα Χανιά έως τη Σητεία. Αυτό είναι μια τεράστια τιμή και μια δικαίωση για την ομάδα και από μόνο του αποτελεί ένα κίνητρο για να συνεχίζουμε να παίζουμε και να προσπαθούμε. Ένα χρόνο μετά θα ήθελα αυτή η εκτίμηση που βλέπω από τους φίλους σε όλη την Κρήτη να συνεχίσει να υπάρχει στο βαθμό που την νοιώθουμε σήμερα.

Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να μιλήσω για κάτι που αγαπώ και που με κάνει υπερήφανο, για την ομάδα μου τη Ghost Legion.

Ευχαριστούμε και εμείς με τη σειρά μας την ομάδα Ghost Legion για τις εξαιρετικές απαντήσεις και ευελπιστούμε πως σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να τους συναντήσουμε από κοντά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *