Dia De Los Muertos Review

Dia De Los Muertos
Ακόμα ένα σπονδυλωτό σενάριο Αεροσφαίρισης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 17 Δεκεμβρίου 2017, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, υπό τη διοργάνωση της Μακεδονικής Κοινότητας Αεροσφαίρισης. Ομάδες από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν στο πεδίο και έζησαν, απο ό,τι μάθαμε, μια ιδιαίτερη εμπειρία. Ακολoυθεί η περιγραφή του event δια στόματος Γ. Παραθυρά.

«Κλείσε τα μάτια και οραματίσου. Βάλε την ομάδα σου στα καλύτερά της, και τους παίκτες συντονισμένους στον ρόλο και στη θέση τους. Επίλεξε κάτι δύσκολο σε πεδίο, το Ηotel στη Λεπτοκαρυά ας πούμε. Βάλε επίσης Στέλιο Μαθιουδάκη για παίκτη της ομάδας κρούσης, να τον έχεις μπροστά και να κάνετε μαζί έρπειν προς το σημείο της κρούσης. Βάλε φοβερές ομάδες στο ρόλο των αντιπάλων: I.C.F. Ιωαννίνων, GROM, Ακρίτες Φλώρινας, Μ.Α.Λ. και ΒΟΒ Κατερίνης. Κι αφού θες να το απογειώσεις και να απογειωθείς έτσι και εσύ, πρόσθεσε Σύλλογο Αλεξανδρούπολης ως δεξί σου φτερό και Σάρισα Θεσσαλονίκης στο αριστερό. Κι αν δεν έφτασαν όλα αυτά για να ανέβεις, οραματίσου πως για το παιχνίδι ενδιαφέρθηκε σύλλογος Αεροσφαίρισης της Γουατεμάλας λόγω σεναρίου… Άνοιξε τώρα τα μάτια. Τι βλέπεις;»

Στις 17/12 στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, σ’ ένα από τα πιο δύσκολα πεδία Αεροσφαίρισης κλειστής μάχης, πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια το παιχνίδι “Dia de los Muertos” από τη Μακεδονική Κοινότητα Αεροσφαίρισης. Το παίγνιο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποτελείται από τέσσερα σπονδυλωτά επεισόδια deathmatch αναμετρήσεων τριών ομάδων. Των Κόκκινων (D.E.A.), των Μπλε (Narcos) και των Πράσινων (ειδικές δυνάμεις G.A.F.E. – Grupo Aeromóvil de Fuerzas Especiales). Οι παίκτες ήταν υποχρεωμένοι να έχουν τριάντα μπίλιες σε κάθε τύπου γεμιστήρα εκτός από έναν παίκτη κάθε ομάδας που είχε δύo γεμάτες midcap γεμιστήρες και έπαιξε το ρόλο του πολυβόλου υποστήριξης.


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 – Η ΕΙΣΟΔΟΣ

Αν.Σκ. Κόκκινων: Η είσοδος στο κτήριο (Δύο άτομα στην υποδοχή του ξενοδοχείου ).
Αν.Σκ. Πράσινων: Η είσοδος στο κτήριο (Δύο άτομα στην υποδοχή του ξενοδοχείου ).
Αν.Σκ. Μπλε: Η εξολόθρευση μέχρις ενός, μίας ή και των δύο ομάδων εισβολής σε δύο διαδοχικές μάχες (Μία φορά, συν επανάληψη γύρου).

Δύο εβδομάδες πριν το παιχνίδι, οι αρχηγοί των ομάδων είχαν λάβει την ενημέρωση του παιχνιδιού σε ηλεκτρονική μορφή (κι έτσι μου έμεινε λίγη φωνή για να φωνάζω…). Την ημέρα του παιχνιδιού δόθηκε στους αρχηγούς και έντυπη ενημέρωση.

Μουντή χειμωνιάτικη μέρα στη Λεπτοκαρυά και όταν οι ομάδες πράσινων και κόκκινων πήραν τις θέσεις έναρξης, είχε αρχίσει να ψιλοβρέχει. Οι ομάδες έπρεπε να κάνουν είσοδο με έφοδο σε ένα κτήριο δύσκολο κι οχυρωμένο. Λόγω της ποιότητας των ομάδων, η έφοδος δε θύμιζε τη γνωστή επέλαση των Αμερικάνικων βουβαλιών «τατάνκα» που βλέπουμε συνήθως, αλλά γίνονταν αντιπερισπασμοί, πυρ/κίνηση. Μετά από δύο πετυχημένους αντιπερισπασμούς και την ταυτόχρονη πίεση των πράσινων, οι κόκκινοι καταφέρνουν να εκβιάσουν την είσοδό τους με μια αιφνιδιαστική, επική έφοδο που θα μείνει στην ιστορία, κι έτσι να κερδίσουν το επεισόδιο.


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2 – Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Αν.Σκ. Κόκκινων: Η εξόντωση του Βαρόνου και του λογιστή του.
Αν.Σκ. Πράσινων: Η αιχμαλωσία του Βαρόνου και του λογιστή του.
Αν.Σκ. Μπλε: Η εξόντωση μίας εκ των δύο ομάδων εισβολής, ή και των δύο, σε δύο διαδοχικές μάχες.

Οι Πράσινοι «αιχμαλώτιζαν» το Βαρόνο και τον λογιστή, αν ένας πράσινος παίκτης τους πετύχαινε. Το επεισόδιο έληγε όταν μια ομάδα εκπλήρωνε πρώτη τους ΑΝΣΚ της. Από τη χρονική στιγμή που ένας από τους δύο στόχους των πράσινων και των κόκκινων εξουδετερωθεί, τότε οι πράσινοι και οι κόκκινοι άλλαζαν διπλωματικό επίπεδο και γίνονταν εχθροί.

Σε αυτό το σημείο βρεθήκαμε σαν κόκκινοι μπροστά στην απόλυτη πρόκληση. Όπως σε ένα βιντεοπαιχνίδι βάζεις βαθμό δυσκολίας «τρομερά δύσκολο», έτσι και στην πραγματικότητα του παιχνιδιού, με τόσο καλούς παίκτες αμυνόμενους, αν εσύ να έχεις να κάνεις είσοδο στον πρώτο όροφο σε deathmatch, καλύτερα ξεκίνα να στρίβεις το τσιγάρο που θα καπνίσεις στο safehouse… Οι σκάλες όπως ίσως είδατε και στο βίντεο της σειράς “Airsoft Reviews” του Γιώργου Τσινίδη -Techmaniac- αποδείχτηκαν παγίδες θανάτου τόσο για τους κόκκινους όσο και για τους πράσινους. Οι τρεις σκάλες που υπήρχαν ήταν τόσο εκτεθειμένες στο εχθρικό πυρ, που δε μπορούσες σε καμιά από αυτές να πλησιάσεις και να ρίξεις χειροβομβίδα από θέση κάλυψης. Έτσι, τις έριχνες αναγκαστικά από μακριά… Το απίστευτα αστείο ήτανε όταν σε δύο περιπτώσεις στη βόρεια και στη νότια σκάλα, οι χειροβομβίδες που ρίχτηκαν …επέστρεψαν στον αποστολέα τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια φανταστική μάχη με τους κόκκινους/πράσινους να ρίχνουν τις εφεδρείες τους και τους μπλε να αμύνονται σθεναρά. Κλειστές εμπλοκές σε επικίνδυνο πεδίο, κανονικά, ίσον ατύχημα ή λάθος. Όχι όμως σε αυτό το παιχνίδι και όχι με αυτούς τους παίκτες. Η μάχη ήταν όντως επική, παρόλα αυτά το παιχνίδι κυλούσε σωστά και όμορφα χωρίς γκρίνιες και «α!» και «ου!». Οι εφεδρείες των πράσινων/κόκκινων δούλεψαν κι έτσι το επεισόδιο έληξε με δύο νικητές. Τους κόκκινους που έβγαλαν το λογιστή και τους πράσινους που έβγαλαν τον βαρόνο.


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3 – Η ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ

Με βάση τον αλγόριθμο του τρίτου μέρους, η πράσινη ομάδα ανέλαβε να φυγαδεύσει το βαρόνο, η κόκκινη ομάδα να τους σταματήσει χτυπώντας τον (εδώ η συμμαχία κόκκινων πράσινων κατέρρεε και γίνονταν εχθροί μεταξύ τους), και οι μπλε έπρεπε ή να πάρουν πίσω το βαρόνο ή να εξοντώσουν μια αντίπαλη ομάδα.

Το σχέδιο των κόκκινων ήταν απλό και πρακτικό: Μια ομάδα θα καθυστερούσε τους πράσινους με εμπλοκές ενώ μία άλλη θα έπιανε τα πόστα πριν το σημείο τερματισμού των πρασίνων και θα τους έστηνε ενέδρα. Είχανε λογαριάσει όμως χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν την πολεμική μηχανή των I.C.F. Οι πράσινοι άργησαν να βγάλουν συνοδεία το βαρόνο εκτός κτηρίου και οι κόκκινες εμπλοκές έδωσαν στους μπλε τον απαραίτητο χρόνο για να κάνουν μια συντονισμένη επίθεση από το δεύτερο όροφο και προς τα κάτω, να απαγορεύσουν την έξοδο στους πράσινους και να ανακτήσουν τον αιχμάλωτο βαρόνο αφήνοντας τους ενεδρεύοντες κόκκινους με το δάκτυλο στη θέση «πειθαρχία σκανδάλης».


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4 – ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ..

Το τέταρτο επεισόδιο ήταν ο επίσης πεπερασμένος αλγόριθμος της εκδοχής «έστω ότι οι μπλε κάνουν έξοδο και συνοδεία του λογιστή από το ισόγειο στον τερματισμό τους, ενώ μια τετραμελής ομάδα με το βαρόνο θα πρέπει να κάνει άμυνα στο δεύτερο όροφο και στην ταράτσα για μία ώρα μέχρι να έρθει το ελικόπτερο από τη Γουατεμάλα και να τους παραλάβει.»

Οι Γιαννιώτες και οι Ακρίτες είναι να μην πάρουν μπρος… Μετά δεν τους σταματάς. Οι μπλε, έξυπνα χώρισαν την ομάδα λογιστή σε δύο υποομάδες, τη μία να υποστηρίζει και την άλλη να κινείται, έτσι ώστε να «εξαφανίσουν» στην κυριολεξία τον συνοδευόμενο λογιστή και να τον «εμφανίσουν» πάλι στον τερματισμό, κερδίζοντας έτσι τον πρώτο ΑΝΣΚ του επεισοδίου. Ήταν θέμα τιμής για τους πράσινους από εκείνη τη στιγμή και μετά να τα δώσουν όλα. Οι ΒΟΒ Κατερίνης σε συνεργασία με τους ΜΑΛ και τους GROM έδειξαν για ακόμη μια φορά το σκληρό μαχητικό τους μέταλλο, κι έτσι ο βαρόνος δεν έφτασε ποτέ στη Γουατεμάλα. Οι πράσινοι κέρδισαν τον δεύτερο ΑΝΣΚ του επεισοδίου με το σπαθί τους.

Το παιχνίδι κατά γενική ομολογία θεωρήθηκε πετυχημένο ως προς τη ροή του, και ήταν όντως πετυχημένο, γιατί δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός αλλά και καμιά αψιμαχία του τύπου «σε έβγαλα, δεν βγήκες». Με ασφάλεια λοιπόν, κι αφού σας ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία και σας ευχυθούμε καλή χρονιά με ασφαλή παιχνίδια, μπορούμε να βεβαιώσουμε τους φίλους μας εντός και εκτός Ελλάδας, πως τα καλά παιχνίδια, γίνονται από καλούς παίκτες.


Να είστε όλοι καλά.
Γ.Π.

Υ.Γ.1. Οι Hermanos της πραγματικής Γουατεμάλας που ενδιαφέρθηκαν για το παιχνίδι.

Υ.Γ. 2. Αυτό που μετράει τελικά..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *