AirsoftReviews HD

AirsoftReviews

Γνωστός σε πολλούς ως “George Techmaniac”, ο άνθρωπος πίσω από το κανάλι “AirsoftReviews HD”, ιδρυτικό μέλος της ομάδας GROM, απαντά στις ερωτήσεις μας!

1) Μίλησε μας για τις απαρχές της ενασχόλησής σου με το Airsoft, και για τα στοιχεία που σε κρατούν ακόμα σε αυτό. Τι το ξεχωριστό έχει η Αεροσφαίριση σε σχέση με άλλες ασχολίες;

Το ταξίδι μου στον χώρο της Αεροσφαίρισης ξεκίνησε κάπου στα τέλη του 2008, όταν μαζί με φίλους αναζητούσαμε να ασχοληθούμε με το paintball. Ψάχναμε για εξοπλισμό και πέφταμε συνεχώς πάνω σε αεροβόλα airsoft. Ένας γνωστός που έπαιζε ήδη μας πήρε ένα απόγευμα και παίξαμε το πρώτο μας παιχνίδι 2vs2. Έπαιξα με ένα πιστόλι ελατηρίου και όσο και αν φαίνεται τρελό, αυτό έφτασε για να με συνεπάρει. Μπορώ να πω ότι έζησα στην ακμή της αεροσφαίρισης, καθώς το 2008 και το 2009 ζούσαμε και σε χρονιές οικονομικής ευμάρειας, όπου τα παιχνίδια έφταναν και τα 100 άτομα! Δυστυχώς σήμερα δύσκολα βρίσκω παίκτες που να φτάνουν την δική μου παλαιότητα καθώς μια σειρά από παράγοντες έκαναν τους περισσότερους να εγκαταλείψουν τον χώρο της αεροσφαίρισης. Από την μια η οικονομική κρίση, από την άλλη μια σειρά από πολύ κακές εμπειρίες στον χώρο, έδιωξαν πάρα πολύ καλούς και παλιούς παίκτες. Αυτό που με τραβάει στην αεροσφαίριση, περισσότερο από όλα τα άλλα χόμπυ που έχω, είναι η αγάπη και ο σεβασμός που τρέφω προς τις ένοπλες δυνάμεις. Το airsoft ως ένα παιχνίδι στρατιωτικής εξομοίωσης με φέρνει πολύ κοντά σε αυτό που θα ήθελα να κάνω υπό άλλες συνθήκες καριέρας.

2) Τι σε ώθησε στο να γίνεις αεροσφαιριστικός Youtuber; Πόσο χρόνο αφιερώνεις στο κανάλι σου, και γιατί επέλεξες αυτό να είναι στα Ελληνικά;

Το 2011 ξεκίνησα την ιδέα της ταινίας δράσης μικρού μήκους «ακήρυχτος πόλεμος». Μέσα σε όλους τους παράγοντες που γνώρισα για να με βοηθήσουν στο έργο αυτό, γνώρισα και τον Ζαφείρη, μέλος της ομάδας μου GROM και φίλος μου πλέον, ο οποίος κατέχει μια πάμπλουτη συλλογή εξοπλισμού και αεροβόλων. Καθώς δέσαμε σαν φίλοι και έχοντας πλέον τον εξοπλισμό και την βασική γνώση, ξεκίνησα δειλά αυτή την προσπάθεια, καθώς τότε στην Ελλάδα δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο. Σήμερα το κανάλι εξελίσσεται συνεχώς και ως προς τον εξοπλισμό (σύγχρονες κάμερες, μικρόφωνα, υπολογιστές) όσο και σε τεχνική γνώση. Αυτό φυσικά έχει και αντίκτυπο στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά μου καθώς αφιερώνω περίπου 2 ώρες την ημέρα για να δημιουργήσω τα νέα επεισόδια. Όσο για τα Ελληνικά, είναι απόφαση από την πρώτη μέρα ότι θα παραμείνω στα Ελληνικά, ως Έλληνας που είμαι. Διεθνώς υπάρχουν πολλά αγγλόφωνα κανάλια και πολύ επιτυχημένα, από τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πάρω κομμάτι πίτας. Αυτό που είπα όταν ξεκίνησα είναι ότι θα δώσω στους συμπαίκτες μου ότι εμένα δεν μου δόθηκε από τους παλιότερούς μου και χωρίς να ζητήσω αντάλλαγμα.

3) Αρκετά από τα βίντεο σου περιέχουν “μόντες” και “επεμβάσεις” πάνω στον αεροσφαιριστικό εξοπλισμό. Είσαι γενικά “μαστροχαλαστής” ή το μηχανολογικό μεράκι σου το βγάζεις μόνο στο Airsoft;

Σίγουρα πρέπει να πιάνει λίγο το χέρι σου και το κυριότερο πρέπει να έχεις φοβερή υπομονή για να τα καταφέρεις. Παρόλα αυτά, σχολή τεχνικών δεν υπάρχει και όλοι όσοι ασχολούνται είναι αυτοδίδακτοι. Έσπασα πολλά πράγματα, ίδρωσα, φώναξα αλλά σιγά-σιγά τα κατάφερα. Σήμερα μπορώ να πω ότι έχω αναβαθμίσει πάνω από 140 αεροβόλα πολλών τύπων και έχω αρκετή εμπειρία. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον καλύτερο, αλλά προσπαθώ και είμαι δεκτικός σε παρατηρήσεις και απόψεις (όπως μπορείτε να δείτε στα σχόλια των βίντεό μου). Τις δεξιότητες μου τις χρησιμοποιώ και για την δουλεία μου (γεωπόνος-οινολόγος) καθώς καθημερινά έχουμε να κάνουμε με πολλά πολύπλοκά και βαριά μηχανήματα.

4) Τα διάφορα βίντεο που ανεβάζεις από παιχνίδια, χαρακτηρίζονται από πολύ καλή παραγωγή. Πώς πετυχαίνεις αυτό το όμορφο αποτέλεσμα;

Δεν θεωρώ ότι όλα είναι καλής παραγωγής. Όμως θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την στιγμή που τα έκανα. Συνεχώς βελτιώνομαι τόσο σε τεχνική επεξεργασία όσο και σε εξοπλισμό. Πρόσφατα αναβάθμισα την εικόνα σε 1080p 60fps με DSLR κάμερα υψηλής τεχνολογίας. Σύντομα θα αναβαθμίσω και άλλο τον φωτισμό, τον ήχο και μέχρι τα τέλη του χρόνου θα κατέχω μια πολύ δυνατή πλατφόρμα για rendering (επεξεργασία εικόνας) που θα μου λύσει πολλά προβλήματα. Επίσης έχω αφιερώσει πάνω από 300 ώρες σε tutorials για εφέ και επεξεργασία σε εφαρμογές adobe premiere, Sony pro vegas κ.α. Τα εφέ της ταινίας μου τα ανέλαβα εγώ και μου πήραν πάνω από 4 μήνες για να τα ολοκληρώσω.

5) Μοιράσου μερικές από τις αναμνήσεις που σου έμειναν από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια στα οποία έχεις συμμετάσχει.

Ένα παιχνίδι που μου είχε μείνει πολύ ήταν στο πεδίο της Βάβδου. Ένα μεταλλείο στην Χαλκιδική, πολυεπίπεδο και σε στυλ Αφγανιστάν (ανύπαρκτη βλάστηση, σκαμμένα βουνά και ερείπια κτήρια). Στο παιχνίδι εκείνο συμμετείχαμε περίπου 80 άτομα και παίζαμε επί 6 ώρες, όπου και όλοι ξεμείναμε από αερομαχικά! Περιττό να πω ότι περπατούσα σαν κουτσός για 5 μέρες μετά από αυτή την ένταση! Επίσης εντυπωσιακά παιχνίδια ήταν ένα νυχτερινό παιχνίδι στα Λαγκαδίκια (δάσος) και το παιχνίδι με χιόνι επίσης στα Λαγκαδίκια. Παρόλα αυτά απολαμβάνω όλα τα παιχνίδια, επιτυχημένα ή αποτυχημένα.

6) Σε ποια ομάδα είσαι ενταγμένος, και ποιο είναι το κλίμα και οι στόχοι που την χαρακτηρίζουν;

Τα πρώτα 4 χρόνια δεν ανήκα σε καμία ομάδα και έπαιζα μόνος. Οι κολλητοί μου εγκατέλειψαν το παιχνίδι από τον πρώτο μήνα, καθώς είδαν μια σειρά από τραυματισμούς και κακές συμπεριφορές. Η αγάπη μου για το σπορ με έκαναν να τα παρακάμψω όσο και αν με στεναχωρούσαν. Το 2012 αρχές έκανα την ομάδα GROM με 3 ακόμα φίλους και από τότε είμαστε ενωμένοι. Έχουμε κοινό ενδυματολογικό κώδικα, αλφάριθμους και ο καθένας έχει τον ρόλο του. Νιώθω πολύ ικανοποιημένος με την ομάδα μου που απαρτίζεται από έμπειρους παίκτες και δυο νέους παίκτες που μόλις εισήλθαν και δείχνουν πολύ δυναμική. Πάνω από όλα είμαστε φίλοι και ενώ οι φίλοι μου με αποκαλούν αρχηγό, εγώ δεν νιώθω καθόλου έτσι!

7) Θα ήθελες να αναφέρεις κάτι που ξεχάσαμε να ρωτήσουμε;

Τον τελευταίο χρόνο ξεκινήσαμε ένα project συνεργασιών με ομάδες από πολλές πόλεις όπως η Φλώρινα, η Βέροια, η Κατερίνη κ.α. με σκοπό να κάνουμε το airsoft πιο γνωστό και πιο δυνατό. Μένουμε εκτός συλλόγων καθώς δυστυχώς βιώσαμε άσχημες καταστάσεις και είναι καιρός να τα αφήσουμε πίσω. Σκοπός μας είναι να κάνουμε πιο δυνατό το airsoft και πιο mil sim. Τα παιχνίδια μας μέχρι τώρα είναι πολύ ικανοποιητικά. Προσωπικά πιστεύω ότι έχω αρκετούς φίλους στον χώρο  και νιώθω ότι θα βάλω και εγώ το δικό μου λιθάρι στην προσπάθεια να γίνει το airsoft πιο δημοφιλές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *