Airsoft Social

Όπως έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, κύριος στόχος του AirsoftHellas είναι η προώθηση και ανάπτυξη της Αεροσφαίρισης στην Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτού του στόχου, υποστηρίζουμε οποιαδήποτε θετική νέα προσπάθεια εντοπίζουμε στο χώρο, ειδικά όταν αυτή γίνεται με μεράκι από άτομα που φαίνεται πως αγαπούν αυτό το hobby. Έτσι, μόλις το μάτι μας “έπεσε” στο AirsoftSocial, δεν μπορούσαμε παρά να ετοιμάσουμε τις αντίστοιχες ερωτήσεις και να επικοινωνήσουμε με τον δημιουργό του, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα. Enjoy.

1) Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη του AirsoftSocial.gr. Ti ακριβώς είναι αυτός ο νέος ιστότοπος και πού αποσκοπεί;

Το AirsoftSocial.gr είναι ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την κοινότητα της αεροσφαίρησης. Οι υπηρεσίες μας είναι ίδιες και παραπάνω απο αυτές που προσφέρουν τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την μόνη διαφορά ότι το AirsoftSocial.gr σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ώστε να είναι φιλικό και εύχρηστο προς τα μέλη του και προς τις δραστηριότητές τους σε ότι αφορά το άθλημα της αεροσφαίρησης.
Ο σκοπός του AirsoftSocial.gr είναι να φέρει πιο κοντά τις ομάδες της αεροσφαίρισης της Ελλάδας και του εξωτερικού και επίσης όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα να μπορεί να εντοπίσει πιο εύκολα και πιο γρήγορα τις υπάρχουσες ομάδες και τα μέλη τους βάση της περιοχής στην οποία βρίσκεται.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι οι εξής:

  • Δημιουργία προσωπικού προφίλ απο το οποίο τα μέλη μας μπορούν να ελέγξουν όλες τις δραστηριότητες τους σχετικά με το AirsoftSocial.gr και την υπηρεσία φόρουμ η οποία έχει ενεργοποιηθεί.
  • Δυνατότητα δημιουργίας δημοσιεύσεων (posts) ώστε τα μέλη μας να μπορούν να αναρτούν τις εμπειρίες τους και τις ευχάριστες στιγμές τους με τα υπόλοιπα μέλη του AirsoftSocial.gr και πιθανόν μελλοντικούς συμπαίκτες τους.
  • Δυνατότητα δημιουργίας ομάδων (groups) για τις ομάδες των μελών μας ή για ότι άλλο επιθυμούν.
  • Δυνατότητα αγοραπωλησίας και ανταλλαγής αεροβόλων τύπου airsoft και εξαρτημάτων.
  • Δυνατότητα αιτήματος φιλίας προς τα υπόλοιπα μέλη που έχουν δημιουργήσει λογαριασμό.
  • Δυνατότητα αποστολής προσωπικών μηνυμάτων και δημιουργίας ομαδικών συνομιλιών.
  • Υπηρεσία φόρουμ το οποίο είναι άμεσα συνδεμένο με τον υπόλοιπο ιστότοπο κατα συνέπεια να μην απαιτείται νέα δημιουργία προφίλ για την χρήση του και επίσης το μέλος μας να μπορεί μέσα απο το προφίλ του να διαχειριστεί τα πάντα.
  • Υπηρεσία Airsoft Map. Το Airsoft Map είναι ένας δυναμικός χάρτης πάνω στον οποίο καταχωρούνται πεδία ομάδων και ομάδες αεροσφαίρησης βάση της τοποθεσίας την οποία δηλώνεται μετά απο συμπλήρωση σχετικής φόρμας για την καταχώρηση ομάδων και πεδίων. Στο Airsoft Map επίσης εξετάζεται και το ενδεχόμενο να καταχωρούνται και τα events τα οποία θα δημιουργούνται απο τις ομάδες ή τα μέλη μας.

2) Πώς γεννήθηκε η ιδέα και ποιοι αποτελούν την ομάδα πίσω από αυτό το εγχείρημα;

Το AirsoftSocial.gr δημιουργήθηκε μετά απο σκέψη πολλών μηνών. Σχεδόν κάθε μέρα ακούω και το έχω παρατηρήσει και ο ίδιος ότι η αεροσφαίρηση και οι δραστηριότητες που την περικλείουν αποτελούν στόχο απο τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σαν αποτέλεσμα η μία ομάδα να διαγράφεται πίσω απο την άλλη και οι χρήστες αυτών των μέσων να μην μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα φοβούμενοι την απαγόρευσή τους απο τα μέσα αυτά.

Επίσης η ιδέα για τη δημιουργία του AirsoftSocial.gr προήλθε ψάχνοντας εγώ ο ίδιος κάποιες πληροφορίες σχετικά την αεροσφαίρηση και οι πληροφορίες αυτές ήταν διάσπαρτες σε διάφορετικές ιστοσελίδες κάνοντάς το εξαιρετικά χρονοβόρο και περίπλοκο να βρεθούν. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω αυτόν τον ιστότοπο όπου για πρώτη φορά όλα θα είναι οργανομένα και μαζεμένα σε ένα σημείο ώστε κάποιος να μπορεί να βρεί την πληροφορία που χρειάζεται πιο αποδοτικά και ξεκούραστα έχοντας επίσης ένα μέρος να περάσει ευχάριστα τον χρόνο του ξέροντας ότι σε αυτόν τον ιστότοπο όλοι έχουν κάτι κοινό, την αεροσφαίρηση. Η ομάδα που δημιούργησε το AirsoftSocial.gr και που έχει και τη διαχείριση αυτού του ιστότοπου είναι “one man army” καθώς αποτελείται απο 1 άτομο.

3) Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε έως τώρα κατά τη δημιουργία/διαχείριση του Airsoft Social; Ποιες είναι οι έως τώρα αντιδράσεις του κόσμου;

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετόπισα κατά τη δημιουργία του AirsoftSocial.gr είναι η ίδια η δημιουργία του. Αν και εξωτερικά φαίνεται κάτι πολύ απλό γιατί έτσι σχεδιάστηκε να είναι, η μηχανή που δουλεύει από πίσω είναι εξαιρετικά σύνθετη και με υψηλό κόστος σαν αποτέλεσμα αναλογιζόμενος το μέγεθος των εργασιών που έπρεπε να γίνουν από 1 άτομο να κάνει το όλο εγχείρημα φαινομενικά ακατόρθωτο μπαίνοντας πολλές φορές στον πειρασμό να σταματήσω την δημιουργία του. Η μεγαλύτερη τεχνική δυσκολία όμως που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ήταν η μεγάλη και ταυτόχρονη εισροή δεδομένων (φωτογραφίες) που πιθανόν να είχε ο ιστότοπος από τα μέλη του, και όπως φάνηκε και στην πράξη αντιμετωπίστηκε επιτυχώς καθώς το AirsoftSocial παρέμεινε online χωρίς κανένα πρόβλημα, ειδικά τις πρώτες μέρες στις οποίες υπήρχαν μαζικές δημιουργίες λογαριασμών και ταυτόχρονα τα μέλη μας ανέβαζαν τις πρώτες τους φωτογραφίες.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι η ανάπτυξη του AirsoftSocial.gr δεν έχει τελειώσει ακόμα και ούτε πιστεύω ότι θα τελειώσει ποτέ διότι ο ιστότοπος είναι ανοιχτός σε νέες προτάσεις από τα μέλη μας σχετικά με το τι θα ήθελαν να υπάρξει στο μέλλον ή τι πιστεύουν ότι θα έπρεπε να αλλάξει στις υπηρεσίες που ήδη προσφέρουμε. Ο κόσμος του airsoft πιστεύω πως έχει αγκαλιάσει το AirsoftSocial και αυτό φαίνεται από τα θετικά σχόλια που έχουν αναρτήσει τα μέλη μας στον ιστότοπο από Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό βλέποντας ότι το AirsoftSocial.gr είναι μια ιστοσελίδα η οποία μπορεί να πάει την Αεροσφαίρηση ένα βήμα παραπέρα.

4) Εκτός από τις προγραμματιστικές γνώσεις που προφανώς έχετε είστε και Αεροσφαιριστές. Πώς ξεκινήσατε το Airsoft και τί σας αρέσει σε αυτό hobby;

Η πρώτη μου επαφή με την Αεροσφαίριση έγινε πριν από 2 χρόνια περίπου μετά από παρότρυνση φίλων οι οποίοι είχαν μάθει ότι έχει δημιουργηθεί ομάδα Αεροσφαίρισης στην Ιεράπετρα (Airsoft Ierapetra Corps) όπου και κατοικώ. Τα παρθενικά μου παιχνίδια ήταν μόνο μεταξύ των φίλων που προανέφερα υπό την επίβλεψη μέλους της ομάδας ο οποίος μας έμαθε τους κανόνες του παιχνιδιού και τι να προσέχουμε ώστε να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς. Μετά από λίγο καιρό γράφτηκα και εγώ στην ομάδα της πόλης μου όπου είμαι μέλος μέχρι και σήμερα. Αν και έχω καιρό να μπώ σε πεδίο για να παίξω η Αεροσφαίρηση παραμένει από τα αγαπημένα μου χόμπι, ένας τρόπος να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους όλων των ηλικιών και να δημιουργηθούν νέες φιλίες. Επίσης είναι ένας τρόπος άθλησης για εμένα ο οποίος είναι πολύ πιο ενδιαφέρων από τους υπόλοιπους.

5) Γιατί κάποιος Αεροσφαιριστής έχει λόγους να εγγραφεί στο AirsoftSocial και να συμμετέχει στα εκεί δρώμενα; Τί θα αποκομίσει και σε τί θα διευκολυνθεί;

Όσοι ασχολούνται με την αεροσφαίρηση είναι ενήλικα άτομα με δουλειές, οικογένεια και γενικά πολλές υποχρεώσεις. Το airsoft είναι ένα χόμπι και δεν πρέπει να εξασκείται εις βάρος πιο σοβαρών υποχρεώσεων. Έτσι το σημαντικότερο όφελος που έχει κάποιος απο το AirsoftSocial εκτός απο το ότι είναι ένα μέρος με άτομα τα οποία έχουν ένα κοινό χόμπι είναι η εξοικονόμηση χρόνου που θα τους προσφέρει έχοντας ότι πληροφορία χρειάζονται οργανωμένη σε ένα μέρος.

Το να είσαι αεροσφαιριστής και ενεργό μέλος του AirsoftSocial έχει μόνο οφέλη. Το βασικότερο είναι η ελευθερία λόγου που παρέχεται στα μέλη μας σχετικά με το χόμπι μας. Οποιοσδήποτε είναι μέλος μπορεί να αγοράζει και να πουλάει πλέον τα μεταχειρισμένα αεροβόλα τύπου airsoft και αξεσουάρ με τα υπόλοιπα μέλη χωρίς τον φόβο να διαγραφεί η αγγελία του ή ακόμα χειρότερα να απαγορευτεί το προφίλ του.

Άλλη μία εξαιρετικά μεγάλη ευκολία για τα μέλη μας είναι το Airsoft Map. Από εκεί μπορούν να έχουν άμεσα πρόσβαση σε όλες τις καταχωρημένες ομάδες Αεροσφαίρισης και τα μέλη τους βλέποντας αμέσως την γεωγραφική έδρα της ομάδας χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν με αναζητήσεις μέσα σε ένα χάος από άλλες ομάδες. Επίσης το Airsoft Map θα βοηθήσει πάρα πολύ μία ομάδα η οποία στο μέλλον θα θέλει να κάνει ένα παιχνίδι και να καλέσει ομάδες από όλη την Ελλάδα ή το εξωτερικό διότι ότι θα χρειαστεί είναι πλέον σε ένα σημείο και πιθανόν να ανακαλύψουν και ομάδες τις οποίες δεν ήξεραν καν την ύπαρξή τους. Τέλος, το Airsoft Map είναι ένα εργαλείο κλειδί για άτομα τα οποία θέλουν να ξεκινήσουν το airsoft και αναζητούν μία ομάδα κοντά στον τόπο κατοικίας τους ώστε να επικοινωνήσουν με αυτή.

6) Μάθαμε πως κυκλοφορεί και Android app. Ποιο είναι το όραμά σας και μέχρι πού θέλετε να φτάσετε;

Μετά από ανάλυση δεδομένων παρατηρήθηκε ότι σχεδόν όλες οι επισκέψεις στο AirsoftSocial.gr γίνονται από κινητά, έτσι κρίθηκε σκόπιμο να δημιουργηθεί μια android εφαρμογή η οποία προς διευκόλυνση των μελών μας να επιτρέπει την είσοδο στην ιστοσελίδα με ένα πάτημα. Η εφαρμογή αυτή αναπτύχθηκε από εξειδικευμένο developer ώστε να πληροί κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις με σκοπό να γίνει δεκτή από τη Google και να πάρει έγκριση ώστε να είναι διαθέσιμη στο Play store.

Το όραμά μας για το AirsoftSocial είναι να γίνει ο προορισμός για όλους όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την Ααεροσφαίριση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σκοπό να φέρει πιο κοντά τις ομάδες και τους αεροσφαιριστές όλου του κόσμου.

7) Πως βλέπετε το μέλλον της Αεροσφαίρισης στη χώρα μας; Πιστεύετε πως υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης;

Το μέλλον της Αεροσφαίρισης στην Ελλάδα φαίνεται λαμπρό, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν σε ότι αφορά τα θέματα της πολιτείας. Κατά τη δική μου άποψη, οι σύλλογοι πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι όλοι μαζί ώστε να συμφωνήσουν κάποιους κανόνες οι οποίοι να εφαρμόζονται από όλους τους συλλόγους, δείχνοντας έτσι προς την πολιτεία ότι η Αεροσφαίριση στην Ελλάδα είναι πλέον κάτι οργανωμένο και άξιο προσοχής. Όσων αφορά τους παίχτες του airsoft ξεχωριστά, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δείχνουν ένα καλό πρόσωπο όταν εκπροσωπούν τις ομάδες τους και να προσέχουν τα πεδία τα οποία τους παραχωρούνται για το χόμπι τους ώστε να μην δίνεται το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν να πει κάτι άσχημο για το χόμπι που όλοι αγαπάμε. Τα περιθώρια ανάπτυξης της Αεροσφαίρισης δεν έχουν όριο και ούτε πιστεύω ότι θα υπάρξουν και όρια ποτέ διότι είναι ένα χόμπι το οποίο αποτελείται από πολλά άτομα με πολλές διαφορετικές ιδέες το κάθε ένα. Όσο υπάρχουν άτομα με νέες ιδέες και αγάπη προς την Αεροσφαίριση τα περιθώρια ανάπτυξης δεν θα σταματήσουν ποτέ.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες και τα μέλη τους που έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια που γίνεται αλλά και εσάς στο AIRSOFT HELLAS που μου δώσατε την ευκαιρία να παρουσιάσω το AirsoftSocial στους αναγνώστες σας.

Εύχομαι να ξεπεραστεί σύντομα η πανδημία που μας κρατάει κλεισμένους στα σπίτια μας και να είμαστε υγιείς να ξαναβρεθούμε στα πεδία να ρίξουμε καμιά μπίλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *