Nightmare Interview… v2

Μία από τις πρώτες ομάδες από τις οποίες πήραμε συνέντευξη όταν ξεκινήσαμε το Airsoft Hellas και μία από τις ομάδες μαζί με τις οποίες έχουμε παίξει αμέτρητες φορές στο ίδιο σενάριο. Ο λόγος για τους Nightmare οι οποίοι μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουν να έχουν αμείωτη όρεξη για Airsoft. Οι αλλαγές στη σύσταση και τη νοοτροπία της ομάδας πολλές, επομένως κρίθηκε απαραίτητο να ανανεώσουμε τη συνέντευξή μας μαζί τους. Απολαύστε υπεύθυνα.

1) Ποιες αλλαγές έχουν συντελεστεί στους Nightmare από την τελευταία φορά που τα είπαμε;

Τελευταία φορά που τα είπαμε ήταν το 2016 αν θυμάμαι καλά, οπότε έχουν συμβεί αρκετά έκτοτε. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η ομάδα, στην προσπάθεια της να εξελιχθεί και να κρατήσει το ενδιαφέρον της για το airsoft αμείωτο, υπέστη αρκετές αλλαγές. Για αρχή, η ομάδα έχει υπερδιπλασιάσει τα τακτικά μέλη της, φτάνοντας τους 25 παίχτες. Αρκετοί παλιότεροι παίχτες έχουν εγκαταλείψει το άθλημα, και αρκετά νέα μέλη έχουν μπει στο «ροστερ» της ομάδας. Μαζί με τα νέα άτομα, έρχονται νέες ιδέες αλλά και νέες προκλήσεις. Για παράδειγμα, η ομάδα αντικατέστησε τα απλά προπονητικά ματσάκια του Σαββάτου με δομημένες προπονήσεις, οι οποίες αποτελούνται από shooting drills (με χρονόμετρο και στόχους), θεωρία και μίνι σεναριάκια. Αυτό μας «ξεκλείδωσε» σε θέματα ατομικής τακτικής, όπως το πως να στήνουμε τα γιλέκα μας, πως να ρυθμίζουμε τα red dot μας, εναλλαγές ώμου, αλλαγές γεμιστήρα και πολλά άλλα.

Πλέον υπάρχουν στάνταρ drills τα οποία κάθε τακτικό μέλος είναι υποχρεωμένο να περνάει κάθε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επίσης έχουν μπει κανόνες συμπεριφοράς, κανόνες για ελάχιστες συμμετοχές, και άλλα παρόμοια μέτρα. Με τους λοιπούς κανόνες, έχουν προστεθεί και υλικά στα προαπαιτούμενα. First line gear, second line gear, ασύρματος, πιστόλι και άλλα, είναι τα απαραίτητα πλέον για να είσαι στην ομάδα. Εκτός αυτών έχει αλλάξει και η δομή της ομάδας στο παιχνίδι.

Ακολουθούμε πλέον μια συγκεκριμένη δομή, με squad leader, team leaders, και υποομάδες. Όπως καταλαβαίνεις, η ομάδα έχει ακολουθήσει μια πιο milsim κατεύθυνση, η οποία αντικατοπτρίζεται στον τρόπο παιχνιδιού της παντού. Δεν παίρνει μέρος μόνο σε milsim παιχνίδια, ούτε σνομπάρει τα casual παιχνίδια. Εννοείται πως παίρνουμε μέρος με χαρά σε όλων των ειδών τις διοργανώσεις. Απλά εφαρμόζουμε τις ίδιες τακτικές παντού και θεωρούμε σαν ομάδα ότι η milsim νοοτροπία είναι η φυσική εξέλιξη του παιχνιδιού.

2) Πώς σας έχει επηρεάσει αεροσφαιριστικά η πανδημία; Έχετε κάποια σχέδια για την ομάδα και τις δραστηριότητες της όταν περάσει αυτός ο εφιάλτης;

Η πανδημία κυριολεκτικά μας διέλυσε τα σχέδια για τα παιχνίδια και τις δικές μας διοργανώσεις. Τον Μάρτιο ετοιμαζόμασταν να κατεβάσουμε 16 άτομα στο Epsilon Warfare, και είχαμε κλείσει και για το The Island στην Κρήτη. Μιλάμε για ΏΡΕΣ προετοιμασίας και για τα 2 παιχνίδια. Άμα βάλεις στην εξίσωση και το οικονομικό (γιατί αρκετά μέλη της ομάδας δουλεύουν στην εστίαση και σεζόν), αντιλαμβάνεσαι ότι ήταν γερό χαστούκι όλο αυτό για εμάς. Παρ όλα αυτά, χάρη στο εξαιρετικό κλίμα που έχουμε και στο ότι η ομάδα είναι οικογένεια, αντλούσαμε ευχαρίστηση όσο μας επιτρεπότανε, από το να βρισκόμαστε μαζί για παιχνιδάκια και προπονήσεις. Και εννοείται ένα μεγάλο κομμάτι μας παίζει μαζί και διαδικτυακά, call of duty, among us, κλπ κλπ. Στα άμεσα πλάνα μας είναι η επιστροφή στα πεδία για προπονήσεις και παιχνίδια, και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και στις διοργανώσεις.


3) Πιστεύετε ότι ακόμα και σε αυτήν τη συγκυρία μπορεί η Αεροσφάιριση να προσελκύσει νέους παίκτες; Αν ναι, πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Δεν το πιστεύουμε, το βλέπουμε. Πληθώρα νέων παικτών στέλνουν σε σελίδες, φόρουμ και σε διάφορες ομάδες, κρίνοντας τουλάχιστον από την δική μας ανοιχτή σελίδα στο facebook. Επίσης μετά την πρώτη καραντίνα, είδαμε αρκετές ομάδες να αυξάνουν τα μέλη τους. Θεωρούμε ότι ο κόσμος ψάχνεται για το χόμπι, και το γεγονός ότι δεν μπορεί να παίξει, τους «αναγκάζει» να το ψάξουν πολύ περισσότερο. Σαν αποτέλεσμα έχουμε γενικότερα, νέα άτομα, που μπήκαν γρήγορα σε ομάδες και έρχονται πιο οργανωμένα στα παιχνίδια, σε σχέση με τους νέους παίχτες που βλέπαμε πιο παλιά. Και θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στις ομάδες που αγκαλιάζουν τους νέους παίχτες.

4) Συχνά ξεχωρίζετε λόγω της ομοιομορφίας στις “εμφανίσεις” της ομάδας σας. Έχουν εμπλουτιστεί τα loadouts σας με κάτι το ιδιαίτερα ξεχωριστό;

Με αγάπη και Προδέρμ (γέλια). Πέρα από την πλάκα, η ομάδα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμίσει το gear της. Πλέον σχεδόν όλοι στην ομάδα έχουν μεταβεί σε “real steel” gear- έχουμε αρκετούς «gear whores» στην ομάδα, που ψάχνονται όλη την ώρα για πατέντες, νέο εξοπλισμό κλπ. Βέβαια, η ομάδα πάνω από όλα έχει ως προτεραιότητα τους πολλαπλασιαστές ισχύος. Πρόσφατα προμηθεύτηκε αρκετές blank fire grenades, φτάνοντας σε σημείο ένας στους δύο να έχει blank fire grenade. Επίσης έχουμε προμηθευτεί ομαδικώς ένα LMG, διαθέτουμε κάποια σέτ dual comms, gps, αποστασιόμετρα, κάποια nvg και γενικά δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα σε πράγματα που θα μας ωφελήσουν δραματικά στο παιχνίδι.

5) Μετά από τόσα χρόνια στο Airsoft, τι συνεχίζει να σας «δίνει» το άθλημα;

Ομολογουμένως, μετά από 5-10 χρόνια, είναι πιθανό να αρχίσεις να κουράζεσαι από το παιχνίδι. Εμείς ευτυχώς έχουμε δύο καλά στοιχεία που μας κρατάνε «ζωντανούς»:

Α) το ότι προσπαθούμε να εξελίξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας διαρκώς. Η ομάδα αγαπά την αλλαγή. Κυνηγάει να βελτιώνεται διαρκώς. Και τα μέλη ατομικά, αλλά και σαν σύνολο.

Β) Το ότι είμαστε παρέα. Αν το καλοσκεφτείς, μεγαλώσαμε μαζί. Το σκεφτόμουν τις προάλλες και δεν είναι κάτι μικρό. Πχ, όταν μπήκα στην ομάδα, ήμουν 26 χρονών. Τώρα είμαι 31. Όλο αυτό το διάστημα έπαιζα κάθε Σάββατο και Κυριακή με την ομάδα. Με τον πυρήνα της ομάδας, μεγαλώσαμε μαζί. Πήγαμε σε διήμερα μαζί, βιώσαμε κακουχίες μαζί, και συναντιόμαστε πλέον και εκτός airsoft. Όταν λέμε «μια ομάδα-μια οικογένεια», το εννοούμε.

6) Ποια θεωρείτε ότι είναι τα δυνατότερα σημεία σας ως ομάδα;

Το δυνατότερο σημείο μας σαν ομάδα, είναι απλό: Το ομαδικό παιχνίδι. Η ομάδα πάντα παίζει οργανωμένα, αλληλοκαλυπτόμαστε, κινούμαστε μαζί. Αν δεις έναν από εμάς μπροστά σου στο πεδίο το πιο πιθανό είναι ότι υπάρχουν αρκετοί άλλοι Nightmare δίπλα του.

7) Ξέρουμε ότι προ-πανδημίας είσασταν ιδιαίτερα κινητικοί και βγαίνατε συχνά εκτός Αττικής προκειμένου να συμμετάσχετε σε σενάρια. Ποιο από αυτά είναι το πιο αξιομνημόνευτο.

Χωρίς να θέλουμε να ρίξουμε κανέναν διοργανωτή γιατί όλα τα παιχνίδια ήταν πολύ ωραία, για εμάς το καλύτερο παιχνίδι που παίξαμε εκτός αττικής ήταν το παιχνίδι της AWC στην Καλαμάτα. Μιλάμε ότι κάναμε προσομοίωση fast rope σε ταράτσα ΤΟ ΒΡΑΔΥ, για να περάσουμε σε νυχτερινό CQB, νυχτερινό URBAN 10 μέτρα από την θάλασσα, με φοβερά εφέ και μηχανισμούς, σε ένα εξαιρετικό πεδίο. Ένα παιχνίδι που η ομάδα θα θυμάται για χρόνια, και κυριολεκτώ σε αυτό.

8) Ξεχάσαμε να ρωτήσουμε κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε; Feel free to do so.

Nope, νομίζω οι ερωτήσεις μας καλύψανε πλήρως. Επί τη ευκαιρία, να ευχηθούμε να τελειώσει σύντομα η πανδημία, και να επιστρέψουμε στα πεδία. Άλλωστε το airsoft είναι άκρως κοινωνικό άθλημα, και όσο μας λείπει η φύση, τα «χιτ», και οι ρέπλικες, άλλο τόσο μας λείπει η παρέα μας και ο χαβαλές που γίνεται πριν και μετά το παιχνίδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *