Αγορά εξοπλισμού: Εντός ή εκτός Ελλάδος;

Αγορά

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να διαθέσετε το χρηματικό ποσό που συγκεντρώσατε μετά από μακρύ χρονικό διάστημα οικονομίας, αυστηρής δίαιτας βασισμένης στο άμυλο και στερήσεων (εκτός αν είστε από “τους άλλους”… ) προκειμένου να προσθέσετε ακόμα ένα κομμάτι στο loadout σας. Ακόμα και αν έχετε αποφασίσει τι θέλετε να αγοράσετε, υπάρχει ακόμα μία σημαντική απόφαση μπροστά σας: Αγορά από κάποιο κατάστημα εντός της χώρας ή προτίμηση κάποιου online store του εξωτερικού. Παραθέτουμε τα πλεονεκτήματα της κάθε επιλογής (τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν μειονεκτήματα της άλλης):

Εντός Ελλάδος:

 • Χρόνος Παράδοσης: Ακόμα και από κατάστημα στην άλλη άκρη της χώρας να παραγγείλετε, ο χρόνος παράδοσης είναι στις περισσότερες περιπτώσεις σχετικά χαμηλός.
 • Κόστος Μεταφορικών: Ειδικά για μικρού μεγέθους/χαμηλού βάρους πακέτα, το κόστος μεταφοράς ακόμα και για αποστολή μέσω courrier κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα
 • Τρόποι Πληρωμής: Εκτός των υπολοίπων τρόπων πληρωμής, σημαντική είναι η δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή. Ιδιαίτερα βολική για άτομα τα οποία δεν είναι εξοικειωμένα με τις συναλλαγές μέσω διαδικτύου ή δεν τους έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.
 • Δοκιμή/Απτή αξιολόγηση: Στις περιπτώσεις όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το φυσικό κατάστημα, μπορείτε να δοκιμάστε το εκάστοτε προϊόν που σας τράβηξε το ενδιαφέρον και να δείτε αν σας ικανοποιεί.
 • Υποστήριξη μετά την αγορά: Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να επικοινωνήσετε με ένα εγχώριο κατάστημα σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα με το προϊόν που αγοράσατε.

Εξωτερικό:

 • Τιμές: Κακά τα ψέματα, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για κάθε πιθανή αγορά. Οι τιμές των e-shops του εξωτερικού είναι σε αρκετές περιπτώσεις κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές των ελληνικών καταστημάτων, ακόμα και αν υπάρχει η επιβάρυνση του επιπλέον κόστους μεταφοράς.
 • Ποικιλία προϊόντων: Τα μεγάλα καταστήματα του εξωτερικού πολλές φορές προσφέρουν μία τεράστια γκάμα προϊόντων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.
 • Επαγγελματισμός: Σε γενικές γραμμές, τα γνωστά τουλάχιστον καταστήματα του εξωτερικού τείνουν να επιδεικνύουν περισσότερο επαγγελματισμό από ότι τα εγχώρια, ειδικά στα θέματα εγγυήσεων. Ευτυχώς, η εικόνα αυτή έχει αρχίσει να ανατρέπεται τα τελευταία χρόνια καθώς η ποιότητα εξυπηρέτησης από πολλά αξιόλογα καταστήματα της χώρας μας βελτιώνεται διαρκώς.

Στις περιπτώσεις που δεν απασχολεί μόνο η τιμή του προϊόντος, το αποτέλεσμα της απόφαση είναι αρκετά… αμφίρροπο. Εμείς τείνουμε να προτιμούμε τα εγχώρια καταστήματα καθώς εκτός των πλεονεκτημάτων που παραθέσαμε, καλό είναι να στηρίζουμε και έμπρακτα τις εγχώριες επιχειρήσεις, ειδικά στους καιρούς που διανύουμε. Παρόλα αυτά, θα πρέπει και οι Έλληνες ιδιοκτήτες καταστημάτων να προσπαθούν διαρκώς να “τραβήξουν” το ενδιαφέρον του αγοραστικού τους κοινού μέσω της -κατά το δυνατόν- προσέγγισης των ανταγωνιστικών τιμών του εξωτερικού και της βελτίωσης της παρεχόμενης εξυπηρέτησης. Οι τιμές σίγουρα δεν είναι εύκολο να “κατέβουν”, ο σεβασμός προς τον πελάτη όμως είναι καθαρά θέμα θέλησης!

2 σκέψεις σχετικά με το “Αγορά εξοπλισμού: Εντός ή εκτός Ελλάδος;

 • 22 Ιουλίου, 2016, 14:55
  Permalink

  Όσον αφορά τν αγορά , όπως προείπαμε είναι 50 -50 … Σίγουρα τα e-shop έχουνε ποικιλία !
  Πχ το fn fal με το οποίο παίζω δω κ καιρο , δω τα εγχώρια καταστήματα αδυνατούσαν να τ φέρουν …. Αλλά απ παρελκόμενα κομπλε κ με το παραπάνω 🙂

  Θεωρώ πως θέλουνε να γίνουμε κ πιο ανταγωνιστικοί καλό θα ταν να έχουνε κ αντίστοιχες προσφορές όπως αυτές τν e-shop , ειδικά στ κομμάτι τν νεοεισερχομενων στον χώρο της αεροσφαιρισης (αιρσοφτ ) για να μν χάνουμε “ροή ” κ καταλήγει προς e-shop !

  Σχολιάστε
 • 5 Αυγούστου, 2016, 09:51
  Permalink

  Αρχικά έρευνα αγοράς και στα εγχώρια μαγαζιά και στα e-shop για σύγκριση τιμών και κατόπιν αν με συμφέρει καλύτερα από μαγαζί το αγοράζω από μαγαζί αλλιώς e-shop.
  Και καλό θα ήτανε τα μαγαζία μας να ρίξουνε το τουπέ τους και να ανεβάσουνε την ποικιλία τους!!!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *