Warzone: Πάμε Πόλεμο;

Warzone 1

To WarZone (warzone.gr) αποτελεί μια ετήσια διοργάνωση Αεροσφαίρισης που ξεκίνησε το 2013, και λαμβάνει χώρα στον Νομό Ρεθύμνου. Ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια του “ξένοιαστου κυριακάτικου Airsoft” που όλοι μας εκτιμούμε και απολαμβάνουμε, πηγαίνοντας τα πράγματα σε ένα επόμενο επίπεδο. Ο πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας, Στέλιος Μαθιουδάκης, απαντά στις ερωτήσεις μας και μας κατατοπίζει πλήρως επί του θέματος.

1) Στέλιο δώσε μας έναν σύντομο και εκλαϊκευμένο ορισμό του τι είναι το Warzone, ώστε κάποιος που το αγνοεί πλήρως να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται.

Το WarZone είναι ένα τριήμερο airsoft event, θεσμός πλέον στην Ελλάδα. Είναι μία μεγάλη συγκέντρωση από ενθουσιώδεις παίκτες του αθλήματός μας, όπου κάθε χρόνο, για τρεις ημέρες, βρίσκονται όλοι μαζί και δοκιμάζουν μέχρις εξαντλήσεως τις αντοχές τους, την τεχνική τους, και πάνω από όλα το πάθος τους για το Airsoft! Στο WarZone όλα πραγματοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα και χωρίς σταματημό, καθ’όλη την διάρκεια του event, μέρα ή νύχτα. Δεν λείπουν ποτέ οι μεγάλες μάχες, οι αναγνωρίσεις, οι καταδρομικές αποστολές, οι συγκρούσεις μηχανοκινήτων μονάδων και γενικά όλων τωνειδών οι αψιμαχίες μεταξύ των αντιμαχομένων. Προσομοιώνονται με επιτυχία οι βολές όπλων καμπύλης τροχιάς (όλμοι κλπ.), οι ρίψεις ειδικών αεραποβατικών μονάδων στα νώτα του εχθρού και φυσικά η βασική ιεραρχία και η, σε πλήρη έκταση, λειτουργίαμονίμων επιτελείων για την έκδοση διαταγών και ανάθεσης αποστολών στις μονάδες κάθε παράταξης!

Κάθε συμμετέχοντας, στις τρεις ημέρες του event, μεταφέρεται σε ένα φανταστικόκόσμο στρατιωτικής προσομοίωσης και φυσικά ατελείωτου παιχνιδιού! Χωρίς να λείπουν φυσικά τα αστεία και οι κωμικές καταστάσεις, όλα παράλληλα με την δράση! Έτσι δημιουργείται ένα μοναδικό δέσιμο μεταξύ των συμμετεχόντων που δίνουν ανελλιπώς το παρόν κάθε χρόνο κάνοντας το WarZone καλύτερο συνεχώς! Το WarZone έχει ξεκινήσει να ξεπερνά τα σύνορα μας και έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον παικτών εκτός των συνόρων μας. Η Κρήτη σαν τουριστικός προορισμός προσφέρεται για ταξίδια και έχουμε ήδη πολλές επαφές από παίκτες που κατάγονται από χώρες που παραδοσιακά μας επισκέπτονται τουριστικά, όπως η Ιταλία, η Αγγλία, η Τουρκία, η Γερμανία κλπ. Όσον αφορά στο WarZone 5, προετοιμαζόμαστε για ρεκόρ συμμετοχών!

Warzone 2

2) “Ζωγράφισε” μας μια εικόνα των δυσκολιών/προκλήσεων που συνεπάγεται μια έτοια διοργάνωση. Για παράδειγμα, η αχανής έκταση που χρησιμοποιείται, δεσμεύεται με κάποιον τρόπο; Πόσοι άνθρωποι εμπλέκονται ως βοηθητικό προσωπικό ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του όλου εγχειρήματος; Η τοπική κοινωνία τι στάση κρατά;

Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται όλοι το μέγεθος των δυσκολιών και της ευθύνης κατά την προετοιμασία, αλλά και κατά την διάρκεια της διεξαγωγής, ενός event τέτοιου επιπέδου όπως είναι το WarZone. Όσοι συμπαίκτες διοργανώνουν συναντήσεις airsoft σίγουρα έχουν πάρει μια καλή γεύση του κόπου και της δέσμευσης που απαιτείται για να γίνει κάτι τόσο μεγάλο. Πλέον οι προετοιμασίες για το επόμενο WarZone ξεκινούν σχεδόν αμέσως μετά την λήξη του προηγουμένου! Το επίπεδο, το μέγεθος και η ποιότητα της διοργάνωσης απαιτεί πολύ χρόνο και φυσικά χρήματα. Όλα αυτά διατίθενται εθελοντικά από τους παίκτες του συλλόγου μας. Από την εύρεση χορηγών, τον σχεδιασμό ιστοσελίδων, το marketing, το καθάρισμα του πεδίου, τις κατασκευές οχημάτων, έως την πιο απλή και μικρή δουλειά όπως τις εκτυπώσεις, εμπλέκονται εθελοντικά οι παίκτες του Ρεθύμνου. Φυσικά, πίσω από όλα τα παιδιά υπάρχει μια οργανωμένη παρέα 10 περίπου παικτών που μοιράζονται το ίδιο όραμα και προσπαθούν συνεχώς για την βελτίωση και ανάπτυξη του αθλήματος. Καρπός της προσπάθειας τους είναι το WarZone!

Η τοπική κοινωνία, όπως πιθανώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν γνωρίζει πολλά για το χόμπι μας. Αυτό αλλάζει μέρα με την μέρα και αξίζει να σημειωθεί ότι το WarZone έχει βοηθήσει σημαντικά στην ανάδειξη και σωστή παρουσίαση σε τοπικό, και όχι μονό, επίπεδο του airsoft μέσα από την δημοσιότητα που προκαλεί, ειδικά την περίοδο της διεξαγωγής του. Βεβαίως έχουμε την στήριξη της Δημοτικής αρχής του Ρέθυμνου σε θέματα καθαριότητας και διαμόρφωσης του πεδίου, την στήριξη των εθελοντών Σαμαρειτών και την έμπρακτη στήριξη του Μητροπολίτη Ρέθυμνου και της Μονής Αρκαδίου που μας διαθέτουν το πεδίο διεξαγωγής. Στόχος μας είναι τα επόμενα WarZone να έχουν και την στήριξη και άλλων φορέων όπως π.χ. της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, του Ελληνικού Στρατού, κλπ.

Warzone 3

3) Η όλη σύλληψη του Warzone θυμίζει στρατιωτική άσκηση. Αντλήσατε καθόλου έμπνευση από πραγματικά πολεμικά σχέδια και “παίγνια”; Επίσης, υπάρχουν καθόλου δυναμικά στοιχεία στην εξέλιξη του σεναρίου ή έχει προβλεφθεί ένα προκαθορισμένος αριθμός εκβάσεων που αυτό μπορεί να έχει;

Ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός του WarZone! Η προσομοίωση μιας πολεμικής σύρραξης με κύριο στόχο να δημιουργήσουμε τα συναισθήματα που αυτή προκαλεί στους εμπλεκομένους. Προσομοιώνονται όλα τα στοιχεία σε οργανωτικό επίπεδο και σε επίπεδο τακτικής που απαντώνται και στην πραγματικότητα σε τέτοιου είδους στρατιωτικές εμπλοκές. Αυτά στη συνέχεια δημιουργούν το περίπλοκο σκηνικό του πολέμου, του απροόπτου της μάχης, της αγωνιάς, της εξάντλησης, της δημιουργίας δυνατών σχέσεων φιλίας, αλλά και γενικότερα, όλων των συναισθημάτων που εμφανίζονται σε μια παρόμοια πραγματική κατάσταση ολοκληρώνοντας το “παζλ” της προσομοίωσης του ρεαλισμού. Φυσικά όλα αυτά γίνονται μέσα στην ασφάλεια του παιχνιδιού μας και της χαράς που αυτό προσφέρει.

Όντως, πολλά στοιχειά του σεναρίου έχουν αντληθεί από πραγματικά ιστορικά γεγονότα, όπως π.χ. η ύπαρξη ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών ως μια από τις παρατάξεις. Αυτή η παράταξη λειτουργεί και συμπεριφέρεται ρεαλιστικά. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως προασπιστής της ειρήνης αλλά παράλληλα πολλές ενέργειες της υποθάλπουν κάποια συνωμοσία ή κάποια κρυφή συνεργασία εξυπηρετώντας ιδίους σκοπούς! (Αξίζει να αναφέρω ότι φέτος, στο WarZone 4, διατάχθηκε ερευνά για στελέχη των Ηνωμένων Εθνών διότι υπήρχαν αναφορές ότι είχαν αναλάβει να διεξάγουν Black Ops για μια εκ των κυριών αντιμαχόμενων παρατάξεων!)

Φυσικά αντιλαμβάνεστε ότι η έκβαση της εξέλιξης της πλοκής του σεναρίου κάθε άλλο παρά προβλέψιμη είναι στο WarZone. Το σενάριο είναι μη γραμμικό με έντονα τα LARP (Live Action Role Playing) στοιχεία. Όχι μονό οι παίκτες, αλλά και ολόκληρες παρατάξεις, παίζουν τον ρολό που έχουν αναλάβει και οι ενέργειες τους ορίζουν την ροή του σεναρίου και κατ’ επέκταση τις επιλογές των επιτελείων! Συνεργασίες μεταξύ των αντιμαχόμενων παρατάξεων, αιχμαλωσίες, ανακρίσεις, κατασκοπίες, προδοσίες και όλα όσα συμβαίνουν σε ρεαλιστικές καταστάσεις συμπληρώνουν το σκηνικό του WarZone. Έτσι ενισχύεται η προσομοίωση του φανταστικού κόσμου όπου ενεργούν οι παίκτες μέσα στο WarZone! Η αβεβαιότητα για το εάν οι σύμμαχοι σου όντως συμμαχούν μαζί σου ή ακόμα και για το εάν ο συμπαίκτης σου είναι ή όχι διατεθειμένος να προδώσει την καταδρομική αποστολή που συμμετέχετε μαζί, προσδίδουν ρεαλισμό και φυσικά κωμικές σκηνές απείρου καλούς! Τα γραφώ αυτά και σχεδόν χαμογελώ καθώς μου έρχονται στο μυαλό τραγελαφικές καταστάσεις! Κάποιες έχουν καταγραφεί και σε βίντεο!

Αυτό είναι το WarZone, μετά την διεξαγωγή του, συζητάμε συνεχώς και γελάμε μέχρι να έρθει το επόμενο!

Warzone 4

4) Το προαιρετικό “Live Action Role Playing” κομμάτι του σεναρίου του Warzone περιλαμβάνει αιχμαλώτους, κατασκόπους, ανακρίσεις, σωματικές έρευνες κλπ. Δημιουργείται πρόβλημα στη ροή του παιχνιδιού όταν υπάρχουν ομάδες που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό;

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι έτοιμοι όλοι οι παίκτες να αναλάβουν έναν ρολό LARP μέσα στο παιχνίδι. Ωστόσο οποίος το κάνει ποτέ δεν μετανιώνει και ίσως αυτό να κάνει και την διαφορά μεταξύ του καλού gaming και του υπέροχου gaming! Όπως και να έχει, κάθε παίκτης, συμφωνά και με τους κανονισμούς, μπορεί να δηλώσει ότι δεν ενεργεί σε LARP mode και να εξαιρεθεί από π.χ. μια αιχμαλωσία. Γενικά δεν έχουμε παρατηρήσει κανένα πρόβλημα στην εξέλιξη του σεναρίου διότι οι πλειονότητα των παικτών με χαρά θα συμμετάσχουν σε ένα LARP περιστατικό. Ωστόσο ναι, κάποιοι παίκτες είχαν αναστολές να αναλάβουν τον ρολό π.χ. του κατασκόπου, θεωρώντας ότι έτσι προδίδουν την ομάδα τους. Όταν όμως αντιληφθήκαν ότι αυτό που συμμετέχουν είναι ένα παιχνίδι, όπου κανείς δεν κερδίζει από την τελική έκβαση του αλλά κερδίζει από την ενεργή και δραστήρια συμμετοχή του, από το ποσό καλά το προσεγγίζει, τότε χαλαρώνει και ζει μια αξέχαστη εμπειρία! Και φυσικά μην ξεχνάμε την καζούρα και τα πειράγματα που θα υπάρξουν μόλις ανακαλυφθεί η δεύτερη του ιδιότητα από τους φίλους του!

Από την άλλη μεριά υπάρχουν παίκτες που θέλουν να παίξουν μονό αυτό το κομμάτι, του LARP. Να δημιουργήσουν ίντριγκες, διπλωματικά επεισόδια ή/και να συμμετέχουν σε διπλές κατασκοπίες! Όπως και να έχει γενικά το LARP δεν έχει αναπτυχθεί πολύ στην Ελλάδα και έτσι και στο WarZone είναι γενικά περιορισμένο σε υψηλόβαθμους και σε εξειδικευμένες παρατάξεις (Ηνωμένα Έθνη, USA Rangers). Σιγά-σιγά όμως όλοι θα μάθουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, και η πραγματική απόλαυση ξεκινά μόλις τους μάθουμε!

Warzone 5

5) Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ένας “μέσος” Αεροσφαιριστής που θέλει να δοκιμαστεί στη “στρατιωτική εξομοίωση” ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Warzone; Με άλλα λόγια, το Warzone απευθύνεται μόνο σε
σκληροπυρηνικούς παίκτες ή και εμείς οι απλοί και καθημερινοί Airsoftάδες μπορούμε να “επιβιώσουμε” στον milsim κόσμο του;

Με αφορμή την ερώτηση αυτή να ξεκαθαρίσουμε ότι το WarZone δεν είναι ένα milsim παιχνίδι airsoft και φυσικά δεν αναφέρεται σε τέτοιου είδους παίκτες μόνο. (Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι άλλη ερμηνεία δίνει ο καθένας στο τι ακριβώς είναι milsim!). Σαφώς διαθέτει πολλά στοιχεία milsim, που τα θεωρούμε απαραίτητα για την αρμονική ροή του σεναρίου και φυσικά για αυτή καθαυτή τη ρεαλιστική προσομοίωση των εμπλοκών, που είναι και το ζητούμενο!. Η ομάδα οργάνωσης του WarZone είναι λάτρης του active gaming. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι μαζευτήκαμε να παίξουμε airsoft και θα παίξουμε airsoft! Ατέλειωτες ώρες airsoft μέχρι εξαντλήσεως των ατομικών μας ενεργειακών αποθεμάτων!

Μην ξεχνάμε ότι το WarZone έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει όλους τους παίκτες. Ο κάθε συμμετέχων κάνει την επιλογή της μονάδας που θέλει να συμμετάσχει. Κάθε μονάδα έχει ειδικά στοιχεία και απαιτήσεις. Αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο www.warzone.gr και έτσι οι συμμετέχοντες κάνουν την επιλογή τους ανάλογα το πώς νοιώθουν. Παραδείγματος χάριν ένας παίκτης λάτρης της στρατιωτικής προσομοίωσης, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μονάδα υψηλοτέρων απαιτήσεων. Αυτή θα λάβει αποστολές όπου θα απαιτείται πολύωρη παραμονή στο πεδίο, πορείες με ή χωρίς φόρτο, ειδικός εξοπλισμός, εξειδικευμένες γνώσεις και φυσικά ρεαλιστικότερη εμπλοκή με τις αντίπαλες δυνάμεις. Κάποιος άλλος παίκτης μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μονάδα που ενεργεί σε έντονο LARP mode, ή ένας άλλος να δηλώσει συμμετοχή σε μια μονάδα πεζικού όπου θα συμμετάσχει κυρίως σε μεγάλες μάχες πεζικού, αποστολές ασφάλισης και περιφρούρησης περιοχής, κλπ! Τα παραπάνω είναι γνωστά στο διοικητικό επιτελείο και αυτό σχεδιάζει αποστολές ανάλογα τις μονάδες που έχει στην διάθεση του. Αλλιώς θα χρησιμοποιηθεί μια μονάδα υποστήριξης ή μια μονάδα ειδικών δυνάμεων, και αλλιώς μια μηχανοκίνητη μονάδα ή μια μικρή ομάδα αναγνωρίσεων!

Warzone 6

6) Το Warzone έχει διάρκεια περί τις 45 ώρες. Υπάρχει δράση κατά τη νύκτα; Απαιτείται ειδικός εξοπλισμός στο σκοτάδι;

Το WarZone είναι ένα nonstop gaming event! Οι εχθροπραξίες μεταξύ των αντιμαχόμενων, ο στρατηγικός σχεδιασμός των επιτελείων όσον αφορά την μάχη, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, δεν παύει καθ’ όλη την διάρκεια των 45 ωρών. Κατά την διάρκεια της νύχτας συνήθως οι ομάδες αναλαμβάνουν αποστολές περιφρούρησης των κεκτημένων ή των αντικειμενικών σκοπών που έχουν εκ σεναρίου και τα επιτελεία επιχειρούν με μικρές ευέλικτες ομάδες ειδικών αποστολών να πετύχουν περισσότερα! Να συλλέξουν πληροφορίες για τις κινήσεις του εχθρού αιχμαλωτίζοντας βαθμοφόρους, να καταστρέψουν υψηλής σημασίας στόχους κλπ! Ειδικός εξοπλισμός δεν απαιτείται κατά την διάρκεια της νύκτας, πέρα από φακό που όλοι έτσι και αλλιώς διαθέτουμε.

Warzone 7

7) Είσαι ευχαριστημένος από τη φετινή διεξαγωγή του Warzone, καθώς και από τη συμμετοχή των παικτών σε αυτό; Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το Warzone;

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το επίπεδο που έχουμε φτάσει το παιχνίδι μας. Δεν θα το κρύψω! Καμαρώνω για την ομάδα μας και για ότι αυτή έχει πετύχει! Ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι αυτά που έχουμε καταφέρει έχουν στηριχτεί στην προσπάθεια μιας μικρής ομάδας φιλών, και στον εθελοντισμό των παικτών του Ρέθυμνου και της Κρήτης κατά 100%. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί μέσα από αυτή την προσπάθεια έχω δημιουργήσει πολύ καλούς φίλους και νοιώθω την ικανοποίηση ότι έχω πετύχει τον σκοπό μου, να παίζω ποιοτικό airsoft! (όπως το ορίζω εγώ βεβαία!) Όλα τα μέλη της R.A. Action έχουμε κοπιάσει για να φτάσουμε να οργανώνουμε με επιτυχία ένα τριήμερο event τόσο απαιτητικό όσο το WarZone, στόχος μας είναι πάνω από όλα η ποιότητα του παιχνιδιού. Θέλουμε κάθε χρόνο να γίνεται υψηλότερη και για αυτό συμμετέχουμε σε διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας με ανοικτά αυτιά και ματιά φέρνοντας νέες ιδέες και βελτιώνοντας κάθε λεπτομέρεια. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας απαιτήσεις (πάνω από όλα!).

Πιστεύουμε ότι οι μεγάλες διοργανώσεις κρατούν τους παίκτες κοντά στο παιχνίδι και τους οδηγούν στην ατομική βελτίωση και ανάπτυξη, στη δημιουργία φιλιών και στην ουσιαστική βελτίωση του airsoft! (δούλεψε σε εμάς πάντως!) Αυτό είναι ένα από όσα λείπουν από την Ελλάδα για να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι προς τα επάνω!
Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε το ίδιο ενεργά όπως τα προηγούμενα τέσσερα WarZone και για το WarZone 5. Σκοπεύουμε να προσκαλέσουμε φίλους που δημιουργήσαμε από άλλες χώρες (Σουηδία, Ιταλία, Τουρκία, Βέλγιο, Γερμάνια) σπρώχνοντας υψηλοτέρα το επίπεδο και την ποιότητα του gaming. Πιστεύουμε σε ένα μεγάλο διεθνές airsoft meeting! Δεν βιαζόμαστε για κάτι, ούτε υπάρχει άγχος.

Εμείς, πάνω από όλα, θέλουμε να παίζουμε ποιοτικό airsoft! Πιστεύουμε ότι αυτή η ανάγκη μας ίσως να είναι αρκετή για να ωθήσει και το WarZone σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο!

Με την ευκαιρία που μας δίνεται, θα ήθελα να μεταφέρω, από όλους εμάς εδώ από το Ρέθυμνο, τον θαυμασμό για την όμορφη προσπάθεια που έχετε κάνει για την παρουσίαση και ανάδειξη του airsoft μέσω του Αirsoft Hellas! Αγαπάμε το airsoft ιδιαιτέρα πολύ και θεωρούμε ότι η κίνηση σας θα ανεβάσει το Ελληνικό airsoft σε υψηλότερο επίπεδο, φέρνοντας όλους τους παίκτες και τις ομάδες της Ελληνικής επικρατείας πιο κοντά! Ένα μεγάλο μπράβο από το Σωματείο της R.A. Action για την εμπνευσμένη ενεργεία σας. Παρακαλούμε να συνεχιστεί, και εάν και εμείς μπορούμε να συνδράμουμε με κάποιο τρόπο, είμαστε στην διάθεση σας! Για εμάς, το παιχνίδι και η εξέλιξη του είναι πάνω από όλους και από όλα!

Πραγματικά ανεξάντλητος και χειμαρρώδης ο Στέλιος! Μόνο σεβασμός αρμόζει για το πάθος του για τον χώρο, και την ενέργεια που διαθέτει για την πρόοδο της Αεροσφαίρισης στην Ελλάδα, κάτι που για το οποίο και εμείς ως Airsofthellas πασχίζουμε διαρκώς, βάζοντας το μικρό μας “λιθαράκι”!

3 σκέψεις σχετικά με το “Warzone: Πάμε Πόλεμο;

 • 1 Ιουλίου, 2016, 17:50
  Permalink

  Είναι ένα event σαν jaboree που στα λατινικά θα πει υπόσχεση και κάθε χρόνο δίνουμε την υπόσχεση μας στον αντίπαλο ότι και του χρόνου με κάλο θα είμαστε εκεί να πολεμήσουμε, 3 μέρες ανελέητο airsoft δηλαδή 3 μέρες ποιοτικό και ανελέητο AIRSOFT ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΗΞΗ!!!!

  Σχολιάστε
 • 1 Ιουλίου, 2016, 20:02
  Permalink

  Ήμουν παρών στο War zone 3 και έφυγα από την Κρήτη γεμάτος με όμορφες αναμνήσεις και αξέχαστες στιγμές.
  Όταν ο Στέλιος λέει ότι στο War zone δημιουργούμε φιλίες το εννοεί.
  Πήγα από Αθήνα μόνος μου και δεν ένιωσα ποτέ μόνος στο παιχνίδι.
  Από ανώτερα βία δεν κατάφερα να πάω στο 4 και θα ήθελα πάρα πολύ να συμμετάσχω στο 5.
  Από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλοι την ομαδα του R.A. Action!

  Σχολιάστε
  • 1 Ιουλίου, 2016, 20:05
   Permalink

   Πολύ πιθανό στο 5 να έχεις και εμάς παρέα 😉

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *