Τότε και τώρα

Μετά από ένα διάλειμμα αρκετών χρόνων, επιστρέφοντας πλέον ενεργά στον κόσμο του airsoft, η σύγκριση μεταξύ του τότε και του τώρα στο μυαλό μου ήταν αναπόφευκτη. Μικρή αναδρομή λοιπόν πίσω στο 2003 (σε λίγα χρόνια θα έχουμε παίκτες που δεν είχαν καν γεννηθεί ακόμη…)

Η λέξη Airsoft στην Ελλάδα ήταν άγνωστη. Ακόμα και εμείς πρώτη φορά την αντικρίσαμε σε κάποιο site του εξωτερικού, αναζητώντας πληροφορίες για ένα “παιχνίδι με αεροβόλα” που είχαμε ακούσει από κάποιον τρίτο. Η αναζήτηση κράτησε καιρό, ήταν η εποχή των dialup και ISDN συνδέσεων ενώ τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπήρχαν καλά-καλά ως έννοια. Κατόπιν “ωρίμου” σκέψεως, αποφασίσαμε να αγοράσουμε τα πρώτα μας AEG. Μονόδρομος η Ιαπωνία…

Ακόμα θυμάμαι την αγωνία του να περιμένεις 2 μήνες να φτάσει το πακέτο που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και το πολυπόθητο MP5 στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις πως πρέπει να πληρώσεις και εκτελωνισμό.

Χαλάλι, άξιζε και η αναμονή και το υπέρογκο χρηματικό ποσό που έπρεπε να διαθέσουμε!

Είχαμε λοιπόν όπλα και προστατευτικό εξοπλισμό (ευτυχώς σε αυτό σταθήκαμε όντως ώριμοι για την ηλικία μας) και ήμασταν… 4 άτομα. Με τον καιρό βρήκαμε και άλλους με όρεξη να συμμετάσχουν και καταφέραμε να είμαστε σε θέση να παίζουμε 5 vs 5, αριθμός ο οποίος μπορεί τώρα να ακούγεται αστείος αν συγκριθεί με τις δεκάδες (και πολλές φορές εκατοντάδες) συμμετοχές που έχουν τα σημερινά κυριακάτικα παιχνίδια.

Back to the future, πριν από ένα χρόνο περίπου, ένας φίλος αποφάσισε να ασχοληθεί με το Airsoft και μου πρότεινε να ξαναρχίσω. Έπεσαν τηλέφωνα, ξεθάφτηκαν ξεχασμένες κούτες, αγοράστηκαν νέα “κομμάτια” εξοπλισμού. Πρώτη Κυριακή λοιπόν, παιχνίδι “επανένταξής” μου, στο πεδίο της Αμυγδαλέζας. Δεν είχα ιδέα πόσο είχε αναπτυχθεί το άθλημα κατά τα χρόνια της απουσίας μου. Αντικρίζοντας 150 άτομα να περιμένουν την έναρξη του παιχνιδιού, γύρισα πολλά χρόνια πίσω, μετάνιωσα που τα είχα παρατήσει και αποφάσισα να ξαναγεμίσω τα Σαββατοκύριακά μου με την αδρεναλίνη και τον ενθουσιασμό που προσφέρει το Airsoft!

Μπορεί οι παλιοί συμπαίκτες μου να έχουν πλέον αποσυρθεί, αλλά η κοινότητα του Airsoft στην Ελλάδα δείχνει να είναι ζωντανότερη από ποτέ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *