The Land of Living Dead pt2

The Land of Living Dead

Η Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 ήταν για εμάς γεμάτη δράση, αγωνία και… zombies. Ως AirsoftHellas, είχαμε τη χαρά να είμαστε συνδιοργανωτές του δεύτερου part του σεναρίου “The Land of Living Dead” μαζί με το Σύλλογο Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς, την εκπομπή Airsoft Time και τις ομάδες Pirates Airsoft Team, Jokers και Epsilon Warfare. Προκειμένου να είμαστε κατά το δυνατόν πιο αντικειμενικοί, θα παραθέσουμε ως review τα σχόλια των αρχηγών/υπεύθυνων των ομάδων που συμμετείχαν και όχι δικό μας κείμενο.

Το μόνο που θα θέλαμε να προσθέσουμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους κόπιασαν μαζί μας, σε όσους συμμετείχαν εθελοντικά ως “zombies” δίνοντας ουσιαστικά χαρακτήρα στο σενάριο καθώς και στους παίκτες που ήρθαν με όρεξη να το… “ζήσουν” και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο! Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που έδωσε με δική του πρωτοβουλία στο παιχνίδι, συγκεντρώνοντας αγαθά προς δωρεά στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Α.Μ.Ε.Α. “ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ”, το ευχαριστήριο μήνυμα του οποίου ακολουθεί:

Προς:
Σύλλογο Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς
Λέσχη Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου
ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ -volos airsoft team- Σύλλογος Αεροσφαίρισης Μαγνησίας
Deadly Sins Airsoft Team Athens GR – Αθήνα
Nightmare Hellenic Airsoft Team – Αθήνα
Equilibrium Airsoft Team – Αθήνα
Death Industries Airsoft Team – Αθήνα
Direwolfs Airsoft Team – Αθήνα
Gecko Airsoft Squad – GAS – Αθήνα
Sandmen Airsoft Club – Σωματείο Αεροσφαίρισης – Αθήνα
Pirates Airsoft Team – Αθήνα
ΦΟΙΝΙΞ AIRSOFT TEAM ΑΡΓΟΥΣ – Άργος
Locrians Airsoft Team – Αταλάντη
Deamon Wolfs AIRSOFT TEAM – Λαμία
Black Cursors Airsoft Team – Ελάτεια

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου τηρώντας την υπόσχεσή σας, προσφέρατε στο κέντρο μας διάφορα υλικά και τρόφιμα. Θα θέλαμε με τη σειρά μας να στείλουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες σε όλους σας και στον καθένα ξεχωριστά για τη δωρεά σας αυτή.

Ελπίζουμε να σας έχουμε πάντα δίπλα μας και ευχόμαστε σε όλους σας Υγεία και Ευημερία.

Με εκτίμηση
Για τα παιδιά και το προσωπικό του κέντρου
Η Διευθύντρια
Αλεξάνδρα Ζάνταλη

 

Deadly Sins

Το παιχνίδι ήταν απολαυστικό με όλη την έννοια της λέξης! Χαρήκαμε τρέξιμο, υπήρχε η δυσκολία που χρειαζόταν για να γίνουν οι ΑΝ.ΣΚ. άλλα εύκολα μπορούσες να εκμεταλλευθείς τα ζόμπι υπέρ σου! Τα εφέ ήταν καταπληκτικά και η ηχητική κάλυψη επίσης στους κεντρικούς χώρους που ήταν η “φωλιά” των ζόμπι! Επίσης στην αρχή η στέρηση που είχαμε στις μπίλιες μας έκανε λίγο συντηρητικούς στα πυρά και έτσι σκεφτόμασταν κάποια κόλπα για να μας “βγάλει” καλύτερα χωρίς να σπαταλήσουμε πολλά! Οι αποστάσεις που υπήρχαν ήταν καλές για τα respawn και δεν χρειαζόταν να ανταλλάσσουμε πυρά δίπλα στο respawn! Οι περισσότεροι παίχτες ήταν σωστοί και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα (έτυχα κάποιον 3 φόρες να κάνει παλαβομάρες άλλα δεν πειράζει αυτός τρώει περισσότερες μπίλιες).

 

Nightmare

Ένα ωραίο κινητικό παιχνίδι «αλλιώτικο από τα άλλα», με μεγάλη προσπάθεια από διοργανωτές και Role Players για να δημιουργηθεί η σωστή ατμόσφαιρα για τους συμμετέχοντες. Σε αυτό το δεύτερο «επεισόδιο» που παρακολουθήσαμε οι Nightmare, υπήρχαν πολλά στοιχεία που ανέβασαν την αδρεναλίνη, ενώ τα «ζόμπι» ήταν υποδειγματικά όχι μόνο στην εμφάνιση και τον «ρόλο», αλλά και στην κίνηση τους, προστατεύοντας έτσι έμμεσα και τους παίκτες από τυχόν ατυχήματα λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Στα δυνατά σημεία, οι διαφορετικές φάσεις και τα ποικίλα ΑΝ.ΣΚ. που δημιούργησαν πιο έντονη πλοκή, και ιδιαίτερα ο μηχανισμός με τα καπνογόνα που έδινε λύση για την αντιμετώπιση των zombies σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Επίσης ο αρχικός περιορισμός στις μπίλιες για τα SOF, που υποχρέωνε σε «συντηρητική» χρήση πυρών, έως ότου βρεθούν οι αναχορηγίες.

Έτσι σε συνδυασμό και με την αλλαγή respawn, προέκυψε ένα ιδιαίτερα κινητικό παιχνίδι που έδινε όμως αφορμές για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ όχι μόνο παικτών αλλά και ομάδων, κάτι που για μας αποτελεί σημαντικό μέρος της ομορφιάς του χόμπι μας. Ελπίζουμε ότι μέχρι το επόμενο επεισόδιο η επιστήμη θα ανακαλύψει και ένα τρόπο να εξουδετερώνουμε για κάποια λεπτά έναν αριθμό ζόμπι, σε ένα δωμάτιο ή χώρο (πχ. μια ειδική χειροβομβίδα, ένα καπνογόνο ή κάτι τέτοιο), σε όλες τις φάσεις, ώστε να μην είμαστε στο απόλυτο έλεος τους και μας τρώει η απελπισία (αλλά και να μπορούν κι εκείνα να ξεκουραστούν εκ περιτροπής για μερικά λεπτά).

 

Λέσχη Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου

Καλημέρα από Πάτρα και από Λέσχη Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου (Λ.Α.Π). Για τη διοργάνωση δε χρειάζονται σχόλια, Σ.Α.Λ. είναι αυτός και στο άκουσμα του ο πήχης είναι ήδη αρκετά ψηλά. Το σενάριο πολύ ενδιαφέρον και πολύ καλά στημένο για να κυλήσουν όλα ομαλά. Τα ζόμπι σεναριακά προσέφεραν ακριβώς αυτό που έπρεπε. Πίεζαν τις ομάδες διακριτικά και δυσκόλευαν την κίνηση τους. Το καλύτερο πράγμα όμως που μας προσέφεραν ήταν άφθονο γέλιο και ανεπανάληπτα στιγμιότυπα. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες!

 

Equilibrium

Λαμβάνοντας μέρος στο πρώτο Land of the Leaving dead και μένοντας με το στόμα ανοιχτό και απόλυτα ευχαριστημένοι από το τότε σενάριο, είχαμε την απορία για το part 2 αν θα ήταν εξίσου καλό. Τελικά δεν ήταν εξίσου καλό, ήταν καλύτερο! Πιο δύσκολοι ΑΝ.ΣΚ. οι οποίοι απαιτούσαν την σωστή συνεργασία όλης της παράταξης των SF.

Επίσης και οι δυνάμεις των Καρτέλ είχαν περισσότερη συμμετοχή στο σενάριο. Για τα ζόμπι τα λόγια είναι περιττά: λειτούργησαν και σαν άνθρωποι αλλά και σαν χαρακτήρες ζωντανών νεκρών με υποδειγματικό τρόπο. Πολύ ωραία διαμορφωμένη ατμόσφαιρα, ωραία σκηνικά και εφέ, ειδικά στα σκοτεινά υπόγεια. Ένα σενάριο για το οποίο πραγματικά είμαστε χαρούμενοι και τυχεροί που λάβαμε μέρος. Για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε τον Σ.Α.Λ και πραγματικά όσους βοήθησαν για να στηθεί αυτό το ωραίο σενάριο. Το τέλος αυτού του επεισοδίου προμηνύει πως ίσως να υπάρχει και συνέχεια, κάτι το οποίο μας κάνει να ανυπομονούμε!

 

ΦΟΙΝΙΞ

Θα θέλαμε πρώτα από όλα να πούμε ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά που έκαναν τα ζόμπι. Πραγματικά το ζούσαν και μας έκαναν το παιχνίδι όπως θα έπρεπε: δύσκολο. Η τρομερή μεταβλητή αυτή που λέγεται ζόμπι και το ότι κινούνταν ακανόνιστα μέσα στο παιχνίδι και δεν υπήρχε κάποιο μοτίβο να ακολουθήσουμε σαν ομάδα πραγματικά ήταν το κάτι άλλο. Ποια στρατηγική; Ποια κίνηση; Παραφύλαγες πίσω από τις πόρτες και έβλεπες κεφάλια να κυλάνε και άκουγες γρυλίσματα να πλησιάζουν και τα έβλεπες να σε κυκλώνουν!

Πραγματικά ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και ένα καθαρό παιχνίδι ρόλων! Δεν είχε σημασία πόσα ήξερες από airsoft ή τι κινήσεις είχες δουλέψει! Όλα χάνονταν μετά από λίγη ώρα! Μόνο η επιβίωση ήταν ο στόχος! Ένα δεύτερο τεράστιο μπράβο στην διοργάνωση του παιχνιδιού, μηδέν καθυστερήσεις, μηδέν απόκλιση απ’ το σενάριο, μια μικρή λεπτομέρεια που πιστεύω παρατηρήθηκε από όλο το καρτέλ, μεμονωμένα περιστατικά αθανασίας και όχι από ζόμπι φυσικά! Αυτό φυσικά δεν είναι θέμα της οργάνωσης που πραγματικά κυλιόταν στα πατώματα και μας ανατρίχιαζε με τις κραυγές τις και το κυνηγητό της!

Ένα τεράστιο μπράβο σε όλους που χαρίζουν όμορφες Κυριακές απ’ τον προσωπικό τους χρόνο για να στηθούν τέτοια σενάρια και να μας γεμίζουν χαμόγελα. Για αυτούς πρέπει να είμαστε σωστοί πρώτα από όλα και μετά για τον αντίπαλο που στην ουσία στο τέλος του παιχνιδιού όλοι είμαστε νικητές γιατί δεν τραυματιστήκαμε και μπορούμε να πάμε με ένα χαμόγελο σπίτι μας και στην δύσκολη καθημερινότητα μετά από μερικές ώρες χαλάρωσης! Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο το καρτέλ που η ομάδα μας, ΦΟΙΝΙΞ Ομάδα Αεροσφαίρισης Άργους, ήταν μέρος του, για το γέλιο και τις στιγμές που ζήσαμε με πολλούς φίλους και φυσικά με νέους που κάναμε αυτή την Κυριακή!

Περιμένουμε το επόμενο και ελπίζουμε ότι πέραν του μεγαλύτερου αριθμού ζόμπι, να μπορούν και να κάνουν charge για να έχει ακόμα περισσότερη φάση!

 

Σ.Α.Λ ΔΕΛΤΑ

Εγώ ένα πράγμα ξέρω… Σε κάποιες γωνίες που πετάγονταν ένα χέρι με μια κούκλα, ή ένα ζόμπι ουρλιάζοντας, έχω να τρομάξω τόσο από τότε που είδα τη Σαμάρα να βγαίνει από την τηλεόραση στο “The Ring”. Ευτυχώς που ήταν μέρα! Και αυτά τα ουρλιαχτά απ το μεγάφωνο του Γιώργου και των άλλων, ακόμα τα ακούω στα αυτιά μου… Στο επόμενο και τριπλάσια χιλιόμετρα κάνω αν χρειαστεί, άλλα με extra Pampers στον εξοπλισμό μου!

 

Locrians

Όταν έλαβα μέρος στο πρώτο μέρος του Land of living dead, μου πήρε αρκετή ώρα για να “παίξω μπίλιες”. Κατέγραφα όλες τις πρωτόγνωρες, για μένα, καταστάσεις! Το σενάριο ήταν απίστευτο.

Στο δεύτερο μέρος, η διοργάνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες. Είχε γεμίσει το πεδίο με ηχεία! Κάποια στιγμή, όπως περπατούσα στο πεδίο μετά από ένα διάλειμμα, τα ηχεία έπαιζαν καμπάνες και κοράκια, δίνοντας σου την αίσθηση ότι ήσουν σε μια εγκαταλελειμενη περιοχή που όντως χτυπούσαν καμπάνες και άκουγες κοράκια… Και στο τέλος, όλοι ήταν ενθουσιασμένοι!

 

Death Industries

Ένα εξαιρετικό event με πολύ αδρεναλίνη, αγωνία, μπίλια, γέλιο. Πάνω από όλα όμορφα στημένο με μεράκι και αγάπη στο άθλημα που όλοι λατρεύουμε. Ο Γιώργος με το πιστόλι σερπαντίνα και ο Μεξικανός με την κιθάρα, θα μας μείνουν αξέχαστοι!

 

Pirates Airsoft Team

I had a great time at Land of the living dead part 2. It was my 3rd game with my team Pirates Airsoft team and I loved every second of it. The location was awesome and the organisation was very well done. The zombies that walked around kept you on your edge and had you constantly looking around for danger. The only thing what can be improved is to put in more special missions in the game. I can’t wait for the next one! – Erik (Dutch)

Ακόμα μία Κυριακή με ξεχωριστό σενάριο μπαίνει στην αρχειοθήκη μας για την σεζόν 2019-2020. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες/συλλόγους, που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, και που έζησαν πραγματικά την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του παιχνιδιού και δεν το είδαν απλά σαν ένα παιχνίδι μπίλιας… Πως θα μπορούσαν άλλωστε, αφού με τόσους WALKING DEAD ανάμεσά τους, το LARP ήταν τόσο ζωντανό, όσο και αναπόφευκτο από την τρομάρα! Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο, σε όλους τους εθελοντές που πήραν τον ρόλο του ζόμπι, τόσο ζεστά και τόσο ακούραστα, και μας χάρισαν τρόμο και γέλιο μέχρι δακρύων! Χαρήκαμε ιδιαιτέρως επίσης, για τα παιδιά από Άργος, Αταλάντη, Βόλο, Ελάτεια, Λαμία, Λάρισα και Πάτρα με τα οποία συναντηθήκαμε ξανά, σε ένα τόσο όμορφο παιχνίδι! – Panagiotis Doganos

Περισσότερες φωτογραφίες από το event, θα βρείτε εδώ.

One thought on “The Land of Living Dead pt2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *