Σ.Α. Αλεξανδρούπολης

Σ.Α. Αλεξανδρούπολης

Οι ερωτήσεις μας ταξίδευσαν βόρεια αυτή τη φορά και απαντήθηκαν από τον γραμματέα του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης, κύριο Ζαρκάδα Σταύρο.

1. Μιλήστε μας παρακαλώ για τις απαρχές του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης.

Ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης δημιουργήθηκε από μια προσπάθεια των παικτών της ομάδας ΘΡΑΞ. Στις 12 Ιανουαρίου 2011 δημιουργήθηκε το καταστατικό του Συλλόγου και υπογράφτηκε από 26 μέλη. Στο καταστατικό, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και ο σκοπός του συλλόγου που είναι κατά κύριο λόγο η ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος της Αεροσφαίρισης στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

2. Έχετε στην ομάδα σας στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων; Αν ναι, “κερδίζετε” γνώση από αυτά; Αν όχι, θα θέλατε εν ενεργεία στρατιωτικούς να ενταχθούν στην ομάδα/σύλλογό σας;

Φυσικά και έχουμε. Πολλά μέλη του Συλλόγου είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί είτε μόνιμοι, και κατά διαστήματα έφεδροι που υπηρετούν την θητεία τους στην περιοχή του Έβρου. Φυσικά και βοηθούν με τις γνώσεις τους ειδικά τους “Νέους” παίχτες που τους πωρώνουν με τον τρόπο που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν πολλές φορές τους εκάστοτε ΑΝ.ΣΚ (αντικειμενικούς σκοπούς) στα διάφορα σενάρια που διοργανώνει ο Σ.Α.Α. Υπάρχουν άλλωστε κινήσεις από το Δ.Σ. ώστε να μεταδώσουμε το άθλημα στην εν λόγω κοινότητα (εν ενεργεία Στρατιωτικοί, έφεδροι, βετεράνοι των Ε.Δ. κτλ). Να πούμε επίσης ότι έχουμε και μέλη που είναι αστυνομικοί οπότε βοηθούν και αυτοί από την πλευρά τους με τις αντίστοιχες γνώσεις τους.

3. Ποια στοιχεία αναζητάτε σε έναν παίκτη ώστε να γίνει δεκτός και να ενταχθεί αρμονικά στο σύλλογό σας;

Πρώτα απ’ όλα να υπακούει στους κανόνες. Είμαστε αρκετά αυστηροί με τους κανόνες παιξίματος, τα μέτρα προστασίας κτλ. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το Δ.Σ. κατά το παρελθόν έχει αποβάλει άτομα από τον Σύλλογο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Από εκεί πέρα να έχει απλά όρεξη να παίξει και να είναι συνεργάσιμος με την ομάδα του. Η διαφορά μας με το Paintball είναι ότι δεν κάνουμε απλά ένα άναρχο παιχνίδι το τύπου “εξουδετέρωσε τους αντιπάλους σου”, αλλά έχουμε ως σκοπό να κάνουμε ομαδικές και τακτικές κινήσεις για να επιτύχουμε τους ΑΝ.ΣΚ των σεναρίων. Φυσικά και δεν έχουμε καμία απαίτηση οι παίχτες να έχουν κάποιο τρελό εξοπλισμό πέρα απ’ τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον εαυτό τους και ένα όπλο για να παίξουν. Άλλωστε ο Σύλλογος διαθέτει και όπλα προς διάθεση για νέους παίχτες που επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα και να ενταχθούν στον σύλλογο μας.

4. O Νομός Έβρου είναι η πιο στρατιωτικοποιημένη περιοχή της Ελλάδας. Χρειάζεται κάποια “ειδική” διαδικασία ώστε να παίζετε Airsoft με ασφάλεια, και να μην θεωρούν οι γύρω σας ότι είστε μια πραγματική στρατιωτική μονάδα σε άσκηση; Έχει γίνει ποτέ κανένα “ευτράπελο”;

Υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν όταν ακόμα το Airsoft δεν ήταν τόσο γνωστό στην περιοχή μας. Πλέον η τοπική Αστυνομία και συγκεκριμένα το τμήμα Ασφάλειας είναι ενήμερο για τις δράσεις μας και με την επίδειξη της ταυτότητας μέλους σε ενδεχόμενο έλεγχο ξεμπερδεύομε.

5. Λόγω γεωγραφικής θέσης, είστε οι Ακρίτες του ηπειρωτικού ελλαδικού χώρου. Εκτός από την Αεροσφαίριση είστε οργανωμένοι και στην Εφεδρεία;

Επειδή όπως ήδη αναφέραμε αρκετά μέλη είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί δεν έχουμε πολλά μέλη που να είναι Έφεδροι.

6. Δώστε μας μια εικόνα των πεδίων που χρησιμοποιείτε στον Νομό σας. Μεταξύ μας τώρα… Σας επηρεάζει καθόλου το γεγονός ότι – υπό άλλες συνθήκες – τα εδάφη πάνω στα οποία παίζετε θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κανονικά πεδία μάχης;

Έχουμε όλων των ειδών τα πεδία. Από μικρές cqb πίστες όπως μια εγκαταλελειμμένη Κλινική και παλιά εργοστάσια, παλιά λατομεία, woodland πεδία και φυσικά ένα μεγάλης έκτασης πεδίο στην Λυκώφη (περιοχή Σουφλίου) όπου είναι ερειπωμένο στρατόπεδο και συνδυάζει κτήρια με δασική έκταση και το χρησιμοποιούμε για παιχνίδια τύπου MilSim κτλ. Τώρα όσον αφορά την δεύτερη ερώτηση… Ελπίζουμε να αρκεστούμε στα παιχνίδια Airsoft και να μην χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε για άλλο σκοπό.

7. Παραλείψαμε κάτι; Αν ναι, έχετε το ελεύθερο να μας μεταθέσετε στην “πινέζα”. (Αλλά τώρα που το σκέφτομαι ο Chris έχει ήδη υπηρετήσει εκεί…)

(Γέλια) Εντάξει όλοι λίγο πολύ υπηρετούν εδώ στον Έβρο. Φυσικά και θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε και εσάς και τους αναγνώστες σας, να έρθετε στην περιοχή μας για κάποιο παιχνίδι Αεροσφαίρισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *