Απενημέρωση: Mors Ultima Ratio

MorsUltima

Το νυχτερινό σενάριο "Μors Ultima Ratio", το πρώτο της ομάδας Pirates Airsoft Team, με εμπνευστή του τον Ιγνάτιο a.k.a Engineer έλαβε χώρα το Σαββάτο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο πεδίο της Αμυγδαλέζας. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά...

Pregame Events

Αρχικά είχαμε ένα Pre-Game Show το οποίο έτυχε μεγάλης απήχησης ανάμεσα στους συμμετέχοντες:

Στo pregame show η ομάδα της διοργάνωσης έστησε ένα πολύ ωραίο σενάριο εκκαθάρισης δωματίου -το οποίο χωριζόταν σε pistol course και rifle course- από τρομοκράτες με παράλληλη παρουσία ομήρων οι οποίοι αναπαριστάνονταν με μπαλόνια μπλε και πράσινου χρώματος αντίστοιχα.

Τα παιδιά της διοργάνωσης βοήθησαν τα μέγιστα, επιβλέποντας και εξηγώντας τους κανόνες του παιχνιδιού, οι όποιοι είχαν ως εξής: Κάθε παίκτης στο pistol course, υπό χρονομέτρηση, είχε 8 βολές με τις οποίες έπρεπε να εξουδετερώσει 6 τρομοκράτες (μπλε μπαλόνια) ενώ έπρεπε να αποφύγει να χτυπήσει τους ομήρους (πράσινα μπαλόνια). Εάν αποτύγχανε να χτυπήσει ένα μπλε μπαλόνι και το προσπερνούσε μέσα στην διαδρομή, αυτομάτως αποτύγχανε. Το ίδιο ίσχυε εάν χτυπούσε ένα πράσινο μπαλόνι. Στις περιπτώσεις που το μπλε μπαλόνι δεν έσκαγε, ο παίκτης καλείτο είτε να το ξαναχτυπήσει (χάνοντας έτσι μια ακόμα βολή και χρόνο) είτε να συνεχίσει.

Η διαδρομή του pistol course ήταν σχετικά μικρή, περίπου 10 μετρά με την διακλάδωση των δωματίων, όμως ήταν ιδιαίτερα απαιτητική με την ύπαρξη στρατηγικών σημείων όπου κρύβονταν μπλε στόχοι με αποτέλεσμα ο παίκτης να έρχεται αντιμέτωπος με ένα ενδιαφέρον αλλά και πλήρως απαιτητικό course.

Το rifle course ήταν λίγο μεγαλύτερο σε διαδρομή, γύρω στα 20-25 μετρά, επίσης με δύσκολη διακλάδωση δωματίων και στρατηγικών σημείων όπου κρύβονταν στόχοι. Έτσι υπήρξε σχετική δυσκολία στους παίκτες να προχωρήσουν σε συγκεκριμένα σημεία. Στη διαδρομή του rifle έγινε αισθητή η ανάγκη, λόγω περιορισμένου χώρου (cqb) να χρησιμοποιηθεί και πιστόλι για συγκεκριμένους στόχους. Υπήρξαν επίσης συγκεκριμένες δυσκολίες καθώς το πεδίο της Αμυγδαλέζας και συγκεκριμένα το κυρίως κτήριο έχει πολλές πέτρες και σπασμένα ξύλα στο δάπεδο, κάνοντας έτσι το παιχνίδι λίγο πιο δύσκολο. Ωστόσο το pregame ήταν ένα μικρό πακέτο διασκέδασης, αρκετά καλά οργανωμένο, και με μεγάλες υποσχέσεις για εξέλιξη στις επόμενες διοργανώσεις.

Το κυρίως σενάριο, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ, κύλησε ομαλά καθώς η συμπεριφορά όλων των συμμετεχόντων ήταν πραγματικά αξιέπαινη: δεν παρατηρήθηκαν περιστατικά αθανασίας ή άλλων κατακριτέων συμπεριφορών ούτε ανούσιοι εκνευρισμοί.

By Kresnik & Black Beard

Ακολουθεί video από τα pregame events. Μία πολύ καλή ιδέα, η οποία έχει πολλές προοπτικές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *