Mogadishu Hell…

Mogadishu Hell
Πρώτα σε χτυπά η αδιανόητη ζέστη. Μετά η μυρωδιά του θανάτου που αναβλύζει από κάθε γωνιά αυτού του καταραμένου μέρους. Τέλος, αν είσαι σχετικά άτυχος – ή καλύτερα, καθόλου τυχερός – κάποια σφαίρα.

Όλες οι αισθήσεις σου δέχονται τα χειρότερα ερεθίσματα, ταυτόχρονα. Το θέαμα των τραυματισμένων ή ήδη νεκρών αδερφών σου. Η γεύση ιδρώτα και αίματος στο στόμα σου. Ο αδιανόητος πόνος σε κάθε σημείο του σώματός σου, αποτέλεσμα τραυματισμών, αφυδάτωσης και αδιανόητης κόπωσης. Και το χειρότερο: οι κραυγές όλων όσων περιμένουν τη βοήθειά σου. Μία βοήθεια που πολλές φορές δεν είσαι σε θέση να προσφέρεις…

Εντάξει, αρκετά με τη δραματοποίηση, πάμε τώρα και στο πραγματικό review του σημερινού σεναρίου “Black Hawk Down” το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς. Σίγουρα δεν πονέσαμε, ούτε ακούσαμε κραυγές αγωνίας καθώς η διοργάνωση είχε εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού και την ασφάλεια όλων μας. Ιδρώτα όμως ρίξαμε και, ειδικά όσοι ανήκαν στην παράταξη των US of (freaking) A, πήραμε μία μικρή γεύση (στο βαθμό φυσικά που είναι εφικτό στην Αεροσφαίριση) του πως είναι να βρίσκεσαι σε ένα πεδίο μάχης, από την πλευρά αυτών που χάνουν κατά κράτος.

Οι αντικειμενικοί σκοποί που είχαν θέσει οι διοργανωτές ήταν πολλοί και ενδιαφέροντες δίνοντας σε όλους έναν στόχο να κυνηγήσουν. Ιδιαίτερα για τους Αμερικάνους, οι ειδικότητες των engineers και combat medics βοηθούσαν πολύ στο immersion των παικτών στον “κόσμο” του σεναρίου. Επιπλέον, η ύπαρξη πολλών διαιτητών οι οποίοι δεν σταμάτησαν να “τριγυρνούν” στο πεδίο βοήθησε απίστευτα στην ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού, χωρίς να υπάρξουν εκνευρισμοί και διαπληκτισμοί, παρά τα όποια “ατοπήματα” κάποιων παικτών. Τέλος, οι διοργανωτές δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να βοηθήσουν ενεργά το σενάριο να ξεκολλήσει, όταν αυτό έκανε κάποια “κοιλιά”.

Σκοπός πάντα είναι όλοι μας να βελτιωνόμαστε και, επειδή και οι ίδιοι οι διοργανωτές μας το ζήτησαν, δεν μπορούμε παρά να αναφέρουμε και τα σημεία εκείνα τα οποία θα μπορούσαν να είναι καλύτερα:

1) Ισορροπία Δυνάμεων: Λόγω του χαμηλού χρόνου respawn των Σομαλών παρατηρήθηκε πως οι χτυπημένοι τους παίκτες μπορούσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι πολύ γρήγορα, σε σχέση με τους Αμερικάνους οι οποίοι έπρεπε να περιμένουν κάποιον medic να τρέξει κοντά τους ή να περπατήσουν ως το field hospital, αφού πρώτα κάνουν Bleed Out.

2) Spawn Points: Θα μπορούσαν να είναι τοποθετημένα σε λίγο καλύτερες θέσεις έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες και των δύο παρατάξεων να “ανοιχθούν” πιο γρήγορα κατά το respawn τους.

Τέλος, μία γενικότερη παρατήρηση την οποία έχουμε κάνει πολλές φορές και δεν έχει καμία σχέση με τη διοργάνωση αλλά με όλους μας ως παίκτες: Καλό είναι να σεβόμαστε όλοι τους συμπαίκτες, τους αντιπάλους και όλους όσους μόχθησαν για να μπορέσουμε εμείς να περάσουμε μία ωραία Κυριακή. Όταν για παράδειγμα οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν χρήση αυτοσχέδιων υλικών, κρίνεται σωστό να μην φέρνουμε και χρησιμοποιούμε ό,τι φτιάξαμε μόνοι μας, όσο ωραίο, ασφαλές και… “tacticool” να νομίζουμε πως είναι.

Το σημερινό παιχνίδι αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως στο Airsoft δεν έχει σημασία η νίκη, αλλά το παιχνίδι αυτό καθαυτό. Μπορεί η παράταξή μας να ηττήθηκε καθώς οι αντίπαλοί μας έδρασαν πολύ πιο συγκροτημένα, αλλά πραγματικά ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, σε ένα καταπληκτικό πεδίο. Μπράβο σε όσους κόπιασαν για το αποτέλεσμα αυτό, τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε να συνεχίσουν να βελτιώνονται!

Φωτογραφίες από το σενάριο θα βρείτε εδώ.

7 σκέψεις σχετικά με το “Mogadishu Hell…

 • 18 Σεπτεμβρίου, 2017, 09:19
  Permalink

  Έμεις σας ευχαριστούμε και για την παρουσία σας και για τα σχόλια σας , σίγουρα θα μας βοηθήσουν στο μέλλον .Είστε αρωγοί για την Αεροσφαίριση ,συνεχίστε την όμορφη δουλειά σας .
  Θέλουμε την γνώμη όλων σας ,είτε θετική είτε αρνητική χωρίς κανένα μοντάζ ,είμαστε απο τους παίχτες / ομάδες / συλλόγους που ακούμε και θα ακούμε πάντα την γνώμη όσων μας τιμούν στις διοργανώσεις μας .Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά και μαζί σας ,θα το κάνουμε .
  Είναι σίγουρο ότι όσοι δεν σέβονται τούς κανόνες που θέτει η κάθε διοργάνωση , θα απομονωθούν μόνοι τους ,απο τους ίδιους τους συμπαίχτες τους .
  Εκ μέρους της διοργάνωσης ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη συμπεριφορά όλων σας και ως προς τους συμπαίχτες σας και ως προς τους διοργανωτές .
  Το ότι δεν υπήρξε ουδεμία αναφορά για HIGHLANDERS μας δίνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στην Αεροσφαίριση .

  Με τιμή

  Κούτσικος Γιώργος
  Πρόεδρος Σ.Α.Λ

  Σχολιάστε
 • 18 Σεπτεμβρίου, 2017, 12:14
  Permalink

  Εξαιρετικη δουλεια απο τον Συλλογο Λιβαδειας. Ειδικα στην προετοιμασια και στην real time διαχειριση του σεναριου. Αξιζε τον κοπο…..

  Τετοια οργανωση αξιζει στους παικτες της Ελλαδας και τετοιες διοργανωσεις θα ωθησουν τους παικτες να ειναι ποιοτικοτεροι. Πολλα μπραβο και συνεχιστε το ιδιο ποιοτικα και ορεξατα!

  Σχολιάστε
  • 18 Σεπτεμβρίου, 2017, 13:13
   Permalink

   Καλή ετοιμασία στην μεγάλη προσπάθεια που κάνεις ,WARZONE 6 ,εύχομαι να σου πάνε όλα καλά , καλό κουράγιο .

   Σχολιάστε
 • 18 Σεπτεμβρίου, 2017, 13:06
  Permalink

  Εκ μέρους των Pirates Airsoft Team

  Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς,
  για την άψογη διοργάνωση του παιχνιδιού !!!

  Ένα τεράστιο μπράβο σε όλους όσους μόχθησαν για να περάσουμε εμείς μια υπέροχη Κυριακή !!!

  Συγχαρητήρια και σε όλους όσους παραβρέθηκαν στο event αυτό,
  US & Σομαλούς,
  και βοήθησαν με το ήθος τους στην διεξαγωγή του σεναρίου !!!

  Εις το επανιδείν !!!

  Σχολιάστε
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2017, 07:23
   Permalink

   Απο το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε μαζί σας – ΗΟΤΕL – φάνηκε ότι ειστε αδελφές ψυχές μας.
   Το patcaki μας στον μπράτσο του Αρχηγού σας , τα λέει όλα .
   Τhanks mates

   Σχολιάστε
 • 19 Σεπτεμβρίου, 2017, 13:00
  Permalink

  Απο Λεσχη Αεροσφαιρισης Πελοποννησου (Λ.Α.Π.) ενα μεγαλο ευχαριστω στα παιδια της Σ.Α.Λ. για τη διοργανωση και την υλοποιηση του σεναριου.Ευχαριστουμε επισης τους συμπαικτες και συνχομπιστες για το ομορφο παιχνιδι.
  Ηδη παραθεσαμε τις λιγοστες παρατηρησεις μας για βελτιωση μετεπειτα σεναριων και δηλωνουμε και παλι την στηριξη μας σε αυτη την αδελφη για εμας λεσχη.
  Εις το επανιδειν και εις ανωτερα!

  Με εκτιμηση τα παιδια απο την Πατρα!

  Σχολιάστε
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2017, 21:42
   Permalink

   Ένα πράγμα που αγαπήσαμε σε αυτο το Χόμπι ,είναι οτι γνωρίσαμε και συνεχίζουμε να γνωρίζουμε ,αξιόλογους ανθρώπους και ύστερα καλούς παίχτες .
   Είστε και εσείς ένα απο τα καλύτερα παραδείγματα στον χώρο της Αεροσφαίρισης ,μάθαμε πολλά απο εσάς και συνεχίζουμε .

   Εις το επανιδείν Αδέλφια μας ,γιατί έτσι σας νιώθουμε .

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *