Λάδι στη φωτιά;

Λάδι στη φωτιά

Ένα ακόμη πολύ ωραίο παιχνίδι έλαβε χώρα την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2016 στο πεδίο του λόφου Λεβίδη. Πολλές συμμετοχές, λιτό και λειτουργικό σενάριο, ωραίες εμπλοκές. Κλασσικές αξίες. Συνήθως γράφουμε και πως “όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό”. Δυστυχώς, αυτή τη φορά, κάποιες καταστάσεις ξέφυγαν αρκετά και μείωσαν, τελευταία στιγμή, την αίσθηση ευχαρίστησης που μας άφησε το παιχνίδι.

Προφανώς δεν θα αναφερθούν άτομα που ενεπλάκησαν ή το τι ακριβώς ειπώθηκε, καθώς ο σκοπός των παρακάτω δεν είναι να “επιπλήξουμε” καμία από τις δύο πλευρές ή να βρούμε ποιος είχε δίκιο ή άδικο. Αντιθέτως, θέλουμε απλά να εκφράσουμε την άποψή μας σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση σκηνικών “απείρου κάλους” που πολλές φορές μπορεί να προκύψουν.

Long story short, παίκτης δεν τήρησε συγκεκριμένους βασικούς κανονισμούς ασφαλείας, κάποια άτομα εξέφρασαν σχετικά έντονα την ανάγκη προς “συμμόρφωση”, ο παίκτης αρνήθηκε, τα αίματα άναψαν και βαριές κουβέντες ακούστηκαν. Οι δικές μας παρατηρήσεις είναι οι εξής:

  • Οι κανόνες ασφαλείας υπάρχουν για δύο λόγους: Πρώτον, για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των ίδιων των παικτών και δεύτερον, προκειμένου να μην υπάρξουν ατυχήματα τα οποία θα προκαλέσουν προβλήματα πάσης φύσης, όχι μόνο σε συγκεκριμένους παίκτες, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο της Αεροσφαίρισης. Κρίνεται λοιπόν συνετό και αναγκαίο να ακολουθούνται κατά γράμμα από όλους.
  • Σίγουρα κάποιες φορές είναι δύσκολο να συγκρατηθεί κανείς και να μην απαντήσει σε λεκτικές απειλές ή προσβολές που δέχεται. Επίσης σίγουρο όμως είναι πως αν απαντήσει αντίστοιχα, το μόνο που θα καταφέρει είναι να “ρίξει λάδι στη φωτιά” και να οξύνει την αντιπαράθεση. Το να συγκρατηθεί κανείς δεν είναι πάντα ένδειξη αδυναμίας, αντιθέτως, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, είναι ένδειξη ανωτερότητας.

Η αδρεναλίνη και η ένταση του παιχνιδιού πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε αντίστοιχα “σκηνικά”. Στο χέρι μας είναι να τα διαχειριστούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγονται ανούσιοι εκνευρισμοί. Φωτογραφίες από το σενάριο θα βρείτε εδώ.

One thought on “Λάδι στη φωτιά;

  • 22 Νοεμβρίου, 2016, 12:05
    Permalink

    Που βρισκουμε τις αναγγελίες για τα προσεχή παιχνίδια στον λόφο Λεβιδι;

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *