Κραταιών Νέμεσις

Το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου στην Καστοριά, πραγματοποιήθηκε milsim παιχνίδι από την AWC σε συνεργασία με το Σύλλογο Αεροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας. Ο “πολεμικός ανταποκριτής” μας Μανούσος Δημήτρης ήταν εκεί και μας μετέφερε τις εμπειρίες του από το… μέτωπο!

Το event ξεκίνησε να διαδραματίζεται από την Παρασκευή, όπου ομάδες Αεροσφαιρισης από όλη την Ελλάδα έκαναν την εμφάνισή τους σε ένα μικρό χωριό της Καστοριάς, τις Κορεστιές. Κάποιοι επέλεξαν να διανυκτερεύσουν στο δημοτικό γήπεδο του χωριού, άλλοι στον τοπικό ξενώνα ενώ ορισμένοι έστησαν τις σκηνες τους σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο δίπλα στο γήπεδο. Το επόμενο πρωί, κατά τις 08:00, άρχισε επίσημα το μεγάλο event με τους παίκτες να διαμορφώνουν τον εξοπλισμό τους και να ετοιμάζονται να μεταφερθούν για μετρήσεις και υποδείξεις από τη διοργάνωση στο πεδίο: Μία τεράστια πεδινή έκταση, κατά τόπους δασώδη, που συμπεριελάμβανε δύο εγκαταλελειμμένα χωριά (‘Ανω και Κάτω Κρανιώνα) καθώς και ένα τρεχούμενο ποτάμι που διέσχιζε τον χάρτη διαγώνιως, με μικρά γεφυράκια να παρέχουν πρόσβαση από τη μία οχθη στην άλλη.

Έπειτα από μετρήσεις και briefing των δύο ομάδων, δόθηκε η έναρξη του παιχνιδιού. Γύρω στις 15:00 οι υποομάδες κλήθηκαν από τα αρχηγεία τους να αναλάβουν η καθεμία την πρωτη της αποστολή στα πλαίσια ενός milsim event που αποδείχθηκε αρκετά απαιτητικό από άποψη φυσικής κατάστασης, καθώς και μελέτης για τη ομαλή εξέλιξη του σεναρίου. Οι εμπλοκές των δύο αντίπαλων παρατάξεων καθώς και των συμμάχων τους ήταν σχετικά λίγες μεν, αλλά εμπεριείχαν ένταση, πολύ δράση και ανέβασαν την αδρεναλίνη όλων στα ύψη. Όλες οι συμμετέχουσες ομάδες επέδειξαν άψογη συμπεριφορά σε κάθε περίσταση και αξίζει να σημειωθεί πως η ολοκλήρωση κάθε αντικειμενικού σκοπού γινόταν υπό την επίβλεψη διαιτητή που είχε φροντίσει η διοργάνωση να υπάρχει στο σημείο. Το σενάριο ήταν πλήρως κατανοητό καθώς η διανομή του είχε γίνει πολύ καιρό πριν, έτσι ώστε να δοθεί στον κάθε παίκτη η δυνατότητα να το μελετήσει και να είναι πλήρως ενημερωμένος για οτιδήποτε θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσει. Η διοργάνωση έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον εξοπλισμό που αφορούσε το σενάριο έχοντας διαμορφώσει υλικά όσο πιο πιστά γίνεται σε αληθινο στρατιωτικό εξοπλισμό. Το σενάριο ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις 14:00 με το airsoft να βγαίνει για ακόμα μία φορά νικητής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *