THE ISLAND: Operation Zero

The Island
To The Island: Operation Zero είναι μια καινούργια διοργάνωση Airsοft που θα λάβει χώρα στον Νομό Λασιθίου. Μας κίνησε το ενδιαφέρον γιατί ξεφεύγει πολύ από τα “συνηθισμένα” και θέτει στόχο να φέρει λίγη παραπάνω πρωτοτυπία και καινοτομία στον χώρο της ελληνικής Αεροσφαίρισης. Οι πρωτεργάτες της όλης προσπάθειας, οι Ιεραπετρίτες “Airsoft Ierapetra Corps”, δέχθηκαν άμεσα να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας και να μας κατατοπίσουν πλήρως επί του θέματος!

1) Αρχικά, παρακαλώ ενημερώστε μας για το από που κρατά η αεροσφαιριστική «σκούφια» σας, το πώς δηλαδή ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το χόμπι μας.

Καλησπέρα στην ομάδα του Airsoft Hellas και σε όλη την αεροσφαιριστική κοινότητα, σαν Airsoft Ierapetra Corps. θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την προσπάθεια που κάνετε τόσα χρόνια. Προσπάθειες σαν αυτές είναι που φέρνουν όλη την κοινότητα πιο κοντά με σκοπό να γνωριστούμε όλοι λίγο καλύτερα. Σε ο,τι αφορά την ομάδα, είμαστε από την υπέροχη νύφη του Λιβυκού, που έχει πάντα ήλιο και οι γεμιστήρες των gas blowback δε παγώνουν ποτέ, την Ιεράπετρα! Θα σας φανεί παράξενο αλλά η ομάδα ξεκίνησε το 2016 με τον ίδιο σκοπό που έχει και σήμερα, ο οποίος είναι να παρακινήσει άτομα κάθε ηλικίας να βγουν έξω να παίξουν, να αθληθούν, να κάνουν καινούργιες παρέες και νέους φίλους!

2) Δώστε μας ένα περίγραμμα του τι περιλαμβάνει το σενάριο και το εν γένει στήσιμο του “The Island: Operation Zero”.

Το “The Island“ είναι ένα νέο παιχνίδι, το οποίο λαμβάνει χώρα σε μια ζωντανή πόλη και τις γύρω περιοχές της. Στο παιχνίδι μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες που παίζουν μαζί καιρό γιατί είναι απαραίτητο τα μέλη να μπορούν να συνεννοηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια λόγω της έκτασης του πεδίου. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν οι ομάδες είναι πως καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έρχονται αντιμέτωποι με την άμυνα δηλαδή παίκτες της διοργάνωσης, οι οποίοι έχουν σκοπό να περάσουμε όλοι καλά. Τα παραπάνω είναι οι λόγοι που το “The Island“ θεωρείται τουρνουά, στο οποίο όλες οι ομάδες θα βαθμολογηθούν αναλόγως με την απόδοση τους στην εκάστοτε αποστολή, μιας που η μεταβλητή “Άμυνα“ παραμένει ίδια σε όλο το παιχνίδι, για όλες τις ομάδες. Το σενάριο περιλαμβάνει 2 ειδών αποστολές: COMBAT και SPY, τις οποίες οι ομάδες θα πρέπει να ολοκληρώσουν. Οι COMBAT είναι αποστολές όπου η επίθεση θα πρέπει να βρει και να εξουδετερώσει την άμυνα. Οι SPY είναι άοπλες αποστολές κυρίως στον αστικό επιχειρησιακό τομέα οι οποίες χρειάζονται άρτια προετοιμασία πολύ πριν από το παιχνίδι. π.χ εξουδετέρωση στόχου μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

3) Γιατί λοιπόν προτείνετε στους Έλληνες παίκτες να κάνουν το ταξίδι και να έρθουν στο παιχνίδι σας; Τι θα βιώσουν, και τι θα αποκομίσουν από την όλη εμπειρία;

Μέσα από διάφορα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τους παίκτες του “The Island“, πρωταγωνιστές σε μια ιστορία γεμάτη δράση, περιπέτεια και πολύ άγχος όπου η κάθε επιλογή τους θα έχει αντίκτυπο στο αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Καθ’ όλη τη διάρκεια του σεναρίου οι ομάδες θα δοκιμαστούν στην τακτική και τη συνοχή τους, αλλά κυρίως στο πόσο προετοιμασμένοι ήρθαν, καθώς το σενάριο ξεκινάει ένα μήνα πριν το παιχνίδι δηλαδή από τη στιγμή που θα πάρουν στα χέρια τους τον φάκελο με τις αποστολές.


4) Μιλήστε μας για τους Ιταλούς συνδιοργανωτές, και για το πώς γνωριστήκατε. Έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό για παιχνίδια;

Η Alpha Zero ( https://www.alphazero.it ) είναι μια ομάδα με βαριά φανέλα, 20 χρόνια στην Ιταλία είναι μια από τις πιο παλιές ομάδες, πριν ακόμα έρθει η αεροσφαίριση στην Ελλάδα δηλαδή. Είμαστε τυχεροί που έχουμε πρώην παίκτη τους στην ομάδα μας, και αυτός ήταν ο λόγος που ήρθαμε πιο κοντά. Πέρσι μέλη της ομάδας ταξίδεψαν στην Ιταλία και πήραν μέρος στο αντίστοιχης μορφής τουρνουά το οποίο ευχόμαστε σε όλους να έχετε κάποια στιγμή την ευκαιρία να ζήσετε. Κάπου εκεί γνωρίσαμε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να φέρουμε και εδώ. Ήρθε η ώρα τους να ζήσουν την κρητική φιλοξενία!

5) Κάθε μεγάλη αεροσφαιριστική διοργάνωση, πόσο μάλλον όταν αυτή λαμβάνει χώρα σε κρητικό έδαφος, μας φέρνει στο μυαλό το «αείμνηστο» Warzone. Ποια είναι η άποψη σας για αυτήν τη διοργάνωση; Θα θέλατε αυτή να αναβιώσει;

Τα λόγια είναι περιττά… Είναι αδύνατο πλέον μετά από 6 Warzone να πάμε κάπου εκτός Κρήτης, να πούμε στον οποιονδήποτε πως είμαστε από Κρήτη και να μη μας πει το κλισέ πλέον, “Ωωωω Warzone, ε;“ Αυτό θεωρώ ότι συνοψίζει ακριβώς τη δική μας άποψη αλλά και την άποψη επί το πλείστων της Ελληνικής κοινότητας αεροσφαίρισης. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης δε μπορούμε να απαντήσουμε απλά με ένα «Ναι», το Warzone πρέπει να αναβιώσει.

6) Ποια είναι η δική σας ματιά πάνω στην κατάσταση της Αεροσφαίρισης αυτό τον καιρό στη χώρα μας; Είστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των παικτών, από τη συχνότητα και την ποιότητα των παιχνιδιών;

Θέλουμε να πιστεύουμε, και το πιστεύουμε, πως η Ελλάδα είναι ουσιαστικά στο επίκεντρο της Ευρώπης σε ότι αφορά την αεροσφαίριση, η κρίση ίσως έκανε καλό στο μέσο Έλληνα καθώς προσπάθησε να βρει εναλλακτικούς τρόπους να διασκεδάσει με λιγότερα χρηματΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ (ναι, είχα αυτή την εντύπωση όταν ξεκίνησα). Συνεχώς βγαίνουν καινούργιες ομάδες, με καινούργιες ιδέες, εναλλακτικά σενάρια και ίσως λίγη περισσότερη όρεξη. Διόλου παράξενο που αυτή τη στιγμή σχεδόν σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας υπάρχει και ένα μεγάλο παιχνίδι που τραβάει τα φώτα μια φορά το χρόνο. Όλες οι προσπάθειες που κατά καιρού ξεφυτρώνουν πρέπει να στηρίζονται απ’ όλους μας, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, δουλεύουμε όλοι μαζί για να πάμε το χόμπι μας ένα βήμα παραπέρα.

7) Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον της διοργάνωσής σας, με ποιον τρόπο θα δώσετε συνέχεια στο εγχείρημά σας;

Ο βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι να παρουσιάσει ένα νέο τρόπο παιχνιδιού ταράζοντας λίγο τα νερά της αεροσφαίρισης στην Ελλάδα. Ένα τρόπο πιο ανταγωνιστικό, πιο καθαρό, που βαθμολογούνται όλοι με έμφαση στη λεπτομέρεια! Αυτό ελπίζουμε να δώσει έναυσμα στις ομάδες/συλλόγους που θέλουν να συμμετάσχουν στο μέλλον να δουλέψουν σε περισσότερους τομείς πάνω στον τρόπο παιχνιδιού τους, φεύγοντας από το απλό κυριακάτικο παιχνίδι. Η ανταμοιβή μας απ’ όλο αυτό θα είναι κάποια στιγμή να παραβρεθούμε σε ένα παρόμοιο παιχνίδι στην Ελλάδα το οποίο θα διοργανώνεται από μια άλλη ομάδα. Σίγουρα όμως θα υπάρξει και επόμενο “The Island“…

8.Το trailer του Operation Zero, πραγματικά τα σπάει και ως παραγωγή και ως περιεχόμενο. Δώστε μας λεπτομέρειες για τη δημιουργία του και για τα άτομα που ενεπλάκησαν σε αυτό. Υπάρχει περίπτωση να μας δείξετε bloopers;

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια! Σε ό,τι αφορά το trailer του “The Island“ έπρεπε να έχει μια αυξημένη δόση θεατρικότητας γι’ αυτό και δόθηκε σε επαγγελματία αν και η σκηνοθεσία, το σενάριο, και τα κείμενα επιμελήθηκαν από την ομάδα. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο βίντεο είναι προοίμιο για τις 29 Μαρτίου και οι παίκτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Εδώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, το Σύλλογο Αεροσφαίρισης Σητείας, τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Κουτσουρά Ανάληψης Μακρύ Γιαλού, τον Αντιδήμαρχο δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού Μανώλη Βρυγιωνάκη και τέλος τα μέλη για την όρεξη και το ζήλο που έδειξαν!

9) Υπάρχει κάποιο άλλο μεγάλο event (εντός ή εκτός συνόρων) στο οποίο σκοπεύετε άμεσα να συμμετάσχετε;

Γενικά η ομάδα μας ταξιδεύει αρκετά, τώρα λόγω του φόρτου εργασίας με το “The Island“, το λογιστικό κόστος είναι τεράστιο και η διαχείριση πρωτόγνωρη για μια ομάδα αεροσφαίρισης 3 ετών οπότε δυστυχώς μέχρι τα τέλη Μαρτίου δε μπορούμε να ταξιδέψουμε και χάνουμε το παιχνίδι της Κοινότητας Αεροσφαίρισης Ρόδου – Civil War 2 το Φλεβάρη, αλλά θα είμαστε στο απίστευτο Epsilon Warfare τον Απρίλη.

10) Δώστε ένα μήνυμα στους απανταχού Έλληνες Αεροσφαιριστές και κλείστε με ότι τυχόν εμείς παραλείψαμε να σας ρωτήσουμε!

Κάποια στιγμή διαβάζοντας ένα άρθρο που αφορούσε στην αεροσφαίριση συγκράτησα ότι πρέπει να ξεκινήσουμε να συμπεριφερόμαστε στην αεροσφαίριση σαν μέσο ψυχαγωγίας και όχι με την έννοια του χαβαλέ. Στο airsoft όλοι πιστεύω γνωρίσαμε μια απίστευτη κοινότητα και αξίζει να προσπαθήσει ο καθένας από εμάς να αφήσει αυτό που μπορεί για να το παραλάβουν οι επόμενοι που θα έρθουν μετά από εμάς, σκεπτόμενοι ο καθένας τον φίλο αεροσφαιριστή. Έτσι κερδίζουμε όλοι! Καλή συνέχεια στην προσπάθεια όλων μας συμπεριλαμβανομένου του Airsoft Hellas.

Κάπου εδώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις παρακάτω ομάδες που συμβάλουν στη διοργάνωση του “The Island“ χωρίς τους οποίους δε θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του:

Dragons Airsoft Team

Ghost Legion

Sitia Airsoft Team

Cretan Warriors

Rethymno Airsoft 

Airsoft Time

One thought on “THE ISLAND: Operation Zero

 • 25 Ιανουαρίου, 2020, 10:10
  Permalink

  Μπράβο σας παιδιά !! Η Κρήτη πάντα πρωτοπορούσε και έδινε το έναυσμα και σε εμάς ! (Εδώ να πω ότι αρχίζει να μου λείπει η διοργάνωση του Sal tournament χεχε).

  Η Ελλάδα όντως πρωτοπορεί και θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα ,αν όλοι μας αλλάζαμε περιοχή σκόπευσης και αντί της αντιζηλίας να σκοπεύαμε στην ανάπτυξη της μέσα από συνεργασίες μεταξύ οναδων/συλλόγων/νόμων ολόκληρων !!

  Καλή επιτυχία μέσα από τα βαθύ της ψυχής μας , δυστυχώς οι προετοιμασίες του epsilon μας κράτησαν μακριά φέτος.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *