Ground Branch: Ένα πολλά υποσχόμενο Tactical FPS!

Τους τελευταίους μήνες υπέπεσε στην αντίληψή μας (μετά από επισήμανση συνάδελφου Αεροσφαιριστή τον οποίον ευχαριστούμε) το παίγνιο Ground Branch: Ένα τακτικό shooter της Blackfoot Studios, μιας “indie” εταιρίας στη σχεδιαστική ομάδα της οποίας υπάρχουν και συντελεστές γνωστών παιχνιδιών όπως τα πρώτα Rainbow Six και Ghost Recon. To Ground Branch (GB) βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση “Early Access”, αλλά έστω και με τις ελλείψεις του είναι σε θέση να προσφέρει πολλή δράση και άφθονες συγκινήσεις.

Η έμφαση στο GB έχει δοθεί στο κομμάτι της μάχης «κλειστών» χώρων (το γνωστό μας CQB) και εκεί το παιχνίδι τα καταφέρνει πολύ καλά. Είναι ο παράδεισος του tacticool παίκτη αφού με το «καλημέρα» τού προσφέρεται μια τεράστια ποικιλία όπλων, σκοπευτικών, προσαρτημάτων, στολών, και βοηθητικού εξοπλισμού. Το μόνο που έχει να κάνει ο παίκτης είναι να καθορίσει την εμφάνιση και τον εξοπλισμό του χαρακτήρα του, επιλέγοντας μέσα από τη μεγάλη διαθέσιμη γκάμα, και απλά να εισέλθει σε μία από τις πίστες πολεμώντας είτε ενάντια σε A.I. αντιπάλους είτε ενάντια σε ανθρώπινους. Οι πίστες είναι επτά προς το παρόν, περιλαμβάνουν εσωτερικές και εξωτερικές τοποθεσίες, και ποικίλουν σε μέγεθος: Από πολύ μικρούς χώρους που θυμίζουν πίστες του Counter Strike μέχρι πολύ μεγαλύτερους που φέρνουν στο μυαλό το Escape From Tarkov.

Μιας και αναφέραμε το Tarkov λοιπόν… Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εξ αρχής: Είναι αλήθεια ότι εκ πρώτης όψεως το GB φαντάζει σαν ο «φτωχός συγγενής» του Escape From Tarkov, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι, μιας και το Ground Branch έχει διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία. Ναι, μπορεί να μην έχει τα φοβερά γραφικά του Tarkov (παρόλο που τεχνικά στέκεται μια χαρά) αλλά επιδιώκει τον ίδιο ρεαλισμό και την ίδια αληθοφάνεια με το EFT σε όλους τους τομείς. Απλά, η ειδοποιός διαφορά είναι ότι το GB κρατά την όλη «φάση» σε αυστηρά τακτικό επίπεδο χωρίς το “survival” (ή RPG αν θέλετε) κομμάτι του Tarkov. Στο GB μπαίνεις, εφαρμόζεις τις τακτικές σου, προσέχεις την ανάκρουση του όπλου σου, τη στάση του σώματος σου, την ταχύτητα της κίνησής σου, τον θόρυβο που προκαλείς, υπολογίζεις το bullet drop του όπλου σου σε μεγάλες αποστάσεις, προσέχεις να μην σκοτώσεις τον συνάδελφό σου, επιλέγεις την καλύτερη στιγμή για επίθεση και φυσικά οπισθοχωρείς προς μια καλύτερη θέση αν τα πράγματα γίνουν ασφυκτικά. Αν τα καταφέρεις, έχει καλώς. Αν δεν τα καταφέρεις, σε πολύ λίγο θα ξαναπροσπαθήσεις χωρίς να έχεις χάσει gear και ingame χρήμα όπως συμβαίνει στο EFT. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το GB είναι μια χαλαρή/casual εμπειρία: Ο θάνατος μπορεί κάλλιστα να έρθει το ίδιο γρήγορα, το ίδιο βίαια, το ίδιο απρόσμενα, και το ίδιο «ανεξήγητα», με τον τρόπο που έρχεται και στο Tarkov, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό…

Εννοείται ότι το Ground Branch έχει αρκετό δρόμο ανάπτυξης και εξέλιξης μπροστά του, αλλά οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές. Αν αρέσκεστε στα τακτικά παιχνίδια πρώτου προσώπου σκεφθείτε σοβαρά να εμπλακείτε με το GB (κοστίζει πολύ λίγο στο Steam) μιας και πρόκειται για μια «συμπαγή» μιλιταριστική εμπειρία, με έντονο αεροσφαιριστικό «χρώμα» αφού η συνεργασία και η διαρκής αλληλοκάλυψη των παικτών είναι άκρως απαραίτητη για την επικράτηση! Εμείς πάντως διασκεδάζουμε πολύ μαζί του, και σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε την πορεία του ειδικά τώρα που επίκειται ένα σημαντικό update (προσοχή: θα επέλθει και αύξηση τιμής) με πολλές προσθήκες που θα εμπλουτίσουν την όλη εμπειρία. Έχουν τάξει πολλά οι δημιουργοί του για το επόμενο διάστημα και ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε, ενδεχομένως και με ορισμένους από εσάς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *