Ακύρωση Epsilon Warfare

Άσχημα νέα για την ελληνική αεροσφαίριση. Δυστυχώς, για λόγους που εξηγεί αναλυτικά ο κύριος διοργανωτής του πολυαναμενόμενου Epsilon Warfare, το event ακυρώνεται. Πριν παραθέσουμε το μήνυμα της διοργάνωσης, εμείς θα θέλαμε απλά να πούμε ένα μεγάλο μπράβο για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν έως τώρα όλοι τους. Ο κόπος δεν πάει χαμένος και κανείς δεν κρίνεται μόνο εκ του αποτελέσματος.


“Καλημέρα σε όλους.

Με αυτή μου την δημοσίευση θα ήθελα να σας ανακοινώσω την ακύρωση της διοργάνωσης του Stone Fever, την επιστροφή του ποσού των εισιτηρίων, καθώς και κάποια επιπλέον πράγματα που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Στο τέλος της δημοσίευσης θα βρείτε πληροφορίες γιά την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου σας.

Πριν από δυόμισι περίπου χρόνια πάρθηκε η απόφαση για την διοργάνωση ενός παιχνιδιού airsoft που θα είχε όσα ονειρευόμουν. Ήθελα να κάνω κάτι που λείπει από τα ελληνικά δεδομένα και θα ικανοποιούσε τους παίκτες στο μέγιστο. Ένα πολυήμερο παιχνίδι που με στρατιωτικά οχήματα, κατασκευές που προσομοιάζουν πραγματικά σενάρια, μεγάλες εκτάσεις με κτίρια και περιβάλλοντα φυσικό χώρο . Για να δω λοιπόν αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό διοργάνωσα με τη αρωγή και άλλων παικτών ένα μικρότερο event το οποίο λειτούργησε σαν δοκιμαστικό, ώστε να δούμε τις δυνατότητές μας. Αυτό ήταν το μονοήμερο “Black Hawk Down” κατά τη διεξαγωγή του οποίου συζητήσαμε με τους συμμετέχοντες και φάνηκε πως υποστήριζαν την ιδέα του πιο μεγάλου “Stone Fever”. Έτσι, ξεκίνησα με την σημαντική βοήθεια συγκεκριμένων παικτών και την υποστήριξη πολλών ομάδων της χώρας, το “χτίσιμο” ενός μεγάλου και διαφορετικού airsoft event από το μηδέν. Έφτιαξα κατασκευές παρόμοιες των οποίων δεν πιστεύω πως έχετε δει, ξοδέψαμε μέρες σε planning ώστε η προσέλευση και διαμονή των παικτών να είναι ευχάριστη, μιλήσαμε με τις τοπικές αρχές για την διεξαγωγή του event, φτιάξαμε ένα πολύ ωραίο σενάριο και διαμορφώσαμε τις εκτάσεις του κτήματος πάνω σε αυτό, δημιουργήσαμε τρία ξεχωριστά περιφραγμένα στρατόπεδα και εισόδους ορυχείων για να δώσουν έναν ακόμα πιο ρεαλιστικό χαρακτήρα στην εμπειρία αυτή.

Όλα είχαν μπεί σε μία σειρά και κατά την χρονική περίοδο της προετοιμασίας φίλοι της αεροσφαίρισης από όλη την Ελλάδα μας ωθούσαν μέσω του ενθουσιασμού τους να εργαστούμε περισσότερο ώστε να προσφέρουμε ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα. Μάλιστα όταν ανοίξαμε τις συμμετοχές μας υποστήριξαν και έμπρακτα, κάτι που με διαβεβαίωσε προσωπικά ότι “πηγαίναμε προς τη σωστή κατεύθυνση”.
Λίγοι μήνες πέρασαν και ο πλανήτης χτυπήθηκε από το πρώτο κύμα της νέας αυτής πανδημίας με την οποία ζούμε μέχρι και σήμερα. Ξεκινήσαμε να ζούμε μέσα στην αβεβαιότητα και οι μεγάλες συναθροίσεις απαγορεύτηκαν με σκοπό την αποφυγή της διασποράς της ασθένειας. Οι συνάνθρωποί μας όπως και εγώ ο ίδιος περάσαμε δύσκολα ως προς όλους τους τομείς εκείνο το διάστημα. Για την ασφάλεια όλων λοιπόν, αλλά και χωρίς να έχουμε περιθώρια επιλογής από το κράτος, μεταθέσαμε την ημερομηνία διεξαγωγής του event για το μέλλον. Παράλληλα, δημοσιεύσαμε και την πρώτη ανακοίνωση για δυνατότητα επιστροφής χρημάτων σε όσους ήταν πιο αβέβαιοι για τις μελλοντικές ημερομηνίες. Κάποιοι αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα δείχνοντας πως είναι το ίδιο αισιόδοξοι με εμάς.

Σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής του event ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει αυτή την πανδημία και τα κρούσματα που ανακοινώνονται αυξάνονται καθημερινά. Εισερχόμαστε σε μία -όσο και η προηγούμενη- αβέβαιη χειμερινή περίοδο με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με πολλά άτομα να φαντάζει αδύνατη. Η ομάδα μου αλλά και εγώ ο ίδιος έχουμε κουραστεί από τις αλλαγές ημερομηνίας διεξαγωγής, έχουμε χάσει την διάθεση για δημιουργία νέου εξοπλισμού και οι ήδη υπάρχουσες κατασκευές χρειάζονται συντήρηση. Έστω ότι εγώ τώρα ανακοινώνω ημερομηνίες κάπου μέσα στην άνοιξη για την διεξαγωγή του παιχνιδιου, δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η χώρα τότε. Είναι προφανές πως δεν μπορώ να ρισκάρω την υγεία των συμμετεχόντων αλλά ούτε και τη δική μου για το χόμπι που αγαπώ. Εκτός αυτού, οι δικηγόροι που με συμβουλεύουν με προειδοποίησαν πως το νομικό πλαίσιο αυτή την περίοδο είναι πολύ ασταθές συνεπώς δεν μπορώ να μπω σε νομικές διαδικασίες ή και χρηματικά πρόστιμα που θα μπορούσαν να προκύψουν εξαιτίας κάποιας καταγγελίας για “συνωστισμό”. Να σημειωθεί πως το βάρος αυτό αφορά εμένα προσωπικά. Τέλος, δεν θα ήθελα να “κάνω τον κακό” μέσω υπενθυμίσεων για τήρηση των μέτρων ασφαλείας που αφορούν την πανδημία σε περίπτωση που αποφάσιζα να προχωρήσω με την διεξαγωγή της διοργάνωσης. Είναι βέβαιο πως η μαγεία της αεροσφαίρισης δεν θα ήταν η ίδια και οι νέες συνθήκες θα μας επέβαλαν την διεξαγωγή ενός τελείως “αποστειρωμένου” παιχνιδιού αφού είχαμε τον ρεαλιστικό στόχο οι συμμετοχές να φτάσουν περίπου τις 300. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν το ήθελα αφού απείχε πολύ από το αρχικό όνειρο του 2019.

Όση θλίψη και αν μου φέρνει αυτό λοιπόν δεν μου μένει επιλογή παρά να ακυρώσω τη διοργάνωση αυτή, προφανώς επιστρέφοντας πίσω όλο το ποσό των εισιτηρίων. Κάτι τέτοιο όπως καταλαβαίνετε είναι δικό μου βάρος αφού είχα κάνει πολλά έξοδα για όλες αυτές τις κατασκευές και τη διοργάνωση εξ ολοκλήρου. Παρ’ όλα αυτά κατανοώ πως έχει περάσει αρκετός καιρός που έχετε εξοφλήσει το ποσό του εισιτηρίου και η καθολική αβεβαιότητα της εποχής έχει κάνει την εμπιστοσύνη σας να κλονιστεί. Ένας άλλος λόγος που αποφάσισα τα προηγούμενα είναι πως έμαθα ότι έχουν ειπωθεί άσχημα λόγια για το όνομά μου. Κάτι τέτοιο ειλικρινά με στεναχωρεί αφού εγώ είχα στόχο να προσφέρω μία ευχάριστη εμπειρία για τον κόσμο της ελληνικής αεροσφαίρισης, όμως οι συγκυρίες δεν με ευνόησαν καθόλου. Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις την προσπάθεια δύο χρόνων να πηγαίνει χαμένη και αυτό να συνοδεύεται από κάποιους αρνητικούς χαρακτηρισμούς. Όμως δεν μπορώ να μην εκφράσω την εκτίμησή μου προς τους ανθρώπους που ακόμα με στηρίζουν, που κατανοούν την κατάσταση, αλλά και αυτούς που ήταν δίπλα μου από το ξεκίνημα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα πιο συγκεκριμένο ευχαριστώ σε αυτή την εξαιρετική ομάδα.

Ευχαριστώ τον George Koutsi που μου προσέφερε την βοήθειά του όσων αφορά το planning της διοργάνωσης αφού η εμπειρία του πάνω στην διεξαγωγή παιχνιδιών είναι σίγουρα μεγαλύτερη από τη δική μου.
Ευχαριστώ τον Aris McDroogan για το εξαιρετικό και πολυδιάστατο σενάριο που δημιούργησε όπως και τις ιδέες του σχετικά με τις κατασκευές ώστε να πραγματοποιήσουμε ένα ρεαλιστικό και ευχάριστο event.
Ευχαριστώ τον Στελιος Μαθιουδακης που μου δάνεισε χωρίς δεύτερη σκέψη τις σκηνές του Warzone, δηλαδή την ιδιοκτησία του, χωρίς να με γνωρίζει πολύ καιρό πριν, δείχνοντας την διάθεσή του για ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

Όλους τους παραπάνω αλλά και άλλους αφανείς αρωγούς όπως παίκτες και πιθανούς χορηγούς της διοργάνωσης θέλω να τους ευχαριστήσω που στήριξαν την νέα αυτή προσπάθεια, που είχαν διάθεση να πάνε ένα βήμα μπροστά την αεροσφαίριση, που με συμβούλευσαν και που βρίσκονταν εκεί στιγμές που χρειάζονταν.
Ελπίζω αυτό που ζούμε να περάσει, να επουλωθούν οι πληγές που μας άφησε, οι ζωές μας να επανέλθουν στην κανονικότητα και ίσως στο μέλλον να γίνει το όνειρο αυτού του event πραγματικότητα. Μακάρι και τότε να υπάρχει η ίδια στήριξη και ανταπόκριση…

Σας ευχαριστώ και θα σας δω στα πεδία,
Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, διοργανωτής Epsilon Warfare

Πληροφορίες για επιστροφή χρημάτων
Για την επιστροφή των χρημάτων σας χρειάζεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
Στείλτε μας ένα μήνυμα στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: epsilonwarfareinfo@gmail.com
Το μήνυμά σας χρειάζεται να περιέχει:
1. Το ονοματεπώνυμό σας
2. IBAN για κατάθεση του ποσού
3. Δικαιούχο
4. Απόδειξη κατάθεση χρήματων της πληρωμής του εισιτηρίου
5. ένα τηλέφωνο επικοινωνίας
Μόλις λάβουμε το μήνυμά σας θα σας στείλουμε απάντηση επιβεβαίωσης.
Ευχαριστούμε”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *