Divites Terrae: The Leak

The Leak
Το τρίτο σενάριο του Campaign «Divites Terrae» με τίτλο «The Leak» έλαβε χώρα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, στο Hotel στην Αγία Μαρίνα, υπό τη συνδιοργάνωση των Airsoft Hellas, Airsoft Time και Division 6. Λόγω της φύσης του πεδίου, θελήσαμε να διατηρήσουμε τον αριθμό των συμμετοχών σχετικά «χαμηλό» επομένως το σενάριο δεν είχε public χαρακτήρα.

Υπόβαθρο Σεναρίου

Έξι μήνες περίπου έχουν περάσει από την έναρξη των εργασιών του νέου ορυχείου της εταιρείας «Divites Terrae» στο Αφγανικό έδαφος. Οι ντόπιοι ηγέτες φαίνεται να έχουν αποδεχθεί τη νέα κατάσταση, κατεύθυνση προς την οποία βοήθησε τόσο η δράση των μισθοφόρων της «RedWater» αλλά και μία σειρά από συμφωνίες τους όρους των οποίων γνωρίζουν μόνο τα ηγετικά στελέχη των δύο πλευρών.

Παρά τα μέτρα της εταιρείας εξόρυξης σχετικά με την… εχεμύθεια των εργαζομένων της, πληροφορίες έχουν αρχίσει να διαρρέουν. Πληροφορίες οι οποίες έχουν αρχίσει να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα της εταιρείας, τους χρηματοδότες της αλλά και την ίδια τη φύση των όσων εξορύσσονται. Πολλές από τις ενδιαφερόμενες πλευρές έχουν επιλέξει να μείνουν – προς το παρόν – απλοί παρατηρητές . Άλλοι, μένοντας πιστοί στα δόγματά τους, δεν αρκούνται σε αυτό τον ρόλο…

Λειτουργικότητα Σσεναρίου

Σειρά των USA να επιτεθούν ενάντια στους μισθοφόρους RedWater, με τους παίκτες των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων να έχουν αυτή τη φορά «άπειρες» ζωές ο καθένας στην πρώτη φάση του σεναρίου και μόλις τέσσερις, κατά τη δεύτερη.

Φάση 1η

Οι USA έχουν ως βασικό σκοπό να εισβάλλουν στο κτήριο, να εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν κάποια δωμάτια ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να καταστρέψουν δωμάτιο στο οποίο υπήρχε μία γεννήτρια, απενεργοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο τα συστήματα ασφαλείας του κτηρίου που μέχρι εκείνη τη στιγμή τους απέτρεπαν απο το να αποκτήσουν πρόσβαση στον απώτερο σκοπό της επόμενης φάσης.

Φάση 2η

Οι USA, έχοντας πλέον καταστρέψει τη γεννήτρια, πρέπει να καταφέρουν να φθάσουν σε ένα δωμάτιο ασφαλείας και να εξασφαλίσουν στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν την πραγματική φύση της δράσης της εταιρείας Divites Terrae καθώς και το δίκτυο των συνεργατών της, μεταφέροντάς τα στο respawn point τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σεναρίου, οι Redwater είχαν ως βασικό τους σκοπό να αμυνθούν ενάντια στην εισβολή των USA, να προστατεύσουν όλα τα δωμάτια ενδιαφέροντος αλλά και να φροντίσουν να μην μεταφερθεί κανένα στοιχείο προς το respawn των αντιπάλων τους, σε περίπτωση που καταστρεφόταν η γεννήτρια. Επιπλέον, ανάμεσά τους υπήρχε πληροφοριοδότης, ο οποίος μπορούσε ανα πάσα στιγμή να αποκαλυφθεί, να στραφεί εναντίον τους (όπως και έγινε) και να δώσει χρήσιμες πληροφορίες στους επιτιθεμένους.

Ροή του παιχνιδιού

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά, με τους USA να πιέζουν αρχικά πολύ τις θέσεις των Redwater και να κερδίζουν έδαφος. Αναγνωρίζουμε σε αυτό το σημείο πως είχε δοθεί πλεονέκτημα στους αμυνόμενους (για να αντισταθμιστεί σχετικά η αριθμητική υπεροχή των επιτιθεμένων) ως προς την τοποθεσία του respawn point τους με αποτέλεσμα να μπορούν πολύ γρήγορα να επανέλθουν στις θέσεις τους. Δυστυχώς αυτό το πλεονέκτημα προκάλεσε μία σχετική «κοιλιά» στη ροή του σεναρίου, με πολλά μέλη των USA να κουράζονται αρκετά προσπαθώντας να αναγκάσουν τους Redwater να υποχωρήσουν περισσότερο. Τελικά, μετά από δύο περίπου ώρες σκληρής αναμέτρησης και με τη βοήθεια του πληροφοριοδότη, η γεννήτρια καταστράφηκε και οι USA μπορούσαν πλέον να κυνηγήσουν το δεύτερο αντικειμενικό σκοπό τους. Επί μία ακόμη ώρα οι αμυνόμενοι προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση, χάνοντας αρκετές δυνάμεις στην πορεία αλλά καταφέρνοντας τελικά να διασφαλίσουν πως τα στοιχεία της Divites Terrae δεν θα έπεφταν στα «λάθος χέρια».

Παρά τις όποιες αστοχίες μας, κυρίως ως προς την επιλογή των spawn points, ελπίζουμε πως όλοι οι παίκτες που πραγματικά μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους πέρασαν μία ωραία Κυριακή. Το θετικότερο όλων είναι πως δεν υπήρξαν προβλήματα ή εκνευρισμοί και αρνητικές συμπεριφορές. Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τους υπολοίπους, μας χαροποίησε ιδιαίτερα η συμμετοχή των παικτών από το Άργος, την Τρίπολη αλλά και τη Θεσσαλονίκη που ταξίδεψαν για να είναι μαζί μας. Νικητής σίγουρα είναι πάντα το Αirsoft, αλλά αξίζει να πούμε πως οι Redwater μένουν πιστοί στο moto τους «We always see it through».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *