Divites Terrae Campaign part II: Pharaoh’s Eyes

Pharaoh's Eyes

Βλέποντας τη θετική ανταπόκριση των παικτών που συμμετείχαν στο πρώτο μας παιχνίδι “O Αλεξιπτωτιστής” στις 12 Φεβρουαρίου 2017, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα “campaign” σεναρίων με την έκβαση του κάθε ενός, να επηρεάζει το επόμενο. Το δεύτερο λοιπόν σενάριο του “Divites Terrae Campaign”, σε συνεργασία με την Division 6, έλαβε χώρα την Κυριακή 13 Μαρτίου 2017, στα Μεταλλεία Ελευσίνας, υπό τον τίτλο “Pharaoh’s Eyes”. Οι καιρικές συνθήκες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μπορεί να αποθάρρυναν κάποιους, αλλά τελικά 170 περίπου παίκτες μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

Μετά από σκληρή μάχη, η μισθοφορική εταιρεία Redwater, επιβεβαιώνοντας το moto της “we always see it through”, έφερε εις πέρας την αποστολή για διάσωση του Αλεξιπτωτιστή καθώς και του πολύτιμου φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε στις όχθες του ποταμού Kokcha, στις 11 Φεβρουαρίου 2017. Η ηγεσία των Afghan Forces μπορεί να ήλπιζε σε φορτίο με πολύτιμα μεταλλεύματα, το αεροσκάφος όμως μετέφερε κάτι που στα “σωστά” χέρια, αυτά της εταιρείας “Divites Terrae”, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία: γεωλογικές μελέτες και αναλύσεις του υπεδάφους της περιοχής καθώς και αεροφωτογραφίες που υπεκλάπησαν από τα feeds των drones των USA που “χτενίζουν” την περιοχή καθημερινά.

Με τις παραπάνω πληροφορίες στην κατοχή της, η “Divites Terrae” αποφασίζει να ξεκινήσει το νέο της – αξίας εκατομμυρίων δολαρίων – project: Το “στήσιμο” ενός νέου ορυχείου εξόρυξης Lapis Lazuli, στο σημείο όπου σύμφωνα με τις έρευνες υπάρχει το πλουσιότερο κοίτασμα που ανακαλύφθηκε ποτέ. Η φύλαξη του εργοταξίου κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, ανατίθεται στους ίδιους σκληροτράχηλους μισθοφόρους που εξασφάλισαν τα πολύτιμα έγγραφα… Η επιχείρηση “Pharaoh’s Eyes” ξεκινά.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

Το σενάριο περιελάμβανε δύο από τις τρεις αντιμαχόμενες παρατάξεις του πρώτου σεναρίου: Redwater και Afghan, οι παίκτες των οποίων είχαν από 4 “ζωές” ο καθένας.

Οι RedWater ξεκινούσαν με το εργοτάξιο και μία βάση ελικοπτέρου med-evac στην κατοχή τους. Κύριος σκοπός τους στο παιχνίδι ήταν η διασφάλιση του εργοταξίου για δυόμιση ώρες, ενώ η προστασία της βάσης του ελικοπτέρου αποτελούσε δευτερεύοντα σκοπό.

Οι Afghan ξεκινούσαν με ένα χώρο που λειτουργούσε ως οπλοστάσιο και κύριος σκοπός τους ήταν να καταστρέψουν το εργοτάξιο πριν τη λήξη του χρόνου. Η προστασία του οπλοστασίου τους και η καταστροφή της βάσης του ελικοπτέρου αποτελούσαν δευτερεύοντες σκοπούς.

Παρά το σημαντικό αριθμητικό πλεονέκτημα των “Afghan Forces”, νικητές του σεναρίου αναδείχθηκαν οι “RedWater” καθώς κατάφεραν να εφαρμόσουν το ρητό “καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”, ασκώντας συνεχή πίεση κοντά στο armory των αντιπάλων τους και αναγκάζοντάς τους να διατηρούν διαρκώς δυνάμεις στα “μετόπισθεν”.

Πέρα από κάποια ελάχιστα περιστατικά “αθανασίας” που δυστυχώς παρατηρήθηκαν και για τα οποία ενημερωθήκαμε μετά το πέρας του παιχνιδιού καθώς και ένα μικρό εκνευρισμό που προκλήθηκε από διαφωνία σχετικά με τα όρια του πεδίου μεταξύ κάποιων παικτών, δεν υπήρξαν απρόοπτα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν σε ακόμη καλύτερο επίπεδο από αυτό του πρώτου σεναρίου αλλά όπως πάντα, είμαστε ανοικτοί σε εποικοδομητική κριτική από όλους. Ευχαριστούμε πραγματικά όσους συμμετείχαν καθώς και όσους βοήθησαν στη διοργάνωση του σεναρίου. Θα τα ξαναπούμε με όλους σύντομα από κοντά!

Φωτογραφίες από το “Pharaoh’s Eyes” θα βρείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *