Black Sheep

Σειρά των μαύρων προβάτων της ελληνικής Αεροσφαίρισης να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας, μέσω του Νίκου Λιναρδάτου, στελέχους της ηγετικής ομάδας του… κοπαδιού! Από ότι φάνηκε από το σενάριο “The Magnificent X” που διοργάνωσαν πρόσφατα βέβαια, δεν έχουμε και τόσο να κάνουμε με πρόβατα. Για πάμε!

1. Πότε και πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Airsoft? Τι είναι αυτό που σε κρατάει περισσότερο στον χώρο;

Την Αεροσφαίριση τη γνώρισα μέσα από ένα άρθρο σε ένα περιοδικό που έτυχε και έπεσε στα χέρια μου ένα καλοκαίρι. Διάβασα το άρθρο που έλεγε για το πώς ένας Έλληνας επιχειρηματίας σε ένα ταξίδι του στην Αμερική είδε να παίζουν και αποφάσισε να φέρει την Αεροσφαίριση στην Αθήνα. Ενεργά ξεκίνησα μετά από μερικά χρόνια, όταν πηγαίνοντας στη δουλειά ένα πρωί είδα μια ταμπέλα σε ένα μαγαζί που έγραφε “αεροβόλα airsoft”. Μπήκα μέσα από περιέργεια και έτσι απέκτησα το πρώτο μου AEG. Πρώτο παιχνίδι στο Χοτέλ, που πιστεύω οτι είναι και το πεδίο με τις περισσότερες πρωτιές παιχτών! Στον χώρο -εκτός από την ίδια την Αεροσφαίριση- με κρατάει και η παρέα, οι φιλίες και οι γνωριμίες που έχω κάνει, και ο χαβαλές που κάνουμε πριν και μετά από κάθε παιχνίδι!

2. Είσαι αρχηγός μίας σχετικά νεοσύστατης ομάδας, των Black Sheep. Πως δημιουργήθηκε αυτή και ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κανείς για να ενταχθεί στο “κοπάδι”;

Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη. Αρχικά ήμουν σε άλλη ομάδα αλλά από ένα σημείο και μετά η ρότα που είχαν πάρει δεν μου ταίριαζε και αποχώρησα. Τα ίδια συναισθήματα είχαν και άλλα άτομα από την τότε ομάδα και αποχώρησαν και αυτοί με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι Black Sheep. Το “κοπάδι” βασικά είναι ένα παρεάκι που δημιουργήθηκε από άτομα τα οποία μέσα από τα παιχνίδια, είτε σαν αντίπαλοι είτε σαν συμπαίκτες, γούσταραν ο ένας την τρέλα του άλλου πράγμα που φαίνεται πιστεύω και στα πεδία! Για να ενταχθεί κάποιος στο κοπάδι πρέπει να είναι ΑΘΑΝΑΤΟΣ (βασικό προσόν), παρτάκιας, χωρίς ίχνος fairplay και ευγενούς άμιλλας!(γέλια) Σοβαρά τώρα, αυτό που χρειάζεται είναι να έχει faiplay, ομαδικό πνεύμα και… πλούσιο μαλλί!

3. Έχει υπάρξει κάποιο σενάριο το οποίο να σου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση θετική/αρνητική; Αν ναι, για ποιο λόγο;

Ναι, έχει υπάρξει. Ήταν για την ακρίβεια το δεύτερο παιχνίδι που είχα συμμετάσχει, στα Μεταλλεία, με διοργανωτές τους Sandmen. Μου είχε κάνει εντύπωση γιατί οι διοργανωτές είχαν ρίξει πάρα πολλή δουλειά. Είχαν φτιάξει βιντεάκια για το σενάριο έτσι ώστε να σε βάλουν στο κλίμα, σελίδα στο ίντερνετ και ένα σενάριο με πολλές κύριες αλλά και δευτερεύουσες αποστολές. Είχαν επίσης κάνει και πάρα πολλή δουλειά εντός πεδίου: Kατασκευές, ανενεργούς παίκτες για την πιο ομαλή λειτουργία του σεναρίου, ονομαστικούς επαίνους συμμετοχής στο τέλος του παιχνιδιού, κλήρωση με δώρα και ιατρείο με νοσοκόμο για την περίπτωση τραυματισμού. Πολλές μπίλιες εγώ προσωπικά δεν έριξα αλλά έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις και για τους διοργανωτές αλλά και για την Αεροσφαίριση!

4. Πιστεύεις πως το Airsoft είναι ένα σχετικά οικονομικό hobby? Έχεις κάνει αγορές που αργότερα μετάνιωσες; Τι συμβουλές θα έδινες σε ένα νέο παίκτη σχετικά με την αγορά εξοπλισμού.

Τα λάθη, τα πάθη και τα σπέσιαλ πληρώνονται! Αυτή η φράση πιστεύω είναι η απάντηση στην ερώτηση σου! Σε σύγκριση όμως με άλλα χόμπι είναι πιο οικονομικό. Αγορές που μετάνιωσα… Θα προτιμούσα να μην απαντήσω, πονεμένη ιστορία… Έναν νέο παίκτη θα τον συμβούλευα να μην κάνει καμία αγορά, πρώτα-πρώτα να επικοινωνήσει με κάποιον ενεργό παίκτη ή να ενημερωθεί που υπάρχει παιχνίδι και να κανονίσει να έρθει ώστε να δει από κοντά τι είναι το Airsoft, να δοκιμάσει τα διάφορα αεροβόλα και κατόπιν με τις συμβουλές των παλαιότερων να κάνει τις αγορές του. Η βασικότερη όλων να πάρει καλά αντιβαλλιστικά γυαλιά και καλά άρβυλα, τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα.

5. Έχουν υπάρξει στιγμές που βγήκες εκτός εαυτού κατά τη διάρκεια κάποιου σεναρίου; Θέλουμε, όπως πάντα, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Πωωωωωω τι μου θύμησες… Είμαι σε φιλικό παιχνίδι στο Hotel και, ενώ κοιτάζω κάτω σε ένα κλιμακοστάσιο, τρώω μια ριπή στα μούτρα! Μάτωσα και θόλωσα από τα νεύρα. Δεν διαπληκτιστήκαμε ευτυχώς, ήρθε φυσικά το παλικάρι και ζήτησε συγγνώμη αν και δικό μου ήταν το λάθος μιας και φόραγα μόνο γυαλιά και τελείωσε εκεί το θέμα.

6. Ποιο κομμάτι του εξοπλισμού σου θεωρείς προσωπικά αναντικατάστατο;

Ρωτάς δύσκολα γέροντα… Όλος ο εξοπλισμός μου είναι αγαπητός και διαλεγμένος (τόσα λεφτά έχω κατασπαταλήσει άλλωστε). Αλλά αφού πρέπει να απαντήσω θα πω το πρώτο μου AEG, το Μ4. Έρωτας με την πρώτη ματιά που ακόμα κρατά γερά μιας και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε παιχνίδι που το έχω πάρει.

7. Αγαπημένος τύπος πεδίου (woodland/cqb κλπ) και ρόλου/οπλισμού και γιατί;

Urban τύπος πεδίου. Γιατί μου δίνει περισσότερες επιλογές κινήσεων. Ο ρόλος μου στα παιχνίδια είναι assault ή support λόγω του οπλισμού μου. Έχω δοκιμάσει και τα sniper, marskman και δεν είναι αυτά για εμένα! Εγώ θέλω απλά πράγματα!

8. Πιστεύεις πως η Αεροσφαίριση έχει μέλλον εντός των συνόρων της χώρας μας; Υπάρχει κάτι που πιστεύεις πως ακόμα “λείπει”;

Να σου πω, όταν ξεκίνησα να παίζω μου έλεγαν ότι η Αεροσφαίριση είναι στα τελευταία της. Ευτυχώς διαψεύστηκαν αυτοί που μου τα έλεγαν. Τρανταχτά παραδείγματα οι μεγάλες διοργανώσεις που κάνουν τα παιδιά στην Κρήτη (WarZone) και τα παιδιά στην Κω (Aegean Wars), αλλά και όλα τα μεγάλα παιχνίδια εντός και εκτός Αττικής’. Οπότε κατά την γνώμη μου το Airosft είναι ακόμα στα σπάργανα στην Ελλάδα. Λείπουν βέβαια οι “υπερβολές” που βλέπουμε σε σενάρια χωρών του εξωτερικού όπως άρματα μάχης που κυκλοφορούν στο πεδίο, μεταφορά των παικτών με ελικόπτερα κ.ο.κ. Πράγματα “περιττά” μεν αλλά που δίνουν μεγαλύτερη αληθοφάνεια στα σενάρια.

9. Υπάρχει κάποιος Έλληνας ή ξένος Αεροσφαιριστής που θαυμάζεις;

Χμ… που να θαυμάζω δεν θα το έλεγα, αλλά υπάρχουν πάρα πολύ καλοί και αξιόλογοι παίκτες εντός και εκτός Ελλάδας που σέβομαι.

10. Ξεχάσαμε κάτι να ρωτήσουμε που θα ήθελες να συμπληρώσεις;

Ρε μπεεεεεεεε ρεεεε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *