The Land of Living Dead Review

The Land of Living Dead
“Ταινίες, σειρές, αμέτρητα βιβλία, video games. Τα zombies αποτελούσαν ήδη αναπόσπαστο κομμάτι της “κουλτούρας” όλων των ανεπτυγμένων κρατών όταν ξέσπασε η επιδημία του S-Virus.
Για αυτό και τα καταφέραμε. Σχεδόν.

Ο ιός σκότωσε – και συνεχίζει να σκοτώνει στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές του κόσμου – εκατομμύρια, μετατρέποντας τους μολυσμένους σε άβουλα όντα με μοναδικό σκοπό ύπαρξης την εκ νέου μετάδοση του ιού. Τα zombies μπορεί να μην είναι τελικά όπως τα περιμέναμε, πεινασμένα για “brraaaaaaains”, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνα. Κινούνται σχετικά αργά, δεν κυνηγούν για τροφή (δεν την έχουν ανάγκη άλλωστε) και χρησιμοποιούν κυρίως την ακοή προκειμένου να βρουν τον επόμενο ξενιστή. Έλκονται από κάθε είδους θόρυβο αλλά γίνονται επιθετικά μόνο αν κάποιος τα πλησιάσει υπερβολικά. Ακούγεται εύκολο να τα εξοντώσεις. Δεν είναι. Μόλις πεθάνει το πρώτο zombie μίας “αγέλης”, τα υπόλοιπα παθαίνουν Αμόκ. Όλες οι αισθήσεις τους φαίνεται να οξύνονται σε ακραίο βαθμό και μπορούν να τρέξουν με τρομακτική ταχύτητα προκειμένου να σκοτώσουν τον “εχθρό”.

Τα καλά νέα είναι πως μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, βρέθηκε ο ορός που επιτρέπει την πρόληψη της “μετατροπής” μετά από δάγκωμα ή άλλη σωματική επαφή με τα σωματικά υγρά ενός zombie. Αν λοιπόν είσαι Αμερικάνος ή Ευρωπαίος και δαγκωθείς, έχεις δέκα λεπτά προθεσμία για να λάβεις τον ορό. Αν όχι, τη γάμησες εσύ και όσοι είναι γύρω σου.

Τα άλλα σχετικά καλά νέα είναι πως η ανάγκη μας έφερε όλους κοντά. Δημιουργήθηκε ένα παγκόσμιο κέντρο ερευνών με έδρα το Αμβούργο με σκοπό την εύρεση ενός εμβολίου που θα αποτρέπει τη μόλυνση του εμβολιασμένου αλλά και ενός μαζικού τρόπου εξόντωσης των εκατομμυρίων “ζωντανών-νεκρών” που τριγυρνούν ανενόχλητοι στον πλανήτη.

Τα κακά νέα τώρα: Η έρευνα γενικώς χρειάζεται πειραματόζωα. Και επειδή ο S-Virus επέλεξε μόνο το δικό μας είδος για αγαπημένο του, τα πειραματόζωα του τελικού σταδίου δοκιμών του εμβολίου πρέπει δυστυχώς να είναι άλλοι άνθρωποι. Τα Ηνωμένα Έθνη (ή ό,τι απέμεινε από αυτά), αποφάσισαν να χρησιμοποιηθούν βαρυποινίτες από φυλακές όλου του κόσμου. Μεταγωγές κρατουμένων ξεκίνησαν άμεσα από διάφορα κράτη με λειτουργικά αεροδρόμια προς τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Αμβούργου. Δεδομένων των συνθηκών, μπορούμε να πούμε πως όλα πήγαιναν σχετικά καλά μέχρι τις 14 Απριλίου 2019, όταν η πτήση SV137, μετά από εξέγερση των κρατουμένων εντός του αεροπλάνου, κατέπεσε πάνω στο ερευνητικό κέντρο, σκοτώνοντας μερικά από τα λαμπρότερα μυαλά του επιστημονικού κόσμου και παγιδεύοντας πολλά ακόμη στα χαμηλότερα επίπεδα του κέντρου.”

To παραπάνω σχετικά διαφορετικό από τα συνηθισμένα σενάριο Αεροσφαίρισης έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στο πεδίο Winter-X Park στη Θήβα, υπό τον τίτλο “The Land of Living Dead”. To σενάριο ήταν συνδιοργάνωση των: Σύλλογος Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς, AirsoftHellas, AirsoftTime, Jokers Airsoft Team και Pirates Airsoft Team με συμμετοχές από Αθήνα, Θήβα, Άργος, Αμφίκλεια, Λαμία και Καβάλα. Λόγω της συμμετοχής μας στη διοργάνωση του σεναρίου δεν θα κάνουμε εμείς το review, αλλά απλά θα παραθέσουμε τις εντυπώσεις ατόμων που συμμετείχαν στο event. Για πάμε:

Warlods: “Παιχνίδι που μας έβαλε να έχουμε όλες τις αισθήσεις μας σε επαγρύπνηση! Επιπλέον ζητούσε επικοινωνία με τους συμπαίκτες σε μεγάλο βαθμό. Τα ζόμπι εκτός του ΤΕΛΕΙΟΥ μακιγιάζ, είχαν τρομερό ρόλο στο παιχνίδι επειδή έπρεπε να έχεις το νου σου σε αυτά όσο και στην αντίπαλη ομάδα, κάτι το οποίο ανέβαζε τον βαθμό δυσκολίας του σεναρίου όταν ερχόταν η στιγμή της επαφής με τους αντιπάλους. Επίσης κάθε γωνιά είχε και μεγάλη πιθανότητα καρδιακού αν σκεφτείς ότι κάθε φορά που περνούσες από μία, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να σου επιτεθεί κάποιο ζόμπι κραυγάζοντας. Τέλος να πω ότι το ευχαριστήθηκα αφάνταστα και δεν μετάνιωσα ούτε ένα μέτρο από αυτά που έκανα από την Καβάλα έως το πεδίο για το παιχνίδι.”.

Nightmare: “Μοναδικά πρωτότυπο παιχνίδι, με αρκετή δόση ρεαλισμού από τα ζόμπι και εντυπωσιακά σκηνικά. Πολλή δράση, πολύ τρέξιμο και πολλές μπίλιες. Στο σύνολο της μία ξεχωριστή Κυριακή για αυτή την σεζόν, παρέα με φίλους και γνωστούς και ζόμπι, που θα την συζητάμε για καιρό…”

West Assault Rebels: “Εκ μέρους της ομάδας WAR, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την όμορφη Κυριακή που περάσαμε. Το πρότζεκτ ήταν εντυπωσιακό και πραγματικά γελάσαμε πολύ με το κυνηγητό που έπεσε με τα ζόμπι! Συγχαρητήρια στη διοργάνωση και ειδικά στα παιδιά που έδωσαν με την τέχνη τους αυτό το ιδιαίτερο κλίμα που απαιτούσε η μέρα!”

Aris McDroogan: “Έπαιξα Airsoft ΚΑΝΟΝΙΚΑ ως ΑΘΑΝΑΤΟΣ και ΑΟΠΛΟΣ! Ευχαριστώ παρά πολύ τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς για την μοναδική μέχρι τώρα ευκαιρία που μου προσέφερε μετά από 8 χρόνια αεροσφαιριστικών εμπειριών να παίξω ως αθάνατος και άοπλος κι όλα αυτά σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, ως ζόμπι φυσικά! Μιλάω φυσικά για το καταπληκτικό και πρωτότυπο παιχνίδι Αεροσφαίρισης “THE LAND OF LIVING DEAD” που έλαβε χώρα στο Winter X Paintball Park Θήβας την Κυριακή 14/04/19! Το σενάριο περιελάμβανε 3 παρατάξεις τους «φυλακισμένους-πειραματόζωα», τις «ειδικές δυνάμεις-εξολοθρευτές» και φυσικά το στοιχείο που έδωσε την ιδιαίτερη χροιά (ξέρετε εσείς οοουυυααα!) τα ζόμπι! Στοιχείο που έκανε τους παίχτες να τρέχουν να γλιτώσουν είτε γελώντας είτε τρομοκρατημένοι κι έσπασε τη μονοτονία των κλασικών σεναρίων Airsoft “άμυνα-επίθεση και ΑΝΣΚ”. Σίγουρα έκανα (σαν ζόμπι πάντα) σε ένα παιχνίδι πιο πολλά silent kill από όσα έχω κάνει μέχρι τώρα όλα αυτά τα χρόνια που παίζω Airsoft, ενώ πολλές φόρες παίχτες «αυτοκτονούσαν» μπροστά μου για να μην τους μολύνω! Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στους παίχτες που αγκάλιασαν το σενάριο, στους διοργανωτές για τη φαντασία, το κόπο και τα αληθοφανή σκηνικά, στους συναδέλφους μου τα άλλα ζόμπι που έπαιξαν άψογα τον ρόλο τους και στην Κατερίνα Κλίτσα για το εξαιρετικό μακιγιάζ και την προετοιμασία! Όλα μαζί μας χάρισαν μια πρωτόγνωρη και άκρως διασκεδαστική αεροσφαιριστική εμπειρία με άφθονο γέλιο και τρόμο που ανυπομονούμε να επαναληφθεί! ΥΓ. Την επόμενη φορά θα δείξω λιγότερο ζήλο ως ζόμπι! Τι να κάνω, με συνεπήρε το LARP κομμάτι! Χαχα Love you all!”

Sakis Skoulidis (Pirates Airsoft Team) “Ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα! Ένα παιχνίδι που όσοι το έζησαν σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστο! Ένα παιχνίδι άκρως ατμοσφαιρικό με έντονο το στοιχείο larp! Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στη διοργάνωση και σε όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί το σενάριο αλλά και σε όλο το κόσμο αφού οι μόνοι “ΑΘΑΝΑΤΟΙ” ήταν τα ζόμπι! Ανυπομονούμε για το επόμενο!”

Fariq Elmas: “Δεν έχω να πω και πολλά, διότι το ευχαριστώ και το μπράβο για το σημερινό παιχνίδι δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που περάσαμε. Σήμερα συνεργάστηκαν οι καλύτεροι για να βγει το ΤΕΛΕΙΟ παιχνίδι για το οποίο όλοι θα μιλάνε για τα επόμενα χρόνια, έως ότου γίνει το επόμενο σενάριο από τους ίδιους. Χίλια μπράβο και για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που πάντα κρυφά υπάρχει σε αυτές τις συνεργασίες. Περιμένουμε το επόμενο.”

Death Industries: “Δεν έχω λόγια ειλικρινά, ήταν ό,τι καλύτερο, δεν θέλαμε να τελειώσει! Συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική οργάνωση!”

Σύλλογος Wolfpack: “Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά πολύ περισσότερο στη διοργάνωση. Το παιχνίδι ήταν απίστευτο! Τουλάχιστον από το σύλλογό μας φύγαμε όλοι με ένα χαμόγελο μέχρι τα αφτιά, ρόλαρε πολύ καλά, το Fair play ήταν καλό και τα ζόμπι ήταν απίστευτα!”

Locrians: “Εκ μέρους της ομάδας Locrians Airsoft Team, το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για αυτό που μας χαρίσατε σήμερα! Πραγματικά ευχαριστούμε για όλο αυτό που ετοιμάσατε! Μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για όλους μας! Τρομάξαμε, γελάσαμε, τρέξαμε, το χαρήκαμε και το ζήσαμε στο έπακρο! Ανυπομονούμε να δούμε και να ζήσουμε την «συνέχεια»!”

Black Cat: “Μου έσκασε μήνυμα στο κινητό για το αν θέλω να πάρω μέρος σε σενάριο ως ζόμπι. Δεν το σκέφτηκα καθόλου, ενθουσιάστηκα με την ιδέα, μου θύμισε την απίστευτη εμπειρία του exit war, εμπειρία που πάντα την ανέφερα στους φίλους μου! Δεν ζήλεψα καθόλου που “δεν έπαιξα” γιατί σαν ζόμπι το ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο και όσο έβλεπα την ευχαρίστηση στα μάτια των υπολοίπων το χαιρόμουν ακόμα περισσότερο! Βέβαια ίσως το έκανα με υπερβάλλοντα ζήλο: κλείσιμο φωνής, πτώμα για το επόμενο τριήμερο αλλά όλα καλά! Οι διοργανωτές χειρίστηκαν ένα σενάριο με αγάπη και πάθος, όπως θα έκανε μια παρέα εφήβων! Τσαλακωθήκαμε όλοι μας ώστε να βγούμε λίγο απ’το υποτιθέμενο σοβαρό κομμάτι αυτού του χόμπι, γελάσαμε πάρα πολύ, κάποιοι τρόμαξαν (δεν θα ξεχάσω τον ύφος απορίας κάποιων γιατί απλά δεν περίμεναν να είναι τόσο έντονο). Και ήταν απλά το δοκιμαστικό! Που σημαίνει ότι έρχεται κάτι ακόμα πιο δυνατό! Οι διοργανωτές συνέλεξαν όλα αυτά που τονίστηκαν προς αλλαγή από τους παίκτες αλλά και πράγματα που είδαν οι ίδιοι και θα επανέλθουν με ένα παιχνίδι άκρως τρομακτικό! So stay tuned! Εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά γιατί, πέρα απ’το παιχνίδι, έζησα μια Κυριακή με καλή παρέα και αγαπημένους ανθρώπους, ένα ωραίο κλίμα “ομόνοιας” που στην τελική είναι αυτό που μένει Συγχαρητήρια σε όλους, τόσο στους παίχτες όσο και στη διοργάνωση!”

Giwrgos Linardatos (Pirates Airsoft Team): “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τούς εθελοντές ζόμπι – διοργανωτές που για τρεις ώρες σκαρφίζονταν τους πιο δημιουργικούς τρόπους ψυχαγωγίας/τρόμου. Άλλο ένα ευχάριστο σε όλες τής ομάδες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Σαν αρχηγός των Ειδικών Δυνάμεων είχα μία δουλειά: τον συντονισμό τον ομάδων, αλλά μέχρι και εγώ τρομοκρατήθηκα από τα εφέ και τα ζόμπι που με ζήλο κατάφεραν να φτιάξουν μια απίθανη ατμόσφαιρα!”

Περισσότερες φωτογραφίες από το σενάριο, θα βρείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *