Συνέντευξη: Camo your Rifle

Camo

Γνωστός στους περισσότερους airsofters για τις εντυπωσιακές custom δουλειές του, ο Αχιλλέας “Camo Your Rifle” απαντά στις ερωτήσεις μας σχετικά με το δεύτερο πάθος του, μετά την Αεροσφαίριση!

1. Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την Αεροσφαίριση;

Αρχικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ  για τη ευκαιρία που μου δώσατε δια μέσου της σελίδας σας, που μόνο καλό κάνει σε αυτό το ιδιαίτερο χόμπι, καθώς επίσης και μια τεράστια καλησπέρα σε όλους τους συνχομπίστες μας! Στον χώρο μας με ξέρουν σαν “camo your rifle” αλλά το όνομα μου είναι Αχιλλέας και κατάγομαι από την Άρτα! Ξεκίνησα το Airsoft το 2008, όταν ο ρομαντισμός και το “άγνωστο” σε αυτό το χόμπι ήταν στα κόκκινα! Η ομάδα που ξεκίνησα (ή μάλλον η παρέα) που το ξεκίνησαν και μπήκα και εγώ ήταν η “PYRROS AIRSOFT TEAM ARTAS”. Από εκεί και μετά ξεκινά η ιστορία μου στον χώρο του AIRSOFT αλλά όχι στις “customιές”!

2. Tι σε έκανε να ασχοληθείς με custom builds/βαφές εξοπλισμού Airsoft;

Το πρώτο μου custom όπλο το έκανα το 1996, και ήταν ένα Μ16 με Μ203, απίστευτα επηρεασμένος από την ταινία “Τhe ROCK”! Από τότε και μετά ξεκίνησα να φτιάχνω σαν τρελός ότι όπλο ήθελα και μου άρεσε, από ανακυκλώσιμα υλικά και όχι μόνο. Χαρακτηριστικά θυμάμαι την κακομοίρα την μητέρα μου είχε αγοράσει δυο ομπρέλες Guy Laroche, μια για την ιδια και μία για την αδερφή μου αλλά έκανε το λάθος και τις πήρε την περίοδο που είχα τελειώσει ένα AWP 338 και δεν είχα υλικά να φτιάξω λειτουργικό δίποδα. Τη συνεχεία την φαντάζεστε: Oι ομπρέλες δεν ένιωσαν ποτέ τις σταγόνες της βροχής να σκάνε απαλά και ρομαντικά πάνω στο πανάκριβο ύφασμα τους… Κοινώς τις κατέστρεψα για έναν φανταστικό λειτουργικό δίποδα! Έτσι λοιπόν μέχρι το 2010 έφτιαχνα αντίγραφα από το ΜΗΔΕΝ. Στις φωτογραφίες που σας έδωσα βλέπετε ρέπλικες φτιαγμένες από το ΜΗΔΕΝ και μόνο!

Όσο για τις βαφές, τι να πω; Ότι από το Δημοτικό που έκανα στατικό μοντελισμό και μέχρι που ξεκίνησα τις ρέπλικες από λάθος format του εγκεφάλου μου περάσανε όλα τα CAMO PATTERN που αγαπούσα “σχεδόν” σε όλα μου τα όπλα! Μμμ… βασικά γράψε λάθος και βγάλε το “σχεδόν”: Τώρα που ψάχνω τις ρέπλικες μου δεν βλέπω κάποια “μαύρη” και όχι, δεν είμαι ρατσιστής με το μαύρο! (γέλια)

Σε ότι αφορά στα αεροβόλα του Airsoft, απλά τα πήρε το κύμα των κάτι κιλών χρώματα που έχω στην ντουλάπα μου! Είναι απλό. Δεν μπορούσα να έχω κάτι τόσο τέλειο στα χεριά μου, όπως μια ρέπλικα Airsoft σαφώς πιο ολοκληρωμένη από κάποιο “χάρτινο” μοντέλο μου, και να το αφήσω χωρίς να το περάσω ένα “χεράκι”!

3. Πόσο χρόνο περίπου αφιερώνεις σε ένα project; Τα υλικά που χρησιμοποιείς, είναι διαθέσιμα εντός Ελλάδος;

Ο χρόνος είναι ανάλογος του project! Το πιο γρήγορο φυσικά είναι 3-4 μέρες δουλειάς που παίρνει μια βαφή κατηγορίας weathering camo. Από την άλλη πέρα από τα «χάρτινα” μοντέλα έχω κάνει και 3 custom Airsoft μοντέλα μοναδικής σχεδίασης τα δυο έχουν βγει δημόσια. Και τα 3 sniper Platform που έκανα ούτε λίγο ούτε πολύ μου πήρανε 2 χρόνια δουλειάς το κάθε ένα από αυτά! Τα υλικά για να φτιάξω κάτι custom, ναι, είναι σχεδόν όλα από Ελλάδα. Βασικά χρειάζεσαι ένα πολύ καλό μηχανουργείο ή καλύτερα φίλους με μηχανουργείο όπως τον κύριο Στέλιο και τον Νικόλα αλλά φυσικά χρειάζεσαι και “άκρες” για υλικά! Όσο για τις βαφές, εδώ είναι ένα κομμάτι που πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι φίλοι μας και το έχω εξηγήσει τόσες φορές! Θα αναφερθώ πρώτα στις βαφές και μετά στις υδατοβαφές!

Οι βαφές που κάνω γίνονται μόνο με πιστόλι βαφείς και αερογράφο! Όχι με σπρέι! Όλα τα χρώματα είναι κωδικοί που έφτιαξα μαζί με άλλον έναν φίλο μου που έχει κατάστημα με χρώματα αυτοκίνητων, τον Δ. Μπάλα, που το παλικάρι κάνει έργα τρελά! Εάν λοιπόν κάποιος φίλος έχει το κουράγιο να «φτιάξει” χρώμα στην γειτονιά του σε κάποιο μαγαζί, και μετά στένσιλ για να βγάλει το σχέδιο, και στο τέλος ακολουθήσει σωστά και ρητά αυτά που θα του πει ο έμπορος που θα του δώσει το χρώμα (παίζει τεράστιο ρολό διότι η κάθε εταιρία είναι διαφορετική και πολλά υλικά δεν δέχονται κάποια αλλά ειδικά όταν μιλάμε για αστάρι και βερνίκι!) και αφού τα κάνει όλα σωστά το αποτέλεσμα θα είναι απλά φοβερό!

Τώρα πάμε στο κομμάτι που τσούζει, την υδατοβαφή! Εκεί το κόστος για εμένα είναι τεράστιο και για οποίον άλλον μπορέσει να ασχοληθεί! Ο λόγος φυσικά είναι τα «ΓΝΗΣΙΑ» ΦΙΛΜ υδατοβαφής που η τιμή τους είναι δεκαπλάσια από ένα carbon film. Για παράδειγμα μιλώ για σχεδία MULTICAM – KRYPTEK – ATACS FG – και αλλά πολλά, ενώ το κακό δεν σταματάει εκεί. Επιπλέον υλικά που είναι υποχρεωτικά όπως το ACTIVATOR που «κάνει το φιλμ νερό» είναι και αυτό αποκλειστικά για τα παραπάνω φιλμ και έρχεται μονό με εισαγωγή όπως και τα φιλμ! Αξίζει μονό εάν πεις ότι θα βρεθώ με 4-5 φίλους και θα πάρουμε να κάνουμε 4-5 μοντέλα αλλά όλα το ίδιο, γιατί μετά και πάλι θα πάει ψηλά το κόστος! Τέλος το δυσκολότερο κομμάτι το «ΒΟΥΤΗΓΜΑ» των κομματιών του αεροβόλου  οπού λόγω των σχεδίων παραλλαγής θέλει ορισμένη κλίση και πλευρά για να βγει σωστά το σχέδιο! Έχω γίνει κουραστικός αλλά είναι κρίμα να θέλει κάποιος να το δοκιμάσει και να μην ξέρει τι θα βρει μπροστά του! Άλλο τα φτερά από μηχανές και ζάντες από αυτοκίνητα παιδιά, και άλλο ένα 12″RAIL που θέλει βούτηγμα σε τέσσερα κομμάτια για να βγει «ΣΩΣΤΟ»

4. Πιστεύεις πως πέρα από το αισθητικό κομμάτι (είμαστε και λίγο πόζεροι οι Airsofters) έχει και λειτουργικό ρόλο η βαφή ενός όπλου;

Εδώ σε θέλω αδερφέ! Εσύ τι λες; Τι βλέπεις; Εγώ αυτό που θα πω είναι ότι πάντα σχεδόν σε ότι αεροβόλο βάφω βάζω την γυναικά μου ή κάποιον φίλο να κρύψει το αεροβόλο 4-5 μετρά πίσω μου, μετά γυρίζω και εάν το δω άμεσα το camo pattern απέτυχε! Φυσικά μιλάω για δοκιμή στο ανάλογο περιβάλλον! Κάνει δουλειά το camo σε ένα μοντέλο, αλλά υπάρχει και η βάφει που απλά κάνει το αεροβόλο μοντέλο για πασαρέλα και όχι για κάποιο πεδίο! Ένα απλό μυστικό είναι το εξής: Στο αεροβόλο, το 35% της επιφάνειας του μοντέλου θα πρέπει να  καλυφθεί με ΉΤΑΝ απόχρωση σαν βάση, ώστε να κάνει σχεδόν για παντού. Από εκεί και πέρα παίζεις με ότι χρώματα πιστεύεις ότι κάνουν για το πεδίο  που παίζεις.

5. Τι προτιμάς, να παίζεις Airsoft, ή να ασχολείσαι με κάποιο project;

Πρώτα να σου πω ότι είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού μου οι Κυριακές που έχω χάσει από την μέρα που ξεκίνησα την Αεροσφαίριση από την PYRROS ARTAS μέχρι και τον σύλλογο που ανήκω Α.Ε.Λ.Τ.Α. (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ) οπού είμαι και πρόεδρος της ομάδας! Το project είναι κάτι άλλο κάτι διαφορετικό κάτι πολύ ρομαντικό και το έκανα πολύ πριν ξεκινήσω το Airsoft. Μπορεί να είναι και τα δυο μαζί στο πεδίο που παίζω, αλλά και τα δυο είναι εντελώς διαφορετικά στο μυαλό μου. Βάσει χρόνου όμως, το project είναι σχεδόν καθημερινά στην ζωή μου ενώ το παιχνίδι μονό μια Κυριακή. Το Airsoft όμως, σαν ιδέα, είναι κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή της ζώνης μου !

6. Είναι δύσκολο να ξεκινήσει κανείς να ασχολείται ερασιτεχνικά με custom βαφές εξοπλισμού; Χρειάζεται κάποιο “background”;

Το ανέφερα και πιο πάνω. Θέλεις κάποια εργαλεία κοντά στα 400-500 ευρώ μαζί με τα αναλώσιμα υλικά. Μιλώ για βαφές, όλα μαζί κομπλέ: ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ – ΠΙΣΤΟΛΙ ΒΑΦΗΣ – ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ – ΧΡΩΜΑΤΑ. Aν πας για “ΣΩΣΤΗ ΥΔΑΤΟΒΑΦΗ” με 2-3 σχεδία θέλεις σίγουρα 700 ευρώ. Για προσωπική χρήση μιλώ της τάξης να βάψεις 3-4 μοντέλα από το κάθε σχέδιο που θα πάρεις γιατί σε υποχρεώνουν να πάρεις κάποια μετρά φιλμ! Βεβαία, έχω πολύ καιρό να πάρω φιλμ μιας και τα περισσότερα μοντέλα μου έχουν κάνει ήδη την υδατοβαφή τους! Αν κάποιος όμως θέλεις να παίξει απλά με ΣΠΡΕΙ χωρίς να βγάλει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, ένα φτιαχτό σπρέι «παίζει» στα 12-15 ευρώ και κάνει μια δουλειά. Αλλά να μην περιμένει πολλά πράγματα ειδικά από θέμα αντοχής γιατί το αστάρι και το βερνίκι εάν δεν τα ρίξεις με πιστόλι βαφείς “χάνουν” ένα 60% από την αξιοπιστία τους όταν τα ρίχνεις με σπρέι.

Ειλικρινά ευχαριστώ για όλα, συγνώμη εάν έγινα κουραστικός αλλά είναι μεγάλη κουβέντα η “custoμιά” και η βάφει και θα ήθελα να δω και αλλά παιδιά να κάνουν βήματα και πειράματα! Το να βγάλεις ένα σχέδιο και να είναι μάπα δεν λέει κάτι. Αν δείτε πώς ξεκίνησα εγώ, θα γελάτε! Ήμουν απλά τραγικός (για κλάματα ή μάλλον για γέλια) όμως δούλεψα παρά πολύ και έμαθα πέντε πράγματα. Ναι! Μονό πέντε πράγματα, γιατί τόσα χρειάζονται για να κανείς μια βαφή!

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες θα βρείτε στο youtube channel και στο facebook group του “Camo Your Rifle”.

One thought on “Συνέντευξη: Camo your Rifle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *