Black Powder Red Earth: Airsoft Edition

Όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, το Airsoft μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για έναν καλλιτέχνη.Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Μανώλη Κεφαλά, ο οποίος σε συνεργασία με τους Γιώργο Πανταζόπουλο, Γιάννη και Βασίλη Νικάκη και Δημήτρη Γαβαλά, δημιούργησαν ένα airsoft-comic στα χνάρια του πολυαγαπημένου Black Powder Red Earth. Οι ερωτήσεις μας απευθύνθηκαν στον Μανώλη, αλλά τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους ασχολήθηκαν με το φανταστικό αυτό εγχείρημα! Enjoy!

1. Πες μας λίγα λόγια για την έως τώρα “σταδιοδρομία” σου στο Airsoft. Μίλησέ μας και για την αγάπη σου προς τα διαφόρων ειδών loadouts.

Η αγάπη για αυτό το σπορ ξεκίνησε κάπου το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2009. Ήμουν παλιός παίκτης paintball και με φώναξε ο κουμπάρος μου λέγοντάς μου ότι ξεκίνησαν κάτι φίλοι μου paintball. Μαζεύω και εγώ τα πράγματα μου και τρέχω στο hotel κάτω στο Λαγονήσι. Βγάζω τα πράγματα του paintball για να παίξω και βλέπω ότι είναι όλοι με εξοπλισμό airsoft: φυσικά έφαγα πολύ κράξιμο και κάπως έτσι ήταν η πρώτη μου επαφή με το airsoft. Όλα αυτά τα χρόνια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου. Έχω γνωρίσει πάρα πολλά παιδιά και έχω κάνει πολλές φιλίες μέσα από αυτό το hobby. Η αγάπη για το Airsoft με έχει κάνει να ταξιδέψω σε όλη την Ελλάδα και να συμμετάσχω σε αρκετά μεγάλα παιχνίδια και σοβαρές διοργανώσεις.

Σχετικά με τα διαφορά loadouts και τις φωτογραφίες που βγάζω: έχω σπουδάσει φωτογραφία και έχω μεγάλη τρέλα με αυτή. Όποτε καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι πάνω από όλα είναι η “παπάτζα” (κάτι για το οποίο με κράζουν όλοι κάθε φορά που με βλέπουν να βγάζω φωτογραφία). Πέρα από την πλάκα, πιστεύω ότι πάνω από όλα όταν πάω για παιχνίδι είναι η καλή μου διάθεση και η χαρά να δω φίλους και γνωστούς, να κάνω την πλάκα μου, να βγάλω τις φωτογραφίες μου! Αυτό είναι για εμένα το μυστικό (μέχρι τώρα) για να χαίρομαι τα παιχνίδια και να περνάω πάντα καλά!

2. Ποιοι άλλοι ασχολήθηκαν με τη δημιούργια του BPRE: Airsoft Edition; Τι σας ενέπνευσε να προβείτε στη δημιουργία του(εκτός από την προφανή αγάπη για το συγκεκριμένο graphic novel).

Η ομάδα που ασχολήθηκε με το περιοδικό (εκτός από εμένα) απαρτίζεται από τους Γιώργο Πανταζόπουλο (εικονογράφηση), Γιάννη και Βασίλη Νικάκη (κείμενα) και Δημήτρη Γαβαλά (εκτύπωση). Ξεκίνησε από ένα παιχνίδι που οργάνωσε ο Λεωνίδας με βάση την νουβέλα BPRE. Πήρε αρκετούς μήνες και πολλές κουβέντες η δημιουργία συγκεκριμένης ομάδας που θα αποτελούσε τον πύρινα του παιχνιδιού (cyclops) καθώς και ο βασικός κορμός των άλλων 2 ομάδων.

Αφού τελείωσε το παιχνίδι και όλοι είχαμε περάσει παρά πολύ ωραία, είχαμε στην κατοχή μας περίπου 2000 φωτογραφίες. Έτσι, έπεσε η ιδέα να φτιάξουμε ένα περιοδικό εμπνευσμένο από την νουβέλα BPRE. Τότε ξεκίνησε ο Γ. Πανταζόπουλος να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες και στην συνέχεια λόγω φόρτου εργασίας του Γιώργου ξεκίνησα και εγώ γιατί έβγαινε πολύ μεγάλος όγκος. Τα αδέρφια Γιάννης και Βασίλης Νικάκης ανέλαβαν τα κείμενα του περιοδικού. Όλο αυτό μας πήρε μερικούς μήνες να φτιαχτεί γιατί δεν είχαμε ξαναφτιάξει κάτι τέτοιο και τα λάθη που κάναμε ήταν λογικό να μας καθυστερούν. Μετά από πολλά ναι, όχι, πάρε, δώσε και ενώ είχε φτιαχτεί το 90% του περιοδικού, μπήκε στα συρτάρια του χρονοντούλαπου και βγήκε τώρα μετά από 4 χρόνια.

BPRE5
BPRE4

3. Η δημιουργία σας θα περιοριστεί σε ένα “τεύχος” ή υπάρχουν σχέδια για το μέλλον;

Έχουμε στα σκαριά να “βγει” και ένα δεύτερο παιχνίδι πάλι πάνω στο βασικό σενάριο του πρώτου. Στο τέλος του περιοδικού αφήνονται υπονοούμενα για την συνέχεια της ιστορίας. Ελπίζω να έχουμε την διάθεση και την δύναμη για ένα δεύτερο σενάριο ισάξιο ή ίσως και καλύτερο του πρώτου. Εγώ πάντως εδώ θα είμαι να φτιάξω το δεύτερο περιοδικό.

4. Πως θα μπορέσουν οι αναγνώστες μας να πάρουν στα χέρια τους την εντυπωσιακή δουλειά σας;

Δεν ήταν στο πρόγραμμα να φτιαχτούν αντίτυπα του περιοδικού εκτός από μερικά για μας. Ωστόσο η μεγάλη ζήτηση για να το πάρουν τα παιδιά μας έκανε να φτιάξουμε μερικά περιορισμένα αντίτυπα και να τα διαθέσουμε.

Ο τρόπος για να παραγγείλει κανείς είναι ο εξής:

Στέλνουμε mail στο: bpregreece20121@gmail.com
Συμπληρώνουμε:
Όνομα:
Επώνυμο:
Διεύθυνση:
ΤΚ:
Περιοχή:
Τηλέφωνο:
Αριθμό τευχών που θέλουμε:
Το κόστος για το κάθε περιοδικό είναι 13€ και ο παραλήπτης χρεώνεται extra τα μεταφορικά.

5. Πως βλέπεις την Αεροσφαιριστική σκηνή στην μετά-Covid εποχή (ας ελπίσουμε πως θα φτάσουμε εκεί σύντομα).

Πιστεύω ότι θα είναι ο ορισμός της λατέρνας όταν ανοίξουμε (γέλια). Με τόσο πράγματα που έχουμε αγοράσει όλη αυτή την περίοδο που καθόμαστε, θα πάμε στο πρώτο παιχνίδι και θα τα φοράμε όλα πάνω μας, είτε στα “όπλα” είτε στο ρουχισμό! Πέρα από την πλάκα, όλα καλά θα πάνε και θα είμαστε ξανά όλοι μαζί στα πεδία να παίζουμε το αγαπημένο μας hobby, να βγάζουμε τις αγαπημένες μας φωτογραφίες και να κάνουμε τα κλασικά πειράγματα μεταξύ μας. Ήδη μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό έχουν αρχίσει σιγά σιγά να δίνουν ημερομηνίες παιχνιδιών.

 

BPRE1
BPRE2

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *