Απενημέρωση: Apocalypse Now

Apocalypse Now

Ακόμα ένα mil-sim σενάριο υπό τη διοργάνωση της IX Legion έλαβε χώρα στις 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Πλατανόραμα Ζαγκλιβερίου. Εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία, το σενάριο είχε ως υπόβαθρο τον αιματηρό πόλεμο του Βιετνάμ και κύριο σκοπό για τις τρεις παρατάξεις την εξόντωση του αντίπαλου αρχηγού.

Πιο αναλυτικά, δια χείρας Γεωργίου Παραθυρά:

Το σενάριο ήταν μια έμπνευση για παίγνιο έρευνας και εκκαθάρισης περιοχής με αναγνώριση κι ενέδρα. Το υπόβαθρο ήταν ο πόλεμος του Βιετνάμ και χρησιμοποιήθηκαν φανταστικοί χαρακτήρες εμπνευσμένοι από την ομώνυμη ταινία, ενώ η απόφαση για ύπαρξη τριών παρατάξεων ελήφθη  με σκοπό να αυξηθεί η στρατηγική σκέψη των παικτών.

Ο ρόλος-κλειδί των υγειονομικών δόθηκε στον καθένα με απλό τρόπο στο σχεδιασμό του σεναρίου για να διερευνηθεί πιο διεξοδικά η προσομοίωσή του.

Επιλέχτηκε το πεδίο στο Πλατανόραμα Ζαγκλιβερίου ή Άνω Λαγκαδίκια λόγω του δύσβατου ρέματος με τα πλατάνια που περιλαμβάνει. Έδαφος που θέλει προσοχή σε κάθε του βήμα αλλά παράλληλα προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία σε όσους συμμετέχουν σε mil-sim σενάριο.

Το παίγνιο ήταν μηδενικού αθροίσματος και ο σκοπός κάθε ομάδας κοινός: Η εξόντωση του αντίπαλου αρχηγού. Η επιλογή του σκοπού αυτού έγινε ώστε η κάθε ομάδα να αυξήσει το επίπεδο συνεργασίας της έχοντας ως σημείο αναφοράς και συντονισμού την προστασία του αρχηγού της.

Η ΜΠΛΕ ομάδα επιλέχτηκε για να κάνει την αναγνώριση σε εχθρικό δύσβατο έδαφος κι έπρεπε να κινηθεί πρώτη για αυτό είχε πλεονέκτημα στην εμβέλεια των αεροβόλων και στον αριθμό real και mid γεμιστήρων.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ομάδα επιλέχτηκε για να στήσει μια ενέδρα που θα μπορούσε να αντέξει σε επίθεση από δύο αντίθετες κατευθύνσεις σταδιακά αλλά και ταυτόχρονα.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ομάδα επιλέχτηκε για να αιφνιδιάσει τους άλλους δύο με ξαφνική καταδρομή διαλέγοντας τόπο και χρόνο, για αυτό και τοποθετήθηκε στο όριο του πεδίου καθόδου του παιχνιδιού.

Apocalypse Now

Στην εξέλιξη του παιγνίου,  η πρώτη εμπλοκή που σημειώθηκε ήταν η επίθεση των πράσινων στους κόκκινους βασιζόμενη σε μια γρήγορη έφοδο με σκοπό μια γρήγορη νίκη.

Οι κόκκινοι μπορεί να μειονεκτούσαν αριθμητικά κατά έναν παίχτη, αλλά το βασικό τους πλεονέκτημα ήταν η γνώση του πεδίου. Αυτό τους έκανε να αντέξουν την ορμητική επίθεση και να ανταποδώσουν, αποκαλύπτοντας βέβαια τις θέσεις τους στην ενέδρα για τους μπλε που μπήκαν στον αγώνα λίγο αργότερα. Η πίεση στην κόκκινη ομάδα έγινε τρομακτική και η επανείσοδός τους με το σύστημα των υγειονομικών προβληματική από τη μια γιατί έπρεπε να υποχωρήσουν πλάγια σε πιο ανοιχτή τοποθεσία για ανασυγκρότηση και όχι πίσω, από την άλλη όμως λειτούργησε και σαν πλεονέκτημα γιατί κάνοντας ανασυγκρότηση σε άλλο σημείο, το κενό που δημιούργησαν παρέσυρε τους ΜΠΛΕ σε μεγαλύτερο «άπλωμα» έτσι ώστε ν αντιμετωπίσουν με τη σειρά τους διασταυρούμενα πυρά από τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και τα πυρά πλαγιοκόπησης των ΚΟΚΚΙΝΩΝ, ενώ ο ρόλος των υγειονομικών από την ώρα του απλώματος των ΜΠΛΕ άρχισε να λειτουργεί μειονεκτικά για αυτούς. Οι ΚΟΚΚΙΝΟΙ πάλι κατάφερναν και ανασυγκροτούνταν κάθε τόσο καθώς ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ αρχηγός ήταν «εξαφανισμένος» αλλά υπαρκτός στο κέντρο της αναμέτρησης...

Σε αυτό το σημείο και ακριβώς επειδή δεν μπόρεσε να εντοπιστεί εγκαίρως ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ αρχηγός, οι κόκκινοι κατάφεραν να εξουδετερώσουν πρώτοι τον ΜΠΛΕ αρχηγό λόγω εγγύτητας εμπλοκής. Ήταν πλέον η σειρά των ΠΡΑΣΙΝΩΝ να υποστούν τη διπλή πίεση κι αυτή τη φορά δεν ήταν σε θέση να κάνουν πολλούς ελιγμούς. Με την εξουδετέρωση και του πράσινου αρχηγού, οι κόκκινοι επικράτησαν.

Μια εκδήλωση ανοιχτού πεδίου έχει σχεδόν πάντα τα απρόοπτά της για τα οποία ο παίχτης πρέπει να είναι προετοιμασμένος έτσι ώστε το παιχνίδι να είναι το δυνατόν ασφαλέστερο και να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν μια στιγμή "χαλάρωσης" και επαφής με την ύπαιθρο.

Το καλό κλίμα και η θετική διάθεση των παικτών συνεχίστηκε και μετά τη λήξη, στον χώρο στάθμευσης, καθώς ένα απαιτητικό σενάριο αδρεναλίνης προκάλεσε ένα Ελληνικό «Βιετνάμ» διασκέδασης.

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε τους ΑΚΡΙΤΕΣ Φλώρινας και τους BOBΚατερίνης για την άψογη συμμετοχή τους και την τιμή που μας έκαναν, και ως MilSimSeriesΜακεδονίας υποσχόμαστε περισσότερη αδρεναλίνη και επικά σενάρια με ομάδες έκπληξη από τη Μακεδονία και όχι μόνο..

Γιώργος Παραθυράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *