Απενημέρωση: O Αλεξιπτωτιστής

Ο Αλεξιπτωτιστής

“Ο Αλεξιπτωτιστής”, το πρώτο μας σενάριο ως Airsoft Hellas, έλαβε χώρα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 σε ένα νέο πεδίο στους πρόποδες της Πάρνηθας, με συνδιοργανωτές την Division Six. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν εμπόδισαν 130 περίπου airsofters να μας τιμήσουν με την συμμετοχή τους, ούτε έδειξαν να “πτοούν” το… ηθικό τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το σεναριακό υπόβαθρο, το οποίο περιελάμβανε τρεις αντιμαχόμενες μεταξύ τους παρατάξεις, ακολουθεί:

Ποταμός Kokcha: Ένας από τους ελάχιστους ποταμούς που διατρέχουν το Βορειοανατολικό Αφγανιστάν. Χάρη στα νερά του, στις όχθες του συναντά κανείς κάποια από τα ελάχιστα δάση της κατά τα άλλα άνυδρης αυτής περιοχής. Από το 3.000 π.Χ. τα εδάφη γύρω από τον ποταμό αποτελούσαν αιτία αντιπαράθεσης και αιματοχυσίας καθώς, πέρα από ευκαιρίες καλλιέργειας σιτηρών απαραίτητων για την επιβίωση των τριγύρω περιοχών, ο έλεγχός τους έδινε στον εκάστοτε “ηγέτη” πρόσβαση στα τεράστια κοιτάσματα του ημιπολύτιμου λίθου Lapis Lazuli που βρίσκονται στην περιοχή. Αιγύπτιοι, Μεσοποτάμιοι και αργότερα Έλληνες και Ρωμαίοι, όλοι προσπάθησαν κατά καιρούς να αποκτήσουν τον έλεγχο της περιοχής. Και η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται…

11 Φεβρουαρίου 2017
Αεροσκάφος της εταιρίας εξόρυξης πολύτιμων λίθων “Divites Terrae” πετά χαμηλά πάνω από τον ποταμό Kokcha. Οι τοπικοί… άρχοντες ενημερώνονται από τους κατοίκους της περιοχής πως είδαν ένα και μόνο αλεξίπτωτο να ανοίγει λίγο πριν παρατηρήσουν μία έκρηξη που τύλιξε το αεροσκάφος στις φλόγες, προκαλώντας έτσι τη συντριβή του εντός της δασικής έκτασης. Ο Αμερικανικός στρατός, παρακολουθώντας στενά τη δραστηριότητα στον εναέριο χώρο της περιοχής, χάνει ξαφνικά από τα ραντάρ του το αεροσκάφος. Ο αγώνας ενάντια στο χρόνο ξεκινά…

Οι Αφγανοί πολέμαρχοι θέλουν οπωσδήποτε να εντοπίσουν τον πιθανότατα μοναδικό επιζώντα καθώς και τα συντρίμμια του αεροσκάφους θεωρώντας πως μετέφερε κάτι πολύτιμο που θα τους βοηθήσει να χρηματοδοτήσουν τις “δραστηριότητές” τους. Οι Αμερικανοί από την άλλη, γνωρίζοντας τι αντίκτυπο θα έχει στην ισορροπία δυνάμεων της περιοχής η ανεύρεση ενός πιθανώς πολύτιμου φορτίου, θα κάνουν τα πάντα για να φθάσουν πρώτοι. Η ίδια η “Divites Terrae”, η μόνη που γνωρίζει την πραγματική φύση αλλά και αξία του φορτίου, προκειμένου να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα, αποστέλλει μισθοφορική ομάδα της εταιρείας “RedWater” στην περιοχή, προκειμένου να εξασφαλίσει πως ο επιζών δεν θα αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες!

12 Φεβρουαρίου 2017
Και οι τρεις παρατάξεις είναι κοντά στο να εντοπίσουν την ακριβή θέση της συντριβής του αεροσκάφους. Και οι τρεις, θα κάνουν τα πάντα για να επιτύχουν τον δικό τους σκοπό!

Βασικός σκοπός των τριών παρατάξεων αποτελούσε ο εντοπισμός του αλεξιπτωτιστή και του φορτίου του αεροσκάφους, αλλά υπήρχαν για την κάθε μία κάποιες διαφοροποιήσεις τόσο ως προς τον τρόπο “εξασφάλισης” του Αλεξιπτωτιστή, όσο και ως προς το τι έπρεπε να κάνουν αφότου κατάφερναν να τον συλλάβουν/διασώσουν. Προσπαθήσαμε κατ’ αυτόν τον τρόπο να επιτύχουμε τη συνεχή κίνηση των δυνάμεων των παρατάξεων και να παρακινήσουμε όλους τους παίκτες να συμμετάσχουν ενεργά στην επικράτηση της παράταξής τους. Μπορεί το παραπάνω περπάτημα υπό χαμηλή θερμοκρασία να ήταν κουραστικό για κάποιους συμπαίκτες, αλλά θέλουμε να ελπίζουμε πως τελικά άξιζε τον κόπο!

Η συμπεριφορά όλων των συμμετεχόντων ήταν πραγματικά αξιέπαινη καθώς ακόμα και όσοι μας ανέφεραν τα ελάχιστα περιστατικά “αθανασίας” που παρατηρήθηκαν, το έκαναν μετά το πέρας του παιχνιδιού, χωρίς να διακόψουν τη ροή του με ανούσιους εκνευρισμούς. Οι… highlanders θα μάθουν σύντομα πως το “There can be only one” εύκολα γίνεται “There can be none”.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στο σενάριο και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωσή του ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στα άτομα που προσφέρθηκαν να αφήσουν για μία Κυριακή τον κανονικό τους οπλισμό και να φορέσουν το “κίτρινο γιλέκο” του κριτή, βοηθώντας μας να επιβλέψουμε καλύτερα ολόκληρο το πεδίο και να εξασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξουν απρόοπτα οποιασδήποτε μορφής. Τέλος, ευχαριστούμε τα άτομα που ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί μας, επισημαίνοντας τις όποιες ελλείψεις παρατήρησαν. Κάθε εποικοδομητική κριτική είναι ευπρόσδεκτη καθώς μόνο έτσι μπορούμε να βελτιώσουμε το επίπεδο της διοργάνωσης. Ελπίζουμε πως την επόμενη φορά θα είμαστε σε θέση να ανεβάσουμε τον πήχη προσφέροντας σε όσους ξαναπαίξουν μαζί μας μία ακόμα πιο “δυνατή” εμπειρία Αεροσφαίρισης!

Φωτογραφίες από το σενάριο θα βρείτε εδώ.

2 σκέψεις σχετικά με το “Απενημέρωση: O Αλεξιπτωτιστής

 • 13 Φεβρουαρίου, 2017, 11:32
  Permalink

  Ήταν τέλειο το παιχνίδι παιδιά, μπράβο. Βέβαια δεν ήρθα γιατί δεν είπε κανείς τίποτα. Και αθάνατος σίγουρα δεν είμαι, μάλλον πεθαίνω εύκολα… Με τέτοιες (και όχι μόνο) ενέργειες το ελληνικό airsoft πάει ένα βήμα μπροστά.

  Οι φωτογραφίες είναι ωραίες.

  Σχολιάστε
  • 13 Φεβρουαρίου, 2017, 11:51
   Permalink

   Επειδή όπως αναφέραμε ήταν το πρώτο παιχνίδι που συνδιοργανώθηκε από εμάς και την Division 6, είχε “δοκιμαστικό” χαρακτήρα. Ως αποτέλεσμα έγιναν προσκλήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες και δεν είχε public χαρακτήρα, προκειμένου να διασφαλίσουμε την δίχως απρόοπτα ροή του παιχνιδιού. Στο προσεχές μέλλον και αφότου το επίπεδο διοργάνωσης φθάσει εκεί που θέλουμε να φθάσει, τα παιχνίδια θα είναι αποκτήσουν πιο “ανοικτό” χαρακτήρα.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *