Airsoft Union

Union

Μία νέα φιλόδοξη ιδέα έκανε την εμφάνισή της πριν λίγο καιρό στον “κύκλο” των Airsofters εντός Αττικής, προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα και αντιδράσεις. Επειδή πάντα υποστηρίζουμε πως για να κρίνει κανείς κάτι – πόσο μάλλον κάτι νέο – θα πρέπει πρώτα να γνωρίζει τουλάχιστον τα “βασικά” γύρω από αυτό, ήρθαμε σε επαφή με δύο εκπροσώπους του “Union” οι οποίοι μετά χαράς απάντησαν στις ερωτήσεις μας:

1) Παρακαλώ περιγράψτε μας την κεντρική ιδέα της Union, τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της.

Η κεντρική ιδέα πίσω από το Union είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα φίλων οι οποίοι μοιράζονται το βάρος της διοργάνωσης παιχνιδιών. Έτσι, οι αρχηγοί αρκετών ομάδων δημιούργησαν ένα χώρο στο facebook, σαν μια “στρογγυλή τράπεζα”, όπου δηλώνονται τα παιχνίδια αλλά και παίρνονται αποφάσεις δημοκρατικά.

2) Πρόκειται για ένα επίσημο σωματείο ή μια “συμφωνία κυρίων” μεταξύ των ομάδων που την αποτελούν;

Το Union δεν είναι Σωματείο, είναι μια ημιδεσμευτική συμφωνία μεταξύ φίλων.

3) Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μια ομάδας που αποτελεί μέλος της Union; Ποιες είναι οι ομάδες που συμμετέχουν έως σήμερα;

Οι υποχρεώσεις μίας ομάδας-μέλους είναι μονάχα δύο: Να στηρίζει τα παιχνίδια του Union όσο το δυνατόν περισσότερο με την συμμετοχή της και να διοργανώνει ένα σενάριο στον κύκλο (πχ. Αν είναι 7 ομάδες στο Union, να διοργανώνει παιχνίδι μια φορά στις 7 βδομάδες. Οι προϋποθέσεις ένταξης μιας ομάδας είναι απλούστατα το να περνάει καλά στα παιχνίδια μας, να της αρέσει το παρεάκι, και να είναι σε θέση να τηρεί τις δύο υποχρεώσεις. Οι ομάδες που συμμετέχουν ως τώρα είναι οι:

4) Με τι τύπο παιχνιδιών θα καταπιάνεται η Union; Θα υπάρχει και milsim κομμάτι;

Επειδή το Union έχει ως ακρογωνιαία λίθο την διεξαγωγή παιχνιδιών στα οποία όλα τα μέλη μπορούν να παίζουν, δεν διοργανώνει milsim παιχνίδια. Βέβαια, αυτό δεν εμποδίζει τις ομάδες-μέλη να παίρνουν μέρος σε milsim παιχνίδια που και που.

5) Σε ποια πεδία θα δραστηριοποιήστε, και πόσο συχνά θα διεξάγονται παιχνίδια;

Αυτή τη στιγμή, δραστηριοποιούμαστε στον Λεβίδη, στον Άγιο Ανδρέα, στην Μαλακάσα, στο ΝΑΤΟ Κερατέας, και στο Χοτέλ. Το Union δεν έχει ως σκοπό να παρεισφρήσει σε “χωράφια” άλλων, γι’ αυτό και παίζει σε πεδία για τα οποία κάποια ομάδα-μέλος έχει μια συνεννόηση με τις τοπικές ομάδες έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η ροή των τοπικών παιχνιδιών. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να πούμε ότι είμαστε σε συνεχή αναζήτηση νέων πεδίων και νέων ομάδων στις οποίες θα η δυνατότητα να σηκώνουν παιχνίδι σε όλα τα πεδία του Union.

6) Ποια είναι η διαδικασία ένταξης μιας ομάδας στη Union; Αν μια ομάδα κρίνει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, υπάρχει (πολιτισμένη) διαδικασία αποχώρησης;

Η διαδικασία ένταξης είναι απλή: Αν έχει παίξει μια ομάδα κάποια παιχνίδια μαζί μας, πέρασε καλά, και υποστηρίζει πως είναι σε θέση να τηρήσει τις δύο παραπάνω υποχρεώσεις, τότε τίθεται ψηφοφορία (γιατί το Union λειτουργεί 100% δημοκρατικά), και μπαίνει σαν ομάδα-μέλος. Η διαδικασία αποχώρησης είναι εξίσου απλή, απλά ο αρχηγός της ομάδας ζητάει την διαγραφή του από το Union. Χωρίς να χρειαστεί να προσφέρει καμία δικαιολογία για την απόφασή του. Όπως είπαμε, είμαστε μια ομάδα φίλων, και υπάρχει σεβασμός στην ανεξαρτησία κάθε ομάδας.

7) Με ποιους τρόπους/μέσα θα δημοσιοποιούνται οι δραστηριότητες της Union, και πώς μπορεί κάποιος να επικοινωνεί μαζί σας;

Οι δραστηριότητες μας θα δημοσιοποιούνται μέσω των φόρουμ ως κλειστά παιχνίδια. Βέβαια, αυτό δεν πάει να πει ότι τα παιχνίδια μας είναι 100% κλειστά. Στο Airsoft Union δεν πιστεύουμε στην ανωνυμία των φόρουμ. Οπότε οποιοσδήποτε θέλει να συμμετέχει σε παιχνίδια μας, είναι ευπρόσδεκτος, αλλά αφού επικοινωνήσει με κάποια από τις ομάδες-μέλη. Αυτό γίνεται για δύο λόγους: Αφενός για να ενημερωθεί για το σενάριο και τους κανόνες, αφετέρου γιατί στο Airsoft Union θεωρούμε πως ο καλύτερος τρόπος να “εξαγάγεις” την καλή συμπεριφορά από έναν παίκτη είναι η προσωπική ευθύνη, την οποία μόνο η προσωπική επικοινωνία μπορεί να εγγυηθεί. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να μάθει οτιδήποτε (είτε ομάδα είτε “loner”) μπορεί να επικοινωνήσει με τις ομάδες μέλη, ή μέσω των λογαριασμών του Airsoft Union σε όλα τα φόρουμ.

Στηρίζοντας κάθε νέα προσπάθεια – αν και το “Union” έχει ήδη δείξει πως είναι ιδιαίτερα ενεργό έχοντας διοργανώσει με επιτυχία αρκετά σενάρια – ευχόμαστε ως Airsoft Hellas καλό ξεκίνημα και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν.

One thought on “Airsoft Union

  • 25 Ιανουαρίου, 2017, 07:44
    Permalink

    Καλά και Ασφαλή παιχνίδια παιδιά ,ότι καλό και σταθερό γίνεται στην κοινότητα μας μόνο μπροστά μπορεί να μας οδηγήσει .

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *