Αγορά νέου όπλου: Σκέψεις πριν την τελική απόφαση

airsoftAEG

“Τι όπλο να αγοράσω;”. Το αιώνιο ερώτημα το οποίο όλοι οι Αεροσφαιριστές αργά ή γρήγορα απευθύνουν στον ίδιο τους τον εαυτό. Η διαδικασία αναζήτησης του κατάλληλου όπλου για πολλούς ίσως είναι διασκεδαστική, για άλλους όμως, και ειδικά τους νέους παίκτες, μπορεί να αποτελέσει πηγή άγχους. Στη συνέχεια του άρθρου, δεν προτείνουμε τι να αγοράσει κανείς, ούτε κάνουμε διαφήμιση σε κάποια κατασκευάστρια ή σε κάποιο κατάστημα πώλησης εξοπλισμού: Απλά παραθέτουμε κάποιες σκέψεις που εμείς οι ίδιοι κάναμε/κάνουμε κάθε φορά που έρχεται η ώρα να αγοράσουμε ένα νέο όπλο και πιστεύουμε πως μπορούν να βοηθήσουν και άλλους να πάρουν την κατά το δυνατόν καλύτερη απόφαση.

1. “Πόσο αφοσιωμένος είμαι στο Airsoft;”

Αν το Αirsoft αποτελεί απλά μία ασχολία με την οποία θα καταπιάνεστε περιστασιακά, πιθανότατα δεν αξίζει να επενδύσετε ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό. Ακόμα και ένα πολύ φθηνό Αυτόματο Ηλεκτρικό Όπλο (AEG) θα είναι ικανοποιητικό για να περάσετε ευχάριστα τη μία εκείνη Κυριακή του μήνα που θα αποφασίσετε να ακολουθήσετε τους φίλους σας στο πεδίο της μάχης.

2. Για τι είδους χρήση/ρόλο προορίζεται το νέο όπλο;

Αν επιθυμείτε να βρίσκεστε στο κέντρο της μάχης, να έχετε τη δυνατότητα να ανταλλάσσετε πυρά με αντιπάλους καθ’ όλη τη διάρκεια του σεναρίου ή να κάνετε εφόδους στις θέσεις του “εχθρού”, τότε μάλλον ένα AEG τυφέκιο εφόδου ή ένα υποπολυβόλο (SMG) με καλή ταχυβολία, σχετικά καλή ευστοχία και ικανοποιητική χωρητικότητα γεμιστήρα είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Αν πάλι σας αρέσει ο ρόλος του ακροβολιστή ή του sniper θα χρειαστείτε ένα όπλο με υψηλότερη ακρίβεια, περισσότερα fps για αυξημένη εμβέλεια καθώς και κάποια σκοπευτική διόπτρα. Τέλος, αν επιθυμείτε να έχετε ρόλο υποστήριξης , θα θελήσετε κάτι με υψηλή ταχυβολία που μπορεί να προσφέρει “covering fire” στους συμπαίκτες σας και να κρατά καθηλωμένους τους αντιπάλους.

3. Σε τι πεδία θα παίζετε και ποια είναι τα εκάστοτε επιτρεπτά FPS.

Προκειμένου να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καλό είναι να προβλέψετε και να ενημερωθείτε σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούνται από τους διοργανωτές των σεναρίων ή τους ιδιοκτήτες των πεδίων στα οποία σκοπεύετε να παίζετε. Λύσεις υπάρχουν ακόμα και αν το όπλο υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια FPS αλλά σε κάποια πεδία οι φλογοκρύπτες μείωσης FPS δεν επιτρέπονται, κυρίως λόγω της εύκολης αφαίρεσής τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (υπάρχουν και άλλοι λόγοι αλλά δεν θα επεκταθούμε τώρα).

4. Budget

Οι εποχές είναι δύσκολες, επομένως το κόστος αποτελεί σίγουρα καθοριστικό παράγοντα όσον αφορά στο τι όπλο θα επιλέξει κανείς. Ευτυχώς ο αριθμός των καταστημάτων με είδη Αεροσφαίρισης στη χώρα μας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια επομένως υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά αξιόπιστα καταστήματα του εξωτερικού από τα οποία μπορεί κανείς να παραγγείλει. Προσοχή μόνο στις τιμές των εξόδων αποστολής καθώς και στο χρόνο παράδοσης: Ίσως αξίζει να δώσετε μερικά ευρώ παραπάνω προκειμένου να πάρετε το όπλο που θέλετε στα χέρια σας σύντομα και να είστε και σίγουροι πως θα έχετε άμεση υποστήριξη σε περίπτωση κάποιας βλάβης.

5. Εγγύηση

Κάποια καταστήματα ΔΕΝ προσφέρουν εγγύηση για τα προϊόντα που πωλούν. Ζητήστε πληροφορίες για το συγκεκριμένο όπλο που γλυκοκοιτάτε και μην αρκεστείτε σε μία αόριστη απάντηση του τύπου “ε ναι μωρέ, αν πάθει κάτι φέρτο εδώ και κάτι θα κάνουμε”. Εννοείται πως η απόδειξη αγοράς φυλάσσεται σε μέρος (δροσερό και σκιερό, μακριά από παιδιά) στο οποίο δεν μπορούν να την επηρεάσουν τα στοιχεία της φύσης.

6. Εμφάνιση

Κακά τα ψέματα, η Αεροσφαίριση εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο του “δείχνω ωραίος μέσα στη πανοπλία μου”. Φροντίστε ο,τι αγοράσετε να σας αρέσει και οπτικά ώστε να το χαρείτε περισσότερο. Αν έχετε αμφιβολίες, ακολουθείστε το ένστικτό σας.

7. Reviews

Κάντε μία έρευνα σχετικά με την αξιοπιστία και την ευχρηστία του όπλου που επιθυμείτε να αγοράσετε. Ο online κόσμος βρίθει από reviews για όπλα Αεροσφαίρισης, αξιοπιστία καταστημάτων πώλησης, ποιότητα προϊόντων των διαφόρων εταιρειών κ.ο.κ. Αν μάλιστα έχετε και κάποιον γνωστό ο οποίος διαθέτει ένα “αδερφάκι” του όπλου, τόσο το καλύτερο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *