7+7

7+7
Όχι, δεν αναφέρομαι στον τίτλο μια παλιάς εκπομπής λόγου που παρακολουθούσα ως έφηβος, αλλά στο παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής όπου 7 τύποι συγκρουστήκαμε με άλλους 7 τύπους στο "πειραματικό" παιχνίδι που οργάνωσε ο σκληροτράχηλος "Sakis Tzoker", ο ηγέτης των Wolfpack του Άργους.

Το παιχνίδι είχε την ονομασία "Mortar War", και το ονομάζω πειραματικό διότι διεξήχθη σε ένα πρόσφατα ανακαλυμμένο πεδίο λίγο έξω από την Κόρινθο. Θα μας επιτρέψετε να μην αποκαλύψουμε -ακόμα- την ακριβή τοποθεσία του, αλλά να πούμε απλά ότι μπορεί να εξυπηρετήσει περί τους 60 παίκτες. Ο χώρος αυτός, λοιπόν, ήταν κάποτε στρατόπεδο (λογικά πολύ βυσματικό, αν κρίνω από τα γιωτομπαλικά γκράφιτι με ξιφολόγχες που έχουν απομείνει στις σκοπιές) και ο Tzoker το επισκέπτεται συχνά για να το δοκιμάζει και να το προσαρμόζει στις ανάγκες του χόμπι μας.

Έτσι, την περασμένη Κυριακή 26 Νοεμβρίου, λίγα μέλη των Wolfpack, λίγα των Spike, και λίγα της Ο.Α.Τ συναντηθήκαμε για να εξετάσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει το μέρος. O Tzoker είχε φροντίσει να ετοιμάσει κάτι παραπάνω από ένα απλό "θανατοαγώνα" (deathmatch) βάζοντας διάφορους ενδιαφέροντες αντικειμενικούς σκοπούς: Καταστροφή κτηρίων, εκτόξευση βλημάτων όλμου, και τη σύλληψη του αντίπαλου αρχηγού.

Διάφοροι σεναριογράφοι παιχνιδιών Αεροσφαίρισης αρέσκονται στο να χώνουν ένα μάτσο παραμέτρους στα παιχνίδια τους, συχνά δυσεξήγητες, μη πραγματοποιήσιμες, και μη καλά προετοιμασμένες που μόνο σύγχυση και παρεξηγήσεις προκαλούν στο τέλος. Αλλά ο "Tzoker" δεν είναι χθεσινός: H καταστροφή των εχθρικών κτηρίων γινόταν με ειδικές κάρτες που άφηναν οι παίκτες σε αυτά. Οι βολές των όλμων γίνονταν βάσει χάρτου του πεδίου με συντεταγμένες που είχε η κάθε ομάδα, ενώ το βλήμα το "υποδυόταν" ένας διοργανωτής που έσπευδε στο σημείο που του υποδείκνυαν κάθε φορά οι ομάδες μέσω ασυρμάτου. Βέβαια, για να πραγματοποιηθούν οι βολές, οι παίκτες έπρεπε να πρώτα να αποκτήσουν πρόσβαση στα πυρομαχικά και μετά να καταλάβουν τον όλμο (έγιναν επικά σκηνικά). Η σύλληψη του αντίπαλου αρχηγού μπορούσε να γίνει μόνο κατά τη διάρκεια της δίλεπτης "αιμορραγίας" (bleed out) του, και στόχος ήταν η μεταφορά του στο στρατόπεδο της παράταξης που τον συνέλαβε.

Τώρα, πώς στο ΚΑΛΟ γίνεται σε ένα παιχνίδι όπου ο εμπνευστής έχει πασχίσει να ετοιμάσει κάτι δυνατό και υποτίθεται οτι έχει καλέσει λίγους "πεφωτισμένους" για να του πουν την άποψη τους, να υπάρχουν καταγγελίες για περιπτώσεις κραυγαλέας αθανασίας είναι κάτι που ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να χωρέσει. Το βίντεο μας το έστειλε ένας από τους Sniper του παιχνιδιού και περιέχει κάποιες "επίμαχες" στιγμές...:

Περαστικά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *