Μεταλλεία Ελευσίνας

Μεταλλεία

Με διαφορά το μεγαλύτερο πεδίο, από όσα υπάρχουν στην Αττική, είναι αυτό των παλιών Μεταλλείων της Ελευσίνας. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί έχουν πραγματοποιηθεί παιχνίδια που πήραν μέρος πάνω από 500 άτομα. Τα Μεταλλεία ή αλλιώς “το βουνό” για τους πιο παλαιούς, φιλοξενούν και άλλες δραστηριότητες πέραν του Airsoft, όπως Paintball, κυνήγι, ποδηλασία βουνού και πεζοπορία. Όσον αφορά το Αirsoft στην ουσία το πεδίο είναι ένα απέραντο woodland, που μπορεί να χωριστεί ακόμα και σε 3 πολύ μεγάλες πίστες. Η πρώτη είναι τα «σπιτάκια», όπου ήταν οι παλιές εγκαταστάσεις των διοικητικών υπηρεσιών των Μεταλλείων Ελευσίνας, μέχρι και επάνω από το σιλό. Η δεύτερη είναι βόρειο-ανατολικά και είναι το “μαντρί” και τα χαλάσματα του. Η δε τρίτη βρίσκεται ακόμη πιο πάνω και είναι καθαρά δασική έκταση.

Τα πολλά μονοπάτια βοηθούν τους παίκτες να διανύουν εύκολα τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά για τους πιο τολμηρούς υπάρχει και ο δύσκολος δρόμος, μέσα από την πυκνή βλάστηση, κυρίως μετά την ρεματιά (άνυδρη). Σε αρκετά σημεία το πεδίο από δασικό γίνεται βραχώδες, κάτι που το κάνει ξεχωριστό μιας και οι παίκτες πρέπει να προσαρμόσουν τόσο την κίνηση όσο και την κάλυψη και την παραλλαγή τους, έτσι ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τους αντιπάλους.
Στα θετικά πως είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, για όσους τουλάχιστον χρησιμοποιούν Αττική Οδό ή μένουν προς Πειραιά μεριά. Στα αρνητικά πως ο δρόμος που οδηγεί στα Μεταλλεία, από ένα σημείο και μετά, γίνεται όλο και χειρότερος κάθε φορά, λόγω των μικρών αλλά συχνών κατολισθήσεων από τις βροχές.

Συντεταγμένες Google Earth:  38°02’35.7″N 23°27’56.6″E

2 Σχόλια για το άρθρο “Μεταλλεία Ελευσίνας

  1. Ενδιαφέρομαι για το χόμπι αυτό κι θα ήθελα να έρθω να δοκιμάσω στο πεδίο της Ελευσίνας…Πώς μπορώ να έρθω τι ώρες ξεκινούν κι ποιες μέρες;…Ευχαριστώ

    • Για σου Στρατο,δεν ξερω για τις ωρες αλλα ανυπομονω να σε δω στο πεδιο απο του χρονου μιας και θα ξεκινησω και εγω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *