Ethicon… ακμαιότατον!

Ethicon III
Για τρίτη χρονιά, στην περιοχή των Τρικάλων έλαβε χώρα το μεγάλης κλίμακας αεροσφαιριστικό γεγονός “Ethicon Apocalypse”. Ο Γιάννης Τσιουνάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Τρικάλων -των “Foxes”- που επωμίστηκαν το βάρος της διοργάνωσης, απαντά στις ερωτήσεις μας!

1) Υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα/συγκινητική ιστορία σε σχέση με τη δημιουργία του “Ethicon Apocalypse”; Πως ξεκίνησαν όλα;

Να πούμε ότι το Ethicon Apocalypse πήρε την ονομασία του από το αρχαίο βασίλειο των Αιθηκών με πρώτο βασιλιά τον Αίθηκο. Λόγω του υψομέτρου και της δύσβατης περιοχής, εικάζεται πως ο πολιτισμός αυτός άκμαζε για πολλά χρόνια και ενδεχομένως να εξαφανίστηκε -όπως υποθέτουν οι ειδικοί- λόγω κάποιας επιδημίας που είχε εξαπλωθεί εκείνο τον καιρό. Εξαιτίας αυτού, για πολλά χρόνια η περιοχή είχε τους Αίθηκες ως όνομα του δήμου της (παλιός Δήμος Αιθηκών). Το έναυσμα για το πρώτο παιχνίδι ήταν η προσωπική μου μελέτη πάνω στον πολιτισμό αυτόν, μιας και κατάγομαι από τους Καλόγηρους Τρικάλων, χωριό χτισμένο στον ίδιο τόπο -κάτω από μια κορυφή- με το αρχαίο βασίλειο. Αυτή είναι η ιστορία της ονομασίας του ετήσιου αγώνα μας! (Σημείωση Airsofthellas: Τρελαινόμαστε να μαθαίνουμε τοπική Ιστορία!)

2) Δώσε μας μια εικόνα των προετοιμασιών και των δυσκολιών ενόψει της διοργάνωσης.

Η προετοιμασία για το παιχνίδι κράτησε περίπου 10 ημέρες, καθώς πλησίαζε καλοκαίρι και η βλάστηση ήταν πια πυκνή. Έτσι επιστρατεύθηκαν μεσινέζες και διάφορα άλλα εργαλεία ώστε ο χώρος να καταστεί κατάλληλος, και να γίνει διάνοιξη των μονοπατιών. Στην πορεία μπήκαν σημάνσεις στα σημεία βαρύτητας, αλλά και γενικότερα έγινε σηματοδότηση του χώρου για να είναι πιο εύκολη η εύρεση των Αντικειμενικών Σκοπών. Ή μόνη μας σοβαρή δυσκολία ήταν πάντως ο καιρός, καθώς μία εβδομάδα πριν τον αγώνα είχαμε τέσσερις μέρες συνεχούς νεροποντής που μας ανάγκασε να εργαζόμαστε κυριολεκτικά μούσκεμα.

3) Το φετινό Ethicon Apocalypse συγκέντρωσε παίκτες από τη Φλώρινα μέχρι την Κρήτη! Παρατηρήθηκαν τίποτα “ελληναράδικες” ασυνεννοησίες, τοπικιστικές εξάρσεις και άλλες συμπεριφορές που μας ταλανίζουν από τον Τρωικό Πόλεμο;

Είχαμε κάποια μικρά “θέματα” όπως παίκτες που δεν είχαν δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή, ενώ παρατηρήθηκε και μη τήρηση των κανόνων όσον αφορά τον ρουχισμό αλλά και την προστασία μας σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό πεδίο όπως αυτό των Καλογήρων. Όλα όμως τα ζητήματα επιλύθηκαν άμεσα. Ναι, όντως, είχαμε πολλές συμμετοχές κάτι το οποίο συνηθίζεται κάθε χρόνο. Έτσι και φέτος είχαμε περίπου 92 συμμετοχές, ελαφρά μικρότερος αριθμός από πέρυσι (117). Τοπικιστικές εξάρσεις; Όχι θα έλεγα ότι σύσσωμη η κοινότητα μας, αλλά και ο Δήμος Πύλης, στηρίζει τέτοιου είδους δρώμενα και θα έλεγα ότι είμαστε από τους ευνοούμενους πάνω σε αυτό!

4) Πόση διάρκεια είχε φέτος το σενάριο; Εξελίχθηκαν όλα ομαλά και βάσει σχεδίου; Ο φρικιαστικός “Ισμέτ Γιουλ Αγκπταλί” εξολοθρεύτηκε, ή μήπως ξέφυγε οπότε να φοβόμαστε;

Όπως προείπαμε, λόγω της συμμετοχής ομάδων από πολλά μέρη της Ελλάδας υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του παιχνιδιού, κάτι που πιστεύω δεν πείραξε κανέναν και τόσο, μιας και είχαμε την γενική κατανόηση πάνω σε αυτό. Το παιχνίδι κράτησε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες, πράγμα που μας άφησε λίγο “μουδιασμένους” αφού υπολογιζόταν να έχει μέση διάρκεια 4.5 ώρες. Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι τα περάσματα ήταν τόσα πολλά που ήταν αδύνατο να ληφθούν όλα υπ’ όψιν. Όσο για τον Ισμέτ, αυτήν την στιγμή ζητά προθεσμία ώστε να απολογηθεί για τα εγκλήματά του, καθώς συνελήφθη ζωντανός από τις επίλεκτες ομάδες των ΗΠΑ. (Σημείωση Airsofthellas: Θα λιώσει το κορμάκι του στο Γκουαντάναμο!)

5) Μίλησε μας για την τοποθεσία στην οποία διεξήχθη το φετινό παιχνίδι. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ειδυλλιακή! Τι έκταση έχει; Χρειάστηκε κάποια επίπονη γραφειοκρατική διαδικασία για να τη “δεσμεύσετε” και να την χρησιμοποιήσετε;

Το πεδίο είναι αρκετά μεγάλο, περί τα 7.500 στρέμματα, γι’ αυτό και το παιχνίδι έγινε στο 1/3 του διαθέσιμου χώρου. Σε ότι αφορά στην τυπική διαδικασία, αποστάλθηκαν ενημερώσεις και αιτήσεις στα αρμόδια όργανα, ενημερώθηκε ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Πύλης, καθώς και οι αρχές (Αστυνομία και Δασαρχείο). Επίσης, στο πεδίο υπήρξαν άτομα τα οποία ασκούνται και εργάζονται στον χώρο της Υγείας, και ήταν παρόντα με σκοπό να βοηθήσουν εάν παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα. Γενικά υπήρξε άψογη συνεργασία με τις τοπικές αρχές, όπως και κάθε χρόνο από την αρχή των διοργανώσεων Ethicon.

6) Υπάρχει κάποιος ανακοινώσιμος υψηλός στόχος για την επόμενη διοργάνωση το 2017;

Στόχος μας παραμένει ο ρεαλισμός, κάτι που πάντα επιδιώκουμε. Δεν είναι όλες τις φορές εύκολο, αλλά με τον καιρό προσθέτουμε κάποια πράγματα με γνώμονα την αληθοφάνεια. Ένα είναι σίγουρο: Στο επόμενο Ethicon θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη δόση ρεαλισμού!

7) Παραλείψαμε να ρωτήσουμε οτιδήποτε; Και τέλος: Έχεις να απευθύνεις κάποιο μήνυμα προς τους απανταχού Έλληνες Αεροσφαιριστές;

Αυτό που θέλω να πω ως πρόεδρος του Συλλόγου Αεροσφαίρισης, και να απευθύνω ως μήνυμα σε όλους, είναι πως το άθλημα μας θέλει ενωμένους, χωρίς ανούσιους ανταγωνισμούς που οδηγούν σε αδιέξοδα, που δυστυχώς έχουμε βιώσει και στην περιοχή μας. Θέλουμε δηλαδή να εμπεδώσουμε ότι μαζί μπορούμε να πάμε πιο ψηλά, τα θεμέλια υπάρχουν και είναι στο χέρι μας να τα περάσουμε ως βάσεις. Τέλος, θέλω εγώ και όλοι οι “FOXES” να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ιδιαίτερα όσους ήρθαν από την άλλη μεριά της χώρας όπως το Ρέθυμνο!

Ευχαριστούμε πολύ Ιωάννη! Και του χρόνου!

eth1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *